Påminnelse :D

Glöm inte att snyggen och min blivande man, om jag inte får någon utav tvillingarna Jedward;) Douglas Lindelöw är med i nyhetsmorgen imorgon kl 5.50 på TV4! GLÖM för helvete inte detta!!!
Bildkälla

Smider planer

I Juli när jag kommit hem från Norrköping har jag och en kompis planerat lite smått om en photoshoot i år igen vid sjön. Men jag har ett litet problem.. Jag vill ha med båda hästarna men det blir lite svårt för det är bara jag och fotografen... Vill ju både ha kort på båda ihop men även hästarna en och en med mig.

Sånt här är så jobbigt xD Någon som har några ideer om hur jag kan göra?


Utvärdering-Magnesium

För ett tag sedan så testade jag att ge Håjt magnesium. Fick tipset av Johanna att det ska kan funka på hästar som har lite överheta hjärnor;)Under den tiden som Håjt fick detta var han inte helt igång (tänkte testa till hösten igen) Men jag tycket att det fungerade iaf lite. Han kändes mycket lugnare och säkrare ute, han slutade att bry som om små saker, han reagerade inte längre när vi gick förbi grannarens ensilagebalar utan gick på som vilken häst som helst.

Men som sagt ska göra ett nytt försök i vinter och då köra på två månader för att se om det blir någon större skillnad.

Ni som gett era hästar magnesium har ni märkt någon skillnad?

Rödsvart outfit

(tränset ska så klart vara svart)

Något ni inte visste om mig

Jag hatar rent ut sagt travstporten. Jag tycker synd om hästarna så när jag ser på trav på tv byter jag kanal om det går eller går där ifrån^^ Jag vet inte varför det är så men jag klarar bara inte av det, kanske för att man har hör massa skit som häst i travsporten (som så klart är en droppe i havet om man jämför med allt annat i ridsporten) Dessutom läser jag bloggar som drivs av tjejer som tävlar monté..


Ambra pappa Pale Amber till vänster i bild

Diss

Innan tyckte jag att det var lite små kul när folk la ner energi på att skicka spamkommentarer som:

"Hej! 
vilke fin blogg! Händer i helgen" o.s.v (jag gjorde det ltie själv när jag var med i tävlingar ;))

Men nu den senaste tiden har jag fått så jävla många spamkommentarer att jag blir galen! så sluta med det, jag går ändå inte in på bloggen!

Jag menar jag driver en hästblogg och får kommentarer som:
"Hej! Kan du hjälpa mig att hitta den bästa mascararn?"


Grattis Tanten!

Idag är det ingen vanlig dag utan idag är det Linnea "tantens" födelsedag =) Hon blir hela 29 år!

Dagens fråga :)

Vad brukar du rida med för bett?

Jag på Ambra brukar jag ha 3 med rörliga ringar, på Håjt 3delat eggbett. Brukar variera mellan pehlam och rak eggbett med =)


Tips!

Ridtravare.ifokus söker nu en eller flera som kan skriva artiklar. 

Deras enda krav är att duska kunna utrycka sig flytande i svenska, ha bra skrivfärdigheter och självklart ha ett brunnande intresse för hästar, speciellt ridtravare. Du ska dessutom kunna skriva minst 1-2 artiklar i månaden.

Om du visar framfötter och tycker detta är roligt så finns det även stora chanser att bli uppgraderad till att bli medarbetare på sidan.

För att få bli artikeltförfattare ska du kontakta stockholmsjenna antingen via hennes ifokus-sida eller mejl (stockholmsjenna.blogg@live.se)


Tips

Onsdag 29 juni kl 19:55 Horse racing time

Onsdag 29 juni kl 20:35 Fälttävlan Luhmühlen, Tyskland


Jag hatar brunutrustning!

Min utrustning (träns och sadel) kommer alltid att vara svart. Jag tycker inte brun är någon snygg färg + det finns sjumiljoner skalor på brunt. Det finns ljusbrun, kasantjbrun o.s.v Svart finna bara i svart!

Så för mig så är brunt en riktig diss!

Dagens fråga :)

När du rider rider du själv eller brukar du ha sällska?

Jag rider oftast själv, eller rider jag i ridhuset kan det vara fler där men inga kompisar. Kan inte riktigt rida med kompisar för då koncenterer jag mer på vad dem gör o.s.v ;D Men sen när jag rider ut kan det vara mysigt med sällskap :)


Lyx vs Budget


Närjag kommer hem ska jag:

 1. Tömma boxarna, töma hela stallet, spola hela stallet och måla hela stallet. Åh här kommer det bli en massa bilder, kanske en och annan film med=)
 2. Städa min klädkammare och se vad jag kan slänga/sälja/skänka *bläblä*
 3. Städa utanför stallet...
 4. Fixa mer hagar, satan vad hästarna äter gräs ;D

--

Anonym om Framme!:
hästarna då?
sv; hemma :) De fick sommarvaila. Först hade jag tänkt ta med mig dem men känns lite elakt att stalla in dem igen + hagarna är inte så speciellt stora eller roliga så de hade nog bara hittat på massa dumt då ;) men jag saknar dem enormt!

Svar från frågestunden :)

Hanna
Jag har två frågor! :)

Hur kommer det sig att du inte rider eller på annat sätt motionerar Linnea? Jag fattar att hon är gammal men är hon skadad på nåt sätt? :)

Vad är ditt mål med Ambra och Håjt? Att tävla en viss svårighetsgrad? :)

sv; Mest för att hon börjar bli gammal. Hon blev 29 den 29/6. Men försöker gå ut och gå med henne även fast hon tycker att det är tråkigt och bestämmer vart hon ska gå och inte gå ;D 

Jag vet inte. Eller jo, jag och mli hade som mål att tävla SM men nu har mli inte någon häst länger så det sprack ;) Men det hade varit lite roligt att tävla LA/LA med båda, men får se. Hoppningen är nog inte svårt men dressyren kan få lite problem. Tror inte man får så bra procent om man rider i vänstergalopp i höger varv ;) (håjt)

Tova
Är alla hästar dina egna?
Vilken har du haft längst?
=)
sv; Ambra är helt min egen men jag säger att Håjt är min med ;)
Ambra, 5 år i september, 17e.

