Min träning

Första timmen var jag ute och sprang en runda på ~5 km. Det kändes helt underbart! Det kände så lätt, som om jag flög fram! Hann springa halva innan jag gick och sen när jag kom upp på asfaltsvägen (första halvan är på grus restan på asfalt) blev det jobbigt. Usch, försökte springa jämte vägen på gruset men stundtals gick inte det. Men jag är nöjd över min insats idag!

Andra timmen var det som vanligt ett pass i gymmet! Försökte kämpa på och verkligen ta ut de sista krafterna och tycker jag lyckades rätt bra. Tror dock att jag har en släng av ADHD eller något liknade för efter att ha suttit ner i någon minut så är jag pigg och skulle lätt kunna ut och springa igen^^

Dagens :)

Ambra
Blev en uteritt. Testade nya sadel och nytt bett (skriver mer om det imon) Hon var roligt att rida idag, framåt :) Testade galoppbyte (har aldrig gjort det på grusväg innan utan mer i ridhuset/paddocken) och stundtals gick det riktigt bra, tills hon tyckte det var bättre att dra på^^

Skrittade upp i skogen och lät henne gå lite över stock och sten. Tyvärr var det så blött och geggit så vi fick vända =/
Håjt
Blev en uteritt för honom med. Han var ritigt trevlig, dock testade han mig några gånger och blev rädd för två hästar o.s.v men annars var han riktigt fin. Kunde t.o.m sitta ner i traven idag =D

Vinterns Kingslands mössor 2011


Vilken föll dig mest i smacken? För mig var det pannbandet :)

Tips!

Biljetterna till Göterborg Horse Show släpptes igår!

vanlig eller sport?

Vad rider du helt i? Vanlig eller sport-BH`?

Jag rider i båda, har vanlig bh, bh som knäpper fram och brottarrygg. Jag föredrar självklart sport bh eller bhn som man knäpper fram. Brösten skumpar mindre då ;)


Diss!

Jag måste bara dissa folk som longerar, tömkör o.s.v utan hjälm. Jag menar en olycka händer så lätt, då är det bäst att se till att man kommar undan så mild som möjligt. Speciellt om man håller på med främmande hästar, unghästar o.dyl

Sugen!

Jag är sjukt tävlingssugen :s Fattar inte riktigt varför eftersom jag knappt tävlat men just nu vill jag bara ut och tävla Ambra och Håjt. Visa upp dem, se hur långt vi har kommit och vad vi behöver finputsa på, i både hoppning och dressyr.

Tyvärr så finns det knappt några LD och det är det enda som jag kan starta med Håjt, än så länge =/ Lite synd. Och de gånger det är LD så kan inte jag-.- Men ska se om jag kan starta LC med Ambra. Hon kan ju galoppera så det är inga problem.

Ambra är helt underbar på tävligar. Trots att jag är supernervös så är hon lugn, lugnare än vanligt. Hon blir inte det minsta tittig eller något sånt på banan. Hon bryr sig inte om det över huvudtaget! På de få CR jag har varit på så har hon taggat extra mycket när vi har hoppat klart och folk appplåderar. Öronen är spetsade rakt fram och jag känner hur hon älskar att få applåder och alla blickar på sig. Under hela banans gång är hon glad och gör sitt bästa =)

foto; Sanna equo@bdb

Hiss!

Älskar denna manuppsättningen! Så fräck! Här finns hur du går till väga, dock på engelska

Haha ;D

Stackars Lindelöw xD
(emma- jag, emelie- en kompis)

29 augusti


Påminnelse till mig själv

Ta tillbaka armerna till kroppen. Ser illa ut när armarna är så långt i från kroppen..

Citat

Hästen är din bästa vän
Han lyssnar på dig, så glöm inte
att du ska lyssna på honom också

29 augusti

Kajsa ställde upp som fotograf igår på ridlektionen =) Här kommer några:

Dagens:

Juan
Blev markarbete idag. Börjde med att skritta på volt och göra halt och sen komma fram i aktivskritt och fltta undan baken (utåt) Det gick väl så där så Carro (instruktören) fick hoppa upp och efter det gick det mycket bättre. Juan är svår han dels knäpper av, har ingen framåtbjudan och ställer man honom så skjuter han ut röven.

Sen skulle vi trava på bommar och Juan *de tittigas konung* skötte ser utmärkt. Han vägra aldrig och fick aldrig något spel när vi sulle över bommarna. Bommarna låg på böjtspår

Håjt
Han var riktigt trevlig och go idag! Hade tänkt rida ut men hamnade i skolans paddock. Till en början var han tittig och spelade över men allt eftersom blev avslappnad och kom till ro i arbetet släppte det. 

La en masa volter, skänkelvikningar, travade och galopperade över några bommar som låg på paddocken och han var så mysig.
Ambra
Red ut i regnet.
Vi är i någon svacka nu. Inget funkar. vi bråkar om minsta lilla. Men vi får ta det lite lugnt och bara vänta ut allt :)

Något du inte visste om mig

Våra bestick har tre olika utseendet, ett gäng är runda, ett annat är typ fyrkantiga och de sista är plata. Jag kan enbart äta med de platta. Varför vet jag inte men så är det^^
Bildkälla

Citat

My horses are my friends, not my slaves

(omg min rumpa ser ju enrom ut :O)

Antingen eller

John Whitaker - GPA

you gonna make me stay <3


Dagens outfit

Vad tycker ni? =)

Dagens :)

Håjt
Blev ett pass i ridhuset. När vi skulle upp fick han något fnatt och börja stegra, han blev "rädd" för något. Uppe i ridhuset skrittade vi runt länge på volter innan vi börja trava, ställde inåt, ställde utåt, gjorde lite skänkelvikningar, framdelsvändnigar, serbentiner m.m

I traven gjorde vi tempoväxlingar, till en början släppte han ryggen totalt när vi tog ökad trav men allt eftersom började han arbeta allt mer med ryggen. Han har blivit så härlig i travarbetet, speciellt när man samlar traven. Det blir en så woah känsla!

Avslutade med att rida ett LD:1 program. Första gången gick det piss. Han vinklad hit och dit, tjafsade som bara den i munnen och släpade benen efter sig. När jag red andra gången så gick det mycket bättre. Dock släpade han fortfarande benen efter sig i friskritten men han var lite trött.

När vi skrittade hem så står två djurskötare (en som jobbar med grisarna och en med smådjuren) och den ena bara "Nej här är man inte alls snygg" Haha man såg verkligen att Håjt fattade att hon menade honom. Han blev ännu snyggare :')

Ambra
Blev ett dressyrpass på en åker. Hon var något pigg, skrittade runt och gjorde volter och åttor. Hennes galoppombyten var klickrena 9 av 10 gånger! 

Måste sluta skriva åskar..

Vinnaren :)

Grattis! 

Mejla din adress till satilaryttaren@live.se!
*(har inte vinnaren mejlat efter 1 vecka drar jag en ny vinnare!)

snart!

Många har frågat och vinnare till bloggtävlingen dras idag! När jag kommer hem från jobbet ;)
(glömde av den lite innan ni började fråga, tack! :)

Antingen eller

Ridstövlar - Skor och chaps
(stövlar är snyggast men jag kan inte ha det)

24 augusti :)


Tips!

Köper du 2 eller fler täcken från Nischast.se är det fraktfritt!

Hiss

Måste bara hissa min hästar:
Mina hästar är rätt väluppfostrade =) Medan jag tog fram bommar och byggde lite hinder igår så stod de snällt och kolla på ;D Trots att det lät en del så stod de kvar och baraa kolla! Det är så det ska vara!

Min träning:

Idag på Specialidrott B fick vi springa strömmarundan. En runda på 3.9 km i skogen, bara upp och nedförsbackar. Sprang själv så hade ingen som peppa mig och de som låg framför mig börja springa tidigare, så när jag börja springa så var de redan uppe för en lång backe. Men jag kom nästan ifatt dem :)

Sprang i alla uppförsbackar, eller jag sprang så långt jag orka och gick så lite som möjlig. Får säga att jagär nöjd. Dock känns det som om min kondis blir sämre ju mer jag springer.
Dessa backar sprang vi i, och de är bland de lättaste!

