Helt fantastisk!

Ambra
Jag har en helt awesome häst som gick helt awesome idag :D Tror det förklarar allt. Men iaf red i ridhuset, gick upp. Först var hon STRESSAD eftersom det var 5 andra hästar där varav två som galopperade runt, runt och runt hela tiden *okej inte hela tiden men det kändes så* Hon drog upp huvudet, la öronen bakåt och försökte sparka efter någon häst som kom nära :S Så blev mycket skritt och efter en stund trav (som gick i 120 km/h typ) och galoppen ska vi inte ens tala om. Fick rida på volt och bara försöka lugna ner henne. Vilket gick till slut :)
Efter den sprangmarschen gick hon hur fint som helst! Hoppa några gånger, gick väl sådär efter hindrerna xD Men hon gick hur fantastiskt när jag satt ner i traven :D
Det bästa ridpasset ever helt klart!
*bilder kommer i morgon*

en liten minibildbomb :)

nej då hon spanar inte in ett rådjur. hon spanar in 4 st -.-
men hon är söt ändå :)
söndags mys  förra veckan :) Låg i badet och kolla på film :)

All I need is you

Kan förövrigt påpeka att detta är min bakgrundsbild :)

Jag har nog inte liv

Har skickat en vän förfrågan på fb till Robert & Joe Whitaker, Douglas Lindelöw (L), Daniel & Alexander Zetterman m.m xD
De flesta har godkänt förfrågan, andra har inte svarat än xD

Min önskelista 2010

4.
Dressyr träningar för både Håjt och Ambra

Dagens fråga :)

Använder du boots?

Delat Swarovski

Här kan ni köpa det :)

Stilrent eller trasigt?

Vad tycker ni om delat swarovski pannbandet? Stilren hiss eller trasig diss?
Jag vet inte riktigt vad jag tycker faktiskt...

Jag är lite kär (A)

Douglas Lindelöw


:O


Min önskelista 2010

3.
Pengar, vem vill ha det? :)

Dagens fråga :)

Vad rider ni helst med, dressyrspö eller hoppspö?

Hard work :D

Jobbade idag på kenneln. För första gången på typ 2 månader =O
Senast jag jobba så föddes dem :O
Jacko :)
Hassa
Jackie

Han gör mig stolt :)

Lufsen spanar in malin baryard johnsson och tornesch :D

Gårdagens ridtur :)

Ambra
Blev ett dressyrpass på åkern. gick riktigt bra, stundtals. Hon var lite woho nu springar vi fort. Red på en volt och det gick bara snabbare och snabbare så då lät jag henne få springa tills hon blev trött ;)
Efter det gick det riktigt bra :)
Vad tycker ni om mitt nya träns :D

Lägg i hö

Nu när det börjar bli kallt och vattnet fryser så finns det ett sätt att iaf underlätta lite med att få loss isen. Lägg lite hö i vattnet (innan det har frys såklart)
Då är det MYCKET lättare att "få" bort isen

Sån vill jag ha :)


Min önskelista 2010

2.
En utprovad allround- eller hoppsadel till Ambra, eller pengar till en sadeln ;)

Dagens fråga :)

Hästtransport eller hästlastbil?

Blev sparkad i ansiktet

tidningen ridsport
Tack för tipset Johanna :)

Säljes

Svart Clarige House träns
Märke: Clarige House
Stl: Full
Övrigt: Inte så mycket använt, då det är STORT. Ingen nosgrimma, eller tyglar. Plingpling på pannbandet.
Nypris: minns ej
Mitt pris: 150kr + frakt

Se stockholm horseshow live

här
de sänder fram till 13.50.
Därefter sänder de 15.30 och sedan 18.00

det var ett tag sedan


When you say nothing at all

de kollar på råddjur -.-

Dagens fråga :)

Vad tycker du bäst om? Körning, hoppning, dressyr, galopp, fälttävlan, trav?

Fulle rulle, inget stopp

Ambra
Red på åkern idag. Hon har vilat sedan tisdag-torsdags. Hade bara tänkt skritta ev ta lite trav om allt kändes rätt, men det blev även galopp xD
Allt kändes helt fantastisk!
Dock gick galoppombytena inte alls idag :S Men men :)
Tog lite galopp och sen fick jag inte stopp på henne så fick rida på en åtta för att ha någorlunda kontroll.
blev mycket travjobb idag :)

Min önskelista 2010

1.
På första plats ligger Charles Owen - Wellington Classic
finns att köpa här

Håll ordning!

På en stor anläggning där många kommer från olika ställen från början ser man en otrolig skillnad bland det man lärt sig.

Jag har alltid lärt mig att säkerhet kommer först och allt ska varasnyggt och prydligt!

Jag ser dagligen många misstag folk gör och jag försöker på bäst sätt hjälpa och förklara varför man bör göra på ett annorlunda sätt.

Gamla läran! Alla borde läsa boken "Hästhållning i praktiken" då och då, just för att repetera hur man hanterar hästar och hur stallet ska skötas. Gammalt, beprövat och det fungerar.

Sätt fast hästen när du mockar, om hästen står i boxen, ställ inte skottkärran som stoppkloss i boxdörren. 

När du släpper in hästen i boxen. Gå in i boxen med hästen, vänd hästen mot boxdörren, knäpp loss hästen och hästen får först gå ifrån dig när DU bestämmer. Höll här om dagen på att bli översprungen av en häst som ägaren släppt lös tio meter från boxen och hästen travade i stallgången i full fart till boxen!

Låt inte hästen springa och flyga å fara runt dig när du tar in hästen. Du ska vara ledaren, visa att du bestämmer. Gör halt om hästen springer, hästen ska inte få gå framåt förrän DU vill att hästen ska gå framåt.
Kan inte ägaren hantera hästen på ett lugnt sätt till och från hagen, hur ska det då gå för de andra som kanske ska hantera hästen till och från hagen?

Sätt upp håret vid ridning och hantering, speciellt om man har långt hår. Det ser grymt ovårdat ut att rida med hår som spretar åt alla håll och kanter och det är ju en viss säkerhetsrisk också, om håret hamnar framför ögonen vid ett dåligt tillfälle.

Häng grepar åt rätt håll. Kommer en häst lös kan den ju slippa att få grepar instickandes i sig. Dessutom är det mindre risk att de ramlar ner om de hänger åt rätt håll än om de hänger med piggarna utåt.

Sadla och led hästen på rätt sida. Vad hände med det gamla vanliga vänstersidan? Det handlar om rutinHästarna blir mer säkra om man har en rutin i sin hantering.

Vid visning av häst vid hand - stå alltid framför hästen så du har bra koll om den skulle gå åt något håll, du har bättre och snabbare chans att hinna ändra det innan veterinären blir arg på dig. Samma här, led hästen på vänstra sidan - man leder ALLTID hästen på vänster sida om man inte har en annan anledning. I skritt - tyglarna i båda händerna. I trav lägger du tyglarna i handen närmast hästen. Innan du ska svänga saktar du av till skritt och vänder hästen från dig, INTE mot dig. Veterinären/domaren (utställning) är där för att kolla på hästen, inte på dig.

Ta bort grimmorna från grimskaften i spolspiltan/stallgången. Det är lätt hänt att man inte ser dem när man går förbi med en häst och vänder den för att ställa upp den just där, plötsligt kan hästen ha fått ner ett ben i grimman.

Ta ner alla sadelhängare
. Tänk om en häst springer in i dem, det kan gå illa. Samma sak om en person är lite ouppmärksam vid ett tillfälle och går rakt in i den, eller kanske till och med springer, risk att revben och liknande ryker.

