Hagevistelse

Dagens vinnare!

(Jag vet att många har skrivit om detta så jag tänkte skriva vad jag tycker)

För mig är det jätte viktigt att hästarna får vara ute så länge som möjligt i kuperde hagar. Mina hästar är ute från ungefär 5.45 till 20~14 timmar. Det är länge och helst hade jag velat ha dem ute lite mindre, från typ 7- 20, men de går inte de dagar jag börjar tidigt (vill hinna mocka på morgonen. Vaknar bäst då :)

Och det där med att släppa hästarna i minimala små hagar *speciellt vintertid* fattar jag verklingen inte. Det är en sak om det är snorhalt i hagarna. Men sedan när det är snö och inte alls halt kan de väl få vara häst och springa runt i stora hagar?
Just nu har jag tyvärr ingen annanstans att släppa hästarna. Då de i vinterhagen bara får gå när det är minus och nu har det varit plus=snön smält=massa vatten+ minus igen= isgata :/ och skogshagens ser ut som en skridskobanan. Som tur va så har det mesta av isen börjat smälta undan. Så det ska bara torka upp lite och kälen i marken ska gå ur så vi kan slå ner lite stolpar. Måste ha ström i den hagen annars rymmer min lilla häst ^^ Hon gillar inte att leta mat utan vill helst ha det servetar=våran gräsmatta får besök.

Sedan fattar jag inte poängen med att packa in hästen i 3-4 täcken, lindade ben, boots, flätad svans och låta dem gå i det en hel dag. Det är ju inte det minsta naturligt. Är hästen klippt så räcker det mycket väl att öka maten så det har något att äta=skappar värme. Om de får tillgång till att röra sig med så skapar de värme då med. Men det kan det inte göra om de är inpackade i massa täcken, lindor och får gå i små hagar. Då är det inte konsigt att hästen fryser om den inte kan röra på sig...
Mina hästar får *som ni kanske fattar* frukost, lunch och emhö ute och då kan jag få frågan (av folk som ger sina hästar frukost inne):
"Varför släpper du ut dina hästar så tidigt?"
Ja det kan man ju undra men tänker men efter, du ger dina frukost inne den enda skillnade mellan oss.

Hur funkar detta?

Dagens vinnare!

Hur funkar ett waterfordbett. Jag har fått höra att de trycker på lanerna... Någon som har någon erfaranhet om detta bettet?

DISS

Dagens vinnare!


(hittade bilderna på goggle)

Min födelsedags lista!

Dagens vinnare!

Jag fyller snart år , om 18 dagar!

Detta önskar jag mig iaf:
Charles owen wellington classic
stl 37
svart
bildkälla

Race Safe väst
stl: s
svart
bildkälla

Pengar

Hoppsadel (en till ambra och en till håjt)
stl 17,5 normal mot vid och 17,5 vid ev xvid
svart
bildkälla

Dressyrsadel (en sadel till ambra och en till håjt)
stl, 17,5 normalmot vid och 17,5 vid ev xvid
svart
bildkälla

Bilder

Dagens vinnare!

Tog lite bilder när hästarna galopperade löst i paddocken, dock inte bra bilder men :P

Ridtravre=fult, strömsholm=fint?

Dagens vinnare!

"Alla som har riktiga hästar vet ju att ridtravare inte alls är några riktiga hästar. Istället är de någon slags mutation av en åsna som rör sig underligt och som det inte alls passar sig att visa upp offentligt. Om man nu inte kan slakta alla landets ridtravare för att bli av med problemet en gång för alla, så får åtminstone de som innehar sådana tingestar till djur hålla sig undan offentligheten."
Havrepappan, Läsfortsättningen här

Ridtravareförbundet har skrivit sitt :
"Det fanns hos arrangören en tveksamhet att låta oss representera på plats då travhästar enligt vår kontakt inte är lämpliga att rida på. Vi platsar helt enkelt inte på Strömsholmstävlingarna."

"Svenska Ridtravarförbundet uppmanar alla ni som i år besöker Strömsholmstävlingarna att stolt visa ert medlemskap i föreningen. Om du har en jacka, keps eller t-shirt, av gammal eller ny modell, bär upp den med stolthet under ditt besök! Vi har inte fått slutgiltigt besked från arrangören, men oavsett utgången av deras beslut kommer vi att finnas på plats och synas - på ett positivt sett. Helst både i mängd bland publiken och i ett eget tält."

Läs allt här

Nej jag tar inte åt mig, skrattar mest XD

Dagens blogg, 31 mars!

Vinnaren idag blev Carro! Grattis :)

Kör igång en ny dagens blogg. Bara kommentera i detta inlägget att du är med! Vinnaren blir länkad under alla mina inlägg imorgon!

Lycka till :)

Udda sadlar

bildkällor

Blev nästan påkörd

Dagens vinnare!

Det var för ungefär 3,5 år sedan som jag och en kopis skulle rida hem från Strömma. När vi skulle gö över bron så kommer en buss, i högre hastighet än tillåtet. Vi gick ut en bit i vägen och vinkade med händerna (stora rörelser) för att få busschaffören att sakte ner, helst stanna. Gjorde han det? Nej han skulle köra förbi hos på den smala lilla bron......

Han vara bara några cm ifrån oss. Eller rättare sagt han kom så nära att det blev märker på reflextäckena! Jag och min kompis blev rasande och hoppade av hästarna och gick fram till bussen, som hade stannat och skällde ut busschaffören.

Detta gjorde att Ambra fortfarande svårt att gå över bron och att möta större bilar, bussar eller lastbilar kan vara ett rent helvete! Och ännu jobbigare blir det om lastbilarna/bussarna "pyser" närde åker förbi. Jobbigast är när vi står vid Strömma och det kommer från en buss från Björlanda. Det är ett sväng och buskar/träd så man ser inget förens de är ganska nära. Då är det inte så kul om man är precis framför eller mitt på bron.. 

Ett tips från mig är att aldrig lite på fordon som kommer på vägen. Har man otur så stannar de inte! Det är riktigt tur att det inte hände något värre. Hade vi varit några meter längre fram så hade hästarna kanske hoppat åt sidan, över ett stacket och halkat på gräset -->allvarliga skador...

Usch tänkt om jag hade förloratmin lilla prinsessa <3

Diss

Jag tycker detta tränset är riktigt fult.
Jag har fått lära mig att käkremmen inte ska sitta hårt för då kan inte ganascherna utvidga sig=hästen får inte in tillräckligt med syre.
Men det som är bra med tränset är att det inte sitter på de känsliga ställenda bakom öronen. Sidostycket ligger så långt från ögat och dess nerver att det inte stör dessa och ger hästen bättre sikt bakåt.
Det skaver inte på kindbenet..
Ger jämnare stöd i hästens mun genom att hästen har svårare att "gå bakom hand".

--

Dagens vinnare!

Anonym
om Longering av idiot 1 och 2 :):
varför kallar du dina hästar idiot 1 och 2? :S
sv; för att jag känner för det ;) Nä jag vet faktiskt inte. Tror det blev så när de inte ville komma in från hagen när jag skulle rida utan de sprang runt mig och nea xD

Duktiga flicka!

Dagens vinnare!
Att göra:

*skolan, 7.40-12.10-klart
*köra in 3 skottkärror till Linnea, 4 till ambra, 5 till håjt- klart
*göra kvällspåsar för imorgon-klart
*jobba
*lösgaloppera ambra och håjt
*kratta utanför stallet-klart
*öningsköra
*gjort stallet, gjort klart kaninens mat, kraftoder för imorgno m.m-klart
*Plugga på foder

Tror det var allt som ska göra, har gjort idag :) Eller det blir säkert något mer;) Men jag ska iaf ligga i sängen kl 21. Good luck ;)


Hopptränare!

Dagens vinnare!

Jag och Emelie + 2 till ska börja träna för Peter Liljedorff. Det ska bli skit kul! Han är utbildad c-tränare och banbyggare.

Hjälp!

Dagens vinnare!

Jag är otroligt hård i handen utan att själv märka det. Intruktören på skolan kan säga "Emma, slappna av" Men jag kan inte slappna av om jag inte känner själv att jag är hård... Så lite tips på hur jag ska bli mjukare?

så gick det sen

Dagens blogg


Dagens blogg 30 mars

Vinnaren för dagen blev Emma! Grattis :)

Kör igång en ny dagens blogg. Bara kommentera "jag är med" Vinnaren blir länkad i alla mina inlägg under morgon dagen. Lycka till :)

Longering =)

Dagens vinnare!
tur att ambra är så söt ;)

Lösgalopp

Dagens vinnare!
Ambra och Håjt
Släppte dem i paddocken. Ambra fattade direkt när jag släppte henne vad som gällde medans håjt stod och kolla xD Men det var stooor skillnad på dem idag och första gången som jag släppte dem. Håjt galopperade massa i båda höger och vänster. Blev så glad!
Ambra skötte sig själv. Hon galopperade runt, runt, runt och åter runt åt båda hållen.
Söta hästar :D

Dagens fråga :)

Dagens vinnare!

Kastar din häst/dina hästar sig på kraftodret?


Tror det är något fel på mina xD Iaf ambra och håj. först när de kommer in (alla 3) så får de äta av hösilage i minst 5 min helst 20 min. Sen ställer jag in kraftfodret. Tanten slänger så på det men Håjt och Ambra kan smacka lite på det sedan åter gå till hösilage och hålla på så en stund xD Är det normalt ;)

När det äter hösligate så brukar jag göra annat som packa påsarna för morgondagen. Brukar spara frukost (2 påsar) lunch (1 påse) och em (1 påse) men ibland när jag har tråkigt så gör jag så många kvällspåsar som möjligt. Vilket blir 3 st/häst :)


Bloggtävling :)


Häst vid hand

Dagens vinnare!

Tränade lite på häst vid hand med Ambra innan och efter longeringen igår :) Passade på att filma lite.

--

Dagens vinnare!

Anonym
om Jacson:
kan inte du skaffa tröja/jacka där det står sätilaryttaren på? :)
sv; höhö, jag har ju faktiskt en tröja där det står sätilaryttren.blogg.se på ;) Hemmmagjord som jag gjorde i somras xD Men tanken har funnits där att jag ska beställa en tröja men jag vet inte. Johanna min klass tycker jag ska göra det, men får se ;) Dock funderar jag på om jag ska byta från satilaryttaren.blogg.se till satilaryttaren.se men får se ;)

Anonym om HAHAH Fail!:
Hur kommer det sig att du rider på ett såpass skarpt bett som du gör? :)
sv; får att hon funkar bäst med det:)

Ridsport på tv :)

Dagens vinnare!