Man blir så förbannad!

"På tyska stuteriet Falkenhorst har någon dödat tre föl under en vecka. Ägaren Gwendolyn Gregorio har hittat fölen brutalt ihjälslagna i hagen.


I förra veckan hittades det första fölet dött i hagen med stora skador på kroppen. I måndags morse upptäcktes ännu ett dött föl, som fått ta emot våldsamma slag mot huvudet.

Ägaren anmälde händelserna till polisen, som inte var särskilt intresserade då det "bara handlade om hästar". Gregorio försökte på tisdagen att stalla in alla sina hästar, men hade inte tillräckligt med halm till hela flocken med avelsston och föl.

I går morse gjorde hon ännu en hemsk upptäckt - hennes mest dyrbara föl låg död i hagen med ett träspett rakt genom kroppen. Polisen är fortfarande passiva i fallet enligt ägaren, som nu försöker få in sina hästar på stall."

Källa Tidningen Ridsport

Bilder finns här


Gårdagens och dagens:)

Gårdagens;
Håjt
Blev ett lite bommar och ett litet hinder får Håjt. Han var både jätte duktigt och inte lika duktig. Ibland drog han som som satan och kastade sig över bommarna och hindret men så fick jag honom att lyssna mer och vänta ut hindret och bommarna. 

Hade fyra cavalettibommar och ett krysshinder (som sedan blev ett räcke med markbom)

Ambra
Blev hoppning/markarbete. Hon var kanontrevlig, dock lite väl på. I början gjorde vi skänekvikning sen galopp, trav över cavaletti bommarna, galopp, trav-skänkelvikning o.s.v

Började hoppa ett lågt räcke med markbom och avslutade vi med hoppa bana. Hon var så roligt att hoppa, tvekade inte en enda gång!
gul- cavalettibommar
röd- höga räcket
svart- lågt räcke

Banan:
Började hoppa över det röda (blåa linjen) svarta sen en lite volt och över det svarta igen och avsluta på det röda (gröna linjen)


Dagens:

Håjt
Började med att klättra i skogen, över stock och sten, slalom runt träd. Till en början var han som en planka, stel. Men allt eftersom han blev varmare i kroppen ju bättre gick det.

Avslutade det hela med att trava på vägen. Ökade och minskade traven. Jävlar vad han jobba med ryggen effter det och vad han kunde samla traven, blev riktigt paff

han börjar bli som jag vill ha honom

Ambra
Blev ungefär samma för henne som för Håjt. Dock tog vi lite galopp ist för trav längst en åker. Jag lyckades få in en fluga i ögat -.-

Men hon var riktigt mysig idag =)

18 augusti

Jag och Juan
Hanna och Ådi
Josse och Lillebror
Lillebror " Skogen här kommer jag"
Upp och iväg ;D
Malin och Eminente
Kasanova
från vänster: hanna och ådi, Jag och juan, malin och eminente, therese och candy
sonia och bohun

Lyx vs Budget

Lyx
HV POLO
Budget
Hööks

Hiss!

här är fler hästfrimärken! Gillar alla på olika sätt :) Alltid kul att hästsporten från den uppmärksamhet som den förtjänar!

Nytt från Pikur


Nytt får Animos


Min träning

Idag var det specialidrott A, två timmar. Första timmen var vi ute och sprang en runda på ~6-7 km sen andra timmen var det styrka.

Kan säga att jag var så fruktansvärt besviken på mig själv efter att ha springit. Vi var bara tre stycken som sprang den rundan (de andra fick springa en kortare) Jag fick springa själv vilket inte alls peppade mig. Jag fick håll efter 1 km, efter 2-3 km kände jag att jag bara ville spy (var inte så långt ifrån) och att sedan springa förvbi mitt hem var inte heller något som var speciellt roligt. Men jag höll ut och sprang/powerwalkade hela rundan.

Jag har sprungit den rundan innan på 20-30 minuter, sprungit inte joggat så att inte orka jogga runt hela idag kändes som ett nederlag.

Styrkan var inte så jobbigt (tror jag har ADHD eller något för jag blir pigg efter att ha suttit ner i typ 2 minuter^^) JAg sjöng med i låtarna, försökte ta i för kung och fosterland. Straffade mig själv lite för att jag inte orkade springa hela rundan^^


Men får tänka på att det är för min skull jag gör detta, ingen annan. För att jag ska kunna få ut max av ridningen och hästarna (och för att bli snygg till beach 2012 och studenten! :)

Foto; Kajsa Elmdahl

Bilder ;)

ser ni att hon travar xD
De sista bilderna är från longeringen i söndags. Han gick kanon och Wilma sa att hon filma men hittar inga filmer-.-

Nytt från KL


18 augusti


Hiss!

Måste bara få hissa att ridsporten syns allt mer. Det är olika grenar och Brink, Baryard och Melin får representera sina grenar (dressyr, hopp och fälttävlan)


Riktigt roligt! :)

Dagens :)

Ambra och Håjt
Red ut barbacka på Håjt och hade Ambra som handhäst. Håjt var något stel i kroppen, träningsvärk? Men han skötte sig fint medan Ambra mest gick och lullade runt.

Sista chansen!

Imorgon kl 22 avslutas tävlingen så se till att anmäla er nu om ni vill ha chansen att vinna! :)

Bilder från longeringen 20/8


Tips!

Den 7 till 9 oktober är det hästmässa i Åhaga, Borås.
Någon som ska dit? Jag ska försöka åka dit, var inte där förra året.

Nyaste fåtöljen?

Denna coola sak kommer från Horse And Hound.

Det är det finaste lädret och stigbyglarna är äkta.
Priset för denna sadelfotölj ligger på 14 000 kr, 

Intresserad?

Antingen eller

Vanliga skydd - Teknikskydd

--

Karin om Spännande!:
Dock så ser ju vagnen alldeles för liten för dina hästar
sv; då måste mina hästar vara väldigt stora för vagnen har använts till nordsvenskar ^^

Dagens :)


Ambra (morgonritt)
Red ut i dressyrsadel och hacket idag. Hon var riktigt trevlig. Tränade på övergångar mellan skritt-galopp. kom i h. galopp-halt-skritt-v. galopp och sen tvärt om. Gick kanon tills hon tyckte att det var roligare att ta h. galopp ist för v.galopp. Men det fixade vi lätt genom att jag satte mig mer åt vänster =)

Juan (skolan)
Idag jobbade vi mycket på ställingen på volt utan stigläder. Gick sådär. Juan är kanska lat av sig och exptert på att krulla ihop sig, så jag måste hela tiden tänka fram, fram, fram = benmuskler. Men jag är nöjd. Jag vet många av mina brister i ridningen, speciellt klappar mina tyglar och jag måste sluta vara lamm och ist bli en tiger^^

Håjt
Red ut idag. Hade tänkt jogga på vägen men rida fram på en åker. Han var så j*vla fin och go, så känslig och lyhörd! Det räckte med att jag petade med skänkeln så tog han galopp, både höger och vänster! Åh va så fantstiskt att jag inte kan skriva

Utmanade ödet lite och tog några skutt över diket och han hoppa (!) och landa i galopp. Duktigt kille! 

Klättrade upp i skogen och där var det en som greja och håjt gick så lugnt förbi. tog några skutt över lite ris på en åker. Dock hoppa han av på tog förtidigt och jag hände inte ritkigt med. Hade önskat att han kom i galopp, lättare för mig att följa med då men p.g.a han tveka en massa så känns det bästa att ta det i trav så han kan ta ett extra travsteg. Blir lättare för honom =)

Bilder :)


Antingen eller

Tränsbett - Kandar

Lite ovisade bilder =)

Har MASSA bilder från när jag longera håjt i helgen + passet i ridhuset i torsdags. Någon som vill se? :)
Ambra ser ut som en dinosarie. Stort huvud, tunn hals och STOR kropp -.- =(

Nytt från HV Polo

Rios
Pris: 1 449:-


Anca
Pris: 1 899:-


Mer nyheter finns på Svensk Ridsport's fb sida =)

Spännande!

