Tävling!

Klicka på bilden¨


Gårdagens ridturer :)

Kunde inte uppdatera igår för de börja åska..
Håjt
Blev longering för honom idag. Höll på i max 15 min, då det är tredje gången som han blir longerad så att han klarade av att gå 2 varv i båda hållen utan att stanna.
Tränade på att gå runt, nära och så runt balarna och han var jätte duktig :D Han vågade gå runt balen själv (jag gick mittemot) så himla stolt.
Nu vill jag inte ha någon som kommenterar "15 minuter är alldeles för lite tid"
Det är inte tiden som räknas det är vad man gör!
Ambra
Blev en barbacka tur i skogen och jag testade PESSOABETTET, jag hade hackamorkedjan. (Jag var emot pessoa utan kedja utan egentligen ha någon egen uppfattning. Jag gillar fortfarande inte pessoa om man använder det utan kedja men med kedja gick det hur bra som helst. Hon jobbade jätte bra i form och man känner när en häst går i rätt och arbetar rätt och när den inte går rätt och arbetar rätt, ambras gång blir typ 4kantig och så. Men jag kommer inte rida med pessoa så ofta, ville bara se om hon får med det med kedja som utan (har ridit utan kedja och då slängde hon med huvudet, och allt)
Men idag var hon jätte fin :D <3
Film från i måndags:
Bilderna på ambra är från longeringen i måndags.

Hade varit jätte snällt om ni ville rösta på mig; http://hastbloggeen.blogg.se/2010/june/veckans-ekipage-2.html Jag är nr1 :D

Varbergs kurhotell :)

Som ni vet så spenderade vi en onsdag eftermiddagen till fredag eftermiddag på Varbergs kurort för att pappa fyllde 50 år i torsdag =D (16-18/6)
Onsdag
Anlände vi och tog det bara väldigt lugnt :)
Drack lite vin och åt jordgubbar vid stranden =)
Torsdag;
Fick tångbad kvart över 9 :D Helt underbart ;) Killen jag fick var grymt snygg (A) Riktigt trevligt vart det =)
Sen blev det bad i poolen, saltvattens pool och sen gick vi över till varmvattens poolen, bubbel poolen & tog ett dopp i kallvattens poolen (14 grader kallt) & ångvattens bastun. Riktigt trevligt :)
Firade även pappas 50-års dag :D


Fredag;
Fick tegnérs Kurbad halv 9 xD Riktigt härligt, fick även ansiktsmask och peeling :D Sen blev det lite ångbastu och bad i poolarna :)
Ni som inte har varit där åkt dit och ni som har varit där åkt dit igen!
Allt var verkligen toppen, maten vad super go, perso nalen var/är helt underbar och man kunde verkligen släppa allt :D
Det enda minuset var att det fanns TV på rummet och en dator som man kunde sitta vi och det är ju inte det som är meningen när man är på SPA precis :P
"En helg ni aldrig kommer att glömma"

http://www.varbergskurort.se/

Bloggannons

Funderar på att ha blogg annonser och undrar om någon är sugen på att vara med?
Om ni är med ta denna bilden, lägg in på din blogg & mejla din bild till satilaryttaren@live.se :)
så byter vi bilder och lägger upp bilderna i sidemenyn :D
Ligger inte min bild uppe och jag har påpekat detta x-antal gånger så tar jag bort reklambilden!

Dagens sena ridtur :P

Ambra :)
Blev longering för hennes del. :) Började med att skritta runt och greja lite med henne :) gick runt balar, la piskan över balen och drog så det kom ljud och hon brydde sig verkligen inte :D Testade att gå ha henne på ena sidan av balen och jag på andra, funkade fin fint :) Dock bara när hon har mig på vänster sida xD
Började sen longera och hon gick riktigt bra, lugn och fin trav =) Hoppade upp och red lite (gjorde longerlinan till 3 tyglar xD) galopperade lite, körde galoppombyten, trav runt balarna m.m riktigt fint.
Sen hoppade jag av och longerade lite till över ett hinder, 50 cm som hon fick hoppa några gånger sen höjde jag till 1 meter och då vägrade hon så jag sänkte till 75 cm och hoppade upp =) Första, andra & trejde gången vägrade hon, men sen efter en massa på drivningar från mig hoppade hon =D Så vi hoppade en gång från höger och en gång från vänster :D
Avslutade med att göra lite framdelsvändningar och lite annat smått och gott :) när jag gick jämte henne så lärde jag mig att läger men handen på magen och drar den bakåt (handen) så backar hon och lägger man handen vid sadelgjordsläge så ggör hon framdelsvändning :)
Imorgon kommer film när vi leker lite och bild :)