30 mars 20.55
Världscupen i hoppning 's-Hertogenbosch, Holland, (sammandrag)

Dagens blogg 29 mars

Dagens blogg blev Flumriders! Grattis :)

Kommentera "jag är med" här så drar jag en vinnare i kväll/imorgon. Vinnaren blir länkad här i alla mina inlägg en hel dag :)


Longering av idiot 1 och 2 :)

Dagens vinnare!
blablabla dagens vinnare kommer inte upp -.-
Ambar a.k.a Idiot 1 ;)
Det gick sådär till en början. Hon var lite sådär, lyssnade inte riktigt så jag tog bort inspänningstyglarna. Allt blev mycket bättre då :) min söta nöt ;)
Håjt a.k.a idiot 2 xD
Han var, ja som vanligt. Dampade mest runt. Men stundtals var han riktigt duktig och lyssnade (i traven) När han skulle sakta av från trav till skritt så lyssnade han först inte alls och sedan tvärnita han och vägrade att gå fram. Så då smackade jag på lite och skrittade då bocka han och drog i väg i trav. Så det var något som vi fick träna på länge, men till slut blev det rätt och vi slutade:)

Veckans häst ;)

Dagens vinnaren!
hihi;)

Urval från HV polo sommar (häst)

Dagens vinnare!
Gillar mest det sista schabraket :) Du?

veckans schema :)

Dagens vinnare!

Det blir en lugn "hästvecka"

Båda hästarna:

Måndag: ev longering med inspänning (det snöade igår så får se hur paddocken)
Tisdag: lösgalopp
Onsdag: longering utan inspänning
Torsdag: lösgalopp
Fredag: vila
Lördag: löshoppning
Söndag: lösgalopp

hahah xD

dagens vinnare!
Hehe mlis söta köttbulle ;)

Filmen från igår :)

Dagens vinnare!

skolsadelkammaren fortsättning :)

Dagens vinnarblogg
under:

Dagens blogg

Dagens vinnare blev Isabelle! Grattis :)

Kör igång dagens blogg. Bara kommentera "jag är med" Vinnaren blir länkad i alla mina inlägg under dagen! :)

Diss

Dagens vinnare
Rutiga ridbyxor (ja jag dissar mig själv)

Löshoppat idiot 1 och 2 ;)

Dagens vinnare!
Ambra och Håjt
Började med att gå några gånger tillsammans med båda hästarna "runt" banan. över bommarna o.s.v Sedan släppte jag dem så de fick springa fritt.
Först lät jag de så springa över bommarna bara så de skulle tyckte det var roligt. Ambra älsakde det och sprang runt runt och struntade totalt i om Håjt hängde med eller inte^^ Men det vara bara i början som Håjt inte vågade springa efter ambra utan stannade nere vid kortsidan (hindrena stod på långsidan) sedan hängde han på.
Ambra hoppade några gånger på 95 cm och håjt ~50 cm. Sänkte först till 50 cm efter att Ambra har hoppat 95 cm så Håjt fick hänga på. Sedan la jag ner så det blev en bom och satan i gatan vad Ambra tyckte det var roligt. Hon sprang runt, runt och runt, medans Håjt mest stod och kolla xD Men båda travade av sig själva på ett eller annat sätt.
Tyvärr hann/glömde jag filma när ambra hoppade 95 cm-.- TYPSIKT!

Sedan när jag släppte ut hästarna i hagen så rullade sig båda. Ambra där det var lerigast och blötast medan Håjt var snäll och rullade sig där det iaf var lite torrare ^^
Film kommer senare :)

aw =)

Dagens vinnare
så sött :D

vill ha men samtidigt inte

Dagens vinnare!
Skulle vilja ha dessa men jag köpte liknande förra året, har bara använt lindorna. Dessutom tycker jag inte lattefärgen var speciellt snygg.
Hööks

Urval från HV polo sommar (ryttare)

Dagens vinnare!
Finns här

Bildbomb 26 mars

Dagens vinnare
dagens favorit =)
en till favorit:)
en till :)
en till :)
en till:)
en till favorit :) Gillar den trots att den är tagen i motljus

Tävling


Carlssonpåtaket och cheval ridsport

Dagens blogg

Vinnaren blev Travtjejer! Grattis :)
Drar igång en ny dagens blogg. Bara kommentera "jag är med' Vinnaren blir länkad i alla mina inlägg under hela morgon dagen :)

Snabbt tips!

Dagens vinnare!
Fram tills i morgon är det 15%rabatt på Skara hästsport! (ange ordet påsklilja) Så skynda att fynda!

r.i.p

Vinnaren i dagens blogg
Jan Svanlund tillsammans med Alexander Zetterman. Foto: Roland Thunholm

Jan har avlidit efter en kort
tids sjukdom.
Källa

Extra knoppar= extra fin?

Vinnaren i dagens blogg
En diss från min sida, vad säger du?

pest eller kolera

Vinnaren i dagens blogg
vad väljer du?

Klipp - oklippt
Achenträns - Pullarträns
Tömköra - longera
Tränsbett - Kandar
ridhus - ridbana 
hoppsadel - dressyrsadel
gräs - grus

Bildkälla


What dosen't kill you, make your stronger

Vinnaren i dagens blogg

Dagens blogg

Vinnaren i dagens blogg är Cia! Grattis :)
Startar upp en ny dagens blogg, bara att skriva "jag är med" och hålla tummarna :) Vinnaren blir länkad i alla mina inlägg under morgaon dagen!

Jacson

Dagens vinnare

Lite nya grejer från Jacson :) Detta är lite av det som jag vill ha :)


--

Vinnaren i gårdagens "dagens blogg"

Anonym
om pest eller kolera:
SV:Ah precis! Är på jakt efter ett som är rakt utan tungfrihet och utan gummi,helst med korta skänklar! men det är ganska svårt att hitta :o
sv; börjes har rakt utan tungfrihet, kostade runt 250 kr tror jag. Ganska korta skänklar :) Kan ta kort på mitt som kjag köpte i lördags :)

Bloggtävling :)

Vinnaren av gårdagens "dagens blogg"

Skrattar bäst som skrattar sist

Vinnaren igårdagens "dagens blogg"
Malin Baryard-Johnsson har slagit vad om att den 1 juli ska Henrik Larsson hoppa en bana på en meter. Lycka till Henke ;)
Källa
malins bild
henkes bild

pest eller kolera

Vinnaren i gårdagens "dagens blogg"
Vad väljer du?
Tvådelat bett - tredelat bett
kingsland - equiline
GPA- charles owen
kraftig häst - nättare häst
Falabella eller Shire
hoppa inne - hoppa ute
Svart - skimmel

Hiss eller diss?

Vinnare i gårdagens dagensblogg :)
Ett bra alternativ om man inte hittar någon sadel som passar hästen men det är synd att de ska vara så fula.

Vinnaren i dagens blogg är:

Trumvirrvel!!!
Emelie! Grattis:)

Kör igång en ny dagens blogg. Bara att skriva "jag är med" :)

Släktfoskning Ambra Li

Ambra
E- Pale Amber (till vänster)

U- Lizz A.l
bildfattas

Ee- Tibur

Ue. Al Joe


Uu. Sofia F
Bildfattas

Soubirac crazy chaps

DISS!
Finns här

dagens vill ha

Hoppsadel Gold Medal® Flatback celest (svart)


HAHAH Fail!

24 september 2009


15 mars 2011
Lite skillnad :)

Dagens blogg

Kommentera "jag är med" här så drar jag en vinnare i kväll/imorgon. Vinnaren blir länkad här i alla mina inlägg en hel dag :)

12 april- 15 mars

Men shit :o tur att man har filmer så man ser skillnaden :)
*förlåt för uppdetaringen igår kväll. hade tidsställt inlägg men kom inte upp :S byte från blogg.se? JA TACK!)

Snyggt stall!


aw :')


pest eller kolera

Vad väljer ni?

Ridstövlar - skor och chaps
Skodd - barfotad häst
Malin Baryard - Meredith Michaels Beerbaum
Vanliga skydd - teknikskydd
lindor-skydd
Spån - torv
Lösdrift eller stall
ponny-häst


Idiot 1 och 2


Ett alternativ till ryktning ;)

visst är hon söt ;)

Dagens gånger 3

Kasanova
Longerningsprov. Han var riktigt fin idag, jag var mycket bättre med longeringa idag än i fredags (skrev inte om det men det gick inte bra)
Han var mycket mer aktiv och jobbade på bra. Han är ganska lat av sig, eller nä där ljög jag. han är riktigt lat. Idag sökte han sig neråt och lyssnade på mig. Hans tempo var riktigt bra, lite långsamt ibland. Dock hade jag jävligt svårt att få honom att fatta galopp, hålla galoppen och sedan sakta av. Men sånt är livet :)
Dock har jag lite problem med en sak. Jag går FÖR mycket xD
Linnea
Håjt (orkar itne kalla honom Inter längre xd) och Ambra ville inte komma in när jag skulle rida så jag tog in nea och borstade henne läääänge. Sedan tog vi en promenad i ca 45 minuter. Tanten har dock kommit på att dit hon vill gå går hon och jag får snällt hänga med oavsett xD Men vi hade riktigt mysigt <3
Testade att springa och då gick det fortare och fortare till slut så galopperad hon jämte mig :)
Håjt
Lyckades få in honom när jag släppte ut tanten. Så red ut på grusvägen och han var så jävla fin stundtals :D Tog lite galopp så han fick springa av sig lite. Blev mycket övergångar, vilket gick riktigt bra för han blev riktigt avslappnad så jag t.o.m kunde sitta ner i traven (!)
Testade att skritta-halt-skritta och han lyckades hålla formen helt utan att sänka ryggen eller slänga upp huvudet. Så stolt :)

tävling


Pest eller Kolera?

Vad väljer ni?

