Dagens :)


Ambra
Blev ett dressyrpass i ridhuset. hon hade vilat i tre dagar så hade inga större förväntnigar på henne. Började jobba henne i skritt, handbroms säger jag bara. Hin gjorde allt för att komma i från jobb, rumpan 100 meter innanför, huvudet i vädret, handbroms, stanna och slänga upp huvudet Men det gick när jag lyckats ställa igenom henne, lagt massa skänkelvikningar, fram och bakdelsvändningar.

I traven var det samma sak, snigelfart. Men hon sökte sig neråt och jag kunde jobba hyfsat bra med henne. 

Galoppen var det andra bullar. WROOOOOOM sa det och snabbt som tusan hade hon racat två varv^^ Sen byta varv och där gick det lite långsammare. Snacka om att hon var igång sen! Satte mig ner och arbetade henne i galoppen. Hon har inte styrkan i galoppen så huvudet är bland molnen men hon sökte sig neråt. Lyckades få till några rikigt bra galoppombyten! Testade för första gången förvänd direkt på spåret och hon tog den direkt. Dock drar hon mer än gärna i väg, styrkan fattas helt enkelt!

Älskar att rida dressyr på ambra just nu! Att sitta ner i hennes trav är som att sitta på moln (iaf när hon jobbar med ryggen) man känner sig som en grand prix-ryttare!

håjt och linnea
Blev en promenad för dem båda. tänkte att det kan vara skönt att ha en stabil häst när man går med håjt och det enda ljuset som lyser upp är månen. håjt såg det mestsa, rådjur, rundbalar, monster medans linnea såg noll av detta utan bara gick. Vilket gjorde att håjt slappnade av och tillslut gick utan problem :)

Kommentarer
Postat av: YezzCorner-hästnörd i mammaförpackning

Det bästa man kan göra med nervösa hästar är precis det du gjort, att ha en cool häst som sällskap. Det smittar av sig, och även om det tar tid så är det ett effektivt sätt för hästen att lära sig att saker inte är farliga!

2011-11-11 @ 00:07:28
URL: http://yezzcorner.com
Postat av: YezzCorner-hästnörd i mammaförpackning

Glömde en sak förresten.. titta gärna in och tävla om lite reflexsaker hos mig! Ett spö, två benreflexer med kardborre (kan även sitta runt hästens svans) och en reflexväst till hund (finns i small medium och large). Kolla för mer info här:http://yezzcorner.wordpress.com/2011/11/10/vinn-reflexset-i-hostmorkret/ Mvh Jessica

2011-11-11 @ 00:08:19
URL: http://yezzcorner.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0