Ridövning- Kontrollbana

Kom i trav över markbommen och hoppa oxern. Gör sedan en mjuk avsaktning och gör halt. Kom därefter fram i trav och rid klart resten av banan. 

Tänk på:
En kontrollerad och snabb avsaktning gör att du får mer tid och plats till en bra och balanserad ridning i andra delen av övningen.

Blandade bilder :)

<--vinterpäls -->sommarpäls
suck vet inte hur jag ska göra för att få bort de svarta grejerna.. Duscha henne kan jag inte göra än...

Vad väljer du?

Göra allt- göra inget (förutom rida)
Betala allt- Betala inget

*göra allt=allt som man gör med häst, mocka,smörja, pyssla m.m
betala allt= alla utgifter som hästen skaffar en

Budget outfit

Schabrak-150* (ullared)
Lindor- 99 (hööks)
Paddar- 129 (hööks)
Byxor- 299* (ullared)
Strumpor-49* (ullared)
Tröja- 100* (ullared)

*=tror jag 
(taritne med sadel, träns, hjälm eller skor+ chaps/stövlar

Photoshoot 25 april


Vilken hjälm?

Som några kanske vet så letar jag efter en hjälm (jag ramlade av håjt i höstar och pajade min gamlahjälm) Fick pengar när jag fyllde år som går oavkortat till hjälmkontot (fast egentligen får jag inte det för min släkt^^)

Någon hjälm som ni rekomenderar? Jag är inte fan att plasthjälm så ingen plasthjälm, tack :)

Skriver av mig

Nrä jag la upp bilderna från terränghpnningen och bad om tips till hur jag ska få håjt att sluta gå så mycket bakom lod fick jag tipset att byta bett. Men jag kan säga det att det beror inte på bettet.

Terrängbild (pelham)
dressyrpass, 3-delat muffbet (jag)
(samma som ovan) hanna
dressyrpass hemma, 3delat rörliga ringar
dressyrpass, ingen aning vilket bett. (hanna)

Det jag försöker säga med detta är att det inte beror på bettet! Så bara för att man rider med skarptbett betyder det inte att det är därför hästen går som den gör. Håjt har blivit läst att gå så och dessutom med sänkt rygg.
(bilderna är tagna från olika tidpunkter)

Tips!

Jag (och säkert många fler) har problem med att ta mjuka tygeltag. För att få mjuka fingar så vicka på dem!

Nosgrimma del 1

Jag tänkte ta upp de vanligaste nosgrimmorna, visa hur de skall sitta och skriva lite kort om hur de verkar. Men först börjat vi med:

Allmän info:

Om nosgrimman ska vara spänd eller inte. Jag anser att man inte ska spänna den för hårt ifall hästen gapar. Gapar den betyder det att hästen har ont någonstans, har den ont någonstans så bör man kolla det inte spänna det hårdare.

Sen till käkremmen. Den uppfanns för att soldaterna efter strid hade trötta hästar och därför fick dra hästarna vilket gjorde att tränset lossnade. Därför skaffade men käkremmen. Nu har den ingen användning. Spänner men nosgrimman förhårt gör det att ganacherna inte kan vidgas när hästen är varm. Detta gör att hästen får svårt att andas.
Pannbandet måste också pass. Är det för kort blir blir det för trångt för hästens öron.
Sidostyckerna ska vara så att bettet får ett veck eller två. Se till så att bette inte hamnar på tänderna (se bild nedan)

Nästa gång kommer jag skriva om aachennosgrimma


Det vackraste jag vet <3


Dagens fråga

Det snackas om att det ska bli e-ponny, vad tycker du om det?


sv; Min första tanke var "varför just e.ponny? Kan de inte heta lite häst?" Men det kommer alltid att vara hästar som kommer i kläm, så då tycker jag att man ska ha alla hästar i kategorier. Tex. 148-159.9cm=lite häst, 160-169,9 mellan häst, 170-179,9=stor häst, 180-och uppåt=extra stor häst.

Men annars ser jag inga fel med det, eller jo det kommer kosta pengar ;)


Ridövning- långa och korta galoppsprång

Denna övning går ut på att få hästen att länga och korta sina galoppsprång och rida över hinder i olika tempo.
Börja med att rida i normalt tempo ettpar gånger. Räkna hur många språng du får mellan hindrena.
Försök få in så många språng sommöjligt och sedan så få som möjligt.
Rid varannan gång långa och varannan gång korta.

Uppdatering om Doris föl

Skolans sto Doris har fått ett föl en hingst. Namnet ska barapå c och vara franskt!
e Cartier vd Heffnik 1148 (Contender-Capitol 1), u La Fleur (Steinbeck-Amadeus)

Så kommer ni på något namn på C så lange, jag kommer sedan skicka vidare dem till stallförmannen och så får vi se. Som tack blir alla länkade (även ni som skrev i förra inlägget!)

Gå, gå och gå

Ambra
Blev en uteritt i skogen, skritt och trav. Blev en hel del skänkelvikningar för att få henne att koncentrera sig. Kom framtill när jag väl skriver hennes annons kan jag skriva " van vid hundar i små och stora format" för vi red förbi en skällande dob. hane (som sprang lös i trädgården, sen mötte vi en schäferhane, sen cyklade en förbi med en jämte och finkstövare + en dvärgpinscher. Och hon brydde sig inte.
Avslutade med att klättra i ganska backar. 

Helt klart en nöjd ambra :)
Nej hon är inte till salu nu, men när hon är det

Linnea och Håjt
Blev en promenad i skogen, ca 20-25 minuter. Håjt fick jobba med lång och lååååg form, nyttigt för honom. Linnea fick bara gå som hon själv ville, så länge hon inte åt.

Diss

Måste bara dissa folk som ställer in hösilagebalar med plast och snören på i hagen. Vet de inte om att plast tar smak och att hästen då kan då tro att det är mat. Varför ens riskera hästen liv?

Photoshoot 25 april

brunstar? nej då ;)

Dagens :)

Ambra
blev ett lösgörande pass på grusvägen. Massa skänkelvikningar i skritt och trav. Till en början ville hon inte alls men allt eftersom det släppte så gick det bara bättre och bättre, hon sökte sig neråt och gjord riktiga skänkelvikningar ist för att fuska (som hon är grym på ;)
När vi skrittade av så blev det även framdelsvändningar och jag var tvungen att testa bakdelsvändning. Till en början gjorde vi volt tillbaka och de blev mindre och mindre tillslut satte vi iaf en riktig bakdelsvändning. Första gången hon gör det :')

håjt fick vila idag. Han ska bara arbetas från marken nu ett tag hade jag tänkt, lite muskelbyggande. Hade tänkt longera i paddocken men de gräver (?) där så kan inte vara där och vill inte longera på en åker/hage. Men imorgon ska vi ta en promende, han, jag och tanten :)

Photoshoot 25 april

luffsen fick vara med lite också

Ridövning-snurran

En övning där din fantasi sätter gränser. Här kan du rida hur du vill och träna påolika vägar.
Hästens snabbbhet och tekniken i svängar tränas, alltid bra inför omhoppningar på dnabb tid.

Tips!

Stryck på dig! Kanske någon som känner igen?

Ett tips för att få in rakrygg är att "föra" in det i vardagen. Gå med rakrygg, sitt rakare.

Älskade <3

Njöt av solen i helgen. Kan bara säga att jag börjar tycka om mina kropp. Innan tycket jag mest att jag var tjock och ful...

dagens

Ambra
Blev ett pass i paddocken (skolans) bommarna låg kvar + ett hinder, så det var bom, 2,5m (gissar jag på) hinder, 2,5 bom + två bommar som låg utspridda vid mitten av banan.
Hon var riktigt trevlig stundtals och riktigt jobbig stundtals, speciellt före och efter hindret -.- Jagg fick verkligen jobba för att få henne att jobba. Detta gick sådär (jag kan inte riktigt hålla om henne så mycket som hon vill) Men när jag väl orkade hålla om så sökte hon sig ner och arbetade på.
Håjt och Linnea
Blev en promenad för deras del. Men först ville inte Håjt komma in så han sprang runt i hagen, SUR emma. Vilket visade msig när vi gick^^ Men de skötte sig bra, blev inte så mycket klättring som jag hade tänt (p.g.a håjts damp innan)  Men bpde blev att lite svettiga :)

Photoshoot 25 april


--

Anonym om Namnlös:
om man skulle kolla när du rider får man ta kort då?
sv; klart att du får :) Dock kan jag aldrig säga var jag ska rida för jag bestämmer mig oftast i sista sekunden xD

foto Equo bdb

Ebba om Namnlös:
Gösta! Som i barnprogrammet Doris och Gösta :P
sv; hahaha xD  
Johanna om Namnlös:
Carte d'Or / Cart Dor / Le Capitaine xD Ska vi komma på namn eller vem bestämmer? Vi har inte fått nått mejl med att vi ska komma med förslag eller? :

sv; pratade med gunnel och vi får komma med namnförslag och så blir det typ någon röstning ^^

Anonym om Bildbomb från idag:
var har du köpt tränset och klänningen :) fina bilder
sv; tränset är från ullared och klänningen köpte jag i Belgien, på en marknad tror jag :)Måste bara säga varför jag inte står i fältsits på terrängfilmen. Anledningen är ganska enkel, han blir lätt framtung så står jag i fältsits blir det lättare. Men såklart vill jag självklart stå i fältsits för att hänga med bättre i sprången o.s.v men vi tränar på det.

Så nu vet ni det :)

Dagens fråga :)

Vad använder du för flugmedel?

Jag använder ett flugmedel från Börjar som är riktigt bra! Tyvärr måste håjt gå med flutäcke ändå får han får sånna märken av betten och Ambra har exem...


Ridövning-lydnadsövning

Här lär hästen sig att bära sig själv och den är bra för balansen och styrkan. "Banan" består av tre hinder som ska ridas i kontrollerad galopp. Börja med 3 galoppsprång. Rid med jämna galoppsprång. När allt känns bra rid 4 galoppsprång.

Det ska se så lätt ut som möjligt.