Korta tyglar vid uppsittning och håll i manen. Håll inte längst ut på spännet när du ska sitta upp, går hästen iväg är det svårt att hejda hästen på ett enkelt sätt. Håll vänster hand i tyglarna och i manen när du sitter upp, absolut inte båda händerna i sadeln för då drar du hela sadeln mot dig när du sitter upp, tänk vilka onödiga belastningsskador i ryggen hästen kan få.

Man städar efter sig, på en gång. Sopa i gången, ta bort alla pluttar och höstrån från grepen du använt med mera, det gör att omgivningen alltid känns välkommen.

Knaka ALLTID när du ska in i ridhuset. Det går inte att bara slänga upp dörrarna, hästarna blir jätteosäkra efter några gånger och kommer alltid i fortsättningen att skygga för de dörrarna! 

Folk har blivit för bekväma för att göra det de en gång lärt sig, utan gör det som är enklast.

Man vet hur man gör, men man orkar inte gör det som det ska göras, utan man bara gör det, på enklast och snabbaste sättet.
Rutin i hästhantering skapar säkerhet. Gör samma sak varje gång, sadla inte från olika sidor varje gång och så vidare, då ger du hästen en rutin och då känner den sig säker och risken för olyckor minskar.

Fyll gärna på med fler saker ni märkt brister på..

Texten är tagen från reitsport :)

Spåra i snö

Snö är härligt underlag att rida på. Man kan dessutom utnyttja snö för nyttiga saker som att spåra.
När hästen rör bakdelen och framdelen på samma spår kallar man det för att "spåra". Genom att spåra kontrollerar man att hästen är rakriktad (liksidig). 
Arbetet med att rakrikta hästen gör man för att den ska belasta båda sidorna lika mycket. Hästar har naturligt en svagare och en starkare sida, precis som vi är höger eller vänsterhänta. För att inte hästen ska få belastningsskador är det viktigt att träna upp liksidigheten. 
En häst som är rakriktad är lika ridbar i båda varven. Bakdelens påskjutande kraft verkar i riktning mot hästens tyngdpunkt. Ryttaren känner att hästen tar vänster och höger skänkel respektive tygel lika lätt på båda sidor. 
För att korrigera rakriktning använder man sig av rörelsen öppna. Man ska alltid rikta in framdelen på bakdelens spår, inte tvärt om. Man utgår alltid ifrån den påskjutande kraften bakifrån.
Bilder och text är taget härifrån

Veckans tävling, veckans bild!

Kör igång nästa tävling. Denna gånger är det bara att skicka in en bild på dig och din häst, bara din häst eller något annat :)
Skicka en bild till satilaryttaren@live.se. Skriv namn och bloggadress (om du har)

Ni har fram till onsdag 1 december


Dagens fråga :)

Vilken ridoutfit är din drömoutfit?

Synd att jag redan har för många

Åh vad jag vill ha detta täcket! Men jag har så det räcker...
Det är från HÖÖKS

Synd att jag redan har för många

Åh vad jag vill ha detta täcket! Men jag har så det räcker...
Det är från HÖÖKS

Tips :)

Har du en sametshjälm så har jag ett tips till dig. För att förhindra att den ska bli matt, dammiga & smutsiga ut kan man använda mockaspray för skor. Hjälmen blir supersnygg av de!
Kom bara ihåg att köpa mockaspray i samma färg som din hjälm.

HISS


Bilden är snodd från Horze.se

ÄNTLIGEN :D

Får äntligen lön idag :D *äntligen*

Dagens fråga:)

Vad önskar du dig i julklapp?

Hihi

Vet ni vad ;) Jag är vän med Christoffer Forsberg på fb xD Haha, var bara tvungen att skicka en vänförfrågan till honom, Douglas Lindelöw och en tredje som jag inte kommer ihåg vem xD
Dock har bara Christoffer accepterat än xD
klicka bilden för att se vart den kommer ifrån :)

Ville bara påminna er :)


Veckans outfit, finalister!

1. Matilda & hästen Vicky
vickysutbildning.blogg.se
2. Linnea
www.neakarlssons.blogg.se
3.  Rebecca & hästen Chrissan
http://rebeccaeisengarten.blogg.se
4. Jossan & hästen Nessie
www.goodness.blogg.se

5.nattstad.se/SomaticStar


Regler:
 • en röst person/ip
 • röstningen avslutas på söndag kl 12

Gamla minnen växer till liv..

Va och hämtade min lillasyster på min gamla skola idag. Tänk att jag har spenderat 10 år av mitt liv där. Från det att jag var 6 till 16 (förskolan till 9an...)
förskolan
skämtfotot i 9an..
10 år av mitt liv som jag aldrig kommer få igen

Avundjuk

Jag är avundsjuk på dressyrmupparna! *ja ni läste rätt, jag läser deras blogg :)* Jag vet faktiskt inte varför eller jo de båda är riktigt duktiga :)
Bara så ni vet, jag är avundsjuk på dem;)
bilden är snodd från dem ;)

You´re the Inspiration

Det första kortet på mig och Ambra :)

Kvinna åtalas efter vanvård

Tidningen ridsport

Dagens fråga:)

Vilka stövlar tycker du är snyggast?nr 1.
Nr2.


DET STORA HÄSTTESTET 2010

Dressyr
[x] Du har fått en häst att jobba i önskvärd form
[/] Du har ridit i öppna, sluta, fram- och bakdelsvändning
[x] Du har gjort en galoppfattning från halt
[x] Du har gjort ett galoppombyte
[/] Du har ridit en galoppiruett
[ ] Du har ridit i piaff
[ ] Du har ridit i passage
[ ] Du har tävlat mer än en klubbtävling/clear round

Hoppning
[x] Du har hoppat med över 10 hästar
[x] Du har hoppat 50 cm
[x] Du har hoppat 70 cm
[x] Du har hoppat över 1 meter
[x] Du har hoppat studs
[x] Du har hoppat en kombination
[x] Du har hoppat ett stigsprång
[x] Du har hoppat en oxer på över 1.10
[ ] Du har tävlat mer än klubbtävling/clear roundUteritt
[x] Du har ridit på långritt
[x] Du har galopperat över ett fält med andra ryttare och hästar
[x] Du har ridit ut med fika
[x] Du har sett djur som älg, rådjur, harar m.m. vid uteritter
[x] Du har hoppat över fallna träd, stenar osv.
[x] Du har haft kapplöpning med ett annat ekipage och vunnit
[/] Du har ridit och sovit i tält

Skador
[x] Du har ramlat av och skadat dig
[x] Du har fått ett stort blåmärke när du ramlat av
[x] Du har flugit av på ett hinder
[x] Du har gått omkull med en häst
[/] Du har brutit något när du ridit
[x] Du har svimmat när du ramlat av


Frihetsdressyr
[x] Du har löslongerat en häst
[x] Du har ridit en häst utan någon utrustning och den har lyssnat på dig
[ ] Du har fått en häst att lägga sig ned
[ ] Du har ridit i spansk skritt
[/] Du har suttit på en häst som stegrat på kommando
[x] Du har fått en häst att galoppera efter dig

Utrustning
[x] Du har ett par ridbyxor
[x] Du har en egen hjälm
[x] Du har en säkerhetsväst
[x] Du har fler än ett ridspö
[x] Du har ett par ridstövlar
[x] Du har fler än tre träns
[x] Du har en dressyrsadel
[x] Du har en hoppsadel
[x] Du har en allroundsadel
[ ] Du har en westernsadel
[ ] Du har en bomlös sadel
[ ] Du har en spansk sadel
[x] Du har ett par benlindor

Hästar du har:

Gjort galoppombyte på: Ambra
Ridit i piaff: -
Hoppat över 1,20 med: Ambra
Ridit trailbana på: -
Ridit med en hand: Mååånga hästar, det har väl alla provat på?  Men bl.a på Blomma och då stack hon xD
Ridit på långritt med: Jag, min syster, och några av hennes kompisar. var borta i ca 5 timmar xD
Tävlat på skoj i kapplöpning med: Emelie & Lixsa, Hanna & håjt, Syrran & håjt m.m
Ramlat av från på ett hinder: Ambra
Ridit utan utrustning: Linnea i hagen när jag skulle ta in henne, men jag orkade inte gå xD


Nanana

Vet ni vad? :)
Jag har fått ett mejl från ett annat företag som vill sponsera en tävling :) Skitkul verkligen :D
*ja jag gillar bilden :)*

Dagens fråga :)

vilken färg har du på dina lädergrejer?