Ellen
Hur länge har du haft ambra och håjt?
Har du någonsin tänkt börja tävla lokalt?
Är Linnéa din första Ponny? Varför rids hon inte om hon är fullt frisk?
Hur mycket ridna va Ambra och Håjt när du köpte dom?

/ELLLEN!
sv; Ambra ;)
Vet inte, hästarna skule nog klara det (iaf Ambra) men det sitter i mitt huvud. Jag vågar inte och hittar på ursäkter.. Hittar nya "fel" som vi måste träna på innan vi kan åka på tävling o.s.v
Håjt var iprincip precis inriden, (vad jag fattade det som) Ambra var bara skogsriden och lite i på en oval typ. Men det är först hos mig så de fått arbeta ordentligt. :)

Anonym
Hur kommer det sig att du åker så långt på praktik?
sv; (för er som har missat det så haft praktik i kimstad (norrköpning) vilket ligger 29 mil hemifrån) Anledningnen till att jag valde att åka så långt hemifrån är väl mest att känner man någon eller så, så är det lättare att få jobb. Så jag vill utvidja mina kontakter =) Men att vara så långe hemifrån har inte varit roligt hela tiden men man växer =)

Anonym
Vad sysslar du med nu förutom hästarna?
sv; jag pluggar, går sista året nu (när denna apun började v 24 så börjar jag redan) Sen har jag två jobb med och snart har jag ett till jobb xD

Anonym
Kan du inte skriva ut vad du ger dina hästar för kraftfoder?
Just nu får de runt 5 dl groov 125 efter ridpass sen när de står uppstallade så får de betfor (antingen 5 dl eller 1 liter, beror på¨vilken häst) och groov 125 är det samma som betfor.

Anonym
Har du körkort?
Nix men håller på att ta det eller a ska börja köra på körskolan snart^^

Anonym
1.Kan du inte göra en ny film ifrån ert stall och visa alla era hästar på film? 
2. Kan du inte göra ett videoinlägg någon gång?
1. Tänkte göra det när stallet är städade o.s.v :)
2. måste jag? xD

Hur tänkte man här?Något du inte visste om mig

* Jag har strömfobi. Jag hatar att ta i hantag till hagar om jag vet att det är ström i. Förra veckan lyckades jag få stötar från samma handtag flera gånger per dag=jag tar inte i det handtagt längre xD

Någon mer än jag som har problem med detta xD

film

Hästen på filmen luftsnabbar men inte som "vanliga" hästar gör utan hon gör på sitt sätt. Skitfult när hon gör det iaf xD

Lite sommarbilder =)

Hittade lite bilder i kameran som jag helt hade glömt

Rådjuret som ambra missa xD

Gårdagens och dagens:)


Gårdagens
Ambra
Blev en barbacka tur i skogen med hacket. Åh vad jag har saknat att rida henne. Vi skrittade bara även om flickan ville något mer^^  

Håjt
Blev en tur i skogen med hacket för han också (barbacka) red på ställen där han fick lyfta på fötterna, vilket han inte fattade först xD Men allt eftersom blev snubblingarna mindre och mindre.


dagens

Ambra
Blev en barbacka tur i skogen idag igen, med bett. Tog lite galopp och hon var så inne i att galoppera så hon såg inte rådjursbocken som stod några meter jämte henne xD Annars var det som vanligt lugn och mysigt, så härligt att rida ut och höra fågelsånger =)
Gick förbi en bil som stod på skogsvägen där vi red och den var lite farlig för den var plank och hon såg sig själv xD
Håjt
Skogstur idag igen, barbacka med bett. Hon var riktigt modig idag! Vågade gå i en vattenpöl, gå förbi barnvagnar utan att reagera (dock hade jag hoppat av och gick jämte men ändå!)
Tog lite galopp bara för att det skulle vara rättvisst. Red lite på en volt, så han blev lite mjukare i sidorna. Testade att trava och när allt gick bra så gick han kanon! Det känns ju verkligen när han inte arbetar med ryggen, man skumpar som bara den då... Dock tyckte han inte alls att det var kul utan skulle springa åt sida på ett och samma ställe, men efter ett tag la han av, eller rättare sagt jag tänkte om lite och flyttade volten lite.

tips!

Dressyrhoppet har sommarkurs 1-3 augusti och 8-10 august. Anmäl sker via mail dressyrhoppet@telia.com

Hur du möjlighet att vara med så var det! Du kan ha både hopp- och dressyrlektioner. Både Carro och Micke är helt fantastiska att rida för. De vet sin sak!


Carro                                        Micke

Magic Brush!

nu har även HÖÖKs fått in Magic Brush!
kostar 169:-

På min köplista

Någon som har dessa?

Visste ni att:

När skänkeln hamnar som på bilden (det vill säga bak i språnget) vid hoppning,  kniper ryttaren oftast med knäna.

tips!

Just nu pågår Global Champions Tour of Monaco. Där R-G Bengtsson tävlar om en miljonkronor. Och ni kan se det direkt på webben grattis '=)


Dagens fråga :)

Rider du med eller utan handskar?
Jag måste rida med, för blåsor annars xD


Gissa hästarna

Bild 1.


Bild 2


Vilka ben till hör vilken häst (Ambra eller Håjt)

Diss

Jag måste bara få dissa dessa stigbyglar. De är inte snygga och ja jag har såna själv men letar nya ;)

Bloggtävling


Tips!

Midsommarrea - Upp till -30%

Ovisade bilder

Jag har skrivit Kasanova, ambra,håjt, windam s, linnea ;)

sålde sin häst till ett bra hem...

Sandra skulle flytta och behövde då sälja sin gamla häst. Hon fick en massa intresserade men valde att ge bort hästen till en. Den nya ägaren lovade att Sandra skulle gå komma och hälsa på när som helst men när hon kom så sa den nya ägaren att hästen stod hos en bekant i en annan del av Sverige.

Nu hade var visat sig att hästen blev slaktad!

Fattar inte att en del människor har mod att göra så!
Tidningen Ridsport

Lyx vs Budget

Lyx:Lamicell 735:-
Bugdet: Hööks 329:-

Ridövning

Övning29.jpg

Nivå: Medelsvår.

Förkortningar: B.G = Byt galopp.