Ambra nu:

Passade på att la lite kroppsbilder på Ambra igår innan jag red ut

Dagens fråga :)

Ni med skimmlar/skäckar eller hästar med vita inslag i svansen. Hur gör ni för att få den vit?


Röda ridbryxor

Jag är på jagt efter ett par röda ridbyxor. Någon som vet var man kan köpa ett par röda snygga ridbyxor? Som inte kostar skjortan
JEANIE JR JEANSRIDBYXA FS
Bildkälla

Bildbomb från idag

Vill ni ha mer bilder?

Sneak peak


Bilder i massor

min snygga outfit i onsdags ;)
nej hon är inte överbyggd hon stori svag nedförsbacke.

Svar från frågestunden :)

Anonym
vad tycker du om dressyrmupparna?
sv; hm jag vet inte riktigt. Först tycket jag inte alls om dem men nu börjar jag gilla dem mer och mer! Dock är deras uppdatering lite sådär, men de är ju bara vanliga människor så. Kul att hästbloggar börjar synas! Keep up the good work!  Men jag kommer putta ner dem från första plasten ;D

Charlotte
Hur kom det sig att du har travare? =)
sv; för jag har mycket lättare för allt i trav så då passar det väl med att skaffa en häst som är grym i trav ;) Nä men skämt och sido. Det första var iof sant. Jag vet inte varför. Men jag var 13 år när jag skaffade ambra och skulle köta henne för egna pengar. Så att köpa en häst för massa pengar och jag inte visste att det vara något "fel" att ha travare så valde jag attköpa henne. Kärlek vid första ögonkastet!
Håjt blev bara min lite hastigt och lustigt (orkar inte dra historien)


jonna
hur länge har du ridit?
sv; tror jag började när jag var 5/6 och nu är jag 18 så runt 12 år :)

Malin
1. Hur gammal var du när du fick din första ponny/häst?
2. Vad har du för kamera?
3. Vilken är din favorit häst ras? 
4. Vad föredrar du bäst?
Sto/hingst/valack
Hoppning/Dressyr
Trav/Galopp
Hund/katt
Unghäst/äldre
sv: 1. Jag var 13 och 5månader ;)
2. Min mobil xD men ibland (ganska ofta) tar jag mammas kamare men vet inte vad den heter^^
3. Vet inte riktigt, travare är trevliga :)
4.
Sto/hingst/valack har aldrigt ridit/hållt på med en hingst men ston funkar fint för mig.
Hoppning/Dressyr hoppning, men jag börjar känna mig som en dressyrmupp o.O
Trav/Galopp grenen och gångarten? Är det gångarten så trav men grenen säger jag pass, gillar inget utav det!
Hund/katt de sköter sig själva. Fast hundar är mysa med Har ju båda
Unghäst/äldre Aldrig ridit unhäst (A) Håjt var iof typ 6 år när jag red honom första gången =P så äldre

¤ Success ryttarna ¤ - Emelie
1. vem är din bästa vän????? <3

2. läser du successen.blogg.se ?

3. vem är bäst i din klass?

4. Är det sant att du ska tävla sm med dina travare?

5. vem tror du mest på av dina hästar, vem kan du satsa på som "tävlingshäst"

6. Hoppas du fått en del frågor nu, vem frågade mest?

7. Finns det någon speciell häst som är tjock och kan gå i rollkur, som du kanske sett flera gånger som du tycker är väldigt fint???? ;)

8. dressyr/hoppning?

9 Tycker att du ska tävla för BORK, för det ska jag med göra. Vilken ska du tävla för?

10. Vilka blogar läseru?

11. Ska du köpa en till häst?

12. Hur tror du att dina hästar ser ut om 1 år?


sv; 1.Hmm kan hon heta Emelie Harri ;D<3

2. aldrig ;) Jo varje dag så klart :)

3. Inte du iaf ;)

4. Fårväl se

5. Ambra :)

6. Du

7 Lixsa ;D

8. Hoppning, men känner mig så en liten dressyrmupp nu för tiden o.O

9 Får väl bli bork då ;)

10. dressyrmupparna, din, fs, gossips m.m

11. inte nu =P Men hade gärna köpt Windam S " Ville" :)

12.Som nu fast ännu mer muskler och så :)

 

Anonym

1. Har du för mål med hästarna och dig själv?
2. Har du något drömjobb?
sv; 1 att utvecklas och ha roligt:) Jag ska bli bättre och effektivare som ryttaren :)
2. egenföretagare där jag utbilar hästar :)

Anonym

var börja du rida någonstans?

sv, på Bork :D

Louise

När fick du din första egna häst?
sv; när jag var 13 :) Då köpte jag Ambra

 

E&L

Har du en häst? :)
isf nackdel/födel på den? ;)
vad fick dig att starta bloggen? :)
sv; två stycken, Ambra och Håjt.

 

Ambra- nackdel: typisgt sto sur mot allt och alla (förutom mig och håjt), prunstar så fort hon kommer till ett nytt ställe

fördel: hon försöker verkligen så gott hon kan.

Håjt- nackdel: tror att han är bebis, rädd för allt tys

fördel: även han försöker så gott det han kan, ibland lite för mycket ;)

har haft flera bloggar innan men där skrev jag inte roligt eller ofta. Anledningen till att jag skapade en hästblogg var något för att jag kände att det var det jag var bäst på ;)

 

celina

Har du nå mål med dig själv och hästarna det här året?
sv;

 

Ambra:

 • stärka galoppen
 • komma och ut tävla mer (cr iaf)
 • göra nya grejer t.ex förvända galopp (fortsätta med det) presenningsträning m.m
 • hoppa 1 meter banor
 • jobba i stadig from i alla gångarter.
 • Få ner magen ;)
 • TRÄNA FÖR HANNA IGEN :)

Håjt
 • Förbättre alla gångarter
 • Börja hoppa banor
 • jobba i stadig form (alla gångarter)
 • få ner magen ^^
 • Köra "titträning" *presenningsträning m.m*
 • TRÄNA FÖR HANNA!
Mig:
 • Börja gå/cykla/springa minst 3dagar/v- 30 -60 minuter (nu på vinten går jag till skolan ~15 min enkel väg och sen när det går att cykla så cyklar jag)
 • Börja med yogan (körde det för typ 1 år sedan men blev så sur på mig själv att jag la av. Dessutom ville ridinstruktören på skolan att jag skulle börja med det för att få smidiga höften xD xD)
 • Sitta mindre vid datorn (A)
 • Få upp självförtroendet i hoppningen igen
 • Höja betygen. Vill ha minst vg i: Sv B (har g nu) 
  MVG i ridning (har vg nu) naturkunskap (vg nu) idrott (vet ej) arbete m. häst (vet ej) & hästkunskap (vet ej)
(kan säga att det där med datorn och gå/cykla, yogan går sådär xD)

bloggtävling!


Namnlös

Förra veckan fick skolans sto, La Fleur "Doris" ett hingstföl. Men vad ska han heta?
'
Doris och fölet
LaFleur
Doris


e Cartier vd Heffnik 1148 (Contender-Capitol 1), u La Fleur (Steinbeck-Amadeus)
(bildlkällor)

Säljes

Fick ett mejl från Malin. hon undrade om jag visste någon som letade efter en travare, bifogar mejlet.

"hejdu!
har läst din blogg nu under en tid och du verkar som en väldigt vettig tjej. Har en ridtravare som jag akut måste bli av med pga studier, bor långt uppe i norr så alla intressanter backar ur innan provridning. Börjar bli lite desperat, du råkar inte veta någon som är intresserad av ett varmblodssto född 00. Världens trevligaste, kan bli lite het vid uteritter annars inga problem alls, går i form i alla gångarter, hoppat 110, öppna sluta skänkelvikning inga problem, kan bli lite springig i galoppen när hon blir trött. skulle kunna tänka mig att sälja henne utan provridning omja vet att hon kommer till ett bra hem."

Typ: Varmblod -  Inriktning: Allround -  Kön: Sto -  Födelseår: 2000
Namn: Callie
mkt välutbildat varmblodssto, MÅSTE BORT. Hästar säljes
mkt välutbildat varmblodssto, MÅSTE BORT. Hästar säljes
Annonsen

Något du inte visste om mig

Jag red shettis regelbundet från det att jag var ~10/11 tills det att jag var 14. Jag red in shettisen själv och slutade rida för att lägga mer tid på Ambra.
Min lilla Blomma <3

Tips

Har du svårt att ha stigbyglen på rätt plast?

Sett dig på cykeln och ha trampan därstigbygeln ska vara. Kom ihåg att trampa ner hälen bara!


Övning-galoppbommar

Denna övning för hästen både smidig och följsam då du tränar att länge och korta galoppsprången. Övningen består av upphöjda galoppbommarpå böjt spår.
Börja med att att rida på fyra normala galoppsprång mellan bommarna.
Försök därefter attlägga in ett femte. Prova sedan att rida på endast tre galoppsprång.
Tänkt åp att du minskar väen genom att rida på en innerbåge och ökar vägen då du tar ut bågen.

När du kortat galoppen tänk då på, det du i varje språng förlorar i längd ska du vinna i höjd.

Galoppsprången beror så klart på hästens storlek.

shopping i veckan!

Jag och mamma åkte till ikea i veckan. Köpte 3 ikeapåsar, verktyg, handdukar (mamma ska broddera in bl.a sätilaryttaren o.s.v) Passade på att smita in på HÖÖKs och köpte paddar och röda lindor.
Snygg handstil jag har!

Dagens

Ambra
Red till strömmaspaddock och satan i gatan vad glad hon var över det. Det låg lite bommar framme så gissa vart hon drog.
Blev inget jätte seriöst pass då hon var så bomglad. Så galopprade över 4 st galoppbommar och tränade lite lätt på galoppbyte men gick sådär på den fronte. Över galoppbommarna kastade hon sig mest över, av lycka och när vi skulle göra galoppbyte över bommar så hade hon inte riktigt koll på benen och hamnade lätt i korsgalopp.
Outfit för idag
My love

Tips!