Håjt
Passet började skit, jag gick jämte honom och tog fram grejerna (hoppning) och han skulle inte gå fort oavsett om jag smackade eller använde spöt -.- Värmde upp i skritt i ungefär 15 min (om inte mer) sen travade vi lite grann och körde avsaktningar från trav-skritt, trav- halt, halt-skritt, skritt-trav, vilket gick bättre än vad jag trodde det skulle göra.
Började så smått att hoppa när jag kände att han var lydig, uppvärmd och allt, men då hände något med honom. Han skulle dra till höger när vi kom mot hindret så jag la spöt mot höger bogen och då tänkte han sakta av så jag drev på och då hoppade han en bra bit förtidigt och rev hindret= han blev rädd och skulle där ifrån... Kom på hindret igen och samma sak men då lät jag det ligga ner och kom några gånger i trav=hoppa HÖGT över "hindret" så jag saktade av till skritt och gick över några gånger= duktig häst :D
Så satta upp hindret igen och kunde hoppa det rakt och snett åt båda hållen :D Red på en oxer (50 cm) första gången samma som förra hindret, när vi kom mot hindret så jag la spöt mot höger bogen och då tänkte han sakta av så jag drev på och då hoppade han en bra bit förtidigt men klarade det sen andra gången tog han det ordentligt:)
Så red båda hindrerna efter varandra några gånger i båda varven och det gick kanoners :D
Måste lära mig att sluta när det går som bäst...
Hoppade av och gick i mist 20 minuter, mer 30 tror jag för jag plockade undan hindrerna med :P

Låt mig presentera.......

Ring, Pelle, Pillan & Tiger (Lilleman)
Pelle
Ring
Pillan
Lilleman
Pillan, pella & Ring är syskon. De hade ett syskon till Majia men hon försvann förra sommaren.
Majia
Sommaren 06 :)
Deras mamma Findus (eller Findusa som hon egentlige hette) försvann när de var runt 6 veckor. De hade som tur va börjat äta torrfoder, gå på låda och dricka vatten så de klarade sig Vi ringde även till en veterinär och kollae va vi skulle göra och fick då tipset att ge dem mjölk och hålla koll på vikten. Det gick bra i början men Pelle som var minst blev dålig av mjölken men är han störst :P
Innan Majia försvann så han hon få två egna kullar + en foster unge :P. När hon var 1 fick hon sin första kull, 4 st. Vi tog bort 3 och gav bort Tingeling , samtidigt så hittade jag en kattunge i höet men mamman ville inte ge den mat, sötte undan henne så vi (jag, johanna & en kompis) tog med henne hem och hoppades att Majia skulle ta hand om henne vilket hon verkligen gjorde :D
tingeling, ring & Molly :)
Året efter fick Majia en ny kull, där tog vi borta 3 av 4
1 vecka innan vi skulle lämna bort honom råkade mamma köra över bakvagnen på honom så vi fick ta bort honom.
Efter det steriliserade vi Majia
i höstas fick Pillan kattungar 4 st. Vi lät alla leva och  vi behöll själva lilleman :)
Rumpan, Morelli & vad den andra nu hette gav vi bort :)
Så nu vet ni lite om katterna iaf :)

Hur gör hon?

Mamma;

Hej Hej

Det är min dotter som rider shettishingsten, han kom till oss som femåring och inte riden utan riktigt som ngn ovan skrev att han har dragit lite timmer

Dem som har hjälpt min dotter är Eva Sköld, Jessica Schirlbauer, Emma Michaelsson och jag

Den tiden med shettisen är bland det roligaste vi har haft

Hon rider än idag och har en B-Ponny och en D-Ponny och ett halsvblods för som kommer i dagarna

Tack alla för komplimangerna

Ni kan följa hennes liv på www.steffilinde.dinstudio.se

Ps jag ska visa min dotter detta forum så kommer hon att bli jätteglad Ds

Dem tävlade nationell dressyr sista gången på den sista filmen, han blev godkänd hingst pga av hans dressyrmeriter

Hej HejSkrattande

taget härifrån

Dagens :)

Ambra:)
Red dressyr på åken med henne :) Hon gick kanon och hon fick tillslut raca i trva och galopp xD Eller det blev med galopp, hon har börjat tappa sin travar trav och det är tråkigt tycker jag, men men...
Red mycket på volter och, gjorde massa galoppombyten och kom på att när hon går i form och har lugn (nästan för lung och långsam) galopp så sätter hon dem direkt :) Blev lite skänkelviningar med :)
Vädligt kort pass, ca 40 min. var så varmt så vi skrittade av i skogen och då hoppade jag av och tränade på lydnad från marken :)
riktigt fin häst :D
Gammal bild på Håjt
Nej, jag har inte rakat om honom där!
Skrittade fram i minst 20 minuter, rakt upp i skogen. Sen ner på grusvägen, och över en super farlig bro där vi mötte två ungar med en hund -.- och på andra sidan körde 2 traktorer var av den ena vände höet och den andra hade två balvagnar... så efter en massa om och men fick jag över honom och gick några gånger över bron (jag gick jämte) och tillslut så va bron inte alls farlig :)
Red lite på volt på en åker och där gick det sådär men men :P Hade för den delen 3-delat egg bett och det funkade la sådär man ska ha lite bett nu :)