Beskrivning: Övningen påbörjas i överkant, medellinjen. Galoppera en långsida före inledning av övningen, och kontrollera att du påbörjar övningen i ett samlat tempo, för att sedan bibehålla samma tempo genom hela övningen. Denna övning passar endast ekipage med väl befästa byten.

Övning17.jpg

Nivå: Lätt.

Förkortningar: S.V = Skänkelvikning.

Beskrivning: Övningen påbörjas vid mittenpilen. Travarbete.

Källa


Hiss eller diss?


Lite ord fakta

Haremsflock=
1-2 hingstar, (bara den ena hingsten får betäcka) 1-4 vuxna ston + deras icke känsmogna avkommor.

Hjort=
flera harmens flockar tillsammans. rovdjurskydd. Flocken är tillsammans var för sig men fölen får leka med de andra.

Revis=
hästen skyddar gränserna
Tama hästar som alltid har brist på något (plats, foder o.s.v) är revis hävande. Vildhästar är det inte

Vistelseområde=
Område där flera flockar anänder, inga skyddande gränser=ingen jagar bort någon

Usch

En travare dog efter att ha blivit träffad blixten. Hästen Baronessa var svensk men stod uppstallad i Finland. Hon låg medvetslös och det hade kommit blod ur hennes mun. Veterinären konstaterade att hjärtat hade gett upp efter nedslaget.

Från tidningen Ridsport

Travare

När man läser bloggar som dissar travare som ridhäst så änvänder de ofta att hästen ges bort p.g.a att den inte håller för travat längre= inte håller för ridning eller.

Men det finns många travare som inte funkade på travet alls, de kunde/ville inte springa så fort. Ta Ambra och Håjt som tillexempel. De såldes som ridhästar för att de inte funkade (varför vet jag inte) men de vann inget= ägaren förlorade på att ha kvar dem.

Så att säga att travare ges bort pg.a skada stämmer ofast inte, så de kan mycket väl funka som ridhästar med ;)

Ofast så är det travarens framknän som tar skada och jag skulle aldrig köpa en travare med dåliga framknän. Eller jag skulle inte köpa någon häst om den var skadad.

Dagens fråga :)

Har du ullstoppad eller luftstoppad sadel?
vad tycker du är bäst?

Ovisade bilder

8 Juni var vi på skara veterinär musseum och veterinärkliniken på studeibesök. Riktigt intressant! Kort blev dock få och suddiga.
två griskroppar, ett huvud
en kropp, två huvuden

Bloggtävling :)


Tips!

Skara Hästsport har fått in magic brush! De kostar 149:-
Det är ett set med borstar för ben, hov och päls
För att beställa 0511-10269, info@skarahastsport.se

diss

Ingen kommentar behövs va ;)

Ridövning

Övning33.jpg

Nivå: Lätt.

Förkortningar: A.T = Arbetstrav, F.S = Förlängd steglängd.

Beskrivning: Övningen påbörjas överst vid pilen.

Källa

Ovisade bilder


Ridövning-lydnad

Rid runt på fyrkantspåret och varvar hela tiden mellan halt, ryggningar, skritt, trav och galopp. 
T ex Galopp-skritt-trav-halt-trav-halt-rygga-galopp-skritt osv.
Övningen gör hästen uppmärksam och lydig på hjälperna samt aktiverar bakbenen!Tips!

Hööks har en stor rea nu =)
Gissar vem som klickar hem lite grejer (A)


Totilas debut

Är lite seg men för er som har missat så kommer filmen när Raht debuterar på tävlingsbanan med Totilas.
foto; Eurodressage

Hiss eller diss?

Equiline ska släppa en kollektion med Hello Kitty. Hiss eller diss?
Diss för mig, hatar den katten!!!

Rosa outfit


--

Anonym om Dagens fråga:
en häst till? så du ska ha 4 st? berätta:DDD
sv; Vem vet, mina läppar är förseglade ;)

En vecka har gått

Är ju som sagt på apu i norrköping och är nu innen på andra sidan. Har varit nära på att ge upp och bara åka hem men jag har bestämt mig att jag ska stanna!

Idag har jag iaf ridit två hästar, Dolce Vita "Dolly" galopparbete och sedan dressyrlektion på Grazy :) Lektionen gick båda bu och bä. Jag behöver iaf träna upp mina ben, bestäma var jag ska rida och rida där, och vara lite mer tiger, vill jag ha galopfattning vid B så ska det vara vid B och inte någon annanstans.

Vi gjorde lite öppna, skänkelvikningar och fattningar. Först gick allt BAJS men sedan släppte det lite och det gick bättre. Men med tanke på att det faktiskt är första gången jag rider ett dressyrpass på honom så får jag vara nöjd :)

Rival till vänster och Crazy till höger

Lyx vs Budget

Lyx- Oslo från O.S
Budget- Claridge House Donegal

All I need is you <3


Ponnyakuten säsong 2

Deras problem var:

Jakob-
lastproblem
Lisa- lastproblem och svårriden
Molly-aggressiv
Nicholai- skygg och osäker
Nicole- drar efter hinder
Olivia-longeringsproblem
Sofie- spolproblem
Victor- egen vilja

Jag förstod inte poängen med att ha med två lastproblem när de hade samma problem förra året (och iår är det ännu en till som har lastproblem har jag läst)

Jakob-
deras problem löstes. Godkänt
Lisa- deras problem löstes inte alls. Läste på fb att han fick vila i tre dagar sen hade han inte ont i ryggen längre.
Det tror jag inte alls på! Hennes sadel låg i bakvikt och jag tror faktiskt att anledningen till att han stutsa               berodde på ryggont. Inte godkänt
Molly- Löstes deras problem? Svagt godkänt
Nicholai- Deras problem fyxades sig, iaf från marken. Godkänt
Nicole- deras problem fixade sig Godkänt
Olivia- Deras problem fixades men Tobbe lärde henne inte hur man ska longera. Man sak t.e.x inte ha delta,                 man ska ha hjälm, man ska ha två handsfattning o.s.v Svagt godkänt
Sofie- Deras problem blev mindre man han såg inet särskillt lugn ut när han spolades och hon såg osäker ut.
Svagt godkänt
Victor- Deras problem blev löst men samtigt får man tänka på att det är hästar han håller på med så problemet              kommer komma flera gånger till men då vet han hur han ska gå till väga. Godkänt

Ponnyakuten säsong 2 får 3 av 5 SR (sätilaryttaren)

Håller ni med eller har jag helt fel?