Letar du efter ett par blå tertorn? Malin Baryards ligger ut på tradera.
Pengarna går till de som drabbats av katastrofen i Japan.
Malin Baryard - Ljusblå ridstövlar
Annonsen

bloggtävling :)


Då maj 2010, nu april 2011
Nu

Lite skillnad på både honom och mig (och kvaliten på filmen;))

Skönhetsfix

Före


mörk-sommarpäls
ljus-vinterpäls

Efter


blev lite ojämt ;)

Diss

Fejk bloggtävlingar.. Behöver jag ens säga något? (Brusellas tävlingar är inte fejk, jag har själv vunnit schabrak)

Vårvärme

Håjt och Tanten
Blev en promenad i skogen för dem, lite lätt klättring. (Tränar Ambra på att vara själv) Trodde jag skulle behöva dra Tanten och hålla in Håjt men det var verkligen tvärt om.  Håjt stanna i alla uppförsbackar, i alla nerförsbackar, på raksträckor, ja överallt och hela tiden. Men arg kunde jag inte bli för han stod så snyggt.

Gick i cirka 40 minuter och då var jag och tanten svettig. Avslutade med att jag hoppa över dikena och hästarna gicl över. Dessutom fick det äta lite gräs, vilket alltid är uppskattat :)

Ambra fick vila och imorgon ska det bli dressyr i paddocken för hennes del. Håjt ska antingen longeras eller klättra för hand igen :)

Ridövning-klockan

Med  denna övning tränas h'sten att hoppa på böjt spår och volt. Övningen består av fyra låga hinder eller upphöjda bommar.
Börja t.ex. att hoppa endast klocka 12 och 6. När det det går bra lägg till 3 och 9.
Det blir skillnad att rida på inner- och ytterbåge, galoppstrången ändras m.m
Hindrena kan placeras på olika avstånd och cirkeln kan vara olika stor.

--

Linda om Hårigt värre:
KOllade på filmen när du red barbacka, kan kolla på den i menyn där på videofy, han/det ser väldigt spänd ut då han går med svansen hela tiden lite lyft, har sett att han gör det på flera filmer.
Jag vet inte om det beror på dig, och så kan det vara för att du rider barbacka, du spänner dig och det går till honom. Sen har han även gjort det när du har sadel, kan bero på sadeln, sen kan hela han vara spänd! Du har ingen massör i närheten? Kan vara bra att kolla upp båda dina hästar, PLUS att hästar brukar älskar att få massage! :)
KRAM
sv; Sitter coh kollar efter det nu. Tyvärr så finns det inga (vad jag hittar) i närheten, men jag och mli ska försöka "samköra" coh ta flera hästar ihop. Ambra, Håjt, ev. Tanten, Valle+ kanske någon mer, det blir lite billigare så ;) Men vet inte om jag ska ta ut en kiroptaktor ist. Får se om mli hittar något, eller känner någon eller något sånt.
Men det med svansen, en lösgjord häst bär sin svans. Och han har alltid burit den så men som sagt båda hästarna ska kollas :)
Kram
(filmen skulle ha kommit upp igår men videofy hade eller har problem med kodningen)

Ute

Hästarna fick vara ute i natt. Det var soppas varmt att jag lät dem vara kvar i hagen men la ut hösilage och gjorde hagen större så de fick äta gräs. Vilket uppskattades.
Håjt var lite söt. Han gick till hösilage åt lite, gick till gräset åt lite, tillbaka till hösilage åt och så höll han på xD
Stod även och borste tanten länge. Så nu har hon ingen vinterpäls på rumpan :)
hårigt värre
Håjt och tanter står och kollar in ambra när hon får make over ;)

Skönhetsfix #2

FöreEfter


Tyvärrfick Håjt något fnatt så jag kunde bara klippa ett öra xD

--

Anonym om Tips!:
Har du skrivit vad du fått i present? Eller har jag missat det? :P
Är ju nyfiken ;)

sv; nä det har jag inte =P MEn kna göra det nu:
*pengar (som jag inte får köpa hästgrejer för, men kommer göra det ändå =P)
*bio + resturang (med mamma och pappa xd)
*massage
*hopplektioner, eller pappa ska betala några stycken ;)
*en ljuslykta *eller nåt*
*en ring, men från vem vet jag inte :S Fick den med posten

Sen ska jag få något mer :S Men inga hästgrejer-.- Tror inte riktigt min släkt gillar att jag har hästar och vill jobba med det.. De frågar ALDRIG hur det går med hästarna, ALDRIG!

Bloggtävling :)


Hårigt värre

Ambra
Skrittade och travare på grusvägen (och pratade med mli <3) Sen hem, skritt och trav. Hade tänkt rida i paddocken men min kära granne hade ställt traktorn precis i öppningen -.- Så blev lite dressyr på en åker ist. 
Hon kändes helt okej, stell i vänster men annars riktigt fin. Skrittade och travade i låg form, och i högform. Gjorde skänkevikningar, sluta, massa volter, sebentiner, serbentiner + volt i mitten av serbentinen m.m

Håjt
Red barbacka i paddocken.Stundtals gick det jätte bra, stundtals gick det inte alls. Att det inte gick bra berodde helt på mig. När jag rida i sadel kan jag lätt hålla om honom men när jag rider barbacka blir det inte lika lätt och då tar jag för mycket i munnen och då blir det pannkaka av allt.
Men han gjorde mig lite förvånad. Grannan har grävt lite i paddocken och lagt sand i en hög och Håjt hoppade det utan att blinka :O :)
*film kommer*

Tips!

Horze har 15 %rabatt + fraktfrit!

3-årstest 28 maj

Proposition och anmälan finns på hemsidan. Gå in på Aktiviteter och scrolla ner :)

Dagens outfit

Ambra
Träns-Ullares
Bett-Ullared (rakt)
Sadel-Vet ej
Stigläder-Hööks
Schabrak-gissar på hööks
Lindor- Hööks
Paddar-Hööks (ja jag gjorde om h.f lindan efter kortet)
Jag
Tröja- vet ej
Byxor-gissar på hööks
Strumpr-börjes
Skor-hööks
Chaps-hööks
Sporrar- vet inte
Spö-Ullared

Vad väljer du?

lära hästen stegra (uppsuttet och från marken)- inte lära hästen stegra
lära hästen buga (uppsuttet och marken)- inte lära hästen stegra
göra allt- inte göra något (förutom mocka)
betala allt- inte betala något
köra-rida

Diss

Dagens diss går till folk som klipper sina hästar nu. Jag kan förstå om folk som tävlar mycket behöver klippa hästen men sen att läsa att "vanligt" folk klipper hästen nu är ju bara konstigt. Det förstör bara sommarpälsen...

Btw, kommer ni ihåg när jag blev utskälld av en läsare för att jag hade klippt håjt (vilket jag inte hade) när jag la upp denna bilden:
nu har jag kommit på vad det är som gör att han ser klippt ut (det svarta sträcket) det är en skugga från teleledningen. (han är klippt men det är i november, helklippning)

Dagens fråga

Jag har kommit in i en outfitperido känner jag xD Men iaf ska jag ha brunoutfit eller rödblå?
Brunoutfit blir allt brunt med i rödoutfit får byxorna bli svarta och tröjan med.

Dagens :)

Ambra
Blev ganska oseriös barbackatur med hack. Jag red i mina rosa mjukis och utan skor^^ Men det var nog precis vad vi behövde. Travare lite grann och hon var riktigt trevlig. Dock missförstår vi varandra lite ibland (jag är inte riktigt med, med hjälperna) så när jag ville samla henne lite i traven så tog hon galopp. 

Imorgon blir det dressyr i paddocken *hoppas jag* 
Håjt fick vila. Skulle ha tagit en promenade med honom och tanten i skogen men jag har sån jäkla skoskav att jag knappt kan gå :( Men imorgon blir det paddocken för hans det med i think :)

schabrak kan man aldrig få för mycket avTIPS!

Klicka på bilden :)

Bloggtävling!!

Tävlinge finns här och Little Shop Of Horses är sammarbetspartner :)

Men hoppas ju att hon inte är seriös!


Dagens fråga

Ni med medryttare, hur gör ni? Betalar eran medryttare eller inte?


sv; jag har inget medryttare och vill inte ha det heller. Skulle aldrig tillåta att någon få rida min häst oavsett om jag tar betalt eller inte. Hinner man inte med hästen så ska man inte ha häst.


...

Glöm inte frågestunden :) (alla blir såklart länkade)

Dagens aktivering

Håjt
Skrittade ut barbacka, med schabra (annars hade jag sett ut om en iglekott. Klättrade ut i skogen och njöt av värmen.
Han jobbade på riktigt bra med ryggen och var riktigt trevlig. Han gjorde mig extra stolt när han vågade gå över diken, plast från hösilage balar och stockar :)
Var ute i närmare en timma :)
Ambra
Hade tänkt klättra ut med henne men blev ändrade planer. Red på en åker i skritt och trav, hon var så tevlig idag (red med hack)!
Gorde massa skänkelvikningar och ställde både utåt och innåt på volt., hon är otroligt stel i vänstersidan =/
Testade att hoppa över ett dike fast Ambra hoppa inte över hon galopperade över det, söt häst det där^^ Dock har hon börjat sticka efter "hindret" något vi får jobba på helt eneklt:) (har ju fått hoppträningar i present av pappa :D)
Klättrade lite i slutet :)

Sadlar

Sitter och letar sadlar (oavnligt?) Men tanken slog mig, ska jag köpa en där det går att ändra vidden eller inte?
Luftstoppad eller "vanligt stoppad?

Dagens outfit (hästarna)


Ambra
Träns-vet ej
Sadel-Zaldi (lånat den från Fanny, ska lämna tillbaka den..)
Hackamore-Hansbo (köpt på eko)
Stigläder-Lippo, ullared
Stigbyglar- vet ej
Lindor-vet ej, hööks (slit och slänglindor)
Sadeljord-Event (eller något) Granngården

Håjt
Lindor- vet ej, hööks (slit och slänglindor)
Träns-vet ej,
Hackamore-vet eh, hööks
Schabrak-vet ej
Gjord-vet ej, hööks
Boots- Equi-Guard, Hööks

Dagens outfit (mig)

tröja- horse show(fått)
byxor-ullared
strumpor- horse show eller ullared
Överig
hjälm- hööks
chaps- hööks
skor m. stålhätta- hööks

Vår :)

Power walkadae 1 timma med hundarna i söndags, gick över 25 tusen steg :)
(vissla gillar inte när man tar hunna under magen  hon är skendräktig -.-)
:/

Guldsandbi och andra vildbin i Storåns dalgång


Bildbomb #2

kiwo :)
Kom lite bebisar förra veckan med :)
hade varit så söt om den inte var suddigt..
Allt för denna gången :)

Wildam S <3

har fixat ett program som ändrar filtypen från mobilen så nu kommer en kortfilm på mig och fina Ville <3

Bildbomb :)

Härkila


så skönt
fortsättning följer....