Jag är med och tävlar om att bli veckans blogg och veckans ekipage.
Veckans ekipage nr 1:
http://hastbloggeen.blogg.se/2010/june/veckans-ekipage-2.html#comment

Veckans blogg nr 3:
http://borasryttaren.blogg.se/2010/june/veckans-blogg-finalister.html

hade varit jätte snällt om ni ville rösta på mig :D

Snälla vill ni rösta på mig?

Jag är med och tävlar om att bli veckans blogg på http://borasryttaren.blogg.se/2010/june/veckans-blogg-finalister.html#comment. Vill ni rösta på mig? Jag är nummer 3 :)
Ha en fortsatt trevlig midsommar :D

För dig skulle jag kunna göra det tusen gånger om <3

Den vackraste i mina ögon AMBRA
Red på åkern, med dressyren. Hon var riktigt duktig och blev knappt svettig efter 45 minuter men Wilma (min 7-åriga lillasyster red en stund med :P)
Hon gick stundtals super i formen och då glappade den nedersta tygeln lite så det var inte därför som hon gick i form.
Låter bilderna tala för sig själva,
JAG VET JAG HAR STOLTIST MEN KAN INTE RIDA I DRESSYREN PÅ HENNE :s OCH LINDERONA SER UT SOM EN NYBÖRJARE HAR GJORT DEM xD
glapp
Wilmas ridtur :)
Min tur igen:
Fler bilder kommer :D

Dagens =D

Ambra
Red barbacka, började med att skritta fram i skogen. Där såg hon en älg men hon gick väldigt lugnt och fint vidare, det var jag som stressade upp mig xD
Sen gick vi ner på åkern med massa högt gräs. Mamma mia vad fint hon gick, lugn och gå trav fast hon ville verkligen inte galoppera iaf inte i form.
Tränade på lite galoppombyten, skänkelvikningar och jobba både i lång och låg form och kort och hög form vilket hon gjorde riktigt bra =D Fast i galopp blev det bara lång och låg annars stannade hon eller galopperade mer eller mindre på stället xD
Skrittade av i skogen, njöt av skuggan :D
Jag hoppade av när det var en lite bit kvar, tog lite kort och tränade lite "nh" (vill inte kalla det NH utan jag tycker det är bara är uppfostran att hästen ska kunna stå still och lyssna på mig som ryttare även från marken. Körde lite igång sättningar till skritt och det funka kanoners :D Testade även att ta trav, observera att jag inte håller i tyglarna utan bara smakar lite lätt och börjar springa sen kommer hon efter :) Vi travade några meter sen sa ja prroh och hon stanna och jag stanna :)
Sem pricken över i:et gick jag före henne och över en presenning vilket gick mega bra =D Grannen Lars, Rune och Mona kom och sa att hon var super duktigt och att jag har gjort ett helt fantastiskt jobb med henne :D
:O så långa är hennes hovar verkligen inte!
Efter ridturen fick hon en dusch och schamponering :D

Håjt
Blev ett ridpass på åkern=glad håjt som bara skulle travar trava(han kunde visst det xDD) Men han gick riktigt fint föll dock in i galopp men då va det bara att sakta av för han va obalanserad i traven och då blev galoppen också det och det är inte bra...
Avslutade med att rida med hjälperna runt, mellan och sick-sack mellan ballarna :) Han har mognat så på de senaste månaderna =) Nu brydde han sig inte alls, han kunde stå och nosa på balar :D
Efter ridturen så testade jag att ta på flughuvan och han reagerade inte överhuvudtaget =) Är så stolv över honom, gick över presenningen med mig på ryggen och sen med mig jämte :D Även han fick en dusch, dock inhomhus för han får panik att stå fastbunden i en stolpe :S så det är vårt nästa projekt :)
Han går faktiskt med den på nu,men har grimman på under =D

Vissla & Lufsen, filmer :)

förlåt för att alla filmer kommer upp samtidigt men kunde inte välja vilka jag skulle ta :P