Som en nybörjare

Ambra
Red henne på morgonen, skritt och trav på vägen. Tog en lite galopp på en åker med . hon ar riktigt fin och arbetade i form (med ryggen) i skritt och trav :)
Håjt *för ett årsedan*
Gick upp till ridhuset, allt var farligt -.- väl uppe i ridhuset så va det två andra hästar där= fara. Så skrittade mest runt på en volt, försökte få honom avslappnad och följsam.
Travade efter en stund för att han skulle få något annat att tänka på, vilket gick sådär.. Snabblade och gick som en planka..
Han brukar ju ändå vara ganska lugn när man travar men idag slängde han som f*n med huvudet och efter en stund så sänkte han huvudet och börja bocka. Vet verkligen inte vad det tog åt honom. Tur i oturen så fick jag stopp på honom innan jag sprang in i någon av de andra hästarna.
Flera gången drog han iväg i galopp och ville inte stanna för fem öre så jag fick rida in i väggen för att han skulle stanna xD
Tog några var i lugnt trav *så gott det gick* sedan gick jag hem.
Var där i enbart 30 min.

Har bestämt mig för att ge han jullov från 1-17/12

Säljes

Brun brösta
Märke: Claridge House
Stl; full
Övrig: mässingsfärgade spännen
Nypris: 169:-
Mitt pris: 50 kr, frakt ej med räknad!


Svartremontträns, Island
Märke: Vet ej
Stl; pony
Övrig: Blingplingträns, använt det på både Ambra och Håjt. Är i tvådelar och ingen käkrem. Smidigt läder, välskött. Tyglar medföljer ej
Nypris: ca en den kostar 500 kr= 1000 kr för båda.
Mitt pris: 350 kr för allt eller 200 kr/delen, frakt är ej med räknad!

Tyvärr ännu en till ridolycka som sluta i död...

tidningen ridsport
R.I.P

HAHA xD

Läs här

Något som jag måste fixa snarast!

 • Beställa tid till Ambra ev. Håjt för att prova sadel.
min gamla ligger i bakvikt=för smal= hon har musklat sig :)
 • Köpa sadel
 • vaccinera ambra & håjt
 • ringa hovis om snön ligger kvar och slå på sulor och broddar

 • Köpa hjälm

min gamla gick ju sönder när jag ramla av håjt..

Dagens fråga :)

Rider du med säkerhetsväst?

Veckans schema


Ambra
måndag- morgonritt, skritt och trav på vägen.
tisdag- ridhuset, dressyr eller markarbete.
onsdag- morgonritt, skritt och trav
torsdag vila
fredag- strömma rundan *om snön är borta*
lördag- longering
söndag- ridhuset markarbete eller hoppning
Håjt
måndag- ridhuset, dressyr ev. markarbete.
tisdag- uteritt, skritt och trav.
onsdag- morgonritt, skritt och trav
torsdag vila
fredag- longering
lördag- longering
söndag- uteritt

Snart är helgen slut och en ny vecka börjar.

Ska snart krypa ner i badet med datorn och kolla på film. Allt är klart i stallet, hästarna kommer in vid 20.
Har även förberett för den kommande veckan. Alla höpåsar är klara för imorgon (8st) + några till som är till tisdagen. Brukar göra så, för att det ska underlätta på veckorna. Så otroligt skönt :)

*onödigt inlägg men what ever ;)*

Vad vill ni läsa om?

Känner att min blogg har råkat bli lite enformig. Jag försöker komma på nya saker, men ärligt talat, det står still :/. Så snälla kom med lite tips vad ni vill läsa om :)

--

RebeccaVeckans tävling, OUTFIT!:
Vad är din mailadress?
sv; kommer inte in på bloggen :s Men min epost är satilaryttaren@live.se :)

Veckans tävling, OUTFIT!

Blev inte tävling förra veckan *hade för mycket att göra=orkade inte xD*
Denna gången är det bara att skicka in en bild på en matchande eller omatchande outfit ;)
Bara att mejla bild, namn+ev bloggadress till satilaryttaren@live.se innan onsdag:)
så matchande ;) haha xD

Dagens fråga :)

Rider du med eller utan handskar?

Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt, hurra!

Gillar denna bilden speciellt :)

:)

Ambra
Fick gå upp till ridhuset eftersom mina hästar inte har några broddar eller snösulor. Men det gick bra.
Skrittade en bra stund i ridhuset och sen när vi trava så gick det åt skogen hon bara sprang. Så jag hoppade av och knäppte loss tygeln på ena sidan och longerade och sen bytte o.s.v
Sen hoppade jag upp igen och då gick det mycket bättre :)

Håjt
Blev en skritt barbacka tur på åkern. La lite volter, stel som en pinne i vänster varv =/ Men det gick fint ändå :)
Gjorde lite framdelsväningar :)

Kusk sparkad till döds

tidningen ridsport

 

R.I.P


Man blir så ledsen och nedstämd :(

Just nu känns det väldigt skönt att skolan har så bestämde säkerthetsregler, ridväst, hjälm, handskar, uppsatt hår, inte smycken, inga piercingar vid ridning.
Hjälm, handskar, stålhätteskor, uppsatt hår, inte smycken, inga piercingar när man leder..
R.I.P  ALVA!
*03-10

--

Katrinne om Säljes:
En del saker var fina men jag har mest svart till min häst och betten var tyvärr för stora. Jag har startat en bloppis i min blogg nu och börjar med en ny supersnygg KYRA K jacka. Välkommen att kika in! :)
sv; kan hålla med :) det är tyvärr därför som jag måste sälja det, för jag har bara svarta grejer till mina häst :P Annars hade jag behållit det mesta :)

Dagens fråga :)

Vilken kändishäst skulle du vilja ha?

Galen?

Ambra
Blev longering idag. Hon var riktigt duktigt ibland. Började med att skritta fram när jag gick jämte. Sen började jag longera henne. Först i skritt och träna på gör halt och då ska hon stanna vilket hon totalt sket i. Så då blev jag sur och sa GÖR HALT och stampade bestämt ena foten i marken och då stanna hon på sekunden xD
Började trava och efter en stund satte jag på inspänningstyglarna och mupp vad hon arbetade :)
Fina häst :)
Dock va det halt så vi tog det ganska lugnt.

Håjt
Longering för hans del idag. Satte på inspänningstyglarna ganska snabbt då han var pigg! Skrittade enbart och det är jag glad för.
Longerade enbart i 5 minuter och under dessa fem minuter så stegra han 5-6 gånger-.- Men han är söt ändå :)

Vinnarintervjun =D

Vinnarbloggen
Om vinnaren


Namn: Josefine
Ålder: 19 år
Födelsedag: 8 april
Stjärntecken: Vädur
Gör på fritiden: Pluggar, har praktik och jobbar. Sedan är jag mest i stallet och med pojkvännen Erik.
Hårfärg? Svart
Ögonfärg? Blå
Speciella kännetäcken?
Tycker om: Mina nära och kära
Tycker inte om: Falska människor
Längd: 164cm
Hur länge har du bloggat: 4 månader
Vad är det som är kul med att blogga: Skönt att uttrycka sig och skriva av sig
Hur mycket tid spenderar du i stallet ungefär per dag: 4 timmar
Eget stall eller hyr in: Står hos våran tränare/vän/medryttare Emma
Hur kommer din framtid se ut om cirka 30 år: Haha ingen aning. Time will tell.