Var hos morfar i helgen och de städade lite i deras ladugård, hittade bl.a en vang som jag fick^^ Så bli spännande och se om jag får hit den och vad det blir av den =) Vem vet kanske åkter jag efter Ambra till våren?

Min träning:

Skolan är igång igen= min träning med! Det har varit lite si och så med den. Har powerwalkat nästan varje dag men inte så mycket mer än det^^ Men nu blir det andra bullar!

Min träning kommer ungfär se ut såhär:
Måndag: ridning (s)
Tisdag: "vanlig idrott"
Onsdag: 2 timmar specialidrott A (en timma är vi ute och springar och andra timman tränar vi på gymmet)
Torsdag: ridning (s)
Fredag; 1 timma specialidrott B

S= skolan
Specialidrott A & B är kurser som jag valt och det är ridning + idrott där vi fokuserar på kondisionen och styrka^^ (Tänkt var slimad jag kommer vara till studenten! :))

Sen ska ju mina hästar motioneras. Jag ska jobba och allt annat som ska göras =) Snacka om att jag kommer må så bra när träningvärken har släppt och är inne i andra andningen! Dessutom kommer jag träna själv de dagar som vi inte har idrott, speciellt söndagar och måndagar.

Gårdagens och dagens:)

Håjt
Blev longering med inspänning för första gången. Han skötte sig helt okej. Stundtals slappna han av men ibland *oftast* så höjde han huvudet och streta emot inspänningen. Men annars skötte han sig =)

Dessutom var det massa grejer i paddocken, så som släppkärra, pressening m.m

Ambra
Blev longering för hennes del med. första gången hon var inspännd också. Hon var amazing! Innan har det aldrig gått att få galopp på lina med henne men igår fick jag galopp flera gånger i båda varven =) Hon arbetade på riktigt fint i alla gångarterna och var allmänt duktig =)

Dagens:

Håjt *bild från idag*
Blev longering idag med, med inspänning. Idag gick det mycket bättre, han var med framåt, sökte sig mer neråt och var mer avslappnade och stretade inte emot.

Idag tog han för första gången galopp! I båda varven, rätt galopp. Det tar sig! LYCKLIG EMMA =)

Ambra
Blev en liten tur upp i skogen, i dressyrsadel och pelham med dubblatyglar. Tog lite skutt över terränghindrena. Hon har blivit så lugn men samtidigt suger hon tag i hindrena.
Red lite dressyr på åkern och jobbade på att få igenom ställningen vilket gick sådär. det var en fröken som hellre ville hoppa^^

Första dagen på "nya" jobbet!

Idag börjad jag jobba på Bollebygds ridskola :) En rätt slapp start om man säger så, hästarna går ute på natten så det enda jag behövde göra var att kolla till hästarna, kolla så att täckerna sitter som det ska (några hästar har regntäcke), och lägga ut lite hösilage (de finns gräs i hagen men de får ändå hösilage)

Åh får äntligen få pussa på Villebus igen <3
Kärlek vid första ögonkastet!

Antingen eller

Hoppa en lägre klass och vinna - Hoppa en högre klass med sämre resultat

Ponnyoutfit

Hitta dock inget blått träns =/

Något du inte visste om mig

  • Jag har aldrig haft hål i tänderna. Jag har dock fått borra en gång p.g.a en inflammation i tanden som gjorde att det blev en varklump så de fick borra rakt igenom tanden för att dra ut varet. Lagom mysigt^^
  • Jag har haft typ 3 tandställningar^^
  • Jag har tandskena nu men använder den inte (A)
  • Jag lyckades för typ en vecka sedan få 10 kärringstopp under en 90 minuter körlektion. Duktig va?

Hästar är förutsägbart oförutsägbara


Antingen eller

Hoppa inne - Hoppa ute

Bilder från SM

Har ju helt glömt bort att skriva att jag, emelie och johanna var på bruks SM i lördags. Min gamla lärare från högstadiet var med och red. Tror det gick rätt bra för dem, kunde inte vara kvar tills prisutdelningen^^
En riktigt snygg kallblodstravare! Hon var nog den enda som red i westensadel och repgrimma

Dagens :)

Ambra och håjt
Red på håjt och hade ambra som handhäst. Till en början var håjt så sjukt tittig så jag blev galen. Allt var läskigt -.-

Jag har kommit på att jag håller in honom lite för mycket i traven så idag gav jag mig fan på att han skulle springa fort. Eller fort kanske inte är rätt ord men få länga ut travstegen och springa i det tempot som passar honom. Han blev riktigt fin. Visserligen var det svårt att dels försöka rida lätt och sedan hålla i ambra^^

Fattade galopp en gång och Ambra den knasen tar travar trav. Sen när vi ska vända hem och trava av blir ambra galen och står och stutsar i galopp jämte oss^^ Så när håjt trava galopperade ambra *tur att de har samma gångart^^*

TIPS!

Emmishopen har fraktfritt (om man handlar över 500;-) augusti ut!

Antingen eller

Större variant på häst - Nättare variant

Lite bilder från igår :)


Dagens :)

Juan
Skolhästarna har vilat i ca 6 veckor så just nu är det under igånsättning. Började med att skritta ut en skogsrunda i ca 30 minuter. Till en början var han tittig och kastade sig på allt ätbart^^ Men så börja jag jobba lite med honom så han fick något annat att tänka på, ställde åt sidorna och använde sitsen för att öka eller minska tempot.

När vi kom till paddocken skrittade vi runt på en volt och han det mesta var läskigt. Stod tält (från SM) på åkern jämt och det var farliga. Sen skrittade vi upp på en kulle vid paddocken och gick över stock och sten. Han är inte speciellt säker på foten utan snubblade hit och dit men annars skötte han sig riktigt bra.

Avslutade med att skritta på en 8-volt och han blev ännu mjukare och ännu mer avslappnad. Han brydde sig inte ens tälten utan jobbade på fint :)

*Kan säga att det kommer mer bilder från idag imorgon*


Ambra
Hade planerat för ett lösgörandepass men så blev det inte. Direkt när jag satte upp på henne kände jag att hon höll på att explodera av enerig. Så skrittade några varv så hon skulle få vänja sig lite vid ridhusunderlagt. Gjorde lite skänkelvikningar, vilket inte riktigt var någon idé för så fort jag peta lite med skänkeln öka hon bara. 

Fattade galopp och lät henne galoppera en stund, tills hon själv valde att sakta av, vilket tog en stund.
Travade av henne sen och då kunde jag göra lite skänelvikningar och avslutade när det gick som bäst.
Håjt
Blev ett dressyrpass i ridhuset. Dock var jag trött och oengagerad men han skötte sig riktigt fint och både Sandra och Kajsa (klasskompisar) tyckte att han har blivit mycket finare! Alltid kul att höra. 

Tränade på skänkelvikningar och framdelsvändningar och travade en del på volt. Mycket för att stärka vänsterbak (han är svagare i vänsterbak = därför han har svårt i högergalopp. det är vänsterbak som startar högergalopp)

Gästbloggning :)

Hejsan! 

Jag är Nanna och jag ska fylla 13 i augusti, jag har ridit sedan jag var 3½ år!
Mitt största intresse har alltid varit hästar, och det hoppas jag att det kommer fortsätta göra , för jag vill gärna läsa till något inom hästvärlden när jag blir äldre!
Ponnyn jag rider är en b-ponny som heter Leoprinsen, en underbar liten ponny som är korsning mellan Shettis & Welsh.
Jag rider oxå lektion en gång i veckan på världens bästa ridklubb - Orust ridklubb, Där jag oxå på måndagar & lördag är med och hjälper till på lektioner! 
Och så tränar jag även för en mycket duktig tjej som heter Jonna hesser, för att vara så ung så är hon rent ut sagt GRYM, hur många 20-25 åringar tävlar 1.50/.160 klasser? 
Innan jag började rida Leo hade jag ridit två andra ponnyer, en shettis och en welsh, haha, lite lustigt tycker jag faktiskt 
Min blogg har gjort riktiga framsteg, fler besökare, bättre inlägg och så, det är jättekul!
Mitt "motto" inom ridningen finns det massor av, men ett utav dom är nästan de viktigaste: 
Du kommer inte längre bara för att du har märkesgrejer.