Tänk här kommer jag!

Var stolt och be inte om ursäkt för dig själv eller för din häst.

Det är något jag behöcer tänka på när jag rider i ridhuset och andra är där. För då krymper jag ihop och rider inget speciellt och ser till att inte vara i vägen. Men det ger ju inte mig något och den andra tänker bara "oj hon kan nog inget"
Ser jag att någon är i ridhuset så undviker jag att rida där...

Dagens fråga :)

I januari 2 & 3e veckan har jag apu igen, sista gången. Dock vet jag inte vart jag ska vara. Någon som har något bra tips på stall där jag kan vara?


Bloggtävling

Btw glöm inte frågestunden

Lyx vs Budget

Lyx-Dyon
Budget- hööks

Tävlingsoutfit Dressyr

hjälm- charles owen
träns- gold medal artemis
sadel-
vita byxor-
handskar- Kl *tror jag det var*
stövlar-
schabrak- hansbo
kavaj- Pikuer Epsom

glömde hårnät kom jag på ;)

Vill du synas här?

Mejla din bild och bloggadress, till satilaryttaren@live.se
Så skickar jag min bild=)

(dock kommer det ta en stund innan reklambilderna kommer upp men skicka in ändå :)

Det måste vara skönt

att inte behöva lyfta ett finger men ändå får allt.  Vad skulle endel göra utan sina föräldrar?
usch vad jag stör mig på bortskämda ungar!

En ryttare utan häst är bara en människa men en häst utan ryttare är fortfarande en häst


Dagens fråga :)

Vi ska analysera höt och hösilage iår (vi har aldrig gjort det innan) Någon som vet vart man ska skicka det?

Tips!

Någon gång i slutet av juli eller början på augusti är det auktion på friesterhästar

Lyx vs Budget

Lyx- Globus bocaj
Budget- Läderstövel Jump

Fredag 17 juni kl 20:15

Galopp Horse racing time


Utstickande schabrak

Måste bara få dissa detta, tror ingen behöver en anledning till varför va ;)

Det var det jag tänkte!

För bara några dagar sedan skrev ajg ett inlägg där jag funderade på vad jag skulle göra med Tanten om jag fick jobb och var tvungen att flytta dit. Nu är jag där. Men jag har iaf ett år på mig att bestämma mig, hur jag ska göra o.s.v (sen beror det så klart på om jag tar jobbet eller inte)

Udda schabrak


Sverige outfit


Dagens :)

Jag skrev ju varför mina fördomar om dressyrryttare finns så vad har du för fördomar och varför?

Tävling :)

mountainhorse2

Dressyrryttare

Kommer ni ihåg när jag skrev om mina fördomar? Kände att jag faktiskt har en av anledningarna till varför mina fördomar om dressyrryttare finns där.

Mina fördomar var:
Rider aldrig ut
Rider alltid med sporrar
Är rädda för att hoppa
Det dyraste är det bästa
Vita lindor och schabrak
Kandar
Sammetshjälm alt. ingen hjälm
Är bitchiga och otrevliga
Ser ner på de som tävlar på lägre nivå
De tycker att Pikeur är det ända rätta och ingenting annat
De älskar att rätta andra, men klarar inte av att själva bli tillsagda
De älskar att skryta om tävlingsframgångar och hur hög ridbarhet deras hästar har

Oavsett vilken dag jag rider i ridhuset runt halv 8 på vardagarna och lunch på helgerna så är det en person som alltid är där. Hon har viserligen inte lindade ben utan skydd, hon är otrevlig och ivägen JÄMT (inte bara för mig utan jag har pratat med andra och de tycker lika dant)
Sporrar och spö har hon, jämt, dock inte kandar utan vanligt tränsbett. Gör hästen fel så sågar hon ner den i "form" och sparkar och slår med spöt..

Hon gör jämt samma sak och jag har sett henne rida en gång ute och det var när hon skritta fram! Dock vet jag ju inte om hon kanske rider på fm hemma men det kan jag inte tänka mig...


Så nu vet ni varför min fördom om dressyrryttaren finns^^

foto hanna ling

Favorit bilder photoshooten 27 juli 2010


Ute dygnet runt, sommar

Det där med att ha uten ens häst på natten under sommaretiden är väldigt delad bland många. Jag föredrar att ha mina ute, de mår som bäst då. Men det finns alltid för- och nackdelar med det.

Fördelar
- Hästarna får röra sig mer. Även om de har sommarvila så bygder de alltid muskler och håller konditionen mer eller mindre, speciellt om de går i en kuperadhage
- Man hinner spola,låta det torka och sedan måla stallet.
- En hästar äter mellan 14 t-18 timmar per dygn så när de går ute så får de äta mer naturligt, den största delen av matintaget sker under natten
- Sen när det kommer till pengar så sparar man pengar då man slipper köpa foder, strömedel m.m

Nackdelarna
- Risken att hästen drar på sig skador finns alltid men för mig känns det som om den risken ökar speciellt om de går i en flock om de inte är vana.
- Har men en häst som blir tjock av att andas mat.
- Behöver en häst stödfodras med kraftfoder så blir det ett problem och extra krångligt.
- En del hästar blir stressade, sega, tappar i vikt av att gå ute 24/7

Dagens fråga :)

Ska du till Falsterbo iår? Isf har du gjort någon inköps-lista?

Lime och svart outfit

Synd bara att det är brun paspoal på schabraket men vi får låtsas att den är svart ;)

5 juni, skolhästarna

Leo
Ådi, Lillebror
Ådi
Lillebror, Cocktail
Lillebror
Grabbarna grus hade inget vatten så jag var så snäll och gav dem lite :) *uppskattat :)*
HAHA samtidigt som lillebror rulla sig rulla vissla sig xD

En del saker förstår jag bara inte

När man skaffar häs varför betalar man den inte själv? Kanske inte inköpet men resten? Man behöver inte köpa märkes schabrak utan märkeslösa funkar alldeles utmärkt. 

Att köpa häst handlar om att ta ansvar. Att då betala själv lär en pengarnas värde och att man måste prioritera vad man behöver köpa och vad som är onördigt.

