Bettproblem

Jag har bettproblem med Ambra. Hon går bäst med pelham (rakt) med tyglar. Då håller jag stöd på över bettet (bredong om det hade varit kandar) och använder bara nedre delen av bettet (stångdelen) om det behövs, annars hänger tyglarna där mest.

Testade att rida med rakt med fasta ringar igår och det gick åt skogen. Ingen känsla alls. Har ridit med tre delat rörliga ringar (både "vanligt" och sötmalet) vilket inte funkade heller. Men ska göra ett nytt försök på sötmalet.

Egentligen kanske jag borde rida på pelham? Tyvärr kommer folk tycka att det ser illa ut att jag rider en travare med pelham. Det ser redan illa ut att jag rider en travare och att då besla upp gör inte saken bättre precis. Men jag ska inte bry mig om vad andra tycker och tänker. Jag ska använda och göra det som passar Ambra (och Håjt) bäst. I detta fallet pelham. 

Att hitta ett passande bett är lika svårt att hitta en passande sadel. Rena djungel!

Kommentarer
Postat av: Annelie

Jag rider oxå på pelham. Använder det vid utritt och hoppning, då funkar det kanon! Tycker absolut inte att du ska skämmas över att du rider på det. I dressyren funkar ett vanligt 3-delat för oss, som tur är... annars vet jag inte vad jag skulle haft. Finns ju inte så många att välja på om man ska tävla. men jag fattar va du menar! :)

2011-11-21 @ 18:19:58
URL: http://riderdressyr.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0