Terrängbilder #5Tävling!


Hemligheten bakom framgång är skötseln


Eighteen it is!

Idag fyller jag 18 :) Grattis till mig!

Hard work :D

Jobbade idag :) 5 av 6 jämtvalpar såldes. Lite skönt att bli ar med dem ;) Annars har det varit lugnt och varmt. Älskar att våren äntligen är här! :) 

Tyvärr kan jag inte lägga upp bilderna från idag :S Ska försöka fixa det.
gammal bild
Intercooler håjt
Varmblodig travare (mesta amerikanskt varmblod)
e. SOMATIC (US) ( Startprissumma okänt)
u. EMMY SONG(startprissumma 143 550 kr )
ue. SONGCAN (US)  (startprissumma 1 537 315 kr)
* 9/7-00

Hästskötarexamen

Skrev för ett tag sedan att jag ska göra hästskötarexamen nästa år. Här kommer lite tips om det:

Foderprovet: Det går ut på att man ska kunna känna igen olika fodermedeln.

Allmänna provet: Där kan det komma oliak frågor från gång till gång, bästa sättet att vara förberedd är att läsa "hästhållning i praktiken"

Visa häst vid hand:
Här ska man kunna hästens stam, färg och täcken. Man ska öven kunna visa hästen för hand i skritt och trav. I skritt är den två handsfattning och i trav är det enhandsfattning, detta för att visa hur bra gångarter hästen har. När man ställer upp hästen ska man hålla i båda tyglarna. Den ska vara öppen åt dommaren. Kom ihåg att vända hästen ifrån dig!

Longering:
Man ska berätta varför man vill göra på ett sätt, om man vill ändra inspänningstyglarna o.s.v. Kom ihåg att späna den yttre inspänningstygeln först! Linan med piskan ska vara i bakre handen, det som är längst ifrån hästen och i främre handen ska man bara reglera linnan och hästen vid behov. Tänk på säkerheten! Inget trassel på linan eller linan i marken, gör säkerhetsögla vid byte av sida, ta in hästen i mitten, vinkla piskan bakåt och stoppa den under armen med flärmen o.s.v
Hjälm coh handskar på linföraren och skydd runt om på hästen.

Ridprov: Här ska man rida balanseratm kunna rida i alla gångarter (motionssyfte) Komihåg att ha foten kvar i stigbygeln när du spänner gjorden eller ändrar stiglädrerna. 

Göra i ordning hästen för häst vid hand och ridning: På 40-45 minuter ska man borsta, linda ben, knoppa, sadla och tränsa.

Utrustning: Här ska man kunna säga/skriva vad det är för grejer som finns. Ett tips jag har fått är att kolla i hästtidningar och nöta in grejerna i huvudet. En del har även fått göra med kör och travutrustning.

När jag gjorde hade vi 2 teoriprov, ett allmänt och ett foderprov. Ett hett tips är att läsa hästhållning i praktiken. Kan man det som står där fixar man examen.
Foderprovet gick ut på att man skulle känna igen olika fodermedel. Inget avancerat alls egentligen, men kolla lite på vad som finns och som kanske inte är så jättevanligt. Tex. pelleterad betfor, sojaprotein.
Allmänna provet är svårt att skriva så mycket om eftersom det kan komma så mycket olika. Hänvisar igen till boken, hästhållning i praktiken.
Visa häst vid hand Här skulle vi lära oss hästens stam och färg och täcken. Sen fick man berätta det och sedan visa hästen. Spring på ganska ordentligt för att kunna vis bra gångarter på din häst. Håll tygeln med två händer när du ställer upp den och när du skrittar. Håll tygeln med en hand när du travar med hästen. Vänd alltid hästen bort från dig.
Longering Vid longeringen ville dom att man skulle prata ganska mycket. Berätta varför man gjorde si eller så. Tex. Om man värmde upp med eller utan inspänningar.
Spänn alltid fast den yttre inspänningen först (om hästen springer iväg så springer den inte över dig) Sedan den inre. Ha gärna den inre något kortare så hästen är ställd inåt.
Håll linan med din bakre hand tillsammans med piskan. Den främre (mot hästens huvud) ska lätt kunna reglera linan och hästen.
Passa linan noga, dom är väldigt hårda på om linan hänger ner på backen. (säkerhetstänk hela tiden)
Lägg inte ner longerpisken på backen utan vinkla den bakåt och stoppa under armen.
Hjälm och handskar på.
Ridprov Man ska kunna rida en häst i alla gångarter i motionssyfte. Ha foten kvar i stigbygeln när du spänner sadelgjorden eller ändrar längden på lädren.
Göra i ordning hästen för häst vid hand. Här ska man borsta, linda benen, knoppa och tränsa på jag tror det var 40 minuter. Linda ben och knoppa ligger ju redan uppe på bloggen så kika där.
Utrustningsprov Här fick vi gå in i ett rum där det låg ca 15 olika saker. Sedan skulle vi skriva ner vad det var för något. Här kan det vara bra att kolla ganska noga. Inte bara på ridsaker utan även lite kör och travutrustning. När jag gjorde hade vi tex. med knäkappor som används till travhästa

Kolla masken!

Snart är det dax att läåta hästarna gå i sommarhage = dax att avmaska! Men avmaskan inte i onördan. 

Jag köper Kolla Masken i mittan av april innan jag släpper dem i sommarhagen. 

Var hittar men kolla masken då?
Kolla Masken finns att köpa på apotek, en del ridsportsbytiker eller direkt på hemsidan. varje låda innehåller  en provpåse, engångshandskar, instuktioner och avmaskningstips.

Vad ska man göra då?
Förs och främst ska man ta färskt eller nytt hästbajs och lägga i provpåsen.Fylll i lappen som följer med.Sedan är det bara att stänga igen lådan och skicka in bajset. Det tar run 3 dagar att få svaret, aningen via mail, post eller fax. 

Och sen?
När svaret har kommit står det hur mycket parasiter hästen har och vad det är för något, t.ex blodmask. N

Vad tycker jag?
Det är helst klart värt det! Man får reda på hur mycket mask hästen har i sig och om man ska avmaska så man slipper avmaksa i onördan vilket kan göra att parasiterna blir resistenta!

"kollamasken är en låda som innehåller allt du behöver för att få ett snabbt svar på hur parasitläget är i din häst. Ett snabbt, prisvärt och säkert sätt."
Kollamasken.se

Eurosport

Söndag 17 april kl 20:00-21:00

Saut Hermés, hoppning från Paris, Frankrike (sammandrag)


Terrängbilder #4

aw :')

Terrängbilder #3


Ambra

Ambra tappade en sko i söndags, höger bak. Jag red ändå på en mjuk äng. Allt gick bra! Men sen i veckan blev hon svullen i vänster bak, men inte var och halta inte.. I torsdag kom hovis och slog på skon och i fredags em var svullande mindre.

Så hon får iaf vila idag lördag. Sen får ajg se hur hon ser ut på söndag em. Ser det bra ut så blor det ett kort longerings pass i paddocken. Annars får hon vila nästa vecka och har det inte blivit bättre får jag till kalla veterinären =/

Även Håjt får vila nu i helgen :/


--

Anonym om --:
Men ett så skarpt bett är väl ganska onödigt i så fall? Speciellt om du är dålig på att ge eftergift. Har du provat novabett? Ska vara det snällaste du kan ha i hästens mun.
sv; men får man inte testa bett på hästen för att se vilket hästen går bäst på eller? Dessutom är dem handen som håller i tygeln som gör bettet skarpt!

Dessutom har håjt en dentens till att bita sönder sina mjuka bett så nej ett nova bett blir det inte för honom.-.

Nytt sätt!

Innan när jag mocka så vände jag upp och ner på hela boxen varje eller varannan dag. Detta tog såå lång tid att jag sällan hann klart med allt på 45 minuter! Spån fyllde jag på vid behov.


Nu gör jag så att jag tar bajset och det kiss jag hittar. Varje lördag vänder jag upp och ner på hela boxen, kör i 1-2 skottkärror spån och läggeri ett hörn. Sen under veckan sprider jag ut lite spån vid behov. Otroligt smidigt :)
Smidigt med spån hemma på gården :)

Dag 10:)

Började med att rida ut på Mandel. En häst på 171, dock kändes han rätt liten när jg väl kom på xD Riktigt seg men efter ett tag blev det lite bättre och han började arbeta med ryggen :) Han brydde sig knappt när de andra två hästarna blev rädd för älgar xD
Mandel

red sedan ville bus i ridhuset <3 Vilket gick betydligt mycket bättre än igår. Räkte med att krama tygeln (red på pelham idag) så stannade han upp! Så skönt. Dock förökte han med något. Han gjorde galoppiruetter när jag skulle rida på volt, han bocka när jag var för hård i hangen, när han tröttnade så total vägrade han vid porten xD

Men annars gick det hur fint som helst! Söta häst :)

Sen var det tre ridlektioner, en teori och två dressyr
*
Lite bilder:

mli igår ;)

Glöm inte frågestunden!

Vaccinera eller inte?

I maj tänkte jag vaccinera Håjt mot stelkramp och hästinfluensan + botulism. Ambra ska även blev vaccinerade mot botulism. Men hur ska jag göra med tanten? Hon blir 29 i juni och då känns det dumt att spruta in något i kroppen på henne som kanske gör att hon dör? Men samtidigt kanske hon dör av botuslim? 

Vad tycker ni, vaccinera tanten eller inte?

Debut i fälttävlan i augusti tro?