Om hästen


Namn: Guns Ballerina
Ålder: 10 år
Ras: Varmblodig travare
Mankhöjd: 152 cm
Kännetecken: Hur man känner igen henne? Ja hon är fux m. bläs, en vit kotrand och två vita strumpor bak.
Inriktning: Dressyr & Hoppning
Bästa egenskap: Hon har himla bra förutsättningar, hon vill mycket och har en otrolig energi!
Sämsta egenskap: -


Om Ekipaget tsm


Hur länge har du ägt hästen: 2 år
Varför köpte du just den hästen: Det blev bara så, impulsiv som jag är
Berätta om erat starkaste minne tillsammans: I somras när vi låg och myste i hagen tillsammans
Erat mål: Har inga långsiktiga mål, men kortsiktiga har vi. Det är att vänsterfattningarna ska sitta, och så vill jag ut och tävla lokalt nästa år, antingen vår elr höst.


Häst och ryttarutrustning

Vad har du för märke på följande...
Sadel: Tekna och T6 showjumper
Schabrak: Hööks, Glen Gordon, Lamicell, Exklusiv horsewear, märkeslösa m.m
Benskydd: CH och märkeslösa
Träns: CH, Hubertus, Globus
Hjälm: Harry Hall och märkeslösa
Säkerhetsväst: Jacson, som är till salu då den inte används
Bästa utrustnings köp någonsin: Dressyrsadeln
Vad är dit sämsta utrustnings köpt någonsin: -
Vad blir det nästa inköp inom hästsaker: Blir nog stigläder.

en del av frågorna har jag fått ta från hastbloggen.se

Ridtestet 2010!

InledningHar du ridit…
[x]A-ponny
[x]B-ponny

[x]C-ponny

[x]D-ponny

[x]Liten storhäst

[x]Storhäst

[x]Islandshäst

Har du töltat? yes ;)
Har du ridit pass? tror inte de XD

Vilken är din favorithäst? AMBRA. <3
Vilken färg är det på dina ridbyxor? blåa rutiga, svarta, bruna, gråa och ett par gröna xD
Rider du alltid i säkerhetsväst? oftast (a)
Har du egen häst? självklart:)
Har du haft egen häst? ja :)
Har du en häst på foder? nej
Har du haft en häst på foder? jaapp

Har du en medryttarhäst/sköthäst? nix

Har du haft en medryttarhäst/sköthäst? tror inte det =P

Rider du i ridstövlar, shortchaps eller ridskor? både stövlar och skor med chaps

Hoppning
Höjder
Vad är det högsta som du hoppat? 120 x'D
Vad är det högsta som du tävlat? 70 XDD
Högsta oxern? ingen aning xD
Högsta räcket? 120? :p
Vilken är den största hästen du hoppat? Lillebror

Och den minsta? Blomma

Hinder
Du har hoppat...
[x] Räcke
[x] Oxer
[x] Vattenmatta
[x] Mur/Murmatta
[x] Blank
[ ] Trippelbarr
[x] Hemmagjorda hinder
[x] Stock
[ ] Solfjäder
[x] Studs
[x] Kombination med ett galoppsprång
[x] Kombination med två galoppsprång

Tävling
Har du tävlat hoppning? Ja
Har du ridit blåbärshoppning/ridskolehoppning/pay n' jump? clearround
Har du vunnit en hopptävling? nää
Har du kommit tvåa? -
Har du kommit trea? -
Har du blivit utesluten? jaa (A)
Har du blivit felfri? Jaa

Har du någon rosett hemma? Jaa

Har du tävlat hoppning i lag? -

Hur gammal var du när du tävlade hoppning första gången? 16 xD
Vilken häst satt du på? Ambra
Tävlar du hoppning i kavaj? Nä

Annat
Vilken häst hoppar du helst? Ambra
Vilken häst avskyr du att hoppa? Vet inte  xD
Vad är dina mål i hoppningen? SM :)
Dressyr

Nivåer/Höjder
Vad är det svåraste programet du ridit? -
Vad är det svåraste du tävlat? - 
Vilken är den största hästen du ridit dressyr på? Leo
Och den minsta? Blomma

Övningar

Du har ridit...
[x] Skritt
[x] Trav
[x] Galopp
[x] Skänkelvikning/sidvertsrörelse
[x] Öppna
[x] Sluta
[ ] Piaff
[ ] Passage

[x] Galoppiruett
[x] Samlad galopp
[x] Ökad galopp

Tävling
Har du tävlat dressyr? nej
Har du ridit lingondressyr/ridskoledressyr? ja
Har du vunnit en dressyrtävling? nej
Har du kommit tvåa? -
Har du kommit trea? -
Har du blivit utesluten? -
Har du någon rosett hemma? -

Har du tävlat dressyr i lag? nä

Hur gammal var du när du tävlade dressyr första gången? -
Vilken häst satt du på? -
Tävlar du dressyr i kavaj? -

Annat
Vilken häst rider du helst? Ambra & Håjt

Vilken häst avskyr du att rida dressyr på? Linnea ;)
Vad är dina mål i dressyren? ingen aning :P

Jag och Bohun <3

Nu kan jag stolt presentera


Det ni behöver göra för att vara med är följande:
 1. Du ska lägga in bilden på din blogg, bilddagbok, hemsida eller dyl. samt länk till min blogg/det här inlägget.
 2. Följ mig via Bloglovin.
 3. Kommentera det här inlägget, kommentaren ska innehålla ert namn & e-postadress, a
  tt du har lagt till mig på bloglovin
  samt länk till platsen där ni lagt ut bilden nedan.
 4. Mer kommentarer= större chans att vinna
Tävlingen avslutas den 19 december

Lycka till =)

LÄS IGENOM ALLT INNAN NI KOMMENTERAR ATT DU ÄR MED!

Dagens fråga :)

I vilken sadel rider du helst i?
Dressyr, hopp eller allround?

blir så generad att den springer till mamma


Videoklipp: Cute overload: Elefantungen nyser

Säljes

Kastanjebrunt pullarträns
Märke: HorseHead
Stl; full (stort)
Övrig: Har fått göra några egna hål och är lite skadat i nedersta nosrämmen. Smidigt läder, välskött. Tyglar medföljer ej
Nypris: ca 600 kr
Mitt pris: 300 kr frakt är ej med räknad!
Ljusbrunt aachenträns
Märke: okänt
Stl; full
Övrig: Färgens har blekts på vissa ställen, syns när man står nära. Ganska stel då det bara har hänt i stallet och används ibland vid longering. Tyglar medföljer ej
Nypris: vet ej
Mitt pris: 150 kr frakt är ej med räknad!

Brun aachennosgrimma
Märke: okänt
Stl; cob
Övrig: Ganska stel då det bara har hänt i stallet.
Nypris: vet ej
Mitt pris: 50 kr frakt är ej med räknad!
Brunt remontträns
Märke: okänt
Stl;full (förstor för Ambra, för liten för Håjt)
Övrig: Gjord i England, smidigt läder. Tyglar medföljer ej
Nypris: vet ej
Mitt pris: 150 kr frakt är ej med räknad!


Svart sadelgjort
Märke: okänt
Stl; 120
Övrig: Spännen är lite rostiga. Smutsig på bilden, tvättas innan den skickas!
Nypris: vet ej
Mitt pris: 50 kr frakt är ej med räknad!