Sen när det kommer till att sköta hästen så förtår jag inte poängen med att låta föräldrarna gör allt jobb och man själv bara rider. Att ens föräldrer vill mocka ibland går jag med på men varje dag? Jag tycker det är en del som man får ta när man köper häst, skitgöran. Tänk vad man faktiskt lär sig när man står där i boxen och mockar bajs. Men märker direkt om något i hästens mage inte mår bra.

Håller ni med mig eller tycker ni att jag har fel?Dag 2

Helt slut i kroppen. Fick rida stallets största häst xD Riktigt snäll och han kändes inte så stor när man satt på^^ Sen var det fixa hästar inför deras pass. Och allt annat.

Usch är verkligen trött och orkar inte skriva, försöker dessutom komma på vad jag ska äta xDD
det bästa idag var att det var två andra (som ska börja jobba där till hösten) och de visste ju inte så mycket o.s.v Så jag fick äntligen bossa över någon! Kändes underbart ;D


Kommer en film senare på en grej ;) Internet är lite segt...

Ridövning-gymnastikövning

Källa; equipage

Svartguldig outfit


--

Anonym om Dagens :):
du går väl på ett ridgymnasium? kan du inte berätta vad du tycker och lite om hästarna, ålder, ras mankhöjd stam m.m? :)
sv; Jag går på strömma naturbruksgymnasium med inriktigt på hästhållning. Är man inte tävlingsryttare så är det helt ok, men är man tävlingsryttaren så kanske inte våra ridlektioner är på rätt nivå. Men lärarna i både de praktiska och teroretiska ämnena är bra, de flesta lärarna får en att tycka om kursena. 


Hästarna är helt okej. En är bekväm av sig, en annan över superkänslig, en tredje blir lätt hård i munnen m.m Sen i hoppning är de inte alls lika och det samma i dressyren. Så man lär sig verkligen att rida olika sortets hästar.
När det kommer till stam så kan jag bara några och mankhöjden lika så. Står det inget är hästarna valackar (alla förutom La Fleur och Namnlös)
Okändhärstamning
Bohun ägdes innan av Emma Elfstrand :)
mkh: ¨~171 cm
mhk~175 cm
ägs inte av skolan
e:patrice-hertigen
e: sorba-gaston
foto; therese johansson, fotofix; hanna ling

Fattas gör:

Cocktail
född; 1992
Korsningsponny

Candy (+ tre siffror som jag inte kommer ihåg)
född:*
Okändhärstamning
Tyskridponny

Der Gottfried
född:2001*
e. Derano B RP116-Prince Riverxx RP107
sv. ridponny

ägs inte av skolan

LaFleur
La Fleur
Född: 1995
e. Steinbeck-Amadeus
(sto)

Namnlös
Född:
2011
e. Cartier vd Heffnik 1148- Steinbeck
(hingst)

*= inte säker/kommer inte ihåg

Dag 1

Första dagen på praktikplatsen. Började kl 7 och slutade runt halvsex :O Började med att fodra hästarna, sen flytta lite ston och sen en massa annat ;) 

Har bara ridit en häst, en hopphäst som tävlar 150. Haha de sa att han var het och kunde hoppa till för inget. Men jag drev som  bara den och han gick knappt framåt xD Men han hoppade till en gång. Han trampade på en gren som låg i diket och hade torra löv på. Han blev såklart rädd och sparkade bakut, men jag satt kvar :) *awesome ;)*

Sen har jag gjort iordning hästar för ridning, longering och tömkört, skrittat fram en häst för tömkörning och skrittat av en som longerats. Smörjt en massa träns, gjordar, kandar, tömkörningstömmar + gjord m.m Rätt kul faktiskt =) Har inte mockat alls, skönt ;)

Btw de har en enorm häst. Han är lätt över 180 för jag ser inte över honom xD

typ så lite som kajsa serut när hon står jämte honom så liter ser jag nog ut jämte jättehästen 

trivs här men saknar dem där hemma något enormt. Men jag kommer hem till midsommar! Men jag kan säga att jag har gråtit en massa sen igår *mes jag vet, men dem är saknade*

Diss

Jag måste bara dissa flugskimmlar. Om jag skulle gå efter utseendet så hamnar de långt ner på önskelistan. 
skolans flugskimmel, Ådi

Ridövning

Denna övning tränar hästens styrka och smidighet dessutom tränar den ryttarens balans och sits.

Kom in trav på markbommen sen galopp i resten av övningen.

 

När det känns bra så kan man förlänga de två sistra oxarna så att det är mellan 30-40cm mellan första och andra bommen. Detta gör att avståndet till det sista hindret kortas ner.


Favorit bilder 2010

Foto; Hanna Ling

Kontakta mig


Blåröd outfit


Framme!

Nu är jag framme på min apu plats, dressyrhoppet. Det tog närmare 4 timmar upp (ink 2 stopp, fika och lunch) Pappa och Lars (grannen) åkte för en timma sedan, många tårar som rann från mina ögon.. Tror seriöst detta är första gången som jag är långt hemifrån (har iof varit i tyskland en vecka med skolan... Men jag ska nog klara det :)

Vet inte riktigt hur uppdateringen kommer att bli. Har tidsinställt inlägg, ca 4 om dagen. Men jag kommer förhoppningvis skriva lite "live" med ;)

Bildkälla

5 juni, skolhästarna

Kasanova
f.v kasanova, candy, juan, eminente, bohun & divnij
Juan
Candy
Eminente, Juan
Bohun

Tips, påminnelse!

Svensk Ridsport har sadelprovning den 16 juni :) Ring till butiken för tidsbokning: 0300-72558
Svensk Ridsport AB

Favoritbilder 2010


Frågestund!


Börjar nu och slutar när jag kommer ihåg^^ :D

*alla blir länkade såklart!*

Hiss eller diss?Ja vad ska man säga ;)
Finns här för den intresserad ;)

Dagens fråga :)

Ni som har haft, har unghästar.
1. Hur gammal är din unghäst?
2. Vad ni gjort?
3. Vad ni jobbar med just nu?
4. Hur långt ni kommit?
5. Hur är kondition på häste?
6. Hur ni lägger upp träningen där ni är idag.( Hur ofta, hur mkt, vad osv)
7. Har ni fast tränings-schema som ni följer eller hur gör ni?
8. Vad har ni för mål?Tankar

Jag siter och funderar på vad som skulle hända med Linnea om jag får ett jobboch flyttar dit. Jag kommer ta med mig Håjt och Ambra men Linnea då? Hon är gammal, gillar inte att åka transport och jag tycker inte det känns rätt att hon ska flytta när hon är 29+... Nu har jag inte fått något jobb, eller jo kanske man då behöver jag inte flytta. Men tankarna finns ju alltid där..