Johanna i min klass ska vara med i en prova på fälttävlan i augusti. Hon vill såklart att jag och mli sak vara med xD Hmm får se om jag vågar. Men tror jag tar ambra isf :) hon är mycke mer säkrare när jag är nervös. Håjt blir bara nervös om jag är det...

Startfälttävlan

sadeldjungen -.-

Som de flesta vet så letar jag sadel till Ambra men det börjar bli dax att leta sadel till håjt med. Jag hatar att köpa kläder till mig själv, jag hittar nästan aldrig något som jag tycker är snyggt och passar.. Gissa hur jag känner inför att leta efter två sadlar.....

Jag har fått tipset att testa T6 Showjumper men då var det en som skrev att den passar bäst på hästar med låg manke så det kan göra att den kommer för nära manken..


Så nu behöver jag all hjälp jag kan få av er! Vilken sadel tror ni kommer passa Ambra och vilken till Håjt? Tyvärr är jag inte rik så över 8 tusen kan jag inte gå för en sadel.
Helst ska den vara svart, men finns den inte i svart så får jag ta brunt...
'
Ambra
Håjt

Gott och blandat:)

jag behöver en ny grep xD
Detta blev ca 10 skottkärror till hästarna, och 10 påsar...
Håjt (L) Lixsa :)

Dag 9 :)

Började med att rida ville <3

Han cpade sönder XD I skrittan var han ritkigt fin, ställde och böjde hit och dit, lång och låg form, kort och högför. Men i traven var det till en början bara spring fort för helvete och galoppen ska vi inte prata om. Men sen efter lite arbete blev han ritigt fin i traven. 

Hehe när jag skulle galoppera sista gången i vänster galopp tog det 5 varv innan jag fick stopp på honom o.O Jam bocka och dorg i väg (snacka om blåsor i fingrarna. Red utan vantar vilket jag inte brukar göra-.-) Men tillslut fick jag stopp på honom och valde att skritta av i låg form<3
Älskar hästen, han hade vilat sen i måndags (tror jag) och han testar mig så det är bara att hoppa upp i sadeln igen ;)

Sen var det fixa höpåsar, kolla på en ridlektion, sitta på kontoret i en timma och sen kolla när mammagruppen red. Blev förvånad över hur fantastiskt fint alla hästarna gick på mguppen! Vill också kunna rida så:)
Yellow
bildkälla

--

Anonym om Terränghoppning filmen :):
För skarpt bett kanske? Eller ja, det håller du nog koll på själv vad han trivs med och inte :)
Men tänk på att ge han gott med eftergift över hindret så han får "sträcka ut". Du hade ingen eftergift på någon utav sprången.
+ Att du kanske ska testa att rida i lättsits i galoppen? Då pressar du honom inte lika mycket, kanske skulle underlätta lite?
sv; han går ipricncip alltid bakom lod, oavsett bett =/ Vet att jag är dåligt på eftergiften (bra att ni skrever det) Innan var jag för mycket och nu för lite, har mina perioder xD

ni andra tack för risen och rosen ;)

Terrängbilder #2


--

var på varför jag skrev att jag ville ha 500 kommetnarer för att visa bilderna och 1000 km för att visa filmen från terrängritten var på SKOJ! ;) Men det var riktigt roligt att folk vill se bilderna :) Jag börjar förstå varför de gör så ;)

Terränghoppning filmen :)

Gemig ris eller/och ros :) Vill mer än gärna få tips på hur jag ska få honom att sluta gå så mycket bakom lod men ändå arbeta med ryggen... (Nej det beror inte på bettet han ofta bakom lod, avsett vilket bett..)
Visst är han söt efter 3.11 ;D

Galopprace :D

Håjten
Blev en uteritt med Emelie och Lixsa. Blev mycket skritt men klättring, vilket är rikttigt nyttigt för Håjt! Han snubblade över stock och sten men äver vatten skötte han sig riktigt bra. Han kunde vänta och kastade sig inte över utan gick nästa lite långsammare än vanligt xD 
Avslutade med två galopprace. Jag och Håjt vann såklart båda :) Men det var jämt och Emelie red barbacka :P Dock avslutade Håjt med att sparka mot lixsa men träffade mli (A)
Han får mig att tappa andan och jag behöver en ny sadel till honom -.-

tips!

Hööks! Ni har fram till 8 maj på er att tävla! :)

Dag 8

Ida blev det stalltjäns igen. Bytte vatten i hagarna, satta in spänner till alla hästar (eller mli gjorde det) tvättade krubbor och vattenkoppar, smörjde Zonias grimma m.m :)

Bilder från igår:

FöreEfter

Från idag:


Jalla <3

Terränghoppning!

Blev sådär bra bilder.  Lite suddiga och det börja mörkna + regna men men sånt är livet:) Men kolla hans vänstra galopp, den är så mycket bättre :)

Ge mig gärna ris och ros ;)

Bte det är tränset som jag köpte i ullared. Dock är nosgrimmar fööör stor så jag ska göra lite extra hål :)

--

Anonym om Passar?:
Mycket bakvikt. Sadlen ser så "tunn" ut på något sätt. Är den riktigt stoppad oså?
Har du någon maxpris på sadel? Testat en T6 Showjumper? runt 4500kr begagnad. Kanske ännu lägre. Ny finns på hööks för 5500kr. Kanonsadel som går att ställa om själv. Tror att den kanske skulle ligga bra på Håjt om du nu är ute efter sadel i den prisklassen :)
sv; fast jag ska inte ha den på Håjt jag ska ha den på Ambra ;) Var bara tvungen att testa den på Håjt för att se=P
Ambra

Vilken klubb?

Sitter och funderar på vilken klubb jag ska vara medlem i för iår. Innan var jag med i Strömma HS men nja jag vill inte vara med. Innan var jag med får då var cr på strömma men nu är det i hulta (mittemot mitt hus fast en å och lite åkrar i vägen)

Men nu funderar jag på att vara med i BORK.

VS

Frågestund!

Avslutas 24 april :) Ni blir självklart länkade :)

Reklambild


Dag 7 :)

Idag var det en stalldag.Bara fodra, mocka, släppta ut hästarna, putsa alla träns, testade ut lite sadlar o.s.v :) Lugnt det vill säga.
Myste lite med Zonja, den fina hästen :)


Hoppelihopp :D

Håjt
Blev som sagt terränghoppning idag. Han var lie speciell. När vi red till strömma så brydde han sig inte ett skvatt om hösilagebalarna :D
Började med att vi skulle gå över bäcken=FARLIG. Både han och Lixsa vägra men efter någon minut tog Håjt mod till sig och hoppa över. Sen hoppade vi lite över hindrena och till slut skulle jag testa och se om han vågade gå över bäcken själv. Det gick sådär men när lixsa väl kom så gick han över. 
Testade att hoppa över bäcken åt andra hållet och han hoppa och drog i väg i galopp.Så när jag väl fick stopp på honom så kom Lixsa i full galopp och då blev han lite avis så han stegra som satan xD
Han tog både höger och vänstergalopp idag :)
Avslutade med att dressyra lite på en åker jämte. Han kändes riktigt fin. Så jag är riktigt nöjd, han hade sina dampstunder^^
Bilder kommer! :)

Terränghoppning!

Blir terränghoppning med Håjt idag igen. Vill ni se bilder och filmer får ni allt kommentera. Jag vill ha 500 kommtarer för bilder och 1000 för film ;)

Guldsandbi och andra vildbin i Storåns dalgång

Tanten är med en tidning "guldsandbi och andra vildbin i Storåns dalgång" Bättre bild kommer förhoppningsvis :)

dag 6 (igår)

Red först Ville <3 Men det gick inte alls. Kanske inte så konstigt, jag har ju bara ridit honom  gånger xD Men jag har problem med det mesta, han ville inte göra halt, samla sig i skritten, traven eller galoppen o.s.v Men det är tur att han är söt:)

Sen blev det Zonjas tur :D
Hon var pigg som satan men lika fin! Tog var hon lite väl ambitiös för när vi skulle ta höger galopp blev det vänster och då bytte vi var men då bytte hon till höger så bytte varv igen och då blev det rätt galopp xD
Sen hände det inte så myvket mer ;)
Zonja
Ville

Jobba i söndags. Senaste gången som jag jobbade så föddes dessa xD

Passar?


håjt


Ambra

Den passar!


--

Anonym om Så gjorde jag med ambras rasp:
vad är rasp?
sv; rasp är mugg för fast högre upp. Mugg är en hudinfektion i karleden och rasp en hudinfektion på skenbenet 

Dagens :)

Håjt
Han var lite halvful idag, så blir en halvful bild på honom ;) började med att han inte ville gå när två tanter gått förbi oss, utan han ville gå med dem. Sen när vi kom till kenneln ville han inte gå förbi för. Det står ett hus på båda sidorna av vägen, bara någon meter från vägen, så han tycker det är lite läskigt att gå förbi där. Men det gick.
Sen skulle vi över en å och det var SÅÅÅ farligt att det tog närmare 5-10 min innan vi var över xD Och så har han hållt på nästen hela tiden.
Vi hade sällskap av Emelie och Lixsa. Men när de skulle gå hem till sig så vägrade Håjt att gå så de fick följa med oss en bit till våran grusväg men tönt håjt ville inte gå så jag hoppade av och gick 2 km :)
Men när han inte cpade sönder så gick han riktigt fint. Han hoppade över 2 bäckar:)

Hjälp!

JAg måste "öppna upp höfterna" Men hur sjutton gör jag det :S Någon?
bildkälla

Svävar på moln!