Allt mellan himmel och jord :)


Lite gulligt :D


Videoklipp: Det är en häst i bilen!

Dagens fråga :)

Längtar du till jul?

--

Anonym om Man kan inget annat än blir glad!:
Jag ville bara kolla om tävlingen är avslutad eller om det fortarande håller på?:P
sv; den är avslutad!
Här är filmen där vinnaren dras

Hiss och diss

* Att vintern är här :)
* Att Johanna kanske ska rida Ambra för Traudi Björling på fredag :)
* Att jag ska till GBG horse show :D
* Att jag har en överraskning till er :)
* Att jag är sjuk
* Att jag inte har några pengar
* Att jag har nationella prov i engelska på fredag...
* Att jag kommer missa svenska provet i morgon

bilder från skolan:)

Hade ju APU (arbetsplatsförlagd utbildning) fredag em till söndag em: Det gick bra hela helgen. Lördag var öppethus + kaninutställning så det var en massa folk där och söndagen fick Kasanova kolik... Dock inte så allvarlig, men vi gick en heldel med honom, veterinären kom och på kvällen så blev han longerad två gånger.
Kasanova
Gottfried
Cocktail
:)

Man kan inget annat än blir glad!

Sjuk och det suger bajs..
När jag var i stallet och tagit på Håjt täcket så höll jag på att svimma. Så jag lutade mig mot väggen, la armarna i kors och la huvudet på armarna. Då ser man att Håjt förstår att något är fel. Så han börjar först lukta på mig och vaktar mig sedan för jag en puss på ögat av honom :D

Dagens fråga :)

vilken färg har helst på dina schabrak?

När ord inte räcker till!

Ambra :)
Mår inte alls bra idag så det blev lite lätt longering. Tränade på att få henne förstå att hon ska skritta när jag säger skritta, trava när jag säger trav o.s.v
Först gick det inte alls, men efter ett tag gick det hur bra som helst :D
Tog bara skritt och trav åt båda hållen.
Håjt
Longerade även honom. Körde samma som jag gjorde med ambra fast bara i skritt. Han fick några spel när han hade gjort alt (på min order) och sedan när ajg skulle köra igång honom igen så lyssna han inte så jag smällde till med piskan (inte på honom utan bara i luften lite lätt) Då drog han i väg i galopp och var söt :)

flicka ramla av hästen, dog

Det var på söndagseftermiddagen som ridolyckan hände. Under en lektion med 4-7-åringar blev det plötsligt oro bland hästarna.
En 7-årig flicka ramlade av sin häst varpå en annan häst sprang över henne.
Trots att hon hade både väst och hjälm men fick ändå allvarliga skador. Hon fördes till Södre Älsvborgssjukhus där hon senare avled.
BT
Så hemskt. Det är en FARLIG SPORT VI HÅLLER PÅ MED!

Mejlar runt...

har mejlat runt till en massa företag nu i dagarna :) så kanske blir det en tävling inom kort. Håll tummarna :D

Dagens fråga :)

Har ni broddar på 24/7 så länge det behövs eller tar ni av dem när hästarna går i hagen?

Slut i kropp och skäl

Ambra *nej jag lutar inte alls framåt eller ;)*
Red i paddocken hemma.
Gick sådär hon va pigg. Kanske inte så konstigt, hon har vilat fredag- söndag xD Men det gick bra. Red mest på fyrkanten och på volten.
Håjt
Red i paddocken. Just nu har vi en svår tid.. Vi funkar inte ihop för tillfället. Idag va han så pigg så jag fick sikta in mig på staketet för att få stopp på honom. hon tog även helt plötsligt galopp och drog m.m
Men han var jätte fin stundtals, men helt plötsligt låg han på bettet och blä.
Så nu och iaf 3 veckor framåt ska jag longera honom med inspänningarna + rida ut någon gång =)

--

suck! om Säljes:
Sälj inte pessoa bettet, det sämsta bettet som finns. Släng det om du bryr dig om hästar! Ingen kan rida bra med det bettet på riktigt och "min häst funkar bra med det" är INTE sant.
+ texten om pessoa

Sv; Jag gillar själv inte pessoa MEN jag har ridit med det både med kedja (tog mitt hackkedja) och utan på Ambra. Utan kedja kunde jag inte ens ta liite i tyglarna. Med kedja så gick det så himla mycket bättre, jag höll i tyglarna som vanligt och red exakt som vanligt men bättre.
Jag tycker att det är upp till varje ryttare själv att använda pessoa med förnuft!
Och vem är det som har gjort denna "studie" om bettet egentligen. Jag vet att utan kedja kan bettet gå hur långt som helst.
Men hur kommer det sig så att folk inom värdlshoppningen rider med pessoa? Kan de inte ett skit då eller?

--

carro om Kommer ni ihåg?:
vilken häst är det? :P Tänkte om du ägde han, det ser inte ut som Håjt tycker jag ^^)
sv; det är inte Håjt utan en annan häst :)

Hemska bilder xD

åh nej xD
josefine
johanna
HAHA XD

Veckans tävling, veckans bild :)

1. Kaninen Artchie
2. Hästen Sweetie


3.
Chanelle

4. minfux.blogg.se


5. www.ryttarliv.com
Är din bild med? säg vilken bild som är din så kan jag lägga upp din bloggadress om du har någon.
Regler:
 • en röst person/ip
 • man får rösta på sig själv
 • röstningen avslutas på torsdag kl 18

Dagens fråga :)

Har ni broddar när det behövs?

--

Katrinne om Mer vinterbilder :):
Vad härligt med kor som får vara ute på vintern! Inte alla som får det tyvärr... :(

sv;nja de ska nog komma in snart =) Men de är ute från ungefär maj till typ november eller nåt ;)


Katrinne om Svarar på det en gång till:
Ok, hur mycket tjänar man då? Jag menar, är det värt det? :) Det blir ju lite reklam i bloggen och så antar jag...
sv;
ganska mycket :) Beror lite på hur stor blogg man har o.s.v
på 14 dagar har jag fått ihop detta på olika sidor :)

FARSDAG!

Ni har väl inte glömt att det är farsdag idag`:) Dock fira vi pappa föra veckan xD*Fråga mig inte varför.*
Idag är det fin dag pappa :D *fina bild vad?* ;)

Säljes

2-delat
13.5 cm

Pris 100:-

2-delat
14.5 cm

Pris 100:-

2-delat
13.0 cm

Pris 100:-
3-delat
13.5 cm

Pris 100:-
3-delat
14.0 cm
bitet
Pris 20:-
Bettskrivor

Pris 20:-
2-delat, pessoa
13.5 cm

Pris 100:-
Rakt
13.0 cm

Pris 100:-

Kommentera här eller mejla till satilaryttaren@lvie.se vad du vill ha, ev lägg bud

FRAKT ÄR EJ MED RÄKNAD!

Dagens fråga :)

Hoppning eller dressyr?

Bloggtävling :)

Klicka på bilden :)klicka :)

Svarar på det en gång till

Många frågar om jag tjänar pengar på bloggen och var jag gör det.
Ja jag tjänar pengar på bloggen och jag gör det bl.a här

Frossle.com
Frossle.com

plusikassan.se
Plussikassan.se
Annonser från BloggPartner

Det senaste? ;)


Jag är van!

I tisdags när jag red i ridhuset var det några andra där och red. En av dem som red förbi mig gav mig världens blick varje gång xD
De första gångerna hon red förbi harkla hon sig (vet inte om det var meningen eller eller om hon gjorde det bara
för att) och då kollade jag på henne och fick världens blickarna :P
Hade det varit för ett årsedan hade jag inte ens gått in i ridhuset eftersom det stod massa transporter utanför.