Stubbman -  lång man
Jan Brink - Kyra
säkerhetsväst - utan säkerhetsväst
skandinavium - globen
Brunt läder - svart läder
instoppat hår i hjälmen - uppsatt i en toffs


Magnesium

Fick tipset att köpte magnesium av en kompis. Det ska ge en lugnadne effekt för "heta hjärnor". Det kostade inte så mycket så värt ett försökt. För som några av er kanske vet så har håjt ibland sina spel utan anledning.
Burken räcker ca 1 månad och märker jag skillnad (posetivit sätt) så fortsätter jag med det, annars slutar jag :)

Veckans ekipage

Pausar veckans tematävling för ett tag och nu kör vi veckans ekipage ist.
Gör såhär:
 • mejla en bild på din häst/ponny till satilaryttaren@live.se. Glöm inte att skriva lite om hästen/ponnyn, bloggadress och hästens namn (ev. ryttarens namn)
 • lägg till bloglovin

Till salu

Grand prix hoppsadel. Tror den är 17" i sitsen och normal mot smal. Mörkbruk.
Bud

Lösgörande arbete

Vad?
Att lösgöra hästen är att gymnastisera musklerna och lederna till att hästen finner sin balans och takt och blir smidigare. Lösgörandet är av största vikt för att kunna samla hästen – även en häst som rids i samlad form bör röra sig lösgjort. Lösgörande arbete får aldrig försummas oavsett vad det gäller för ridning (terräng, dressyr, ovalbanejobb, hoppning osv.). Lösgjordhet är en förutsättning för prestation. Nedvarvning/avskrittning efter ridpasset bör jämställas med lösgörande arbete och är lika viktigt.

Varför?
Först och främst lösgör man hästen för att den skall hålla längre! Utan lösgörande arbeten ökar risken för mjölksyra i musklerna, muskelsträckningar, muskelbristningar, överbelastning av senor och leder. Det blir lättare för hästen att utföra övningar korrekt och avslappnat om den är lösgjord först.

Hur?
Vid lösgörande arbete är det viktigt att mjuka upp de stora musklerna, som har uppbärande och framåtdrivande verkan. De musklerna som håller samman bogbladen och sträcker och böjer boglederna och det muskler som gör hästen stel i sidorna.
Bra är att börja med en energisk fri skritt som aktiverar blodcirkulationen i muskulaturen. Man bör också börja med att jobba att få hästen likriktad så att hästen tar lika stort stöd på båda tyglarna. Därefter kan man gå vidare till att jobba på böjda spår.

De vanligaste lösgörande övningarna är:
• Skritt på långa tyglar (fri skritt)
• Trav i trepunktsits eller lättridning
• Olika ridvägar (vänd snett igenom, halvt igenom, rätt upp)
• Rida på böjda spår med stor diameter
– Volter
- Bågar längs långsidorna
- Serpentiner (3 eller 4 över hela banan)
- Volt tillbaka
• Övergångar (skritt-trav-skritt, när hästen är mera lösgjord/uppvärmd: trav-galopp-trav och tölt-trav)
• Galopp i trepunktssits
• Framdelsvändning
• Skänkelvikning
• Flytta för skänkel på volt

Övningar utöver detta:
• Cavaletti
• Longering (10-20 min)
• Löshoppning
• Hoppa små hinder (beror på hästens balans)
• Rida i kuperad terräng
• Att låta hästen röra sig fritt

Tänk på att anpassa övningarna efter hästens utbildningsgrad och kondition! På en unghäst är målet att den skall röra sig lösgjort i balans och hela ridpasset går åt till att jobba med lösgjordheten, medan på en äldre häst kan man minska tiden för lösgörande. Normalt är ca 20 min.

Hur ser man/känner man att hästen är lösgjord?
• Hästen känns lugnare och mjukare i sidorna
• Heta och känsliga hästar låter sig ridas, d.v.s. tar emot och svarar på hjälperna.
• Hästens andning blir lugn och rytmisk.
• Hästen tuggar/suger på bettet med stängd mun
• Hästen rör sig taktmässigt och avslappnat
• Hästen bär sin svans (en lösgjord häst kniper ej med svansen).
• Hästen svarar på halvhalterna.
• Det går att ”lägga ner” hästen, d.v.s. förlänga hästens form framåt-nedåt utan att den ökar tempot.

Om det inte funkar då?
Då har man vält fel rörelser för just den hästen (igen: utbildningsgrad, kondition), ridit övningarna i fel ordning (lättast och lugnast först) eller inte lösgjort hästen tillräckligt.

Lycka till och rid väl!


Lördagens shoppingen

Vad i kungsbacka i lördag. Var inne på bl.a kungsmässan, sv ridsport, börjes och lite möbelaffärer. Köpte bara två grejer. Ett rakt babypelham till Ambra och magnesium till Inter. Berättar senare varför jag köpte magnesium
så om någon var i kungsmässan i lördags och såg någon idoit gå runt i roda mjukiskläder så var det jag (A)

barbacka i mjukis på fällande häst= inte så smart xD

Ambra
Red ut barbacka i mukis, känner mig somen igelkott i rumpan xD
Skrittade till 90% och tog lite trav och galopp. Gjorde massa skänkelvikningar, framdelsväninga. Men mest skrittade vi på halvlånga tyglar över stock och sten i skogen :)
Mys!
Inter
Longerade honom i träns idag. Vilket gick riktigt bra, dock tyckte han att det var tråkigt att göra det idag (så imrgon blor det ridning)
Var mycket bus med bockningar och damp i trav xD Dessutopm ville han inte sakta av när jag hade dubbelhandsfattning men när jag hade enkelhandsfattning så sakta han av från trav till skritt utan att göara halt direkt!
Pucko ;)

Film från hoppningen 15 mars

Söt hest:>

tips!

den 4 april är en sadelprovare på svensk ridsport i kungsbacka. Men kanske ska dit?
Bildkälla

Bilder från 15 mars

Emlie och Lixsa
Josefine och Ben (en i treans häst)
Johanna och söte Nick :)

Vilka bloggar läser jag?

+ successen och onceagaiiin
som inte kom med =P

pest eller kolera

Vad väljer du?

Graman - inspänningstyglar
transport - hästlastbil
rida barbacka- med sadel
syntetsadel- lädersadel
unghäst- läromästare
Aldrig mera hoppa - aldrig mer rida dressyr
Vinter - sommar
Träna på bana - rida ut
Hööks - Horze
Pessoa - pelham

Bildkälla

satan i gatan....

vad jag läntar till sommaren!
7 maj
24 augusti
27 juli
21 maj, Ambras födelsedag
26 augusti
18 juli
15 maj

veckans "schema"

Ambra:
måndag- uteritt
tisdag- markarbete/hoppning, ridhuset
onsdag- vila
torsdag- longering
fredag- dressyr, paddocken
lördag- uteritt
söndag- uteritt

Inter
måndag- longering
tisdag- longering
onsdag- vila
torsdag- uteritt
fredag- uteritt
lördag- dressyr
söndag- markarbete, ridhuset

Longering för hela högen

Ambra
Började med att skritta en stund förhand ute. sedan in på banan och efter en stund började vi longera. tränade mycket på övergånger,skritt-trav-skritt. Tog på halsförlängaren, spände den inte utan behöver bara satta fast den så arbetar hon med kroppen.
riktigt fin idag. Nöjd!
Inter
Samma sak idag. Longeirng i grimma. Han var lika bra idag. Fast han tror fortfarande att han ska göra halt när man saktar av från trav, dessutom så vänder han upp mot en och ska byta varv-.- Så tränade overgånger mellan skritt-trav-skritt med hionom också, vilket gick super efter en stund! Han vågade t.o.m trava i vatten pölen coh tappade inte fokus på mig när några gick förbi :)
Nöjd!

Min träning

Har inte uppdetarat om min träning på ett tag. Tappade det lite på horse show men nu börjar det gå tillbaka :) Varje dag gör jag 50 situps, ibland kanske jag bara gör 40 st och då gör ajg 60 dagen efter :P Ska iag när veckan är slut göra 350 situps när veckan är slut. Denna veckan har jag bara 60 situps kvar att göra (hade 120 situps kvar att göra i morse)
Sen cyklar jag eller går till skolan nästan varje dag. Men yogan går det inte så bra med :P

chatta med tobbe larssson

Klicka på bilden

Hiss!

Vet ni vad jag tycker är roligt? Att se när folk tävlar med udda raser t.e.x nordsvenskar, travare, islandshästar (i hopp och dressyr) o.s.v
För nordisar (eller andra kallblod heller för den delen) ska inte bara vara i skogen, travare behöver inte heller vara vara på travbanan, isisar kan både trava och galoppera.
Emelie och Lixsa
Celine och Odinn
jag och Ambra

Diss

Finns här

Sadel sökes

Jag söker en svart hoppsadel i läder. 17" eller 17,5" normal mot vid i bommen.

Diss!

Måste bara få dissa att Dressyrmuppa-kopior! Då menar jag inte de som heter något med muppar utan folk som gör som dem som tillexempel:
*hot or not (kan ha döpt om det men samma konsept)
* finn 5 fel (jag har bara läst dressymupparna innan som har gjort det innan)
* får jag x-antal kommentarer gör jag bara blalblabla

pest eller kolera

Vad väljer du?

veredus-eskadron
sporrar - spö
dressyrryttare VS hoppryttare
lädertvål VS ekol-olja
valack-hingst
Travsport - Galopp
arabiskt fullblod - engelskt fullblod
ryttarutrustning-hästutrustning


Bildkälla

--

Emelie om Tävling :):
Hur gör man en länk så man bara kan klicka på den ? (:
sv; man kopierar länken till sidan t.ex. tävlingen sedan gör man ett inlägg och lägger man upp bilden. Efter det så märkerar man bilden, så den blir blå. Sedan klickar man på "infoga/redigare länk" Hehe hoppas du fattar :)

Tävling :)


Dagens :)

Ambra
Red på grusvägen, skritt och trav. Det funkade inte alls idag, hon hade en riktigt dålig dag. Överställde henne i nacken/halsen och efter det blir det lite bättre. så imorgon blir det ett lösgjörande pass i ridhuset.
Inter
Blev longering för hans del i paddock. Satan i gatan, har var grym! Senaste jag longerade honom stegrade, bockade han m.m. Det gjorde han inte idag! Han var riktigt duktig! Han lyssnade på kommandona eller ja, jag fick smacka och ibland använda piskan i början men sedan så!
I vänster varv var han riktigt bra. Men ihöger fick han för sig att han inte alls skulle gå runt mig utan stannade och backade men då var det bara att smacka så gick han fram igen. När man skulle sakta av från trav så stannade han helt och började backa så tränade på avsaktningar från trav till skritt och tillslut när jag var med så blev det mycket bättre :)
Nöjd!