Jo, att många tänker inte på att det är kunskapen som är det bästa.
Nu känns det som om vissa tror att bara man har märkeskläder/utrustning så kan man komma hur långt som helst...  
Visst man kan ha märkessaker men bara det inte blir för överdrivet, för så kan det lätt bli!
Och då kan man få mycket dåliga omtycken från andra, om man går runt och tror att man är bäst bara för att man har en kingslandjacka t.ex, som sagt, bara man inte tror man är bäst och vill visa upp sig så kan folk nog tycka det är helt okej! 

Min största dröm just nu är att få bli stor inom min sport, ridningen.
Den känslan & samspelet man kan ha med ett så stort djur är underbar tycker jag! 
Att kunna ha kontroll över ett ca. 800kg tungt djur är faktiskt en talang!
Det är viktigt att man inte ger upp om man får motgångar!
Jag har även ett stort intresse för fotografering, jag har en systemkamera- canon eos 450D och med den tas även dom flesta bilderna som kommer upp på bloggen, så de är bra kvalité!

Jag hoppas att ni gillade detta & kikar in på min blogg http://successen.blogg.se/
KRAM!

Vill du också gästblogga här? Mejla då din text till satilaryttaren@live.se =)

<3


<3


Bilder från SM

Har ju helt glömt bort att skriva att jag, emelie och johanna var på bruks SM i lördags. Min gamla lärare från högstadiet var med och red. Tror det gick rätt bra för dem, kunde inte vara kvar tills prisutdelningen^^ Hennes häst hette iaf Helge viking fjordin *ej med på någon bild*
En riktigt snygg kallblodstravare! Hon var nog den enda som red i westensadel och repgrimma

Lite annorlunda räddningsuppdrag..

En ponny lyckades fastna i ett traktordäck som låg i hagen (!?) och kunde inte ta sig loss själv så räddningtjänsten fick rycka ut..

Usch tänkt vilken panik den måste ha haft!
Bildkälla

Lite ovisade bilder =)

Jag har blivit liiite dåligt på det där med att lägga upp nya bilder ;) Bilderna är från veckan som varit
Det är lite roligt. När jag går med mina hundar förbi skolans ungdjur så blir dem rädda (för luffsen) men när jag går förbi med en valp från kenneln går de fram till stacketet och försöker slicka valpen^^
kan man bli sötare? :)
Håjt hälsade på i potatislandet^^ Jag skulle ta ut Ambra ur hagen och då passade Håjt på att smita -.-

Nu startar SISTA året!

Börjar skolan idag :O Känns mega konsigt med tänke på att det är mitt sista år. Det är bara260 dagar kvar till studenten!! OVERKLIGT!
tänk att der redan gått 2 år sedan detta kortet togs :O OMG!


Hiss

Måste bara få hissa  Mia Sunnman! Hon specialtillverkar utrustning efter ens önskemål =) Ta en titt på hemsidan

--

Nelly om Ponnyoutfit:
var kan man köpa tränset?
sv; hittar inte just det tränset men PonnyPrakt har ett liknande =)
Träns "Papaya" till Ponny

Sofie om Lördagens shoppingen:
Hej =) Såg att du hade köpt ett babypelham, jag letar efter ett sånt och jag undrar var du har köpt ditt?
sv; jag köpte mitt på börjes =)

Titta vad jag har gått och köpt :D

En klippmaskin, Pfiff. Köpte den av Pernilla som t.o.m körde den till Strömma. Riktigt snällt av henne =D Längtar tills jag ska använda den på mina änglar :)

Å jag lovar och svär att en dag du kommer veta vem jag är ....

nån sa till mig jag kommer aldrig nånsin kunna bli nått
kolla på mig nu bror min mamma hon är skit stolt

Citat

Ett barn kan leda en häst till vattnet, men 100 män kan inte tvinga den att dricka

Hemmapyssel


Nu när jag vet att det funkar att brodera hästtäcken så funderar jag skarpt på att brodera in Ambra Li/Intercooler Håjt på deras fleecetäcke =) Kanske ska vara så ego att brodera in sätilaryttaren med ;)

Täcket på bilderna är en kompis som mamma broderad idag =)

Det blir bättre och bättre :D

Linnea har de senaste gångerna som hovslagaren varit här så har det varit problem att verka henne bak. Hon har liksom gjort som en katt som sträcker på ryggen. Fick tipset att testa Glucosamin. 


Detta tillsammans med kraftfoder för seniorer + ET har gjort att det nu går att lyfta bakbenen utan problem! SKÖNT :D

Ponnyoutfit

söt va ;D

Antingen eller

Instoppat hår i hjälmen - uppsatt


Citat

Livet är som ett simspel fast utan fuskkoder!

Påminnelse :D

Klicka på bilden för att komma till tävlingen =)

Dagens :)

Håjt och Ambra
Hade tänkt skritta ut på dem men jag var så hurtig så jag tog en promenad ist. Orkade inte sadla och greja. De var väldigt mysigt att gå med idag. Ambra var lite söt när jag var lååångt bort i mina tankar så kollade hon på mig och man såg verkligen hur hon tänkte "sluta tänka på vad du nu tänker på och tänk på mig"

Imorgon och ev. tisdag blir det vila för dem =)

FRAMSTEG!

Kunde ju inte sätta några ord på ridpasset igår. Men såhär ligger det till:

Han har alltid passat i början av traven. Både när man fattar från skritt eller saktar av från galopp. Men igår tog han trav direkt! Så nu är det bara galoppen som vi ska träna på sen om ett år är vi kanske tillräckligt bra för att debutera i dressyr eller hoppning? bara lite finputsning ju!


Blåbeige outfit


Har du tålamod så lär din häst det. Har du inget så låt din häst lära dig.

jag älskar dig <3

Dagens :)

Ambra
Blev galoppträning idag igen. Red strömma rundan och idag i vänstergaloppen behövde jag inte driva som en galning i början *framsteg* Hon var lite gullig och testade om jag var med några gånger, vilket jag inte va utan höll på att ramla av xD

Tog några skutt över terränghindren, vilken skillnad på att hoppa henne. Hon väntade ut hindret (jag med för den delen) och tog det lugnt.

Eftersom det är SM på skolan nu så används ridhuset som stall. Så Ambra fick träna sig på att gå förbi massa transporter och lastbilar.  Jag red förbi två tjejer som stod och betade sina hästar. Jag hälsa och de bara kolla. Eller glode. De stod med ryggen mot oss så när vi gått förbi såg jag hur de vände på huvudet för att se mer på oss^^


Håjt
Hade tänkt att bara skritta ut i skogen men valde att trava lite för att se om de hänt något från idag. Och det hade det! Satan den hästen alltså!

Det går inte att sätta ord på passet! <3

Citat

En häst är gestaltningen av folks drömmar om sig själva - starka, kraftfulla, vackra - och den har förmågan att ge oss en flykt från vår jordiska existens.

Travare och tölt

Många ridtravare, framförallt varmblod, har tölt och passanlag, men nästan lika många ridtravar-ryttare har blivit varnade för att ta fram dem, eller vet inte hur de ska göra. Vissa vet inte ens om att det finns, men här kommer en artikel om saken.