Men jag gick in, jag har vant mig vid blickar.

Dagens fråga :)

Vad föredrar du, eget stall eller inackordering?

Mer vinterbilder :)

älskar bilden :)
tagna i onsdags :)

Vinterbilder :D

Har en MASSA bilder som är tagna för ett bra tag sedan =/ Men nu kommer iaf lite =)
jag och jättebror ;) eller a lillebror ^^ Nej absolut ingen stoltsits ^^

DISS

Folk som sågar hästarna i "form" Någon förklaring behövs väl inte?

Dagens fråga :)

Vilken ras är din "favorit" ras?

Dagens :)

Håjt
Idag var inte våran dag.. Först fick jag driva på som *** sen skulle han spriiiiiiiiinga fort som *** och dra ner huvudet =/
Men red iaf på åkern, hade tänkt rida på vägen men det var is efter en bit så fick bli åken.. Allt var farligt idag -.-
Ambra
Skritt, trav och galopp på vägen (åt måtsatta håll som jag red med håjt) Hade satt på halsförlängare, ospänd. Skritten gick hon hur bra som helst, traven sådär och galoppen sådär. Men jag är nöjd, kom på en sak när jag red..
När jag rider med något mer än bara en tygel t.ex halsförlängare eller pelham med dubbla tyglar är jag mjuk i händerna :S

Det är som att säga till en 25-åring att tomten inte finns

Så illa är min uppdatering här :/
Men hinner inte, har haft dorginfo och prov idag. I morgon har jag apu på efter middagen (14-16) + både lördag och söndag så =(
Men jag försöker så gott jag kan :)

Dagens fråga :)

Aachen, engelsk, pullar eller remontnosgrimma?

Bilder från tävlingen :)

tack mydearpony@bdb :D

SNNNNNÖÖÖÖÖÖ :D

Vet att många gnäller att det har kommit snö men jag älskar det :D
Lite blandade snö bilder :D

Sadelkammarens framfart i bilder

Dag 1.
Dag 2

Dag 3
Ingen bild
Dag 4

Dag 5

Dag 6


Dag 6

Dag 7Det har iaf hänt lite :D

Morgon ritt :)

Ambra & Håjt
Red Håjt och hade Ambra jämte. Gick väl sådär, pigga!!! Skrittade runt en åker och Håjt snubblade minst en gång i minuten för han skulle gå så fort xD Men allt gick bra, Ambra va sur :P

Dagens fråga :)

Stövlar eller skor med chaps?

Inget funka till hundra procent...

Ambra
Fick gå upp till ridhuset eftersom det snöa och hon har inte broddar eller snösulor =/ Men det gick bra, fick stanna en gång och ta bort styltorna (de lossnade av sig själva men jag tyckte de såg så höga ut..)
I början gick allt hur bra som helst men sedan efter galoppen (hon var en aningens pigg så det gick FOOOORT!)
Sen funka inget, hon fick för sig att byta lite galopp då och då, ta vänster galopp när jag bad om höger o.s.v
Först kasta hon sig över hindrena sedan fick jag driva på för att få henne fram över hindrena :S
Skyller på att snön har kommit ;)
annars var hon trevlig :)
*red lillebror på skolan också men orkar inte skriva om det ^^*

VINNAREN!

GRATTIS :)

Köp en kalender från STRÖMMA-KALENDER UF

Mitt Uf företag säljer almanacka där alla bilder är tagna runt omkring skolan.
En kalender kostar 160:- (ev mer om vi behöver skicka den till dig)
Framsidan:
Skicka din beställning till satilaryttaren@live.se döp mejlet till strömmakalender!
Dock vet jag inte om vi kommer sälja kalender utanför skolan men är du intresserad så hör av dig :)

Kommer ni ihåg?


Här är samma häst:
uteritt
Jämförelse från då och i somras (vänsterbilderna är tagna strax innan bilden på dissinlägget)
tölt
trav
På bilden i dissinlägget har hästen haft ryttare kanske 3-10 gånger. Lite skillnad? (Därför ska man inte döma en häst (eller annat) på en bild!
Hennes kommentar:'
Jag råkar äga och rida hästen på bilden från den bloggen. Underbar är han och på den bilden hade han haft ryttare kanske.. 3-10 gånger? Kommer inte ihåg riktigt men det var första gången vi ''sprang fort''. Blir alltid lika ledsen när jag ser den bilden nu efter alla inlägg och kopieringar av den bloggen. Och då var jag så stolt över att han töltade fyrtaktigt utan (så mycket) passtendenser.. nu är det bara en bild som visar hur 'dålig' denna underbara rasen är som ridhäst... Tänkte att någon kanske ville se hur han ser ut efter lite mer träning..
Trav:
http://www.elftown.com/stuff/vvbmvb.jpg
http://www.elftown.com/stuff/trotncvncn.jpg
Tölt:
http://www.elftown.com/stuff/tolthrthge.jpg
Uteritt:
http://www.elftown.com/stuff/climbDSCN0065.jpg
Jämförelse från då och i somras (vänsterbilderna är tagna strax innan bilden på bloggen)
http://www.elftown.com/stuff/Crom68.jpg

Ursäkta bild/länk bombningen... Man känner ju att man vill visa fler sidor av saken när man hitar sig själv och sin häst svartmålade på det viset.. men ingen häst kan väl allt direkt? Speciellt inte när den bara är utbildad av en skogsmulle som jag..

Ursäkta för att jag drar upp en tråd som nog är lite gammal nu.

Jag tycker han är skitsnygg!

Dagens fråga :)

Vilket märke föredrar du?

Om mindre än2 timmar är tävlingen slut!

klicka på bilden!

Veckans tävling, veckans bild!

Eftersom inge skickde in bidrag till veckans outfit så kör vi på med nästa.
Denna gången är det veckan bild (vilken bild som helst!)
Ni som inte kom med förra gången behöver inte skicka in!

Regler:
 • Lägg till mig på bloglovin bloglovin
 • skicka bilden till satilaryttaren@live.se

Morgon är underbar :D

Håjt
Red på åkern med hacket. I skritten var han riktigt fin, arbetade som bara den med ryggen redan från start.
Men när vi skulle trava så gick högrevarvet så mycket bättre, kunde minska och öka volten. Men vänster varv ( i trav) funkade inte alls. Nä det funkade inte, han skulle inte var ställt åt vänster, drog sig åt höger (så jag fick lägga ännu mer vikt på vänster sida.)
Men efter en liten stunds skritatrbeta blev det mycket bättre :)
Bilder från i tisdags =D
fotografen är min fina vän @omgitsmli
Ambra
Red ut barbacka i grimma xD Hon var en pigg som bara den och efter att hon bajsat drog hon iväg i trav *gulligt* ;)

Snart är det försent!

Idag är sista anmälningsdagen! Klicka på bilden för att anmäla er.

veckans ridschema

Ambra
måndag: uteritt, skritt + trav (morgonen)
tisdag: hoppträning
onsdag: skritt
torsdag: dressyr
fredag: kondis + klättring
lördag: vila (jag har apu)
söndag: vila (jag har apu)
Håjt
måndag: uteritt, skritt + trav (morgonen)
tisdag: skritt ev vila
onsdag: markarbete
torsdag: skritt
fredag: dressyr
lördag: vila (jag har apu)
söndag: vila (jag har apu)

Dagens fråga

Vem är din förebild?

Snart är det försent!

Tävlingen avslutas i morgon så ni som inte har anmält er gör det ;)

Rösta?