Håjt
Testade nya sadeln (har en xalid på prov) och pelham på honom. Han var grym redan från början, brydde sig inte om att grannen hade luntat. Inte ens hösilage balarna var farliga :D
Red upp till skolans terrängbana för att testa hur han var där. Hoppade först ett rätuppstående, svänge svagt till vänster hoppade en svingrygg i vänstergalopp, la en volt i höger och höll en väl samlad HÖGER galopp! I min förvåning saktade jag av, hoppade svinryggen igen fast åt andra hållet, vilket blev i en svag nerförsbacke. Sen belv det lite problem, efter svinryggen är utgången och till höger är det andra hindet. Jag red mot hindret men håjt åt utgången^^ Men det löste sig och vi hoppade det rätuppstående hindet. Red runt en damm över till andra sidan och skulle hoppa över en bäck.
Bäcken var farligt så vi fick stå där en stund men tillslut tog håjt tag i det och hoppa :D. Gjorde samma bana igen och då vägrade han inte över bäcken utan hoppa.
Tror att jag har blivit mycket effektivera som ryttare, jag orkade hålla honom i samlad galopp. Dessutom tror jag att löshoppningen och lösgaloppen har hjälpt otroligt mycket :)
Ambra
(haha jag ser ut att ha minihuvud ju-.-)
Puckot har tappat en baksko och hovis var här för exakt en vecka sedan. Testade Zaldin på henne och pelham. Men red upp i skogen och sedan till en åker. Hon var helt sjukt grym! Hon var mellan hjälperna och jag kunde tänkte påmig själv. Hon arbetade t.o.m i from i galoppen! så grymt nöjd.
Men tyvärr så ville jag fortsätta men hon orkade inte så allt blev pannkaka :( Men hon är sötaste ändå.
Hoppade äver över ett träd några gånger. Först rusade hon emot, men efter lite arbete kunde jag öka och minska bäst jag själv ville :)

Ponnyakuten

Söndag idag vilket betyder att det kommer ett nytt avsnitt av ponnyakuten :D
Del 1.
Del 2.
Del 3.
Del 4.
Del 5.
Del 6.
Del 7.
Del 8.
Del 9.
Del 10.
Del 11.
Del 12.
Del 13.
Del 14.

Bloggtävling :)


Så gjorde jag med ambras rasp

Anonym om Stallapotek:
hur gjorde du med hennes rasp?


Ambras rasp försvann rätt fort efter att jag börja behandla, ca 7 dagar.


4 spänner, en till varje framben, en till vattnet där jag blöter ner svampen med tvål & en som jag använder för att skölja av benen.
1 tvål, Nivea cream soft
1 stor svamp att skölja av benen
1 liten svamp med skrubb, där jag använder skruppen direkt mot huden (fick tipset i stallet på skolan när jag hade helg-apu där)
1 helosan, som jag smörjer in benen
1 ren handduk, (ser skiten ut men den är sån)

Såhär gjorde jag:
Först låter jag frambenen stå i varsin spann med vatten en bra stund (tills sårskorporna har lossnat helst) Sen tar jag ut båda benen och börjar tvätta det ena med svampen med skrubb och tvål och tar loss alla skråpor som går. Sen söljer jag av benet med den stora svampen och därefter torkar jag benet och tar nästa ben.
När båda benen är färdiga och torkade så smörjer jag in hela skenben + kota med helson.
Jag var extra noga med att tvätta kotan, skenbenet & under knät så det blir rent där och att skorporna lossnar. (Lossnar de inte så finns risken att raspen växer neråt eller uppåt)
dag 1.

Loppis i Enköping

Hästloppisen kommer äga rum den 16 april mellan 10-16 i stall Rotbrunna(8km från Enköping), i deras helt nya ljusa ridhall.

För er som vill sälja saker får ni mer information när ni kontaktar oss. Vill du sälja saker? Kontakta mig för mer info.linneagissberg@hotmail.com

Tagit från hasthoppning.ifokus.se

Eurosport

Onsdag 13 april kl 20:05-21:05 Hästpolo Barbados Open (efterhand)

Lördag 16 april kl 16:00-17:30 Saut Hermés, hoppning från Paris, Frankrike (sammandrag)

Söndag 17 april kl 20:00-21:00 Saut Hermés, hoppning från Paris, Frankrike (sammandrag)

Onsdag 4 maj Världscupfinal i hoppning och i dressyr, Leipzig, Tyskland (efterhand)

Lördag 7 maj Global Champions Tour, Valencia, Spanien (direkt)

Onsdag 11 maj Badminton Horse Trials, fälttävlan från England (efterhand)

Onsdag 18 maj Superligan i hoppning, La Baule, Frankrike, (efterhand)

Onsdag 18 maj Kentucky Three-Day Event, fälttävlan från USA (efterhand)

Löshoppat för idiot 1 och 2 ;)

Ambra och Håjt
Blev löshoppning idag. Vilket gick sådär, inget utav dem verkade tycka det var roligt. De slaravade väldigt mycket. Lyfte inte på fötterna så de rev m.m
Men men de har bara gått 3 gånger denna veckan, var av två dagar har de varit i paddocken.
Men jag är ändå nöjd över mina puckon :)

Stallapotek

Ibland händer det små eller större olyckor i stallet, hagen eller på en ridtur. Allt då ha ett stallapotek till hands är inte fel.

Vad ska den innehålla då?
- Bomull
- Engångshandskar
- Fetvadd
- Gasbinda
- Jodopax
- Kompresser
- Lindorm självhäftande är bra. De sitter kvar på svåra ställen
- Liniment
- Mjukgörande salva
- Pincett
- Plåster
- Sax
- Sårspray
- Tejp
- Termometer
- Brems
- Mild tvål.

har du ett stallapotek och vad innehåller den?

Detta använde jag när ambra fick rasp i somras....

Diss

Bildkälla

När snikremmen är vänd uppåt (som bilden) och sticker ut.

Eurosport!

Lördag 16 april kl 16:00-17:30

Saut Hermés, hoppning från Paris, Frankrike (sammandrag)


att göra:

 • stallet, mocka m.m
 • köra in spån till alla hästarna. 1 skottkärra till linnea och en till ambra, 2 till håjt
 • lägga spån i påsar (för att ha senare, börjar bli lite fullt. Grannen såger ved)
 • löshoppa a &h. film
 • packa massa hö
 • gå med tanten
Tror det var allt ;D

adfvgtbtyb :@

Blogg.se cpara som vanligt. Min statestik står still, vilket den gör för många andra bloggare-.- Just nu känns det som om jag bara vill lämna blogg.se. Det låtar åtwordpress, alla säger att det är bra.

Men får se =P

dag 5

Jalla är mycket bättre och var i hagen när jag kom kl. 13. SKÖNT! Hjälpte två st som fixa hagen, putsade jallas träns. Tog in hästarna vid halv två så de skulle hinna äta innan vi red. 

Skrittade först ut på Yellow. Skön gammal gubbe. Eller gammal och gammal han är bara 16 ;) Ibörjan struntade han i mig men sedan mjuknade han och började arbeta på riktigt bra, något segt XD

Red även älskade Ville i ridhuset. Han gick hur bra som helst. Arbetade mer med ryggen än förra gången och det tog typ 2 sekunder att få ner honom i galoppen. Åh vad nöjd jag var efter det passet. Älskade häst! Om han inom några år är till salu så ska jag köpa honom (A)
rambo, ville, yellow

Sadel

Som ni vet så letar jag efter en hoppsadel till Ambra. Någon som har en hoppsadel till salu? 17" eller 17,5"normal kanske vid. SVART!

Eller du kanske vet någon som säljer en svart sadelw eller en affär som säljer en?
Ska antagligen ta hem en sadel på prov i dag :)

Ett ärligt svar!

Jag tycker det är rätt kul att läsa vad andra skiver om travare. Först blev jag galen men nu är det bara kul. Så vad tycker du om ridtravare?Gårdagens :)

Ambra och Håjt
Släppte lös dem i paddocken. De var nog lite pigga för båda bocka och dampa. Men det som var väldigt rolit var att de sprang runt mycet mer nu än vad de gjorde första gången :)

Stretchschema

Stretchbild

1. Håll den ena hand under hästens haka, eller ha en morot och försök få hästen att höja och sträcka ut halsen som på bilden. Musklerna på halsens undersida stretchas.

Stretchbild

2. Använd en morot och håll den mellan hästens framben. Försök att få hästen att ta moroten så nära marken som den kan. Musklerna i nacken och halsen och även ryggmusklerna stretchas.

Stretchbild

3. Använd en morot och håll den vid sidan av hästens armbåge. Både böjar- och sträckarmusklerna i nacke och hals stretchas. Hästen får inte hjälpa till i rörelsen genom att föra fram frambenen.

Stretchbild

4. Så småningom kan du hålla moroten vid hästens höft. Inte heller här får hästen ta något steg för att nå moroten.

Stretchbild

5. Lyft upp frambenet och ta tag om kotans baksida. För benet framåt - uppåt. Knät ska vara rakt. Börja med några decimeter från marken. Frambenets böjarmuskulatur och ryggmuskulatur stretchas.

Stretchbild

6. Optimalläget. Benet är helt rakt i 90 graders vinkel. Vid stretching varje dag kan det ta en- tre månader att nå hit.

Stretchbild

7. Lyft frambenet och håll om kotan med ena handen och ha en stödande hand runt knät. För benet bakåt. Skenbenet ska vara horisontellt. Sträva efter att kunna föra benet så långt bak som möjligt, utan att hästen tappar balansen. Bog- och mankmusklerna stretchas.

Stretchbild

8. Frambenet ska vara böjt, håll om knä och kota och luta dig bakåt så förs benet ut från kroppen. Bröstmusklerna stretchas.

Stretchbild

9. Håll om framknät med båda händerna och för det uppåt så mycket hästen kan. Bakre bröstmusklerna stretchas.

Stretchbild

10. När hästen kan hålla balansen och är van vid stretching kan man rotera frambenet medsols.

Stretchbild

11. Och motsols. Börja med små cirklar och gör dem sedan lite större. Hästen blir rörligare i bogen av denna stretch.

Stretchbild

12. En kraftfull stretching av bog- och mankmusklerna. För hästens framben framåt och framför det andra frambenet och håll någon decimeter ovanför marken.

Stretchbild

13. Lyft bakbenet och håll om kotan, om du vill kan du hålla en hand om hasspetsen. Benet sträcks framåt - uppåt. Så småningom kommer bakhoven att komma i höjd med framknät. Bakbenets lår- och skinkmuskler samt en del av ryggmusklerna stretchas.