Jag  har två alternativ.
1. avliva henne. Vilket jag verkligen inte vill göra. Då hon inte är dålig utan mot prima!
2. fråga grannarna om hon kan gå me deras islandshästar + en inak. på lösdrift. Det känns sådär. Hon har aldrig gått på lösdrift vad jag vet, men det kommer säger gå bra. Hon är låg i rang men samtidigt är de andra hästarnna är rätt gamla med, 20+

Usch sånt här är så jobbigt.

Tips!

Fick en kommenter att det finns en ny skvallerblogg *häst* Kickade in och det få inlägg som fanns det gillade jag =) Tycker bara att tophorse har varit grym på skvalle. Får se om denna kan slå det :)

Fullt ös

Idag har jag massa att göra. Jag ska:
 • Tvätta, tvätta, tvätta
 • Smörja ridskorna + chapsen
 • Flytta kaninburen
 • Flytta hit kaninen
 • Flytta hästarna
 • Tvätta karet
 • Övertala pappa att köra ner vatten till hästarna för jag tänker inte köra ner det (med traktor iaf)
 • Lägga spånet i påsar
 • PACKA!!!!
 • Fixa massa inlägg
Och säkert en massa annat som jag har glömt. Önska mig lycka till;)

Favorit bilder photoshooten 27 juli 2010

Foto; Fredrik Naessvik

Lyx vs Budget

Lyx- mountain horse 999:-
Budget- CRW 499:-

Detta kommer aldrig att hända

Jag ångrar att jag gav upp min fotbollskarriär. Jag väljer därför att sälja hästarna och börjar spela fotboll isl. Så Zlatan släng dig i väggen för här kommer jag ;)

Tips!

Reitsport Schockemöhle har lite rea. De rear bl.a ut träns, lindor.

5 juni, skolhästarna

Eminente Juan
Candy & Kasanova
Bohun, Juan
Eminente
Candy
Divnij, Bohun
Juan

Dagens fråga :)

Jag ska förhoppningsvis till Falsterbo Horse Show! Men jag har aldrig varit där innan så jag undrar vad jag kan förvänta mig, hur shopping är där o.s.v
Så har du varit på falsterbo så får du gärna skriva vad jag kan förvänta mig o.s.v :)

Ridövning-muskelträning

Denna övning stärker hästen muskler och tränar upp ryttarens balans. Man kan välja att komma in i ökad trav eller kort galopp.


Tips!Tips!

Ni som bor i stockholm och kan ta er till Horze i stockholm ska åka dit! Nu under vecka 23 har de 10 % rabatt på hela sortimentet.
Horze Stockholm

Favorit bilder 2010


--

Vikki om Inspiration:
Lite chockad jag blev när jag såg min dressyrexamen på din blogg! Haha! Men Erikas underbara Anna är en fantastisk häst och så kan alla ridtravare bli med tålamod och kämparglöd!!! :D 

// Vikki

Erika Inspiration:
Hej!

Googla min häst namn och fick upp denna bloggen. såg du la upp båda filmerna på min Häst Anna of Farhult :)

Underbart det är fler i detta land som älskar travare!!=D

// Erika
sv; Vikki, hoppas det var ok att jag la upp den, för so du skriver det är en fantastisk häst! :)
Erika; Det är en fantastik häst så var tvungen att lägga upp den :)

Om ni undrar vad det är för film så kolla här:)

Dagens :)

håjt
Blev en tur i skogen idag. Jobbade på i lång och låg form, eller inte så låg men inte hög heller. Han kändes riktigt trevlig idag och det känns lite hemskt att han snart får sommarvila snart :O

Klättre lite i skogen och han snubbla bara några gånger *han är lite klantig av sig ;)* sen i traven så tog han trav direkt utan att passa eller vad han gör. Ännu värre att ge honom vila, men man ska gå sluta när man är på topp.

När vi skritta av så knäcktes en gren i skogen, han blev såklart rädd man han vände bara på sig och sen stanna han, inget annat *duktig häst!* Och när grannarna flög i väg i sin helikopter så brydde han sig inte, konsig häst ;)

Bloggtips!

Jag brukar sällen tipsa om bloggar men det finns en blogg som jag tycker ni ska gå in och läsa. Bloggen heter Jeila. Dessvärre har hennes häst varit sjuk och hon var nära på att avliva sin fina travare.

Litet urdrag från ett av hennes inlägg:
"Bestämde mig för att ringa ut veterinären och avliva honom på plats. Jag själv klarade inte av att ringa så pappa försökte få tag på jourhavande veterinär i distriktet, men det var upptaget. Fick sådan panik att jag ringde på jouren till kliniken och de sa att jag fick komma in på en gång. Det värsta var att jag vägrade utsätta Jippan för en sista transport till kliniken när han hade så ont att han inte kunde röra sig. Det hade inte varit ett värdigt slut för honom."Jag tycker ni ska gå in läsa och sedan hålla tummar och tår att Jippan snart blir bättre:)
Tydligen är han avlivad, men jag tycker ändå ni ska gå in och kolla :)

TIPS!

Snygga Douglas Lindelöw ska vara med i Nyhetsmorgon första juli. Hans "intervju" börjar 5.50 och jag ska kolla fast jag vet inte hur då jag har praktik^^

Kan ju inte missa när min blivande man ärmed på tv ;)

Diss

Jag hatar när bilar 1. kommer i hög hastighet bakom, förbi eller mot en när man rider. 2 när de kär någon meter i från hästen.
Jag tycker det är jätte obehagligt när bilder kör fort mot en, speciellt sedan jag och ambra nästan blev påkörda...


Favorit bilder photoshooten 7 maj 2010

foto; Emelie Harri och Fredrik Naessvik

Önskar jag kunde visa min tacksamhet bättre!