Man får sådan inspiration!


Så fantastiskt!


Dressyr- eller hoppträns?

vad säger ni?

Hiss!

Måste bara säga att jag älskar detta HÖÖKS tränset :)

Tävling :)


Vill du se Tobbe Larsson irl?

Jag funderat faktiskt på att köpa biljett :) Det är ju lärt värt pengarna!

Tävling


Ambra och Inter

Släppte Ambra och Inter i paddocken i går :)

Pessoa

Många människor är emot pessoabettet och vill att det ska förbjudas för att det ger dubbla singlare. Jag är varken för eller emot det. Men en fråga bara till er som är emot det:

VEM ÄR DET SOM HAR KOMMIT FRAM TILL ATT BETTET INTE ÄR BRA? För jag har läst samma text flera gånger och den texten hittade jag från en blogg osm typ hette hastpassion eller något liknade och det var hennes egna tankar.

Gamla bilder

Lite bilder från 22 februari

Måste fixa bättre ridbilder men kommer bilder från i tisdags :)

Gårdagen i bilder:)

aw mina hästar är så fina :)

Dagens

Ambra och Inter
Släppt hästarna i paddocken idag igen. Håjt tog högergaloppen flera gånger:) Ambra busade loss ganska bra. Lite bock och bus.
Först fick jag springa efter dem och smacka men sen fattade de poängen och sprang när jag smacka. Fast båda la mer energi på att hitta mat ^^
Film kommer imorgon =)

Emma och Divnij


Tävling :D


Slänga eller sälja?

några här tycker jag ska slänga sadel men andra tycker ajg ska försöka sälja den.
Så vad säger ni ;)

Dagens fråga

Byter du vatten hos dina hästar varje dag?

Jag byter inte varje dag. Är vattnet rent från strå, spån, man ser till botten och jag kan dricka det frivilligt *vilket ofta händer* Så jag byter oftast varannan dag. Fast hos tanten blir det nästan varje dag så tanten antingen bajsar i spannen eller äter kraftfodret över så vattnen blir äckligt.


HV polo vår/sommar


Veckans tema är: svart outfit

ni har fram till söndag på er att skicka in bild till satilaryttaren@live.se med bil, namn på häst och ev. ryttare och bloggadress. :)
Döp mejlet till svart outfit (lättare för mig att hitta, raderar oftast mejl utan rubrik)
Lägg till på
bloglovin

Gårdagens

Inter och Ambra
Började med att motionslongering i grimma. Hon var verkligen med på noterna. Ville jag att hon skulle trava var det bara att säga traaava och smacka lite, skulle jag sakta av till skritt räckte det med att säga sakta av och ohh. Sen testade vi att ta galopp men hon blev bara stressad så vi struntade i det.
Släppte henne efter en stund så hon skulle få galoppera löst, men Inter dampa loss i hagen så gick och hämtade honom. så han och ambra dampade loss tillsammans i paddocken. Inter gjorde mig extra stolt idag, han tog högergalopp två gånger (hans svåraste galopp) så nöjd :)
Avslutade med att leda dem i skogen i 30 min :)

Priser

Några undrade vad hästgrejerna kostade så här kommer det:
Dressyrchabraket: 99kr
Allroundschabraket: 199kr
Hoppgjord :499kr
Padd(4 st): 79.95kr
Strumpor: 29,95kr/st
Stigläder: 199kr
Tröja röd: 69,95 kr
Tröja svart: 59,95 kr
Ridbyxor (helskodda): 179 kr
Pullarträns: 249 kr
Fleccelindor(4 st):39,95kr
Aachenträns: 299kr

Intercooler

Jag har "döpt" om håjt. F.o.m nu kommer han kallas Intercooler, mycket snyggare än Håjt ;)

Ren hest -.-

Ibland älskar jag min häst ;) såhär såg hon ut igår när jag kom hem efter skolan och skulle fodra dem. Så tog av täcket på både henne och håjt :)

Hopplektion 15 mars 2011

Tror ni ser vem jag är? Är på en av fuxarna...
Film gjord av shettisgalen.blogg.se

--

Anonym om Sindy är fortfarande borta!:
Din hund? =(
sv; nä det är en hund som har varit borta länge.

tävling :)


Dagens :)

Divnij *till höger*
Hoppning, några trav cavaletti (4st), galoppbommar (3st) och studs (4 st hinder och 1 bom på varje sida) Gick väl sådär. Han är otroligt svår påverkar när det är en massa andra hästar. Så han blev väldigt springig, snubblade över bommarna, sprang i rumpan på andra hästar och blä. Men såklart gick det även bra. Kom på att det inte är någon ide att ta galopp på mitten av kortsidan utan ta den vid långsidan. Vilket gjorde att han var lugn(are) när vi kom på studsen. Sista gången över studsen gick såååååå mycket bättre än alla andra gånger. Då satt jag, rak  i ryggen, tog tag i manen och drev på :)
I slutet så fick mina fina klasskompisar mig att gråta av deras fina ord <3
Ambra
Hoppning i ridhuset. Hon var riktigt fin idag, till en början. Hoppade en kombination med ett språng i mellan. Vilket gick riktigt bra. Hoppade en bana med blandade höjder.
Hoppade banan två gånger och första gången gick kast, men andra gången var så mycket bätter :) I slutet körde vi lite höjdhoppning *eller höjd och höjd;)* Till en början gick det riktigt bra. Hon tog galopp från skritt. Men sedan tror jag hon blev trött och börja vägra*tror hindret låg på m-1,10m) Så vi red på hindret igen och då hoppa hon men rev och då kom vi igen och klara det :) Sen tog det stopp, hon vägrade att rida mot hindret, så sänkte till typ 80-90 och till en början vägra hon men sedan fick hon eld i rumpan och hoppa och galoppera som en galning både mot hindret och efter :)
Sötnöt <3

4 år och 6 månader!

Så länga har du funnits i mitt liv finaste <3

Är jag liten :S

Idag köpte jag barnkläder, byxorna är i stl 170 och tröjan är i 158/164 :O
Jag och Wilma i samma jacka (min gamla) Den är enbart lite kort, men annars satt den bra xD

Foto; Mli, successen.blogg.se

(från tisdagen 8 mars, foto jag)

Polisen hittade vanvårdade hästar

På lördagen åkte polisen till ett hus i Nordanstig i Hälsingland efter larm om kvinnomisshandel. Väl på plats hittade polisen flera döda smådjur och vanvårdade hästar.

Tidningen Ridsport, fortsättning

Vad är det för fel på folk?

Sindy är fortfarande borta!


Jag behöver en ny sadel

Förstår ni varför jag behöver en ny sadel? Ska lägga ut sadeln på annons men vet inte om jag ska lämna den hos en sadelmakare och säöja den dyrare eller sälja den billigare så köparen får fixa den efter sin häst...

Bilder från måndagen


Peder Fredricson


Malin Baryard- Johnsson


Ambras Outfit

Sadel- Grandprix, ingen aning var den är köpt någonstans
Schbrak- allround, ullared
Träns- ullared
Bett- rakt, ullared
Stigläder- ullared
Stigbylgar- ingen aning

Dagens :)

Ambra
Red först på grusvägen och sedan över stora vägen och in i skogen. Över stock och sten. Hon var riktigt mysig, dock totaldöd i munnen :S I början fick jag säga proooh för att hon skulle stanna men tillslut räckte det med att krama tygeln.
Red ner så jag kom tillbaka till stora vägen och skrittade förbi Mli´s stall och paddock där hon va så jag red in där och hoppade några skutt, typ 90 cm :) *bildbevis*
Första gånge vi hoppa var typ 50 cm, sen andra gången så höjde vi upp lite och ambra vägra så vi kom en gång till och då hoppa vi över. Hon älskar verkligen hoppning för när jag styrde mot hindret i skritt behövde jag knappt ta galoppfattningen utan hon gjorde det själv.
Travade av henne på grusvägen på vägen hem. Stundtals gick hon riktigt riktigt fint :)

Mer bilder :)

Du är min bästa vän <3

Mejlen cpar

Om ni undrar varför det tar sådan tid att få upp vinnarintervjuerna i veckans tema tävling så är det att mejlen cpar sönder. Jag mejlar och väntar och väntar men får inget svar. Då kollar jag skickat och skiten finns inte där ch så håller det på-.- :@
Men men nu vet ni iaf :P

Ludger Beerbaum


Otto ;)

Emmas äckliga fågel :O

Ullared i hästväg

Pullarträns till Håjt
Blåa fleecelindor
Aachenträns till Ambra (KÄÄÄR)
Stilgläder + 2 strumpor
Helskidda svarta ridbyxor, 2 tröjor
Dressyrschabrak (blåröda) allroundschabrak (röda) hoppgjord + bandage underlägg

Barnkalas a'la Emma

Emma i min klass fyller 20 år nu i mars och flyttade in i sin lägenhet nyliggen så vi var hos henne på kakbarnkalas igår :)
Blev bl.a kallat playboykanin av en när vi satt och väntade på bussen hem. Hehe vi åkte hem med trattarna på huvudet ;))

diss

<span style=
Tror jag har dissat färgade stigbyglar innan. men detta är nog värre än det!
Finns här

Markarbete 12 mars


Hoppning 12 mars


Reklambild

Jag har gått igenom mina reklambilder, de på vänstersidan och tagit bort de som inte har haft min bild på sin blogg eller tagit bort sin blogg. Så ni som vill ha eran bild här på min startsida i sidomenyn kan mejla en bild till satilaryttaren@live.se

Udda hästgrejer

Bomlös sadel Dressyr Master Back
Finns här
Finns här
Leopardridbyxa (Barnmodell)
Finns här

Hiss!

<strong><em><span style=
"bling bling" bett.
snyggt men inte jag skulle köpa ;)

Diss

Åh jag måste bara dissa bloggar som skriver "får inlägget x-antal kommentarer så lägger jag upp filmen/bilder o.s.v."  Så irriterande! Enda anledningen till att folk gör så är för att hamna på mest aktiva-listan.
STOOOOOOOOOOOOR DISS!