Vart kommer det ifrån?
Den svenska travaren är oftast en korsning av utländska travar-raser och som råkat födas i Sverige. Min egen som är med på bilderna är till exempel 100% amerikansk travare till blodet, men ändå står det svensk varmblodig travhäst i passet. Utomlands är det relativt vanligt med passlöp istället för travlopp och därifrån kommer passanlaget. Tölt i sin tur kommer också från passen, egentligen är det en slags mix mellan pass och trav, på en riktigt ren tölt kan man tycka att de diagonala benparen följer varandra ena minuten (trav) och de laterala följer varandra nästa minut (pass) utan att hästen egentligen ändrar takten. Men oftast är tölten en liten aning lateral i det att benparen på samma sida lyfts nästan samtidigt, men sätts ner i ren fyrtakt på grund av att frambenet rör sig en aning långsammare eller en aning större än bakbenet som rör sig lite flackare.
Bilden visar hur det röda benparet är parallellt vid lyftet, medan det blå benparet trots detta inte landar samtidigt (frambenet är bara halvvägs nere medans bakbenet redan är i marken). Vissa hävdar att hästen går i något passtakt, men jag vet inte om jag håller med eftersom  nerslaget fortfarande är ren fyrtakt. Jag tror inte att det har någon betydelse egentligen heller, rent hälsomässigt. Tölten blir också ofta mer passtaktig när man ökar tempot.

Jag har hört talas om andra raser än varmblodstravaren som ibland har passanlag. Enstaka kallblodstravare, russ, araber och till och med halvblod har setts tölta. Från början kunde generellt sett alla hästar detta, men inom de flesta raser har det avlats bort då det inte var önskvärt av olika anledningar (tex. framför vagn). Ändå dyker det upp lite här och var. Jag misstänker att fler hästar än vi tror har någon form av passanlag, men att det tränas bort och aldrig upptäckts, kanske bara som en konstig takt i traven under en växtperiod eller något.

Olika former av ''tölt''?
Tölt är ju egentligen benämningen på islandshästens gångart, men det är inte den enda hästen som har en fyrtaktig gångart. I USA (jag kommer nämna USA ganska mycket eftersom jag har fått många tips därifrån och deras tölthästar liknar varmbloden mer i typen) kallas islandshästarnas tölt för ''tolt'' men samma gångart hos andra hästar kallas ''rack''.   Skillnaden mellan tölt och rack är minimal, om det ens finns någon egentlig skillnad. Däremot finns det mer än en form av rack och jag upplever att den är friare i sin formbeskrivning. Mitt personliga intryck är att tölt måste se ut på ett speciellt sätt för att få vara tölt, medans rack är rack så länge takten och benföljden är rätt. Ungefär som att trav är trav oavsett om den har rejält undertramp eller inte. Saddlerack är en kort form av tölt, den är rent fyrtaktig men eftersom den är lite kortare och långsammare har den inte jättemycket undertramp. Rack är både ett samlingsnamn och mellan varianten, en slags arbetstölt. Speedrack eller single foot som det också kallas är snabb, och kan vara något passtaktig. Det viktigaste är att bara ett eller två ben är i marken samtidigt, och att den är snabb. Vissa speedracking hästar ser mest ut som om de går i en lätt bruten flygande pass snarare än tölt. Inte helt förvånande blir många amerikanska travare(passlöpare) singlefooters om de skolas om till ridning efter livet på banan.
Saddle rack:

Rack:

Singlefoot/speed rack:

Video på en amerikansk travarhingst i singlefoot:http://www.youtube.com/watch?v=MM0VtEB8MK4

Förutom rack finns även Flat foot walk (FW eller flatwalk) och Running walk (RW). Det är mest Tennessee walking hästarna som är kända för denna gångarten, men i princip alla hästar med töltanlag kan gå i flatwalk. Runwalk är en snabbare form av flatwalk med mer övertramp. Så vitt jag vet kan Crow bara gå i FW, men jag är inte helt säker på var gränsen går, den är lite luddig. 
I Flatwalk känns det som att man sitter helt stilla, medans bröstet vibrerar. Hästen går så gott som helt i skritt, men är snabbare, man sitter som sagt still – det är detta man huvudsakligen kan känna skillnaden på - och huvudet på hästen nickar i takt med bakbenen, som har ett rejält övertramp. Exempelvis har Crow 20-30cm övertramp med bakhoven framför framhovens spår, när han går i Flatwalk. Man brukar säga att ''ingen nickning med huvudet = ingen walk'', så fort hästen går över i pass eller rack slutar huvudet att nicka.  Flatwalken ser ganska rolig ut innan man vänjer sig, och man  undrar nästan om hästen är halt. Men det är naturligt för dem att gå så i den gångarten, är de riktigt avspända fladdrar öronen och tänderna klapprar i varje nick.

På den mer diagonala sidan finns foxtrot och foxwalk. Dessa känner jag inte till så bra eftersom de inte förekommer hos Crow :) Men de är en slags fyrtaktig trav, och motsatsen till stepping pace.

Steppingpace är ungefär detsamma som grisepass. En bruten pass som visserligen är fyrtaktig, men inte jämnt fyrtaktig. Istället för 1-2-3-4 är takten 1-2---3-4. Grisepass brukar man även säga om hästen  går i 'ren' pass men utan svävmoment. Stepping pace/grisepass är inte önskvärd hos någon ras, även om den kan vara mjuk och behaglig för ryttaren. Det anses allmänt att den sliter för mycket på hästen. Däremot ät foxtrot en accepterad  gångart och signaturen för Missouri Foxtrotter hästen. 

Foxtrot (ser ut som skritt men man ser hur de diagonala benparen är nästan parallella): http://media.equisearch.com/wp-content/uploads/2003/07/foxtrotter-250x241.jpg

Stepping pace:

Sedan finns rasbetonade gångarter, som pasons fino, largo, trocha och islandshästens tölt. Men de går jag inte närmare in på här.

Form?
Man bör komma ihåg att olika hästar rör sig olika. Det är lätt att vi som är vana vid islandshästar som enda töltrasen vill att travaren ska se likadan ut när den töltar, men det är att be om väldigt mycket. Precis som travaren inte rör sig som en lusitano eller shetlandsponny, finns det ingen anledning att den ska röra sig som en islandshäst. Vill man jämföra sin travares tölt med någon annan hästras så bör man nog se till töltraser med liknande kroppstyp. Till exempel Tennessee walking horse, Foxtrotter eller Racking horse (som egentligen är töltande hästar registrerade under det namnet. En travare kan registreras till racking horse). Men det viktigaste är ändå att man arbetar mot en sund och avspänd form som är så rent fyrtaktig som möjligt. Personligen ser jag inget fel i lätt passtakt på en för övrigt avspänd och mjuk häst, men om hästen enbart vill grisepassa och dessutom har problem att trava, så finns där högst sannolikt spänningar eller svagheter i hästen som behöver tränas bort.

Vilken form en häst bör och kan tölta i är ett omdiskuterat ämne. Många hävdar att de måste sänka ryggen och hålla upp nosen, ofta genom att ryttaren går på med hälarna och drar i munnen, och att hästen bara kan tölta med sänkt rygg. Naturligtvis finns även de som inte bankar eller drar, men som ändå rider hästen i en hög form med osedvanligt kort hals. Exakt vilken form ryggen har syns inte alltid under sadeln, speciellt inte på mindre hästar, men i de flesta fall jag kunnat se och bedöma ryggen har den varit väldigt sänkt och det är ju även logiskt. Jag läste nyligen i en artikel som beskrev  varför höjt huvud och sänkt rygg kan hjälpa takten att bli ren. ”När hästen sänker ryggen kan frambenslyften öka, men samtidigt minskas och försenas bakbensstegen'' Detta förklarar  hur passtakten bryts av en sänkt rygg.
Att det däremot skulle vara omöjligt att tölta med en åtminstone neutral rygg och träna fram tölten genom att mjukgöra och arbeta hästen som i god dressyr, det har jag mycket svårt att acceptera som sanning. Jag arbetar mot en avspänd form, även om det inte är detsamma som en grand prix dressyrform så vill jag ha en längd hals även i tölten, och nosen framför lod men ändå inte tvunget vertikal. Och då vill jag naturligtvis att ryggen ska följa med, nosen är ju inte det som bär upp mig.

Men vi är alla barn i början, jag anser inte mig själv som någon expert heller. Och självklart kan vi inte förvänta oss att hästen ska kunna gå perfekt från dag ett.