Stretchbild

14. Lättaste sättet att utföra denna rörelse är att lyfta bakbenet och lägga det över ditt eget ben. Lägg en hand på hasen och tryck lite nedåt och för bakbenet så långt bakåt - uppåt som möjligt. Benet ska vara sträckt. Sänk benet om hästen stretar emot. Knästräckarmusklerna stretchas.OBS! Stå inte bakom hästen, utan brevid den!

Stretchbild

15. Här är det bra att ha en medhjälpare. Lyft det motsatta bakbenet och för det in under hästens mage. Lår- och sätesmusklerna stretchas.

Stretchbild

16. Håll om kotan och för benet utåt. Benet ska vara sträckt. Optimalt når man 45-60 graders vinkel från marken. Musklerna på bakbenets insida stretchas.

Stretchbild

17. Stå vid sidan av hästen och placera dina fingertoppar mitt under magen på hästen. Tryck uppåt. Hästen ska höja ryggen några centimeter. Det kan vara svårt att se själv så be någon kolla om hästen höjer ryggen. Ryggmusklerna stretchas.

Stretchbild

18. Ta tag om den "köttiga" delen av hästens svans. En rät linje ska bildas från korset till svansspetsen, som på bilden. Dra försiktigt och håll i ca 8 sek, släpp sedan sakta. Inga häftiga ryck! Kors-, länd- och ryggmusklerna stretchas. Ofta tycker hästen om svansstretch och håller emot och sänker ner nosen mot marken.
Källa

Dag 4.

När jag kom på morgonen så gick sofie runt med Jalla, kolik. Så hon gick med honom en stund sedan testade vi att ge honom lite hö och då åt honom så vi ställde in honom. Kollade till honom då och då, Han åt med inte mycket eller som vanligt så vi rida veterinären igen (sofie ringde direkt på morgonen)
Så gick med honom en längre stund tills veterinären kom. Veterinären sa att vi skulle gå  10-15 minuter en gång i timmen. Efter flera gånger "skrittpromenader" så longerade vi så han fick trava lite med. Dessutom fick han betfor varannan gång (när vi skrittade med honom fick han betfor och när han longerades fick han inget). 

Tillslut så kom det både fisar och bajs :D Tänk att man kan bli så glad gör en sån skit sak ;)

Annars hände det inte så mycket. Det skulle ha varit handikappsridning men eftersom jalla var sjuk så fick de pyssla med hästarna. vilket uppskatades från både människor och djur tror jag :)
Bildkälla

Nyckel till framgång är sitsen!

En välbalanserad och avspänd sits är grunden i all ridning. För att komma dit krävs att ryttaren tränar sin kropp – både i sadeln och på marken.
här har hittar du lite tips på hur du får en avspänd sits.

Hopptekning


Bra frambensteknik.
Välvinklade framben. 

Dålig frambensteknik
Hästens framben är slarvigt hängiga och dåligt vinklade.

Bra bakbensteknik
En bra bakbensteknik är att hästen öppnar ut bak. Alltså sträcker bakbenen lite bakåt

Dålig bakbensteknik
En dålig bakbensteknik drar hästen in dem under kroppen.
Bildkällor

skolsadelkammaren fortsättning :)

Förebilder se här!
Invigning i ondags ;)
Innan var det gaderober här innan
Här var det bord och sånt (står med ryggen framför tränsen)
här hängde täckena innan
där gaderoberna står hängde sadlarna innan och den väggen där hästen är hängde tränsen innan
Hängde och kommer seler m.m att hänga

Hur ser du på det?

Hur ser du på att handla begagnet?

Jag brukar köpa eller iaf kolla begagnat innan jag kollar i affärer. Riktigt smidigt. Kan ju säga att det är där jag koller mest efter sadel. Men det lutar åt att jag åker och köper en helt ny... 


En bal!

Detta är den enda balen som har varit sönder. Vi har inte haft en enda möglig bal. Så skönt :)

Dag 3!

Dagen bestod av att mocka kiss hos hästarna, 7 st. De har bädd och mockar kiss på måndagar, onsdagar  och fredagar. JOBBIGT!
(hos ponnierna mockar de kiss på tisdagar) 

Sedan var det borta päls från schabrak och täcken, ta bort gamla schabrak coh sätta på nya, harva ridhuset, sopa läktaren och krattar kanten runt ridhuset (på banan) m.m. Helt slut i kroppen!

Longerade Ville vilket gick riktigt bra. Körde tempoväxlingar i galoppen så han skulle bli lite trött (A) Även lite avsaktiningar och fattningar (trav-galopp-trav)
Även Grace blev longerad. Körde tempoväxlingar i galoppen + avsktningar och fattningar (trav-galopp-trav)

trivs som fisken i vatten! :)

Ponnyakuten 3!

Bildkälla

Någon som hade tänkt söka :)

Inskickade bild!

Tack Anonym :)

Pest eller kolera

Dagens blogg!
Vad väljer du?
shettis-shire
kolla på dressyr-kolla på hoppning
funktionär-tävla
enstaka tävling-meeting
bruntläder-svartläder

Hästskötarexamen

Idag tar treorna hästskötarexamen=1 år tills jag ska göra det! Jag börjar bli nervös... Det kommer vara longeringsprov, ridprov, man ska göra iordning hästern på 45 minuter (då ska man knoppa, linda och allt annat innan) + en massa mer!

Jag har funderat på att inte göra det. Men jag kommer att göra det. vi får det liksom gratis och med tanke på att nästan vem som helst kan få jobb som hästskötare. Går man på en arbetsintervju där flera söker så är chansen större *kan jag länka mig* att man får jobbet. För vem vill inte ha en som har på papper att h*n kan göra det h*n säger?

Dessutom har jag ju ett helt år på mig att förbereda mig. Jag fick Vg på longeringsprovet förförra tisdagen, VG på foderprovet (VG i hästkunskap & VG i arbetemed häst).Så förhoppningsvis klarar jag ridningen, foderprovet, häst vid hand. Alltid något. Fast men måste klara alla förutom ett. Men som sagt jag har ett år på mig att förbered mig. 

Jag har bestämt mig för att göra det nu för att annars kommer jag fega ur när det väl är dax xD Dessutom har jag pratat med folk som efteråt som säger att det är lättare än vad man tror.
Bild från hööks

Titta-bli bättre

Om du kollar när duktiga personer rida så blir du själv en bätter ryttare!

Vila

Dagens vinnare!

Hästarna får vila idag. Är barnvakt, eller som pappa säger "systervakt" ^^De kanske får vila i morgon med då jag ska jobba på kvällen. Men förhoppningsvis så kan jag släppa dem löst i paddocken :)
30 mars 2007
Ja pullarnosgrimman sitter liiite långt ner (A)

Tävling :D:D

Dagens vinnare!
Bilderna är självklart länkade :)

Dag 2!

Dagens vinnare!

Ville (från hemsidan)
Första gången han rids underryttare på länge. Han var lite halv svårt att rida. Jag har lätt att bli hård i handen och då blir han hård. Det var riktigt bra för mig. Annars gick allt bra, Han blir lite het i galoppen= svårstannad. Men när jag satt och red så gick allt fint :P
Blev massa övergånger trav-galopp, galopp-trav för att han ska förstå att det inte är okej att dra i väg i galopp.
Emma kär <3


Grace (bild från hemsidan)
Longerade knashästen. Hon var liite pigg men riktigt lydig. Lät henne galoppera en stund för att sedan trava av och sedan sluta. 

Annars idag har jag bara gjort stallet. Börjar kl 8 och slutade kl 14. Det som är så härligt är att de släpper löst hästar så de går ut själva till hagen. De är trådar så de kan bara gå till hagen och man får gå efter så att hästarna går in i hagne ;)

Det börjar lika något!

Dagens vinnare!

stoplen till höger ska tränsen hänge på och till väsnter ska sadlarna hänga
golvet kvar bara :)

Random bilder :)

Dagens vinnare!

Min söta katt ville följa med mig till skolan :')
Årets första fjärill :)
Nej hon fäller knappt ;)

Dagens blogg, 5 april!!

Dagens vinnare blev Emelie! Grattis!

Kör igång en ny dagens blogg. Bara kommentera " jag är med" i detta inlägget. Vinnare blir länkad i alla mina inlägg imorgon :) Lycka till!

Dag 1

Dagens vinnare!

Har praktik på min gamla ridskola Bork. Kändes jätte konsigt att komma dit, allt var så litet xD Ridhuset är mini om man jämför med skolans. Men sånt är livet. Jag trivs iaf jätte bra efter bara en dag!
Zonneliet "Zonia"
Stallet suraste hät kan jag tror. Men som det står på hemsidag 
"I spiltan kan Zonia se lite sur ut, men när sadeln kommit på och det är ridning som gäller är detta som bortblåst."
Riktigt fin häst i dressyren. Man behöver rida med mycket ben och lite händer, då går hon som bäst! Riktigt mysig att rida, ökade och minskade steglängden i traven, volt och lite skänkelvikningar. KÄR! Helt klart en häst som jag skulle kunna tänka mig att köpa.
Dock behövdes det en massa ben i galoppen. Dem benen har jag inte, än. Men med hjälp av ett spö som betade på rumpan blev det galopp. Så gjorde massa övergånger, skritt-halt-skritt, skritt-trav-skritt och trav-galopp-trav.Vilket gjorde att jag inte behövde något spö efter några gånger :)

Longerade även Windam S "Ville"
De har bara haft honom sedan januarit och åkt på två koliker så han är under igångsättning igen. Jag ska få rida honom på fredags :D
Riktigt mysig häst. Käsnlig på hjälperna och en smackninger eller proo var allt som behövdes. Det gjorde att jag kunde träna på att stå still vilket jag har svårt för xD Men han såg och kändes riktigt nöjd och jag är nöjd :)
Dynamite Ducati
Hembys Midnight Oil

Jalla Jalla <3 ;Min gamla favorithäst. Dock minns jag honom som större xD
Merlin

Veckans schema

Dagens vinnare!

Min praktikt börjar nu så jag vet inte exakt hur jag kommer jobba.