Lilla häst, lilla häst vilka skutt du tar

Ambra
Hoppade i ridhuset, en liten bana. Hon blev riktigt fin efter en stund och jag kände mig rätt mjuk och effektiv idag *tror det sitter i lite i kroppen från igår ;)*
Hon var avslappnad, sökte kontakt, arbetade med kroppen och gick som en klocka. Mest i trav men även i skritt och galopp :)
Hoppade en liten bana mellan 70 och 80 cm *tror jag* och hon var riktigt rolig att rida. Jag fegade ut en gång på en oxer annars gick det riktigt bra!
:)
Håjt
Blev hoppningen i ridhuset för Håjts del med. Innan vi hade kommit en km var det lite problem. Grannan stod och såga vilket var såååååå farligt ;) Det som var ltie bra var att han blev riktigt bra lösgjord, han gjorde massa skänkelvikningar, bak- och framdelsvändningar m.m :)
I ridhuset körde vi 5,5an. I början så travade han in, i mitten och galopp ut men sen tog han faktiskt galopp i mitten :) Han var stundtals riktigt trevlig, dock försökte han med sina små hyss att skrämma mig och få mig ut koncentartion och balans, vilket gick sådär för hans del ;)
röd-oxer
gul- räcke
orange- räcke med skynke
grön- räcke

filmer från båda passen kommer:)

Lite skillnad

Ambra 23 septermber 09
Ambra (och håjt) 7 februari 2011

:)

hårig?

Första dagen utan täcke :)


Bloggtips

Just nu är jag i en ganska ordentlig svacka. Eller jag tycker det är tråkigt att blogg och läsa bloggar. ALLA bloggar är tråkiga xD
Så länga lite roligt bloggtips :)
Jag vill inte ha tips som dressyrmupparna, teamsl, tavlingsryttaren, warnmark m.m för de läser jag redan ;)

Hoppträning i morgon!

Imorgon blir det både hoppträning för både Ambra och Håjt :) Mli hänger på =))
Bild från 8 mars 2010

Finalister, misslyckad hoppbild

1.
Emelie och Lixsa
Successen.blogg.se
2.

Poseidon
travtjejer.blogg.se 3.
Regler:
* man får rösta på sig sjäv
* man får rösta hur många gånger som helst
* avslutas på onsdag :)

Hiss!

<span style=
Snyggt enligt mej :)

Bra, bättre, bäst

Divnij
Tränade på galoppfattningar, ju mer vi gjorde det desto sämre gick det xD Ibland gick det hur bra som helst. Han gick riktigt fint men sen så gick det åt skogen. Jag ble spänd och vi hade dragkamp. Sen gick det bra och sen sämre.
Sedan är det inte lätt för mig att rida på en volt med en stor häst och ha skolans ponny framför en. Det gjorde att vi kom i hans rumpa och jag försökte förstora volten då blev han stressad och stressade i galopp hästen framför igen=spänd emma. Och sen så kom en häst i rumpan på mig och att då ligga i rumpan på hästen framför är inte alls bra...
Dessutom är jag väldigt oaktiv som ryttare och stel som en j'vla pinne i vänster= svårt att få bra galopp.
Men det är tack vara detta som man blir bättre
Lillebror
Lena frågade om någon kunde rida honom efter lektionen (för hon som red honom på lektionen mådde inte bra) Först ville ingen så Lena frågade om jag kunda rida honom.
MYCKET övergånger och att få honom uppmärksammad på mig ist för allt annat. Önskar verkligen att någon filmade.
I höger varvet på volten så fick vi en lite böld så vi fokuserade på att rida jag ska rida min väg "se vägen framför mig" och det gjorde att volten blev rund och vi var innanför spåret på båda sidorna, inte bara på ena sidan.
Fast efter en stund så var jag sååå trött, orkade knappt ta galopp. Eller tog ganska lång tid innan jag fick honom i galopp i vänster, det gick verkligen inte. Förutom efter typ 100 år.
Men jag är nöjd :)
Håjten
Red ut till Björlanda. Han var riktigt härlig redan från början. Han brydde sig inte om något. Kunde lägga volter runt hösilagebalarna, gå över diken m.m.
Gjorde lite övergångar, skritt- trav-skritt, vilket gick riktigt bra. Dock blir han lite hängande i handen. Men riktigt fin. Tog även lite galopp.
Söt nöt =)
Ambra
Red barbacka i skritt. Hon var lite halv söt ;)

Rolf-Göran Bengtsson

Tror det är från söndagen

Helt glömt!


massa blandande bilder

Det var ju ett tag sedan som jag la upp bilder från lite allt möjlig och nu har jag tagit mig i kragen och fixat det :)

det är rätt trångt när jag ska sova. 2 hundar och 2 kattar + mig xD
Det är fajt om min lilla vissla :)

Intercooler Håjt

Visst är hans travgrissepassgalopp grej snygg xD

aw :')

Haha Mli tog kort på tidningen ridsport ;)

Inte tur med vädret alls

Håjt (kajsa) & Ambra
Gick upp med båda Håjt och Ambra till ridhuset. Först var det uppehåll men när vi gått nästan halva vägen (1km) så börja det regna och blåsa och efter en stund även hagla -.-

Började att rida Håjt. Skrittade runt och försökte få honom avslappnad *svårt när det var anda hästar, regna och ena porten lät p.g.a vinden..* Men samtidigt var han lugn och fin. Han jobbade på riktigt bra, upp med ryggen och ner med nosen*dock lite väll mycket in med nosen men tanken är god*
Vi gick över en bom flera gånger. Stannade, minskade tempot över och han brydde sig inte. Det bästa var någ att han blev rädd för ett hinderstöd xD
Förvånandesvärt så gjorde han inga luftsprång, som jag hade förberett mig på då han har vilat 2 dagar iräd xD Det enda som han gjorde i "busväg" var att sänka huvudet och skakavilket brycker vara att tecken på att han tänker bocka.
Men jag är nöjd, film kommer

Ambra
Skrittade först lite på volt *kajsa gick med henne när jag red Håjt* sedan tog vi lite trav och galopp. Gick över bommar o.s.v. red inte alls länge då jag vill hem och kajsa skulle gå så jag var tvungen att ta håjt.

Fortsättning på tankar

Men när jag tar studenten ska jag ha minst G i alla kurser, helst vg men bäst vore ju att få MVG i alla kurserna *svårt att höja sig i de kurser som redan är avslutade men* Dessutom ska jag ha tappsko licens och hästskötar examen. Det SKA jag ha! 

Haha, tänk i högstadiet var jag super glad om jag fick VG nu är jag besviken på mig själv om jag får det. För vill jag så kan jag.
Min framtid är vad jag gör den till och jag ska göra att den blir ljusare!

förra inlägget

Köpa på ullared

Lite av det som jag tänkte kolla efter, köpa på Ullared (kanske inte just det på bilden) Annat som ska köpas/kollas efter är:
"ankare", hoppgjord, vintertäcke m. hals, tjockstalltäcke, ridstrumpor, handskar m.m
Schabrakbild
Fleecelindor
Bandageunderlägg
Hjälm
Ridbyxorna
Benskydd
Tröja

Zaldi Star

Tänkte utvärdera denna sadel.

Det är en Zaldi Star 17,5"/31" (sitsen/bommen). Det är nog en av de skönaste sadlar som jag har suttit! Jag har väldigt tydliga "vasa" sittben vilket gör det till en riktigt pina att rida i endel sadlar. Men denna sadeln var helt fantastisk.
Ambra trivdes med den men tyvärr var hon för tjock :( Men jag letar efter en Zaldi Star som är 32 i bommen :)

Får du chansen att köpa en Zaldi Star sadel, köp den!
(annonsen till Zaldin)

diss

<font size="6">Hissa eller dissa?<br /></font><font size="4"><span style=
Barbackagjord.
Jag fattar inte poängen med den. Ska man rida barbacka ska man göra det utan några grejer! Dessutom har jag hört att man får stolsits av denna ;) "Det får man när man rider barbacka med" Ja men det kan man ändra på, svårt att göra det med en gjort ;)

Hagbild

svartprick- stallet
grönruta- vinterhagen
lilla/rosa- skogsagen
röda- sommarhagar
mörkblå- blivande sommarhage(hagar)
ljusblå cirkel- här bor jag
brunt sträck- vägen till/från strömma ;)
stallhagen/hagarna var liite svårta att få dit xD men nu märkte jag var lite hagar jag har, speciellt på vintern när det är plus (då får de inte gå i vinterhagen) och är det snö och is kan de inte gå i skogshagen...

Linda Heed


Glöm inte!

Veckans tema, misslyckad hoppningbild

- Lägg till på bloglovin!
- Skicka en kärleksbild till satilaryttaren@live.se, glöm inte att skriva namn på hästen,
ev. bloggadress och ev. namn på ryttaren/människan. Döp mejlet till misslyckad hoppningbild.
- Vinnaren utses självklart i en röstning här i bloggen och vinnaren vinner en bildlänk
Sista dagen att skicka in bilden är på fredag!

Exempel:


När jag blir stor vill jag bli som dem

Här var det fult med blommar, bommar och hinder

Tänkar

Jag kommer att byta från Arbetlivnaturbruk+ byggunderhåll+hovvård+ fårskötsel --> Specialidrott A & B. Därefter ev. läsavidare till hippolog. Då Lena, min handledar och instuktör ser mig som en instruktör om några år... Det är ju trots allt därjobben finns. För alla som har eller håller på med hästar kan ju få jobb som hästskötare verkar det ju som. Oavsett utbildning...

Men ska jag läsa till hippolog måste jag läsa matte B, vilket jag inte gör nu. I ettan var tanken att jag skulle göra det men när jag var klar med A kursen(blev klar med A i maj och gjorde nationella nu innan jul) hade jag ingen lust att forsätta läsa B.

Samtidigt ångar jag att jag inte valde att göra min sommarapu utomlands. Men jag vet inte om jag är redo att åka så långt hemifrån och vara helt själv i en månads tid. Jag tyckte att det var jobbigt att vara själv på catering på horse show och då var jag bland svenska människor!