Elise om 5 juni:
Hejsan! 
Vilket jobb du har gjort. Är imponerad av de som skolar om travare till ridhästar, även om jag själv inte är särskilt insatt då jag håller på med islandshästar. Men det ni gör är verkligen ett grymt jobb och jag är säker på att man kan lyckas bara man vill- vem har sagt att rasen ska bestämma hur individen ska kunna gå? 
Håller fortsättningsvis tummarna för er, 
Vänliga hälsningar 
Elise

Att ha bloggläsare som er gör livet så lätt! Tack så mycket!
:)


Dagens :)

Kasanova
Åh han var helt underbar idag! Han är ganska, eller förlåt det ljög jag. Han är något enormt bekväm av sig så vill man ha något av honom så får man driva som fan!
Men jag tror jag har lärt mig väldigt mycket på honom, hur jag ska rida honom för att få honom avslappnad och arbeta på med bakbenen och ryggen och samtigt ha en aktiv skritt. För normalt har jag mjölksyra efter kanske 5 minuter *uppvärmingen* men idag fick jag knappt någon mjölksyra. Han var riktigt fin i skritten, aktiv, framför mig och arbetade på bra, i traven var det samma sak, speciellt om man korta stegen lite, när man längde stegen lite så blev hela han lite lång. Galoppen var helt okej, stod nästan hela tiden upp, så ha fick runda ryggen utan mig som satt på och störde. Men när jag satt ner så skjöt han upp ryggen och trampade på bra med baken!

Vi skulle göra både öppna och sluta men det gick inte alls bra. Jag var helt slut *varmt som bara den i ridhuset* så jag gav upp ganska snabbt men några bra öppna fick jag iaf. Men det är något jag behöver träna mer på i sommar :)

Älskade häst <3
btw var och tog kort på skolans hästar i söndags på kvällen (var ute och gick med hundarna) så det kommer upp bilder från det snart :)

Efter ridlektionen så skulle spanjorerna rida lite, typ 5 minuter. Så vi var tvunga att gå jämte -.- Jag som hade den snällaste hästen fick dessutom gå och springa två gånger. trött? JAAAA

Diss

Jag hatar när man rider i ridhuset/paddocken och det är andra där, endel är så dåligt på att dels följa ridhus reglerna och ta ut avstånd när man möts! Vet en som kanske rider 1 meter ifrån. Vad skulle hända om en utav hästarna sparkas? Man vet ju trotalls inte vad hästen tänker göra..

Någon som håller med?


Favorit bilder 2010

Foto; Hanna Ling, Mamma, Emelie Harri & Jag =)

Nu- Då

Lite bättre har det iaf blivit ;)

Onsdag 8/6

Eurosport
21:55
Nations Cup Series. Från St. Gallen, Schweiz.

22:55
De senaste nyheterna från ridsportsvärlden.

Dagens fråga :)

Hur höga måste teknikskydd vara för att räknas som teknikskydd? 

För mig så räknas alla skydd som ser ut som teknikskydd. Så Håjts skydd används sällan. Hittade denna texten.

Favorit bilder 2010

Foto; Emelie Harri, Jag, Therese Ivarsson

5 juni


Dagens :)

Håjt
Blev en tur i skogen, runt 1 timma. Skrittade nästan hela tiden. Hade klånga tyglar och gick över stock och sten. Han var riktigt trevlig idag. Han vågade efter lite övertalning gå över en lite träbro *eller bro och bro, några tjocka trädskivor låg över en bäck* Sen på vägen hem så mötte vi grannen i gräsklippen och Håjt stod snällt och kolla på tills grannen stanna och stängde av då blev han rädd x'D

Han fick gå lite osm han ville så länge han arbetade via ryggen, vilket han gjorde 99% av tiden, det känns verkligen när han inte jobbar med ryggen..

Bli av med parasiterna!

• Gör träckprov och avmanska bara vid behov
• Om avmaskning behövs, ge tillräcklig mängd
• Om hagarna är små, mocka 2ggr/vecka
• Byt beteshage innan hästarna har ätit upp allt
• Putsa hagarna vid soligt och torrt väder. Gör det absolut inte när det är fuktigt eller bara varit soligt några dagar. Gör man det så sprids bara parasiterna ut.
• Byt hage under regniga dagar (parasiterna trivs i fukt och aktiveras då)

Tisdag 7/6

TV4 Sport
18:00 (19:00)
Norrköping international horse show
Sammandrag från Norrköping international horse show.


5 Juni

Tog lite halvtråkiga kort på hästarna i hagen.

Film :)

Nu syns att inte jätte bra men jag vill ha både posetiv och negativ kritik :)
Ja, han går bakom lod och det spelar inger roll vad jag gör så går han där nere..

Bilder =)

Snyggt att jag är så blek att min bh inte syns xD
ful xD
Film kommer men jag har svårt att bestämma mig för ltie grejer ;)

Dagens :)

Håjt
Blev ett dressyrpass i hage. Till en början var han lite tjaffsig men allt eftersom han kom igång i skritten dessto mer avslappnad blev han. I traven var han trevlig redan från början, men jag fick driva och hålla om hela tiden. Gjorde lite framdelsvändningar *de blev inte så snygga men vi har inte gjort så många så*
Jag kände mig så grym idag, jag var still med händerna, hamna inte framåt, drev på och red häst ist för att åka häst o.s.v Detta uppskattades verkligen av Håjt och man kände hur hela han njöt stundtals!
Testade att ta lite galopp vilken pojken blev helt överlycklig över.

När vi skritta av så kände jag verkligen hur vi ha förändrats =)

Film och mer bilder kommer =)

Alla är vi olika

Satt och tänkte på att mina hästar har ibland samma stl på saker och ibland inte.

Linnea- grimma/träns- full, xfull, täcke- 125,135, skydd-full,
Ambra- ~157 cm mkh, grimma/träns-ponny-full, täcke-135,145, skydd-ponny,full, scabrak-ponny, full
Håjt- ~161 cm mhk, grimma/träns-cob-full, täcke- 145-155, skydd- full, schabrak, full

Favorit bilder 2010

Foto; Jag, Pappa

Tips!

Söndag 5/6
DR1
12:30
Ridesport
Dressur. First Horse Grand Prix. Fra Bernstorffsparken. 