Hur börjar man?
Det första man behöver göra för att träna tölten är att hitta den. Att lära in en hjälp eller signal som betyder just tölt, och en för trav. Det har man nytta av senare också. 
Sedan när man fått sin tölt, eller grisepass/bruten pass som det gärna är i början, handlar det om att få hästen avspänd och mjuk utan att bryta av. Man måste lära sig att känna och höra när det blir rätt takt. Lyssna på hovslagen – det går utmärkt att tölta/grisepassa lugnt på asfalt ibland för att lyssna bättre – de ska vara jämna och i fyrtakt. Ramsan ''black'ndecker-black'ndecker'' är ett populärt sätt att höra om hovslagen låter jämnt, även ''pick-a-pocket'' kan användas. I sitsen kan man känna ifall det svingar från sida till sida, vilket tyder på pass, eller om det stöter upp och ner vilket kan vara travtakt. Man kan ju även filma eller ha någon på marken, fast det kan vara svårt för den på marken att se om det är ren tölt eller inte om denne inte är van. Blir det rätt takt är det eftergift och beröm som gäller.
När du väl vet ifall det är rätt takt eller ej, kan du försöka påverka den. Jag töltade mycket i skänkelvikningar och öppnor för att bryta upp Crows passtakt. I allmänhet är mycket lösgörande övningar bra för hästen och för tölten. Att kunna sänka hals och huvud något och ändå bibehålla takt och mjukhet är nyttigt. 

Men framförallt att arbeta med en mjuk, avspänd häst, och lirka lite, så kommer man långt. 
Vill man träna i flatwalken går det enklast genom att skritta ordentligt, be hästen ta ut steget och när hästen fattat poängen, driva på till så snabb ''skritt'' det går utan att bryta av. Du känner som sagt igen flatwalken på att du plötsligt sitter still, men  hästen nickar tydligt upp och ner med huvud och hals. I all töltträning är skritten väldigt viktig, och man ska kunna få en aktiv, stark skritt. Hästen får inte bara gå och såsa när man tränar skrittarbete.


Vill man locka fram rack eller saddlerack gör man liknande, men man låter hästen bryta över till tölt (eller möjligen grisepass), dock inte till trav. Är det ren fyrtakt berömmer man för det, är det grisepass arbetar man med ex en öppna för att få några rena steg så att man kan berömma. Så har i alla fall jag gjort. Att lägga in ett ljud- eller skänkelkommando när man väl fått tölt underlättar så att man fortfarande kan gå i flatwalk om man vill eller få tölt när man vill utan att behöva rusa in i gångarterna. 

Vikter, behövs det?
Jag avråder från att experimentera med olika vikter på hästens fötter. Det är relativt vanligt inom gångartsvärlden, både islandshästen med sina viktboots, Tennessee walkern med både pads eller skor som kan väga över 2kg (!) styck och i allmänhet vikter eller kedjor framförallt runt frambenen på raser som tävlas i tölt. Detsamma gäller speciell verkning av hovarna osv. Om hästen inte kan tränas att tölta naturligt och fyrtaktigt utan dessa hjälpmedel så kanske man ska hålla sig till trav. 
Vikterna är till för att ge ett högre lyft, vilket är snyggt och eftertraktansvärt inte minst på tävling, och för att förbättra takten genom att frambenen tar större steg och därför landar senare. Jag personligen känner att även om hästen skulle vara något passtaktig så är det hälsosammare att gå i den lilla graden passtakt än att sätta på vikter. 
Visst kan en skicklig tränare eventuellt använda dessa hjälpmedel på ett bra sätt, men själv undviker jag dem. Speciellt eftersom jag inte tävlar och därför inte behöver ett flashigt rörelsemönster, det räcker att min häst blir hållbar.

Men blir inte hästen förvirrad?
Så länge man är konsekvent med att travsignalen betyder trav, och töltsignalen betyder tölt, så kommer hästen inte att byta emellan de båda. Precis som att den inte byter mellan trav och galopp hur som helst. Dessutom kan hästen redan tölta och om den blir förvirrad eller stressad är det större risk att den börjar tölta eller passa om den inte fått lära sig att signalen för trav är just trav och inget annat. Att ''öka tills det blir trav'' är ju egentligen ingen riktig travsignal utan betyder bara öka tempot. Men det kan vara klokt att inte fatta tölt från trav eller tvärtom, utan bryta av till skritt och sen trava eller tölta. Hästen bör inte lära sig att man får skifta, åtminstone inte i början- När det väl sitter kan man ju lära in töltfattning från trav om man vill. Det finns också en risk att hästen blir lite förvirrad aldeldes i början, innan den lärt sig skilja på travsignal och töltsignal. Men det är övergående om man bara är konsekvent. Även andra gångarter kan förväxlas, exempelvis händer det att Crow blandar ihop trav och galoppfattning, speciellt på ridbanan. Men är man bara konsekvent så löser de problemen sig.

Hur blir jag av med tölten?
Det blir du inte, den finns där. Men du kan välja att inte använda den, och då är mitt råd fortfarande att ha en speciell signal för trav och eventuellt en för tölt. På så vis kan du be om trav specifikt ifall hästen börjar tölta, och du slipper mixtra med tempo och samlingsgrad. Att försöka träna bort tölten genom att öka tempot till trav är inte en helt vattentät metod eftersom en häst ganska enkelt kan tölta både långsammare och snabbare än den normalt travar. Om hästen inte skulle uppfatta att det är just trav du vill ha är det därför lätt hänt att du bara lär den att tölta snabbt, och sen har du inte längre någon metod som fungerar. 
Min travsignal är att knacka lätt med innerskänkeln i travtakt, och den är inlärd genom att jag var tvungen att rida på snäva volter och fick använda innebenet för att alls få trav, i början. Nu fattar han trav omedelbart på den hjälpen, och kan fatta långsam trav från skritt, så jag behöver inte oroa mig för att han ska bryta av till tölt om jag vill trava långsamt.

Jag hoppas att denna artikeln var intressant att läsa och kanske till och med hjälpsam för de som har en travare med passanlag. :)

PS: Att de flesta bilderna är på min travare beror inte på att vi är världsbäst, utan på att det är de bilder jag kan använda lagligt. Det är fullt möjligt att få bättre form m.m. än vad vi har. :)
Källor: Min egen erfarenhet och stöd från olika internet forum, framförallt gaitedhorsesense.com, där jag fått mycket tips och råd.
En bild kommer från google, adressen till dess hemsida är:http://www.equisearch.com/resources/breeds/profile_missourifoxttrotter/
Artikeln jag nämnt är ''Seminarium med Gerd Heuschman'' i Hästfocus 6/7 2011

Jag har fått tillstånd att lägga upp detta av Zabism


Bloggtävling :)


Exteriörbilder 9 Augusti

Håjt:


Ambra:Inga toppen bilder på Ambra precis, står på en stenmur när jag tar de sista xD

Dagens :)

Håjt (bild från idag;))
Hade planerat att rida ut, skritta och trava på vägen och sedan avsluta med att klättra lite. Men han kändes så fin så jag red fram på en åker. Han fick sina ryck och skulle galoppera men det fixade sig snabbt. 

Han var lite stel i vänster, gick inte riktit att ställa igenom honom. När vi värmt upp så red vi upp i skogen och klättrade lite. Red över stock och sten, slalom mellan träden. Lurade honom till arbete helt eneklt. 

Gick tillbaka till åkern för lite mer lösgörande. Lurade honom till både öppna och sluta, skänkelvikningar. Testade att sitta ner och sakta av till skritt för att så snabbt som möjligt göra halt. Innan slängde han upp huvudet när man sakta av till skritt och tvärnita men nu höll han formen till skritten och nästan i halt!

Travade av honom på vägen och så fattade han själv galopp. Lät han rulla på i galopp men så blev han rädd för något=korsgalopp. Så fick fatta ny galopp. Riktigt roligt att han har blivit så annorlunda att rida, så posetiv till allt :D

Ambra (bild från idag ;))
Blev en skrittur i skogen. Kom på att det är rätt stor skillnad på henne och håjt. Håjt frustar som en galning efter 5-10 min friskritt. ambra blir bara mer och mer stressad. 