Film från tävlingen :)

Tack Cia :)

Hem och villa mässan

Där var jag idag :) Riktigt trevligt faktiskt! Det enda jag kan klaga på är väl maten, starkt som bara den. Jag tycker lätt att maten är stark och har svårt att äta då, men t.o.m mamma och pappa tyckte det var starkt..
Men iaf köpte 4 böcker, 3 hästböcker till mig och en till min kusin =)
Dessutom köpte pappa en symaskin till mamma som en lite förtidig julklapp *visst är det gulligt :D?* Eller jag tror pappa köpte den, fast mamma la handpenningen xD
Både hästarna får vila, Ambra får alltid vila andra och tredje dagen efter tävling.

Bloggtävling


Jag har en ganska smart häst;)

Igår när Ambra fick sitt kraftfoder så stod hon och gjorde vattenkoppen xD
Visst är hon söt? :)

Det har jag glömt att berätta!

Lufsen är jätte söt just nu ;) Han går in i allt. Han är nämligen ny kastrerad ;) Eller han blev kastrerad i fredags =P Stackarna, men han är mycket bättre att att säga till när han vill gå ut och kissa, innan kissade han bara =)

Dagens fråga

Har du box, spilta eller ligghall?

Dagens :)

Min fina Håjt
Denna vecka har varit en slappis vecka för Håjt så idag tömkörde jag honom. Shit vilken skillnad det var på honom nu och första gången som jag tömkörde honom (förra året) Då stanna han och ville inte gå (typ som vid longering) men nu gick han på :D
Körde mest skritt men lite trav blev det också :)

H
ar precis varit hos hästarna och gett dem kvällsmat. Håjt åt inte sitt kraftfoder, hade blod runt karleden men inget sår någonstans (och det var liksom i samma höjd allt ihop :S) Han hade bara 37.2 grader. Normalt brukar han ha mellan 37.5-37.9. Så tvättade bort blodet och la på ett täcket.

Vill ni rösta? :)


Klicka på bilden :)

Kvarka hos unghästar i Klippan

Ridsport

Ikea :D

Va på IKEA i torsdags fm och shoppade loss :) Jag köpte b.la 5 tavelramar =)
Vi gick även in på skopunkten och köpte ett bar fodrade gummistövlar :D
Visst är de söta :D Älskar dem redan!

Mums :D

För några år sedan hörde jag en häst som hade gått i världscupen i hoppning (?) och hästen i sig var ca 155cm hög tror jag och korsad mellan Travare och Galoppör.
Alla som har fördomar om travare och galoppörer fick nog lite ont när de såg denna häst . Alla de som tycker de är så himla okapabla inom allt utom de de är avlade för haha 
Och många bra hästar har lite travare i sej, många världsryttare tycker det är bra att få in travare i hoppblodet då det har en posetivt verkan.

Hästens pappa vad travare

tycker ni ska läsa om Jappeloup's story
var bara tvungen ;)

Film från igår när jag löslongerade/busa med Ambra i paddocken :)


Diss

Hello Kitty i stallet? Bättre att köpa en riktigt stallkatt om man har problem med möss ;)
vad tycker ni? Hiss eller diss

Dagens fråga

Vad har du för strö i boxen/ligghallen/spilta?

Vill ni rösta? :)


Klicka på bilden :)

Longering :)

Ambra
Började med att longera henne i skritt och lite trav åt både hållen. Därefter släppte jag löst henne och busade loss i paddocken :)
Först sprang hon bara till öppningen så gick jag och hämta henne och då sprang hon till motsatta sida. Men efter en stund kom det en hel del bocksprång :D
*filmade men skiten går inte allt lägga upp i windows movie maker -.-*
Håjt
Longerade även håjt idag. Hade lewa sadeln och halsförlängare. Började med att longera utan halsförlängaren i båda varven.
Han var riktigt duktig och stanna inte efter 1/4 varv som han alltid har gjort innan men inte idag :D Så bestämde mig för att sätta på halsförlängaren, ospänd.
Först fatta han noll och bara gick men efter en stund sökte han sig neråt :) Så gick bara några få varv åt båda hållen.

Körde enbart skritt för honom idag :)

Kanske dax att berätta?

Som ni kanske kommer ni kanske ihåg att ambra va lite konstig i tisdags-onsdags. Sparkade, bet efter en när man borsta henne o.s.v
Men det gör hon inte längre och jag tror jag vet varför (eller jag gissar)
 1. De dagar som hon var konstig regna det och täcket börja läcka. Det gjorde att hennes muskler blev kalla och stela vilket såklart gjorde ont.
 2. Vädret var blandat. tisdagen kom de in tidigare runt 15 redan (normal tidigast 20) Sen på onsdagen kom de inte ut fören efter 10. Då fick de frukost inne och kom ut efter att jag hade ridit. (de har fått mat på samma tider som vanligt)
Men nu har ambra (och de andra)
 1. Fått gå med ett tjockare täcke i hagen (Ambra) och båda fick ha fleecetäcke inne (Ambra och Håjt)
 2. Vädret har varit MYCKET bättre så du har kommit in och ut mer regelbundet.
Det kan säkert bero på något helt annat men detta har funkat så det är mina misstankar.

Vinnarintervjun =D

Vinnarbloggen
Lite frågor:


Om vinnaren
Namn: Tuva Frodin Wodmar
Ålder: 12

Födelsedag: 12 september 

Stjärntecken: Jungfru
Gör på fritiden: Rider, är i stallet och är med kompisar

Hårfärg? Blond

Ögonfärg? Brungrön

Speciella kännetäcken? Haha, svårt.. Typ envis, vinnarskalle :p

Tycker om: Ridning, hoppning, kompisar

Tycker inte om: Fisk och spindlar..haha x) 

Längd: 167
Hur länge har du bloggat: På bloggen jag har nu - ca 1 månad på min förra blogg - ca 1 år
Vad är det som är kul med att blogga: Alla söta läsare som kommenterar och att skriva det man tycker och tänker! 
Hur mycket tid spenderar du i stallet ungefär per dag: Olika, mellan 2½-5 timmar :)
Eget stall eller hyr in: Min mormors så eget kan man väl säga :p
Hur kommer din framtid se ut om cirka 30 år: Jag kommer bo på en stor häst/ridanläggning där jag kommer ha många hästar som jag antingen har för tillridning eller tävlar hoppning internationellt med - jag hoppas det iaf :D

Om hästen
Namn: Rohannes Roan 
Ålder: 7
Ras: Connemara 
Mankhöjd: 137
Kännetecken: Busig, söt, underbar, klurig 
Inriktning: Hoppning 

Bästa egenskap: Hela ponnyn, hela hans personlighet - han är (var) speciell! <3 
Sämsta egenskap: Hans konstiga ideer som han hade hela tiden! :p 

Om Ekipaget tsm
Hur länge har du ägt hästen: 1 ½ år
Varför köpte du just den hästen: Vi tyckte att han var trygg, snäll, rullade på med egen motor och skulle kunna gå runt LA/MSV B kanske, sen var han ju såå söt och underbar! <3 
Berätta om erat starkaste minne tillsammans: Dagen innan den hemskaste dagen i mitt liv! Min kompis Malin fotade oss med min systemkamera och senare på kvällen satt jag i hans box, jag grät och kramade honom. Han fick så mycket godis, kramar och kärlek och jag saknade honom redan. Jag pratade med honom och han pratade tillbaka - eller det kändes som det - det var både hemskt och underbart på samma gång! <33
Erat mål: Vi hade många mål men kunde tyvärr aldrig nå de för att Roan visade sig vara sjuk så bara några dagar efter att jag kom med i "Veckans Ekipage" så lämnade han oss :'( <3333

Häst och ryttarutrustning


Vad har du för märke på följande...
Sadel: Prestige Versailles 
Schabrak: Oj, många olika! :p  Kingsland, Bucas, Lyckås märke och ja många andra..
Benskydd: Veredus Carbon Gel, Equipage
Träns: Claridge House Pullarträns, något från Lyckås och ett annat från Lyckås 
Hjälm: Har glömt vad den heter..ops! :p
Säkerhetsväst: Racesafe 
Bästa utrustnings köp någonsin: Har många men måste nog säga: Mina Tretorn! :D
Vad är dit sämsta utrustnings köpt någonsin: Ojoj, många här också men typ en sax som skulle göra manen tunnare men klippte av hela ändå?! xD

Vad blir det nästa inköp inom hästsaker: Svårt.. Det är ju Globen snart så det blir mycket inköp då, antagligen JW ridbyxor eller GG schabrak :)
Tyvärr så har Roan fått avlivas för han var inte frisk :'( Jag beklagar verklingen!