Men vi får se var jag tar vägen och vad jag gör. Det som är bestämt (ska bara prata med bit. rektor och kolla om bytet är ok) är att jag fortsätter och rida och utvecklas :) Men om det bara blir Akursen eller båda A och B i specialidrott får vi se...

Kanin i boxen

När jag la upp bilder från håjt box så fick jag många frågor ang. att ha kaninen i boxen och hur det går o.s.v
Det är inte första kaninen som jag har haft med hästarna. Innan när Ambra hadae Håjt box så hade jag en kanin med henne och det gick riktigt bra. Sedan flyttade jag om hästarna så Håjt hamna i den största boxen (den största hästen)
(min gamla kanin)
Den kaninen jag har nu var helt galen när Ambra skulle äta sitt kraftfoder, det var innan jag skaffade krubbor så hon fick en span på marken. Det slutade med att jag var tvungen att hänga upp spannen för kaninen åt av kraftfordet xD

I höstas när hästarna bara fick hö så gick kaninen i boxen 24/7 men nu är han bara där på dagtid (från typ 6-20) Eftersom kaniner är känsligare mot botulism och byten. Fast på sätt och vis så skulle det ju vara bra att låta han äta hösilaget för då skulle man märka om något är fel.

Men det går bara bra med hästarna och kaninen. Till en början var jag lite rätt att Håjt skulle lägga sig på kaninen men det har han inte gjort *än* ;)
Och Nins har dessutom lärt sig att dricka ur spannen, vilket har varit toppen när skålarna har fryst :)

Spa?

Jag var ju på spa i juni när pappa fyllde 50. Men alla kan ju inte åka dit vi var. Så jag hitta SpaStockholm (som har samlat in lite span runt om i Stockholm). Där finns flera olika span:
Selma CitySpa+ (finns plats för både utsikt och rogivande behandlingar.)
Yasuragi Hasseludden (för dig som i tanken vill bort mot Asiens sinnesstämningar och kunna uppleva Japans bästa smaker och upplevelser)
Nynäs Havsbad (utöver middagar och avkoppling kan erbjuda spabehandlingar under hela året.)
Skepparholmen (Tillsammans med de avslappnande behandlingarna bidrar skärgården och havets lugnande krafter ytterligare vila och omväxlande miljö.)
Axelsons Spa (från kurbad, massage och ansiktsbehandlingar till fotvård och ögonbrynsfärgning)
Visst låter det härligt? Jag vill åka till alla  :D

"Det är som gjort för dig"

Hade utvecklingssamtal idag och det gick som vanligt bra. Dock kommer jag ändra lite kurser. Innan hade jag hovvård, byggnadsunderhåll, fårskötsel och arbetsliv B och nu blir det antagligen specialidrott A & B. Får se vad det blir av mig, måste sätta mig och tänka nu...

DOUGLAS LINDELÖW omhoppning VC söndag


Lite udda grejer

Bildkälla
bildkälla
Täcke EQuest
Finns att köpa här

flätade pannband

Jag är själv inget fan av flätade pannband... Så diss från mig.
Bildkälla

Diss

Diss enligt mig, fast jag har egna men använder dem inte

Voltige


Dagens :)

Alla skolhästarn förutom 2 st
Vi hade Uno Bohman på skolan idag så det blir löshoppning för hela slanten :) Var riktigt roligt faktisk, Första gången som jag löshoppa.
A det var roligt, vilkt hätarna med tyckte, speciellt Candy, Gotte och Leo, Pussen (även kallad Ådi) eller a alla tyckte det var roligt ;)
Ambra
När jag red uopp till ridhuset var hon som en snigel, en stor, seg men söt snigel :) Så travade runt ganska länge i ridhuset när vi väl kom upp, skänkelvikningar, ökade och minskade volter och föröskte hitta en bra takt. Hoppade lite över bl.a över ett skynde, kombination med ett språng i mellan, och två andra sockerbitshinder.
rött- kombinationen,
blått och grönt- enkelt rätuppstående
orange- skynket

Alla var sockerbitshinder och låg väl mellan 50 & 70 cm :)
Först började vi att hoppa det blåa, sedan det orange och därefter de röda. Sen var jag bara tvungen att hoppa en banan. (har inte hoppat bana sadeln december, stilhoppningen.
Tog först kombinationen (från a), sedan det orange, blå och till sist det gröna. Det gick riktigt riktigt bra och hon höll en ganska lugn galopp hela tiden :)
Sedan hoppade vi kombinationen (från a) sedan det blåa, orange och till slut det gröna. Då bröt hon av till trav två gånger och det var helt klart mitt fel!
Sista gången var jag bara tvunge att testa och hoppa det gröna och direkt efter det blåa, vilket gick :)
Det bäst var nog att hon hamna i rätt galopp nästa varje gång ev. bytte galopp, red även i förvänd galopp :)
Min söta lilla snigel :)

5 STRETCHÖVNINGAR FÖR RYTTAR

SKRÄDDARSTRETCH
FÖR LÅRENS INSIDOR
Gör så här: Sitt med böjda ben och
fotsulorna mot varandra. Placera en
hand på vardera knät och pressa lätt
nedåt tills du känner hur det sträcker
på lårens insidor.
Alternativ: Sitt på golvet med benen
brett isär och utsträckta. Luta dig nu
framåt med rak överkropp (krumma
inte ryggen) tills du känner hur det
stramar på lårens insido
SKRÄDDARSTRETCH FÖR LÅRENS INSIDOR
Gör så här: Sitt med böjda ben och fotsulorna mot varandra. Placera en hand på vardera knät och pressa lätt nedåt tills du känner hur det sträcker på lårens insidor.
Alternativ: Sitt på golvet med benen brett isär och utsträckta. Luta dig nu framåt med rak överkropp (krumma inte ryggen) tills du känner hur det stramar på lårens insidor.
SITTANDE STRETCH FÖR RUMPA, HÖFTER OCH LÅRENS UTSIDOR
Gör så här: Sitt på golvet, böj benen och vila fötterna mot varandra. Placera händerna på fötterna och böj dig fram mot benen så att du känner en stretch i rumpan, höfterna och på lårens utsidor.
LIGGANDE STRETCH FÖR LÅRENS UTSIDOR
Gör så här: Ligg på golvet med ena benet böjt och foten i golvet. Lyft upp det andra benet och fatta tag bakom låret. Dra försiktigt låret mot dig tills du känner hur det stretchar på lårets baksida. Upprepa med andra benet.
STÅENDE STRETCH FÖR RYGGEN OCH SIDAN AV KROPPEN
Gör så här: Stå med fötterna ihop och sträck upp armarna över huvudet. Fatta tag med höger hand om vänster
handled och böj kroppen åt höger sida så att du känner en stretch på vänster sida av kroppen. Gå inte längre än att du fortfarande kan andas normalt.
Upprepa sedan åt andra hållet
LIGGANDE STRETCH FÖR RUMPA, HÖFTER OCH LÅRENS UTSIDOR
Gör så här: Ligg på golvet med ena foten placerad på andra benet strax ovanför knät. Greppa tag om benet och dra det försiktigt mot dig. Du kommer att känna en stretch i rumpa och höft. Upprepa på andra sidan.
Källa

Ärovarvet, internationell hoppning, torsdag


Veckans tema, misslyckad hoppningbild

För att vara med:
- Lägg till på bloglovin!
- Skicka en kärleksbild till satilaryttaren@live.se, glöm inte att skriva namn på hästen,
ev. bloggadress och ev. namn på ryttaren/människan. Döp mejlet till misslyckad hoppningbild.
- Vinnaren utses självklart i en röstning här i bloggen och vinnaren vinner en bildlänk
Sista dagen att skicka in bilden är på fredag!
Exempel:


Första "tävlingen" bestämd

Nästa torsdag är det maskerad hoppning :) Jag har redan kommit på vad jag ska klä ut mig till, ska bara se om det går att klä ut till det. Höhö :)
Dock har jag ingen aning vad det blir för höjd men gissar på 50 cm. Fast jag får ingen rosett :( Men iaf :P
Söt bild på mig och ambra från stilhoppning med utklädnad 14 december :)

I skydd av mörket

Eller nja kanske inte riktigt. Men jag gjorde stallhagen större igår efter ridpassen :) Hästarna va så söta när jag tog bort tråden till den gamla hagen. De bara stod och kolla där staketet var innan, de vågade inte gå. Men sen tog jag tanten i pannluggen och då raca de iväg, alla tre :)
Grått- stallet
rött- den gamla stallhagen
svart- den nya hagen

Dagens :)

Ambra
Red barbacka med hack i skogen med henne. Hon var lite pigg. Men hon varm mysig, mest skritt men lite trav och galopp. Avslutade med att rida lite på åken och la massa volter, åtter och sjkänkelvikningar, både skritt och trav. Sen när jag skulle skritta av henne så hoppa jag av i farten och gick med henne :)
Håjt
Han var lite a Håjt aktig^^ Red ut barbacka med hack. till en början gick det bra fram tills det att han såg en container som var lite vit, då var han bara tvungen att slänga sig åt sidan. Sen var det inte farlig längre och vi gick vidare. Därefter mötte vi grannarna som var ute med sin ena islandshäst så vi stannade medans de gick förbi.
"Är det en lugn häst eller en vild häst idag?" Var frågan som jag fick när de gick förbi. Tror ni de känner Håjt eller?
Sen när de hade gått vidare så kom två 3or från skolan så Håjt kasta sig igen och då hoppade jag av och gick förbi dem och en bit till, sedan vände vi och tränade lite häst vid hand. Först drog han benen efter sig men sedan gick han i rask takt!

Lite höstbilder

HAHA xD

Renovering av skolans sadelkammare

före
Under

Gårdagen i bilder


Finalister, omatchande outfit

1.
Nanna och Tomacs pajas
Successen

2.
Natalja och hästen Hillbilly! :) 
www.nataljas.blogg.se
Regler:
* man får rösta hur många gånger som helst
* Man får rösta på sig själv
* röstningen avslutas nästa söndag.