Tränade på att jag ska använda tyglarna så lite som möjligt och använda hjälperna mer när jag flyttar henne. Vilket fick förvånnansvärt bra. Vi lyckades gör en bakdelsvändning bara sådär.

Antingen eller

Falsterbo - Globen (horse show)

Citat

När du tränar hästen, ta tillvara dess naturliga instinkter. En dag kanske det räddar ditt liv

Grönsvart outfit


--

Linn om SM:
Varför har du inga vänner? :-)
sv; jag vet inte o.O alla totaldissar mig hela tiden =( Haha nä skämt och sido ;)
Jag har många fina vänner:D
Två av mina vänner ;)

Dagens :)

Ambra
Red ut och tränade på galoppen idag igen. Hon är fortfarande lite feg i början av vänstergaloppen men efter några steg så wroom ;D Hon var ritkigt fin idag och trevlig. Red upp förbi skolan och hade lite miljöträning, länge sedan jag red där. Red över en bro, kom en hund som börja skälla på henne och hon brydde sig inte o.O

Dock hade vi otur varje gång vi red i högergalopp. Det slutade alltid med att något som i vägen så vi fick sakta av ganska hastigt. Men känslan var kanon och hon blir bättre för var dag som går.


Håjt
Blev ett klättringspass idag. Till skillnad från igår så var han riktigt lugn, brydde sig inte om att Luffsen kom i full karriär eller läskiga stenar i skogen. Idag kunde jag t.o.m göra halt och han tappade inte ryggen. Det tar sig!

(känner för övrigt att jag borde skriva mer utförligt men orkar inte:P)

bloggtävlingar?

Jag har inte riktigt orkat anmäla mig till bloggtävlingarna när jag ser dem "ute" på bloggar men nu är jag på bloggtävlingshumör ;) Någon som kan tipsa om lite tävlingar:)


Glöm för övrigt inte min tävling :)

Antingen eller

Säkerhetsväst - Utan säkerhetsväst


Bilder


Citat

Om du har problem med ridningen; fråga hästen och lyssna noga på hans svar.

Dagens :)

Håjt
(ful, halvgammal bild ;) Red ut idag och tänkte träna lite på galoppen. Till en början var han jätte fin, låg och rund men sen helt plötsligt blev ALLT läskigt och han stegra när han skulle gå över en vattenpöl, blev rädd för kor (vilket jag kan förstå^^) o.s.v 

Tog lite trav på vägen men det var inte ritigt någon mening för helt plötsligt kom det en tvärnit. Tog iaf lite vänstergalopp. Höger galopp ville han inte ta för 5öre, hur jag än gjorde-.- Så travade och skrittade mest resten av skogsrundan. 

Avslutade med att rida på brukstävlingbanna (A) gick bla. över en läskigt bro. På ett ställa fick jag lägga volt, efter volt för att håjt skulle tänka på något annat och våga gå förbi läskigheter. MILJÖTRÄNING i stora lass :D

Ambra
Red ut idag igen. Skrittade fram en bra stund på långa tyglar och tog sedan galopp, bara några travsteg. Det är verkligen skillnad på henne nu och innan ET var här! Innan fick man driva på som en galing i galoppen, ute som inne. Men nu behöver man bara driva på de första stegen sen får man hålla i sig.

Travade lite på asfalt, skrittade en bit, sen mer trav. 

Mycket galopp med massa skrittpauser idag =)

Blåsilvrig outfit


Bloggtävling :)

Jag är med :)
* har gillat på fb, Emma Beata Teresia Bengtsson
* det finns 24 grimmor
* Jag vill ha i stl full =)
* Länk;
(va gärna med i min tävling, http://satilaryttaren.blogg.se/2011/july/vinn-en-la-kim-hoppluva.html#comment)

Bloggtävlingar :)


Bloggtävling :)SM

Det är SM i brukskörning på skolan (strömma) till helgen. Någon som ska dit? JAg ska dit men vill inte gå dit själv för jag har inga vänner ;)
bildkälla

Hästar gör ett lanskap vackert.


Orangeblå outfit


Dagens :)

Håjt
Hade planerat att tömköra honom och jag började med det. Men han ville inte alls sköta sig utan ställde sig vid öppningen och bara "nä här står jag bra!" Så jag fick snällt hoppa upp (hade sadel) utan hjälm och rida igenom honom.

I skritten var han så fin, låg och rund i traven var han helt okej och i galoppen var han stundtals riktigt fin! Lyckades ta höger (som han har svårt för) iaf en gång :D I galoppen måste man hela tiden se till att han är ställd annars hamnar han i korsgalopp.

gjorde en massa volter och 8or för att han var så på i traven.
Ambra
Blev en barbacka tur. Första gången som jag tog vänster galopp fick jag driva och smacka hela tiden så saktade av och tog höger och då gick det fort. Hoppade några gånger över ett träd eller a typ gren coh sen på halv långa tyglar fick hon galoppera. Hon visste exakt vart hon skulle så bara någon meter innan stigen vi skulle in på sakta hon av^^

Skönt att vara tillbaka på deras ryggar<3

Antingen eller

Linda med eller utan paddar


De sista bilder =)

Johanna var bara tvungen att se hur många fingrar hon fick in ;D

Hiss eller diss?

Byxor från Antarés.. 

HV polo nytt

blev lite sugen på att köpa ett par uggs :D

Schockemöhle Vinter 2011


Dagens :)

Ambra och Håjt
Blev en promenad i skogenm lite lätt klättring. Hästarna har blivit som förbytta sedan ET var här! Ambra känns mycket gladare i hagen och Håjt känns förändrad. Normalt så brukar han dra benen eftersig när man leder men idag var det Ambra som hängde på efterkälken stundtals.

De var riktigt mysiga idag och skulle gå så nära mig som det bara gick= blev lite mosad i bland ;)

Hihi :')

tog en titt på skvallerbloggarna och titta vad jag hitta:
Tänkte bara säga en sak:
*det är inte paddarna som syns bak utan tejp
* vill inte ha lindor fram när jag hoppar/rider över bommar ;D

Länk till inlägget

Ridsport på tv :)

Onsdag 10 augusti kl 20:50 FEI Nations Cup Top League, Dublin, Irland

Torsdag 11 augusti kl 08:30 FEI Nations Cup Top League, Dublin, Irland (repris)

Torsdag 11 augusti kl 09:30 Horse racing time

Lördag 13 augusti kl 17:00 Global Champions Tour, Valkenswaard, Holland (direkt)

Onsdag 17 augusti kl 20:55 Hoppning Grand Prix, San Patrignano, Italien (efterhand)

Onsdag 17 augusti kl 21:55 World Dressage Masters, Hickstead, England (efterhand)

Nytt från HV Polo


Hiss Eller Diss

på Animo's ridbyxor.
Diss på "brodyren" eller vad man nu ska säga.
Hiss det är strech längst ner. Hatar karborreknäppningen på ridbyxor. Var tycker du? :)

Hiss!

Tror inte jag har berättat detta för er men jag har fått jobb på ridskolan skom jag hade praktik på i våras! Svinroligt! Kommer bara jobba där på söndagar och ev. hoppa in som vikare ifall det behövs =)

Ska skriver på avtalet nu i veckan tror jag :D

0% motivation

Hästarna har vilat i snart 1,5 vecka *inte bra!* men så är det. måndag-torsdag har jag kört på körskolan, fredags & lördags var jag inte hemma och idag så jobbade jag. Jag är helt slut efter att ha varit på körskolan, så mycket att lära och ta in så man blir seriöst trött i huvudet. 