En del av frågorna har jag fått ta från hastbloggeen.

Mitt imellan

 • Kopior- hiss för oss som inte har miljoner i plånboken, diss för folk som har miljoner ;)


Ridsport på tv :)

Söndag 7 november kl 20:00-21:00 världscupen i hoppning, Verona, Italien (sammandrag)

Onsdag 10 november kl 21:10-22:10 världscupen i hoppning, Verona, Italien (efterhand)Dagens fråga

Rider du alltid med hjälm?

Hästtransport fastnade i sluttning

En kvinna, som varit på hästkliniken på Kalmartravet, skulle på måndagskvällen lasta sin häst och köra hem. När hon svängde runt med transporten så gled den ner i en sluttning, med hästen i.

Ridsport

FELFRITT :D

Ambra
Clearround idag :D Jag var nervös som f*n, glömde om jag hade med mig telefonen till stallet o.s.v Så hade ingen aning vad klicka va när jag gjorde iordning henne, så stressade. Gick hem och kolla om telefonen va hemma, vilket den även var och klockan var bara kvart i 6, men red iväg ändå.
Skrittade till strömma (där tävlingen var) kom dit 10 över 6 och skulle träffa Emelie halv 7 xD
Ambra va lugn på tävlingen *tycker jag* och de två första skutten på framhoppningen var rent av hemska XD Men sen gick det bättre.
Trodde seriöst att jag skulle kissa på mig innan första rundan och benen va som spagetti xD Men det gick bra :)
Samma med andra rundan.
Mamma, pappa och Wilma va och kolla på *fast jag sa att de inte fick* Men jag blev faktiskt riktigt glad att de kom :)

Shoppning :P

shoppade lite grejer i månsdags
Funderar start på att köpa någon av dessa ^^ De finns på blomster jätten i skene
Men detta köpte jag:

en 10 l spann till stallet
känger
stövlar
12 platsmappar

Dagens fråga

Vilket bett föredrar du?

Helikopter skrämde hästar

Ett föl skadades och flera hästar skrämdes när en helikopter flög lågt över Hällingsjö i Norra Halland sent på fredagskvällen.

Ridsport

Påminnelse :DTävling i morgon!

Usch nu är jag nervös xd Ska tävla i morgon. Första gången utan hästskötare :'(
Ska bara hoppa 50 & 60 cm :)
behöver jag ens säga att jag har kollat en massa gånger på denna filmen för att peppa mig :)

Skor säljes

Stövlar
ca 6 cm  klack
st 41
använda en gång
pris 350 kr eller högstbjudande

blixtar och dunder

Ambra
Vi funkade inte alls idag. Hon hade stått inne (fick frukost inne) nä idag funkade vi bara inte.. Men vi red ut. Först skrittade vi länge sedan trav och tog lite galopp i full fart. Men när jag skulle sakta av så höjde hon huvudet och bara studsade typ :S
Håjt
Red på vägen, skritt och trav. Han var mer på tårna idag än igår ^^ Men har var riktigt trevlig ändå. Lyckades gå i läskigt vatten, över diken och allt idag :D

dax att stänga av här och dra ut alla sladdar, åskar som fan :((

Vet inte hur jag ska göra..

I juni 2011 ska vi ha APU och får då välja om vi vill åka utomlands eller vara kvar hemma i Sverige. Jag vill åka utomlands men då är jag borta ca 4-5 veckor. Sen kanske vi åker till Belgien och är borta i kanske 2 veckor. så då har jag varit borta i ca 6-7 veckor. 

Är jag hemma i Sverige kanske jag kan ta med hästarna dit jag ska åka.
Är jag utomlands så får hästarna vara hemma
Men åker jag utomlands är det VÄRLDENS chans senare i livet
Men åker jag på APU här i Sverige är chansen att jag får jobb efter gymnasiumet.
Sen beror det ju helt på om vi åker till Belgien till sommaren eller inte..
Gaaaah vilka problem jag har =/

Dagens fråga

Kommer du gå på stockholm horse show?

Det finns bara en av mig och det är jag, det finns bara en av dig och det är du

Håjt
Skrittade ut i regnet. Han var på tårna kan jag säga (därav ingen trav) Han gick i lågform och arbetade med ryggen 99% av tiden, de gånger som han inte jobbade i lågform så han något farligt. T.e.x får, vatten, bilar m.m xD
Ambra
Blev lite hoppning i ridhuset. Hon var sur som satan i boxen, och betedde sig konstig när jag borsta :S Men när vi väl kom till ridhuset och börja rida så la hon bara öronen bakåt när det kom en annan häst i närheten. Hon försökte även sparka lite efter en häst :O
Men hoppade iaf två hinder, slutade å 70-75 cm och det gick riktigt bra. Fick dock styra in i väggen för att få stopp på henne en gång xD
*bilder från dagen kommer*

Hiss

Breda nosgrimmor
bild från HÖÖKS
Vad tycker ni? :)

Hiss och diss

 • Människor som tar väl hand om sina djur
 • Människor som har ordning och reda i stallet, utanför stallet runt stallet
 • Människor som missköter sina hästar
 • Människor som inte håller ordning i stallet
 • Människor som har taggtråd i sina hästhagar

Tävling

klicka på bilderna för att komma till tävlingarna :)

Veckans tävling, svart outfit!

Bara att skicka in en svart outfitbild på dig och din häst :)

Regler:
 • Lägg till mig på bloglovin bloglovin
 • skicka bilden till satilaryttaren@live.se


Dagens fråga

Schbrak eller vojlock?

--

Katrinne  (katrinne@live.se) om öhh?:
Hack är inte svårt betslad!
Katrinne  (katrinne@live.se) om klicka på bilden:
Hur går det med tävlingen?! Väntar med spänning på resultatet! :)
Katrinne  om öhh?:
Hack är inte svårt betslad!
sv; ja vet xD undrar vad människan snacka om där^^

Katrinne  om klicka på bilden:
Hur går det med tävlingen?! Väntar med spänning på resultatet! :)
sv; avslutas den 8e :) Därefter ska jag skriva alla tävlade på en lapp och dra finalisten +spela in (lite nervös för det xD)
Så ni som inte har anmält er än kan fortfarande gör det :)
klicka på bilden :)

Håjt 21/11-09 --> 31/10-10

KOLLA RUMPAN :D

DISS

"ridstövlar" från CUCCI för 11 000:- Bättre att köpa ett par stövlar från en ridaffär för typ 1/10 av det priset ;)

HAHA XD


Var tog oktober vägen =O

- startat i en cr med ambra= FELFRITT!
- fått sammanlagt 860 kommentarer på min blogg.
- hoppat "högt" igen med ambra (80 cm)
- haft en riktigt tävling på bloggen (anmäl er här)
- ramlat av håjt coh fått hjärnskakning^^
Tävlingen
Hoppträning

Dagens fråga

Vad föredrar du? Vattenkopp eller spann?

RSS 2.0