Dagens :)

Ambra
Blev ett dressyrpass i skolans paddock, red med pelham och dubbla tyglar idag med. Hon var så fin iddag. Sökte sig neråt, sög på bettet, arbetade med bakbenen upp via ryggen och fram. 

På vägen till paddocken, framridningen skrittade vi i ca 15 minuter, la skänkelvikningar, skritt->halt->skritt och sen travade vi någon minut och sen skritt igen. Kändes som om hon hade handbromsen i idag igen så lät henne galoppera fort så hon tänker framåt och absolut inte bakåt. Funkade riktigt bra.

Började skritta på långatyglar, la lite volter, testade gas och broms. Kortade upp tyglarna och redan då sökte hon sig neråt och började jobba direkt. I högervarv gick det riktigt bra men så fort vi bytte varv så smet hon undan med rumpan, gick före med rumpan i skänkelvikningar *undan v skänkel* gick inte att ställa ordentligt på volt, allt detta i vänstervarv. Lyckades få igenom ställningen åt höger direkt men åt vänster tog detmycket längre tid men det gik.

Låg galoppbommar (två st) som vi rullade över några gånger för att hon skulle tycka att det är roligt. Tog även ökad galoppm längst långsidorna, glad Ambra. Hon tog i för fulla muggar, gick så fort att ögonen började rinna p.g.a fartvinden.

Testade förvändgalopp idag igen, direkt på spåret och det var inga problem. Glad Emma.

Känslan var så fantastiskt, vi börjar faktiska komma någonstans!


Håjt
Blev en promenad idag, han ska ju bara skrittas så då kan jag ju faktiskt gå med :) Tog med hundarna så blev det två flugor i en smäll och håjt fick träna på att ha med dem. Även han hade handbromsen i speciellt när ambra stod och gnäggade ^^

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0