Bloggandet har jag lagt lite åt sidan Alla inlägg som kommer upp är oftast tidsintällda och tråkiga, be rom ursäkt för det. Men jag mår även dåligt. Vet inte riktigt varför eller jo jag gör ju det men det är inget som jag tänker skriva här. Det är inget allvarligt bara lite "sjuk" ;)

Min telefon fick för övrigt en liten dusch idag när jag jobbade, det regnade lite. Redan edter 2 timmar jobb var jag genomblöt (och då är man mest innne!) Det var verkligen inte min dag idag. Förutom det som hände med telefonen så cyklade jag en hund. Hunden såg en katt och dampa sönder, en annan hund jag cykla med såg först en katt, sen ett rådjur, min kanin och sen en katt till=dampa sönder en massa gånger. Och sist men inte minst dörren vill kontoret cpar sönder och går att öppna ibland:@

Sen att läsa när "vänner" skriver till varandra med pikar riktade mot mig gör ju inte saken bättre. Jag fattade det inte först utan tänkte jag ja vilket liv dem har men sen började folk fråga om bu och bä menade mig, då började jag fatta att det var pikar mot mig. Fina vänner va? IDIOTER!

Nä nu ska jag fan ta och skita i alla och köra mitt race! Jag drömmer om att tävla SM (hoppning) med Ambra och visst vi kanske inte kommer så långt men va fan, man ska satsa högt, speciellt när man inte har något att förlora!
Bjuder på en skönbild från förra veckan när jag jobbade =)

=)

klicka på bilden för att komma till tävligen! =)

Antingen eller

med eller utan nosgrimma
NU VILL JAG INTE LÄSA " BEROR PÅ VAD HÄSTEN TRIVS MED UTAN VAD DU TYCKER ÄR SNYGGAST!

Citat

Ridning förvandlar ''jag vill'' till ''jag kan''


29 Juli

titta han kan ju :D
min fina kille <3
HAHA xD

Glöm inte..

... vem du är =)

29 Juli


Antingen eller

Nordsvensk eller Arab

Tips!

Jag brukar ha dålig fantasi när det gäller ridpassen med hästarna. Men jag har kommit på hur jag ska bli av med detta! Jag har gjort en "Slump-burk"
Tar fram burken de dagar hjärnan står still och drar upp något och så får det bli så, ibland blir det båda hästarna och ibland drar jag två, en för varje häst:)

Märkeshysterin

Har ni tänkt på vilken jakt det är på märkesgrejer?

Men oftast tillverkas en grej på flera olika ställen och lika så olika prisklasser. Oftast är de dyraste välkände märken som Eskadron, JW. I vissa fall även kvalité bättre. Men det kan även vara lika bra kvalite och samma produkt. 

Vi tar benskydd som tillexempel:

Vi har två skydd. Det enda skillnade är att det inne är det märke på och högre pris, den andra är märkeslös och billigare. Vilka skydd skulle du välja:

Börjes som kostar 249 kr.

 

SJohn Whitakers skydd:

Mönstret på dessa skydd så ser ni att de är samma mönster. Så det enda som skiljer dessa skydd åt är antaligen märket.


Antingen eller

bork eller flugskimmel

29 Juli

Stundtals orkar han bära upp sig riktigt riktigt bra =)

Citat

Genom att rida en häst lånar vi frihet.

Helen Thomson


Antingen eller

Trav eller galopp? (tävlingsgrenen)

29 Juli


--

Anonym om Antingen eller:
vet du några bra skvaller bloggar (häst) =D

sv; ja det finns ju en och annan skvallerblogg nu får tiden :P Men ingen slår ju bloggen som skrev om mig ;D Som jag så klart glömt namnet på xD

http://www.ridsportssanning.blogspot.com/

http://rsskvaller.blogspot.com/

http://skvallerponny.blogspot.com/

http://hastskvaller.bloggplatsen.se/

http://sanningenbakomryttarna.blogspot.com/

http://TittleTattlegirl.blogg.se

http://hastoponnyskvaller.blogg.se/

http://hastoponnyskvaller.blogspot.com/

http://hastskvaller.blogg.se/

http://riktigthastskvaller.webblogg.se

http://ponnygossip.blogg.se/

http://equesterskvaller.blogspot.com/

http://egossip.spotlife.se/

http://ponnysanning.blogspot.com/

http://gangsterponnyn.blogspot.com/

http://horsegossips.blogspot.com/


Grattis!

Carola Lind du vann presentkortet på 250 kr! :)

1.. Jennie Holmér - (Ride with Style Beach Cruiser) (tävlade på bloggen http://vicktoriamurawska.blogs​pot.com/)

2. Amanda Esberg -  (presentkort 500 kr) (tävlade på bloggen http://smnmode.blogg.se/)

3. Carola Lind - http://satilaryttaren.blogg.se​/
(presentkort 250 kr) Tävlade på min blogg =D

GRATTIS! :D


Dagens fråga :)

Vilken gångart har du lättast för, skritt, trav eller galoppmänniska? 

Jag är travmänniska, det är ju därför som jag har travare ;) Höhö


Antingen eller

lång eller kort man

Citat

En häst kan låna sin ryttare den fart och frihet hon saknar, men om ryttaren är klok glömmer hon inte att det bara är ett lån.Equiterapeut

Idag var "min" ET ute, för första gången! Hon var riktigt trevlig och hästarna trivdes bra med henne. SKÖNT!

Håjt- Hon kände i genom honom och valde att jobba med ryggen. Hon gjorde lite akupunktur och lasrade honom. Han reagrade ganska rejält. Hon lät nålarna var i i ca 15 minuter. När hon skulle ta bort nålarna var det två nålar som inte ville lossna=muskeln var inte klar. Men sedan när hon väl fick ut dem så de ut som en blixt och den ena fick hon sätta i en nål till för att den skulle lossna.
Hon lasrade honom och grejade med höfterna

Fick även tips om hur jag ska stretch hans rygg.

Ska tömköra honom i en -två veckor sedan rida lite försiktigt.

Linnea- hon kände bara igenom henne och hon flick lite akupunktur och laser på bakbenen. Annars var hon tiptop för att vara så gammal =)  Hon hade riktigt fina muskler.ET tyckte att jag skulle fortsätta att ge henne glucosamin eller testa något med antiinflamatoriskt och då även ge det till Håjt. 

Ambra- Hon var nästan fel fri. Hade en låsning i vänster bog, i nacken/halsen och i korset. Hon var den enda som inte fick någon akupunktur eller laser men hon såg riktigt nöjd ut ändå. Dock fick jag reda på varför Ambra har inte "knäpper" med nacken (har huvudet mer i lod) det är för mellan atlaskotan och ganschen för man bara plats med ETT finger! Normalt brukar man få plats 2-3 fingrar^^

Så där har ni svarat till varför Ambra inte har huvudet mer i lod! Sug på den ni!

Ska höra av mig om någon månad och har jag några frågar så är det bara att mejla/ringa :)

Tips!


29 Juli

så kan man också göra ;)
Tack Johanna för bilderna =)

har ni/jag tur så kommer jag och en kompis ta bilder vid sjön snart om han kan få ur tummen ur röven och komma hit ;)

P.S

Glöm inte tävligen =)
ber om ursäkt för den tråkiga uppdateringen men jag är trött och känner egentligen inte för att blogga just nu..

You're so hot, teasing me

foto: Johanna Lundquist

Bloggtävling :)


Bloggtävling :)

Klicka på bilden för att komma till tävlinge =)

Fina "vänner" man har

När jag "tog över Håjt" så snackades det en hel del bland mina sk. kompisar och en del sa det även till mig, saker som dessa:

- Är det inte bättre hon säljer Håjt ist och satas på Ambra?
- Varför säljer/hyr du inte ut Håjt, du kan ju ändå inte hantera honom?

Visst har man stöttande människor om sig? Visst jag och Håjt har olika åsikter om mycket men vi har lärt oss att komprimissa och på så viss blir vi båda nöjda. Jag menar om jag nu ska jobba med hästar så kan jag ju inte bara rida med dem hästar som jag passar ihop med utan jag måste kunna rida dem som jag inte passar ihop med, eller hur?


Men trotts att många har varit i mot oss så har vi båda utvecklats! Eller hur?!

Antingen eller

Häst på 100 cm eller 200 cm

Tips!

Är du ute efter en sadel? Kolla in Annashästshop.se Där själv både nya och begagnade sadlar.

RSS 2.0