Dagens

Ambra
Red i paddocken med den gamla sadeln-.- Wilma red i början sm uppvärmning.  Mest gick hon bara runt men sen fick jag henne att göra halt, rida på volt, byta varv. Sen hoppade jag upp för att fortsätta. Det gick sådär, ingen känsla alls. Eller stundtals ick det rikrigt bra men oftast inte. Nä inget alls =/ Men hon är söt iaf :)
Håjt
Han fick gå i paddocken idag med. Satan vad härlig han var. Skrittade fram en stund och la massa volter, små och stora. Vi lyckades göra en bakdelsvändning :) I traven var han riktigt fin, sökte sig frammåt och neråt och upp med ryggen. Åh vad glad jag var när jag red honom :) Jag är mycket mjukare i handen och använder benen (Y)

Tips- tvätta sadelgjorden

Har din tygsadelgjord blivit smutsig? Tejpa fast knäppena (de som sitter i hålet) så att de inte gör sönder tvättmaskinen

Dagens att göra

Rida Ambra och Håjt
Göra allt i stallet
* Skriva riddagboken..
Lämna tillbaka sadeln.
* Göra 25 sitps till *redan gjort 25 st*
* Ut och springa
* Hämta hundmat

Håjt nu och då

Då- 10 augusti

Nu 5 mars

Internationell hoppning, torsdag Svante Johansson


Internationell hoppning, torsdag Viveca Lundbäck


Vinnarintervjun =D


celiaoh.blogg.se
Om vinnaren
Namn: Celia Öhman
Ålder: 18 (född 92)
Födelsedag: 11 December
Stjärntecken: Skytt!
Gör på fritiden: Är i stallet, haha. Förutom det så är jag med min pojkvän och med mina kompisar.
Hårfärg? Blond
Ögonfärg? Blå
Speciella kännetäcken? Jag vet inte, mina kompisar brukar säga att jag är störd...
Tycker om: Hästar! Min pojkvän, mina vänner, Frank's energidryck, godis, att resa... :)
Tycker inte om: Kokt potatis. September - Mikrofonkåt, folk som hela tiden känner ett behov av att stå i centrum, när saker inte blir som jag har planerat...
Längd: Ca 170~, eventuellt liiiite kortare.
Hur länge har du bloggat: Sen Februari 2008
Vad är det som är kul med att blogga: Jag vet inte, jag gillar att skriva av mig och berätta vad jag sysslar med under dagarna. Sen om det kanske bara är mig det är intressant för spelar ingen roll, jag gillar nog bara att skriva och lägga ut lite bilder då och då helt enkelt! :)
Hur mycket tid spenderar du i stallet ungefär per dag: Hmm, det blir väl kring tre timmar ungefär fast ibland längre och såklart kortare om jag inte rider.
Eget stall eller hyr in: Hyr in
Hur kommer din framtid se ut om cirka 30 år: Jag vill bo på landet i ett jättestort och modernt hus. Utsidan får gärna se lite lyxigt lantlig ut men insidan ska vara modern och högt i tak. På gården har jag såklart eget stall där jag har mina hästar samt hyr ut någon boxplats till någon trevlig prick, haha. Jag vill gärna jobba med djur så kanske har jag något slags hästrelaterat yrke eller så jobbar jag med någon annan typ av djur. Jag vill vara egenföretagare så jag verkligen kan rikta in mig på det jag känner för samt kan styra mina arbetstider själv! :)

Om hästen
Namn: Sokrates
Ålder: Blir fem i April
Ras: Svenskt halvblod
Mankhöjd: Han ligger där kring 177 cm/mkh ungefär :)
Kännetecken: Otroligt nyfiken och väldigt snäll
Inriktning: Det vet jag inte ännu, haha. Han har väldigt bra stam i både hoppning och dressyr och han tycker det är riktigt kul att hoppa men samtidigt har han ju storleken emot sig en aning. Så det får helt enkelt framtiden visa, han har potential inom båda grenarna. :)
Bästa egenskap: Att han är så otroligt charmig. Och att han är så lugn vid hantering
Sämsta egenskap: Livrädd för skotrar och travhästar!

Om Ekipaget tsm
Hur länge har du ägt hästen: Sen i Maj 2010 så snart ett år
Varför köpte du just den hästen: Hade växt ur min ponny och kollade runt på hastnet. Och hips vips hittade jag annonsen på honom och redan när jag såg bilden kände jag att det var något speciellt med honom
och när jag fortsatte läsa om honom stämde han in perfekt på mina krav. Efter jag hade provridit honom fanns det ingen utväg, han var så fin!
Berätta om erat starkaste minne tillsammans: Vi har ju inte hunnit vara med om så mycket ännu men en sak som verkligen värmde i hjärtat var när han stod längst bort i hagen och åt gräs med kompisarna och jag ropade på honom och han kollade upp, gnäggade och kom sedan galopperandes till mig. Jag hade varit borta en vecka och hade saknat honom otroligt mycket och när han också verkade ha saknat mig blev jag alldeles tårögd av glädje, haha! Min fina kille! :)
Erat mål: Utvecklas! Han är ju unghäst så har inte satt ut några speciella tävlingsmål utan just nu fokuserar vi på hans utbildning samt att vi ska ha roligt och bli ett bra team. 

Häst och ryttarutrustning

Vad har du för märke på följande...
Sadel: Santa Cruz Arthur De luxe
Schabrak: Skickade med ALLT med min förra ponny så har inte alls så stor koll på vad för schabrak jag har nu, har typ bara gått in i olika hästaffärer och köpt det som varit snyggt utan att ens fundera över vad det är för märke. :)
Benskydd: Showmaster och Equi-gard typ, inga dyrgripar inte!
Träns: Horsehead
Hjälm: Men gud så dålig koll jag har, jag har faktiskt ingen aning!
Säkerhetsväst: Racesafe
Bästa utrustnings köp någonsin: Måste ju vara dressyrsadeln då :)
Vad är dit sämsta utrustnings köpt någonsin: Ett par snurrbara boots, även fast jag köpte största storleken är de alldeles för små! :(
Vad blir det nästa inköp inom hästsaker: Ett par nya tyglar, helst från dyón :)

Dagens

Ambra
Gick upp till ridhuset med henne. Hon var riktigt trevlig. Mycket trav och skrittarbete på volt. Det var några andra som hoppade så vi kunde inte röra oss i hela ridhuset.
Avslutade att skutta över ett sockerbitshinder. Det var verkligen en helt annan häst att hoppa idag =) Att rida över huvudetaget!
Håjt
BLev ett kort lösgjörande pass i paddocken. Han var riktigt härlig att rida idag. Först var jag sur för att wilma sprang runt och lekte vilket gjorde att han blev rädd men sedan kunde jag inte vara sur längre :D Han var ritkigt hörlig att rida, i båda varven. Jag hade en sån go känsla :)

Lite bilder från Håjts ridpass

Han har blivit riktigt fin tycker jag :)

Hjälp

Jag har mindre än 1 dygn på mig att bestämma mig om jag ska ha sadeln eller inte. JAg tycker att sadeln ligger lite i bakvikt. Men hon är lite tjock men jag tror inte det spelar någon roll.
Grejen är den att hon gick riktigt  bra idag, hennes ombyten var rena *inte jämte men mer än vanligt* hon sög sig mot hindrena, brydde sig inte om sadeln, varken när jag sadla eller spände gjorden..
Och jag har nog aldrig suttit så bra på lääänge=/
Åh vet inte vad jag ska göra, en sadeln som är för smal är ju inte bra

Internationell hoppning, torsdag Peder Fredricson


Vinnaren av FAY

Många har frågat mig om jag vet vem som har vunnit Fay och nu vet jag det. Hon hetr Matilda och köpte 47 lotter ;) Grattis!

--

Anonym om Finalisterna:
vem vann? ;>
sv; Celia och hästen Sokrates, jag har mejlat henne

Foton från horse show

Massa fina bilder från horse show finns på flickr. Denna bilen är där ifrån

Dagens :)

Juan *skolan*
Tränade på skänkelvikningar. Jag har inte riktigt gillat Juans trav då det är så skumpig men idag slog det mig, jag spänner mig så inte konsigt att det är skumpig! Så när jag slappnade av så slappnade han av, vilket gjorde att han slappnade av och sökte kontakt! Så var ritkigt nöjd idag. JAg red verkligen. Förutom när Lena pratade med mig xD
Dock gick skänkelvikningarna åt höger åt helvete. Jag är svagare i vänster ben än höger så jag la mycket fokus på det isf för att se till att få med rumpan och hela hästen. Men åt vänster gick allt mycket bättre :)
Håjt
Red upp i skogen. Mycket skritt-->halt då han får för sig att det är okej att försöka vända :S Han var lite stel till en början, det vill säga grispassa innan traven. Men det släppte ett efter några övergångar. Red lite på en åker och gjorde lite volter.Sen tog vi oss ett skutt över ett träd som låg ner :) Det resulterade i en lång galopp där han sökte sig ner åt *glad emma* Sen  vände vi och tog ett skutt igen och då kände jag hur han laddade med baken och tänkte bocka men det blv inte.
Vi kunde gå över bäcker utan att han brydde sig (väldigt ovanligt, innan så vägra han länge sedan kasta han sig över men inte idag) Körde även lite "läskigthetsträning" med honom. Höll på och lät med plast vilket gock riktigt bra :)
Fina häst :)
Ambra
Red i den nya sadeln och jag älskar den, hon lika så! Skrittade först lite på en åker och la lite volter, gick över diken. Tog sen lite trav på vägen. Allt var riktigt härligt. Tog la en volt på vägen, vid en korsning så den blev inte stor. kunde både trava och galoppera där *trodde jag aldrig*
tog lite travartrav. Normalt så brukar hon välta över i galopp men idag blev det travartrav så jag knappt fick stopp på henne. Sedan ville hon inte sluta trava *sötnöt*

Sadeln :)

Usch inga bilder blev ju bra :O Men jag ska till ridhuset i morgon och ev. köra lite markarbete. Då blir det bilder och film, både på sadeln och passet :)

Tävling :)


Tips-smutsiga skydd!