Ambra
Måndag-uteritt
Tisdag- markarbete/hoppning
Onsdag- uteritt
Torsdag- Dressyr
Fredag-vila
Lördag-löshoppning
Söndag- lösgalopp

Håjt
Måndag-dressyr
Tisdag- uteritt
Onsdag- mararbete
Torsdag- uteritt
Fredag-vila
Lördag-löshoppning
Söndag- lösgalopp


Bra löshoppningsövningar

Dagens vinnarevi!

Har du det? Jag funderar på vad jag ska göra med hästarna på lördag när jag ska löshoppa. Några bra tips? Vad tycker du? Helst vill jag ha en bra övning där som är bra för självförtroendet och lura in speciellt Håjt i galopp ;)Udda träns

Dagens vinnare!

bildkälla
Excelsior 2-tone
bildkälla

Tips!

Dagens vinnare!

För att få en bra handställning ska du hålla tygeln mellan lång- och lillfingret nära knogarna. Tyglens ska bli en förläning av knogen. Fingrarna ska krama tyglen mjukt och försiktigt. Tänk dig att du håller i en fågelunge.
Tumlägget hittar du genom att vrida tummen först ut så långt du kan. Därefter vrider du tummen så långt du kan inåt du bara kan genom att vrida genom armen från armbågen.
Gör likadant med handlederna. Först så långt utåt du bara kan sedan så långt inåt du bara kan. Då blir handledens placering naturlig med händerna något inåt.
(bra handställning, förutom omkullvända händer)
Bildkälla

Bloggtävling :)

Självklart är bilden länkad =)

Lycka!

Dagens vinnare!

Ambra
Red på grusvägen. Skrittade länge för och tognågra travsteg coh sedan dra iväg i galopp. Hon kändes lite seg och tillbaka dragen eller vad man ska säja. Men efter att ha glopperat ett par meter så var hon framme förhjälperna. Red upp på en asfaltsväg och travade några steg sedan skrittade vi där för att träna i lite olika miljöer (sätilas byggdegård är där)
Red tillbaka på grusvägen för att ta lite trav och mer galopp. Körde massa tempoväxlingar i båda gångarterna men i galopp blev det mest tempoökningar xD Söt häst det där ;)
Gjorde en hel del skänkelvikningar, halvhatler och halter för att få ner henne på jorden igen på vägen hem. Vilket resulterade i en riktigt fin och trevlig häst:)

Håjt
Hade tänkt rida i paddocken så skrittade ut. Blev inte riktigt osm jag hade tänkt. Red förbi de läskiga hösilagebalarna. Han totalvägrade så jag hoppade av och ledde förbi honom, vände och gick förbi, vände igen och gick en bit och vände. Så höll jag på en stund, vände efter balarna, före, efter att vi gått förbi hälften av balarna o.s.v Hoppade upp och red förbi och gjorde samma sak som när jag gick jämte. Tillslut funkade allt så bra att det gick att trava bortåt vända, trava en bit. göra halt skritta förbi balarna och sedan vända igen. 
Åh riktigt nöjd.

Två fina söta hästar :)

Dagens blogg, 4 april!

Dagenv vinnare blev Elin! Grattis :)

Kör igång en ny dagens blogg. Bara kommentera "jag är med" i detta inlägget. Vinnare blir länkad i alla mina inlägg imorgon.

Första gången på 1,5 vecka!

Dagens vinnare!
Ambra
Skrittade ut barbacka i mjukis med hack. Hon var riktigt härlig att rida. Gjorde en massa skänkelvikningar och framdelsvändningar. Red på volt och förökte slita hennes uppmärksamhet från en sten. Åh älskade fina häst. Tillslut blev hon riktigt lösgjord och jag hade henne mellan hjälpenrna :)


Håjt
Red ut barbacka med hack på honom också. Han var riktigt trevlig att rida idag. Tror löshoppningen igår gav honom lite extra självförtroende :) Dock är det fortfarande svårt att rida förbi ett ställe men det gick efter en stund :P Sedan på vägen hem ville han inte heller gå förbi, vilket han normalt brukar göra-pucko!
Tränade på skänkelvikningar, framdelsvändningar och att vi ska kunna rida hemmåt och sedan vända utan en massa tjaffs. Tillslut funkade det, när jag fick honom att gå xD
Red i både hög form och lång och låg. Fin häst:)

Första gången som jag rida mina egna hästar på 1,5 vecka!
Tips, rid inte i mjukis när hästen fäller. Igelkott säger jag bara xD

pest eller kolera

Dagens vinnare!
Eget- inackordering
hö-silage
spann- vattenkopp
växelbädd -permanentbädd
ponny-häst

Bloggtävling :)

Tävlig finns på denna bloggen och är sponserad av cheval ridsport

bloggtävling!

Dagens vinnare!
Klicka på bilden :)

Bara jag?

Dagens vinnare!

Är det bara jag som längtar tills hästarna har fällt klart så man kan se hur snygga de är? Det gör så stor skillnad :)
Tänk vad snygg han var då....

Dagens blogg, 3 april!

Dagens vinnare blev Bella! Grattis :)

Körigen en ny dagens blogg. Bara kommentera "jag är med" i detta inlägget.

Löshoppning

Dagens vinnare!

Ambra och Håjt
Började med att gå hem till mig för att hämta vattenflaska. Sen till paddocken där jag borstade dem, tog av täckena och satte på skydden. Släppte dem och lät dem springa löst medans jag byggde fram.
Tönkte låta dem trava över lite cavalettibommar. Det var inte så smart, ambra galopperade över den första och sedan hoppa över andra och terdje ihop xD
Så la ut galoppbommar. De fick springa några gånger över det sedan höjda jag dem varannan sida och till slut vara alla höjda till 50 cm.
Satte ihop då det blev två hinder med 7 meter mellan rum. det första hindret var 50 cm och de andra var först på 50 cm (oxer) sedan 95 och till slut 1,05 m. Håjt hoppade det, båda hoppade det! :D Älskade hästar <3 Jag är så himla nöjd över dem!

Min granne stod och kollade på och berömde dem! :)

Att ha hästen mellan hjälperna

Dagens vinnare!

Många, även jag har sagt att hästen går i form eller arbetar på tygeln. Det är inte fel men för att vara mer exakt kan man säga "att man har hästen mellan hjälperna"
När hästen böjde på nacken trodde jag att hästen gick rätt. Men det gjorde den ofast inte. Utan släppte ryggen coh benen var långt bak.
Att ha hästen mellan hjälperna betyder att den fårstår de grundläggande hjäperna, att den sätter bakbenen undersig och arbetar med ryggen.


Ska köpa!

Dagens vinnare!
Zack Tygelsensor
Jag är väldigt hård i handen och jag vill såklart inte vara det! Era tips har hjlpt mig massa men nte tillräckligt. Så jag hittade tygelsensor.

"Tygelsensorn används för att testa ryttarens drag i tygeln och träna upp en lätt och mjuk hand. Brickan går av när visst antal kilo uppnåtts. En säkerhetskedja kopplas mellan bett och tygel (håller för 50 kg). Obs! Ska inte användas i terräng.
Startkitet innehåller säkerhetskedja och 10 brickor (2 i varje färg), Svart (15 kg), Röd (10 kg), Blå (7 kg), Gul (4 kg), Grön ( 2 kg).
Extra brickor kan köpas till i påfyllningskit."

De kostar 249kr vilket jag tycker är värt att testa!

Allsidig träning

Dagens vinnare!

Dagens blogg, 2 april

Vinnaren av dagens blogg blev Sabina!Grattis grattis!

Drar igång en ny dagens blogg. Kommentera "jag är med" i detta inlägget för att bli dagens blogg. Vinnaren blir länkad i alla mina inlägg i undermorgon dagen.

I'm just kidding

Dagens vinnare!

Såklart jag inte ska sälja mina älsklingar. De är mitt liv, mitt allt. Visst tanken har funnits där lite då och då men jag skulle inte klara av det. Det är dem som får mig att gå upp på morgonen, att orka med alla motgånger <3
Nattinatt :)

Dagens :)

Dagens vinnare!

Kasanova :D
Vi fick rida för en annan intruktör idag. Jag gillar att rida för olika man får ut det bästa av sig själv. Idag gjorde vi en massa övergånger och sebentiner. Nyttigt för mig!
Kändes lite som om han dog ibland. Men jag kom på mig själv att rida mer och då blev han riktigt fin. Red runt koner på medellinjen och när jag fick kläm hur jag skulle göra så gick det kalas!
När vi travade av på volt.Ökade och minskade volten så gick han kalas och när jag släppte ut tyglarna så jobbade han vidare i formen och var mellan hjälperna.
Sen gjorde vi så att vi tog av ena vanten, tog högerhanden över huvudet med vanten i handen bakom ryggen och så skulle vi ta vanten med vänster händen som komner ifrån. Gick sådär kan jag ju säga. Fick tag i vanten när jag hade den i höger men när jag hade den i väster gick det verkligen inte. Hade nog underlättat lite ifall jag inte hade haft väst på mig hade det kanske gått lite bättre xD 

Riktigt härligt :)

Att tänka på vid frihetsträning

Dagens vinnare!


Tävling

Dagens vinnare!


När sanningen kommer ifatt...

Dagens vinnare!

Just nu sitter jag med tårar i ögonen. Vet inte vad jag ska säga, vad jag ska skriva. Jag vet inget! Ibland undrar jag vad jag ska göra men nu har jag kommer fram till det värsta i mitt liv.

Men såhär är det:
Jag harlagt ut Ambra och Håjt på annons. De ska säljas. Jag klarar inte av det längre, den pressen som jag sätter på mig själv. Jag klarar det inte längre.

De kommer alltid att vara mina små bebisar men nu är det slut.
Trodde det skulle bli vi mot världen <3
Förlåt but it's time to say good bye <3

Vänster eller höger? Vilken är din sida?

Dagens vinnare!

Alla är vi oliksidiga. Ambra och Håjts bästa sida är vänster men min är höger. Vilken är din sida är din bästa sida? Och hur tränar du upp den svaga/sämre sidan?

Dagens blogg, 1 april!

Dagens vinnare blev Sanna! Grattis!

Kör igång en ny dagens blogg. Det är bara att kommentera "jag är med" Vinnaren blir länkad i alla mina inlägg under morgon dagen!
Lycka till!

RSS 2.0