Bvertigo

Horze.se har en ny kollektion, Bvertigo. Vad tycker ni? Jag gillar inget...
Bilden kommer från Horze.se och där finns med kläder.

Favorit bilder 2010

Foto; Hanna Ling, Jag, Wilma

Tips!

Lördag 4/6
Eurosport
21:45
Global Champions Tour. Från Hamburg, Tyskland. I Global Champions Tour samlas åtta av världens största utomhusgalor för hästhoppning i USA, Brasilien och Europa.

Dagens :)

Jobbade idag på skolan. Super varmt!Lillebror
Red strömma rundan med hanna på leo. Hade thiedemantygel på honom, vilket jag vad glad över. Leo och Lillebror var något pigga och stack. Vi tog galopp i en backe, sen kom en brant nedförsbacke men de stannade inte, direkt efter kom en ny uppförsbacke, sen nedför igen och uppförigen, därefter fick jag stopp på honom och leo stanna en bit längre bort. så nöjd att han stannade innan Leo ;)

Men trotts detta så gick allt annat bra. Han sökte sig neråt och upp med ryggen :)


Juan
Blev strömma rundan på Juan med Hanna på Bohun. Juan var riktigt trevlig och vågade gå först, men något tittig ;) När jag ställde honom åt höger så såg han något läskigt från vänster och hoppa åt höger, inga stora hopp men han hoppa och samma sak när jag ställde åt vänster. 

Hoppade lite på terrängbanan och han var riktigt mysig. Vägra inte en ända gång, men han gilla inte riktigt när Bohun galoppera iväg mot hindrena ;) Men han gjorde inget dumt iaf =)

Diss

Jag älskar att kolla på hästannonser men jag stör mig något enormt när folk skriver "en blivande stjärna, kommer kunna gå sm" o.s.v
Speciellt skiver det så på unghästar. Visst det är väl bra men samtidigt kanske man ska vänta och se hur dess ridbarhet och utveckling ser ut innan?

Bara jag som stör mig på det?

Dagens fråga :)

Vilken ridsportaffär/hemsida brukar du köpa ridgrejer?

Jag handlar oftast, eller jämt på antingen hööks eller börjes ;D


--

cazz om Hiss:
Var komme grimman ifrån ? Länka gärna hemsidan :) 
Bra blogg!:)
sv; från hööks, om den finns kvar eller inte vet jag dock inte ;) Tack :D

Dagens :)

Håjt
Blev ett dressyrpass i en hage (han är ju som sagt barfota och gillar därför inte att gå på grus) Han var så trevlig att rida, dock lite tjafsig stundtals= jag hängde upp mig på det, inte bra. Blev en hel del arbete på volt, både skritt och trav. kom fram till att han är trevligast i traven, i skritten blir han lite bekväm. 

Sen rekomenderar jag inte att rida i shorts i dressyr, mina ben har stora sår efter schabraket/sadel xD

Tänkte rida dressyr i hagen igen på söndag, vill ni ha film?

Lite ovisade bilder


Före och efter :)

I väntatn på hovslagaren så klippte jag Linneas man, det behövdes! Jag hatar stubbman!!!!

Före


Under
Hittade ett vinterhår ;)

Efter
Det blev rätt fult men om några veckor kommer det ha ställt sig upp så då får jag snygga till :)

Dagens fråga

Tar ni av skorna på hästarna under sommaren?

Jag tar av mina. De får 4 veckors vila så de går 2 veckor innna vilan och 2 veckor efter vilan :)


Barfota

Hovslagaren var här igår och verkade alla tre.Dessvärre blev det problem med Linnea. När han skulle ta bakbenen gick det inte. Hon var så stel så hon höll på att ramla, eller inte ramla men det är svårt att hålla balansen.. Men vi får hoppas att det bara är något tillfälligt.

Lät Ambra och Linnea vara inne under tiden som jag red Håjt, så de båda fick vila lite och slicka på sina stenar. Ambra brukar aldrig göra det *iaf inte när jag har varit i stallet* men igår gjorde hon det.
Brukar du ta in hästarna några timmar under dagen så de får vila (om de går ute på natten?)

Dagens :)

Håjten
Blev en tur i skogen. änslan var bajs, red med 3-delat rörliga ringar och han var tjafsig och inte alls mysig. Skrittade en bra stund och överställde åt både höger och vänster, flyttade öven lite för skänkel, skritt-->halt, tempoväxlingar och framdelsvändning. Tog även lite trav och lät han falla in i galopp.
Kändes att han var lite ringrostig, usch den var inte alls härlig att rida.

Raths och Totilas debut

Rath och Totilas startade sin första tävling, Grand Prix-klassen. De vann med 76,787 procent. Roligt! Dock tycker jag att Edward ochTotilas var som gjorda för varandra men Matthias har ju inte ridit honom lika länge så det kanske kommer :) Vad tror ni?

Resultat
Rath vs

Gal

Bildkälla, bildkälla

Tips!

Om du ha en märkessadel kan du lämna in dn till Lyckås Ridsport för försäljning:)

StandardBasic


Dagens fråga :)

Ni som är medryttare/har medryttare, tar ni betalt/betalar ni något?

Tips!

Om din häst har gallor, eller får gallor efter t-ex ett hård dressyrpass så har jag ett grymt tips till dig:

Ta liniment och stallbandage (fleecelindor och paddar) över. Ha detta över natten. Linimentet ska inte bränna så läs på flaskan!

KÄLLA

Hiss

Måste bara hissa fylweil i tyg. De sitter tätt och skyddar bra. 

Vet att endel brukar ha det när det rider

Tips!

Hmm, undrar vad jag ska köpa, någon idé?

Till sommaren?

Just nu sitter jag och funderar på om jag ska ta emot någon/några travare under sommaren för utbildning. Men jag vet inte. Först har jag ju apu i en månad och då är det bara juli och augusti kvar. I juli jobbar jag en del och i augusti blir det körskolan minst en gång om dagen, oftast 2 ibland tre lektioner om dagen. 

Får se hur det nästa sommar :)

TIPS!

Svensk Ridsport har sadelprovning den 16 juni :) Ring till butiken för tidsbokning: 0300-72558
Svensk Ridsport AB

RSS 2.0