Har du smutsiga skydd? Ta först en borste och ta bort det värsta leran släng sedan in de i tvättmaskinen, sätt fast karborreknäppningen.
Bildkälla

Skor

 • En ring kan ha en enda bro inte bredare än 20,0 mm som förbinder den ena sidan till den andra. En ring anses vara en enda om det finns någon annan form av anslutning från ena sidan till den andra.
  Detta gäller även när anslutningen består av en vävd konstruktion.Förstärkningar för att hålla ringen på plats på skon är tillåtna.
 • Om hoven har något fyllnadsmaterial med eller utan en enda endast skor upp till maximalt 8,0 mm tjock är tillåtna.
  Så snart alla material är inuti hoven (inklusive sko) reglerna för sulor tillämpliga, även om ingen enda används.
Källa

En bild till

Hittade en till bild från dressyrmupparna på mig xD
vid vagnen, med ryggen

Internationell hoppning, torsdag Malin Baryard- Johnsson


Markarbete 1/3

Jag på fuxen (2a hästen i början), svart tröja, gråa byxor, bruna chaps, svarta skor, PLASTHJÄLM XD Ni kan inte missa mej ;)

Förbjudna utrustningar

 • Nedgången (tyska / Hannover) nosgrimma eller lastbryggan nosgrimma i kombination med alla bitar som används med en pansarkedja kedja.
  Denna typ av lite bör användas med annan nosgrimma eftersom det inte passar väldigt bra ihop. Det leder till en ful bild.Den övre delen av pansarkedja kan lätt fastna i drop nosgrimma. Driften av kedjan påverkas av placeringen av skosnören i kombination med lastbryggan nosgrimma. 

 • Nedgången (tyska / Hannover) nosgrimma eller lastbryggan nosgrimma i kombination med alla bitar med övre och / eller lägre kinder (lastbryggan mekanism).
  Denna typ av lite bör användas med annan nosgrimma eftersom det inte passar väldigt bra ihop. Det leder till en ful bild. Kedjan och den nedre delen av nosgrimma kunde komma mycket nära varandra så att huden kan lätt komma i kläm. Driften av kinderna påverkas av placeringen av skosnören i kombination med lastbryggan nosgrimma.

 • En konventionell bitted tygeln används tillsammans med ett bitless betsel.
  Detta strider mot syftet med bitless tygeln.

 • Sliding gag bitar (bits som kan gå upp och ner längs kinden bitar av ett betsel).
  Dessa bitar är främst korrigering bitar och inte lämpar sig för att visa hästar
  Click here to enlarge the picture

 • Peruanska lite (och andra bitar normalt konstruerade för specifika andra häst kulturer)
  Denna typ av bitar är inte passande för islandshästen åkstil och / eller kultur.
  Click here to enlarge the picture

 • Myler kombination bitar med kort eller långt skaft (och liknande bitar från andra producenter)
  Denna typ av lite kombinerar bitless tekniker (hackamore) med lite och är utformad som en träning lite.
  Click here to enlarge the picture
Källa

Kvarka och influensa i flera delar av landet!

En häst i Klippan har A2-influensa och flera hästar har insjuknat i kvarka i Norrköping, Östhammar och Västerås.

Hästen som har fått hästinfluensa A2 är isolerad på djursjukhuset i Helsingborg. Det är en travhäst som till vardags står uppstallad på Hyllstofta Stuteri i Klippans kommun.

I Norrköping, Östhammar och Irsta utanför Västerås har man konstaterat kvarka hos flera hästar. Samtliga stall är isolerade.

Det finns även misstanke om att hästar i Tallåsen, Alunda och Stenstorp (Falköpings kommun) har smittats av kvarka. Prover är tagna.

 

Källa

 


Ge djuren ett bidrag!


Svarten. Den tidigare ägaren brukade binda hästen efter traktorn när han skulle hem till gården. En kväll i berusat tillstånd körde han för fort för hästen som ramlade och släpades på asfalten tills en granne lyckades stoppa färden. Större delen av Svartens ena sida blev uppfläkt, och bestod av ett enda stort sår.Källarponnyn Valentina som var instängd i en källare utan ventilation och där golvet var täckt av gödsel. Valentina är nu i hästhimlen.

Läs mer här

En bild till

Bilden är från dressyrmupparna från horse show och jag är på bilder. Vid vagen med de gula blommarna xD

Det blir operation...

Nästa torsdag ska jag rönkas och sedan 4.6 veckor efter det blir det operation..

Måndagens shopping

hack till Ambra, Saltstenshållare till linnea, jeans till mig, strumpor till mig :)

Förbud mot nosgrimmor

Förbud mot nosgrimmor

Användningen av den så kallade mexikanska nosgrimman och nosgrimma med nosrem ihop med islandsstång, är förbjuden på officiella islandstävlingar från och med den 1 april i år.

Sedan reglerna har förändrats från en lista på tillåten utrustning till att omfatta en lista på förbjuden utrustning, pågår diskussionerna ständigt kring vad som bör förbjudas på grund av fel användning i tävlingssammanhang.

FEIF:s sportkommitté som möttes i helgen diskuterade bland annat att tillåta användningen av de flesta typer av träns och bett i World Ranking-klasser, medan endast tillåta tränsbett i andra. Men något slutgiltigt beslut kunde inte fattas.

Däremot har FEIF:s sportkommitté beslutat att förbjuda användningen av den mexikanska nosgrimman och den engelska nosgrimman med nosrem, som blivit alltmer vanlig i kombination med islandsstång, i tävlingssammanhang.

Förbudet gäller dessa nosgrimmor i kombination med bett med kindkedja eller bett med stänger. Kommittén anser att dessa nosgrimmor inte passar dessa bett och att kombinationen i vissa fall gör utrustningen väldigt skarp. Diskussionen kring frågan var ganska het, men slutligen röstade en majoritet för förbudet.

 

Tidningen Ridsport


Sadeln jag testade

Hoppsadel, Zaldi star 17. 5", MW 31 i bom. Riktigt skön. Red den inte så länge men det kändes som om ambra gillade den. Hon brydde sig inte när vi sadla, vilket hon kan göra ibland. Ska iaf ha den över helgen innan jag bestämmer mig. Ska dessutom be något i skolans stall kolla om den passar:)

Hiss eller diss?


Strumpor från celestestein.

Både upp och ner

Håjt
Red mellanrundan. Han var något pigg vilket resulterade i först stegringar och att han kasta sig åt sidorna. Han har ju vilat i nästan 1 vecka och var därför stel, så det blev mycket grisepass till en början men sen blev det bättre. Hade tänkt att galoppera massa i skogen men det var för halt. Men att skritta var tillräckligt för honom. Han blev mycket lugnare och avslappnad, mjukare i kroppen och tillslut mindre tittig. Men lite trav blev det, ganska korta snuttar, så det blev mycket övergångar :)
Sen när han fick ta galopp blev han lite chockad och tog bara några steg och sen sakta han av :)
Ambra
Hon körde lite rodeo idag. Red barbacka i ridhuset (skulle prova en sadel, skriver om det senare) och så kommer någon eller några idioter och kör runt ridhuset så det smäller upp grus på borten så jag glider av ambra xD Sen testade jag sadeln, otroligt skön!
Sen tog jag min vanliga sadel och hoppade lite hinder, vilket ambra tyckte var rikigt roligt, bock och bus. Till en början var hoooon så taggad att det inte var sant, tror hon överhoppade kanska bra ^^ Men sedan började hon blev trött och var ltie mer normal, sökte sig ner i galoppen. Dock vägrade hon en gång så vi kom igen och då fega jag ur så sänkte och hoppade typ 50 cm eller något...
Efter en stund sökte hon sig neråt i både trav och galopp :)

Dagens fråga

När det är dax att avliva din häst/dina hästar skulle du då kunna tänka dig att skicka dina hästar till slakt för att bli mat och annat?
Mitt svar:
Jag komer inte att göra det. Egentligen har jag inte anledning till att inte göra det, jag vill bara inte. När Nea dör så vill jag kunna gå till hennes grav.
Sen vill jag inte att folk ska greja och dissekera mina hästar...

Voltige


Diss

Det är säkert många som har sett dessa Pessoaskydd (?) En klar diss från mig!

Mer bilder

aw:')
lite ledsen att alla bilder är mer eller mindre suddiga =/

Jannike West Internationell hoppning, 1.40 m, torsdag


Mer bilderna


Lite smått och blandat

Douglas autofraf och två banskisser ;)

--

Anonym om Ridpassen:
Dom två sista hästarna, är det skolans hästar eller? :)
sv; a det är dem :)
Gymkhana från i våras :) Jag på andra hästen från höger.

Ridpassen

Igår blev det lite dressyr på Håjt, på en åker. Mycket övergånger mellan skritt, trav och halt. Han var något pigg och ville helst bara springa iväg men han gick rätt fint iaf :)
Ambra fick sig en skrittur, ca 20 minuter.

Divnij
Markarbete där lydnande hos hästen och effektiviteten hos ryttarens hjälper var fokus. Jag gjorde detta veckan innan lovet på Juan och idag gick det mycket bättre! Först travade vi över tre cavalettibommar sedan skritt några steg mellan två bommar som låg parallet och därefter trav över 3 upphöjda cavalettibommar. Sedan byte vi håll och kom på de upphöjda bommarna först, vilket gjorde det svårare att sakta av till skritt.
Därefter blev det ännu lite svårare *eller egentligen inte* men ist för tre cavattibommar så blev det ett kryss. Först red vi över  de upphöjda bommarna, skritt och sedan trav över krysset och landa i galopp. Därefter bytte vi var och kom först över krysset skritt och sedan trav över de upphöjda bommarna. Sen gjorde vi samma grej igen fast ist för att sakta av till skritt sakta vi av till trav (från galopp)
röd- liggande cavalettibommar
grå- parallella bommar
blå- upphöjda cavalettivommar (på varannan sida)
röd- kryss med travbom (togs bort när vi vi kom i högervarv)
grå- parallella bommar
blå- upphöjda cavalettivommar (på varannan sida)
Jag är riktigt nöjd över dagens pass, jag var väldigt lugn i handen vilket gjorde att Divnij var nöjd och avslappnad.

Leostro
Blev lite tömkörning, vilket gick åt helvete! Jag hängde mig fast i uttertömmen hela tiden. Men ibland blev det mycket bättre, men jag var inte nöjd!

Bilder

aw :D

Voltige


Flyinge visar körning, hoppning, dressyr, tömkörning och häst vid hand


Saker som vi fick :)


smygbild ;)


Februari :)

Under februari har jag:
- tappat intresset för att blogg helt, vilket visade sig snabbt!
- haft praktik på horse show :D
- jag började få tillbaka intresset för bloggen igen :)
4/2
15/2
21/2

RSS 2.0