23 juni

-ingen ridning idag men har gjort massa hästgrejer ändå :) Körde in mer spån, börjat göra rent gallret och målat, börjat fixa en ny sommarhage så jag kommer förhoppningsvis kunna släppa hästarna där någon timma imon :)
Sen har jag jobbat, 3 timmar och 45= helt slut :O Benen börja skaka i slutet så sockerkickade igång mig=överskotts energi nu xD
Suck, somnade runt halv 2 och vakna 8, undrar när jag somnar i natt och när jag vaknar imorgon när mamma, pappa och wilma är hemma vilket de inte var idag :P

Veckans blogg :D

Klicka på bilden :)

Bebisar :D

Stallkatten har fått kattungar och igår hittade jag med :D Mamman var så söt så när hon såg att jag gick upp till logen så kom hon efter och "ropade" på ungarna så de kom fram och hälsade :O Helt sick, totalt orädda :-D
Det var 5 kattungar som jag såg :) Två orange, den i knät och två mörka :)
Dåliga bilder men ville inte fixa och greja med telefonen ifall de skulle bli rädda :)
någon som vill ha? :)

Dagens :)

Ambra
Red en runda i skogen, skrittade 99% av tiden. Blev lite trav här och var men mest skritt. Jobbade mycket på formen och tillslut gick hon kanoners :) så när hon går så burkar jag berömma henne med att låta henne gå naturligt igen (det vill säga låta henne gå som hon brukar jag för att spara på hennes bak knän som inte är vana att få så mycket vikt på sig)
Red sen lite på en åker och tränade lite på galoppombyterna och nästan alla satt, hon har lite lättare från om det är högergalopp till vänster eller tvärt om xD Men hon är så duktigt ändå :)
I slutet så fick hon galoppera av och tjena vad det gick :D och tog man i fel tygel det vill säga i nedersta så blev det bom stopp typ, så det lärde jag mig idag xD
Innan ridningen så tränade vi på att gå på presenningen vilket gick hur bra som helst :D

Håjt (tjena vad svankig han ser ut att vara =O)
Red barbacka på åkrarna nedanför stallet :) Blev mycket skritt för jag testade att rida med upphöjt remont utan bett, typ bettlöst. gick väl sådär, han var så okoncentrerad så det var inte sant. Antingen var allt super farligt eller så sket han bara i mig xD
Och stå still det kunde han verkligen inte heller ><
Men han är sööööt :D

:@

!"¤%&%/%¤#%&/%¤&#¤%&=)(/&%¤%&/()?=)(/&%¤%ETO=)&¤EYGBVBN;=/)(/&%¤#"

Igång :D

Ambra :D
Idag satte jag igång henne ordentligt, räknade inte med lördagens ridtur (läst här) Tog det säkra före något annat idag, dog dressyren och pelhambett med dubbla tyglar (ha nedre tygeln som nödstopp) och den nederaste tygeln behövdes xD
Red på en bruksväg (där jag brukar hoppa) blev mycket växlingar mellan skritt och trav och puckot ;) gick i form :') Blev lite chockad att hon inte var det minsta svettig efter en stund så lät henne få galoppera halvt fullt ut, och då behövdes undertygeln helt klart xD
Älskade bebis <3 :D
Btw, ambra passa inte alls i huva xD
hon ville inte alls komma in idag -.- det vill hon aldrig efter att hon har vilat.. Man märker direkt när hon har överskotts engeri, först rymmer hon (tisdags kväll) sen när hon går i hagen och man ska fånga henne då är hon mer vild än tam xD så blev lite "lös longering" i hagen först och tillslut så kom hon faktiskt fram till mig med nedsänkt huvud:D
*sött*

Håjt
För denna gubben blev det markarbete/hoppning med tredelat bett (tror inte jag har haft bett på honom på länge :O xD)
Han tyckte hoppninge var skittråkigt och skulle hitta på egna spöken xD Så dunkarna som vi har som stöd var super farliga så först blev det tvär nit och ett högt skutt i luften och i väg i galopp xD Måste ha sett väldigt roligt ut för en gång tappade jag stygbyglarna och höll på att ramla av..
Men han var otroligt duktigt idag, dock funkade det tredelade bettet inte alls på honom, så får se vilket bett jag ska ha på honom... Ska nog testa eggbett imon så håll tummarna för att det funkar bättre :D

Ridtur i åskregn

Olle och Håjt
Red i skogen för att klättra vilket gick kanoners :) dock skulle han inte gå över några plankor över lite vatten så där skulle han vända och då drog jag i vänster tygel (när han svängde till höger dumt för då försökte han stegra sig...) Men det gick bra och han gick otroligt lugnt och fint över, dock hade jag inget spö försökte undvika det.
Sen blev det lite klättring och det var en aningens jobbig ;) Men han gick verkligen kanon så jag tänkte att jag måste trava lite med så då red vi förbi olle och då vägrade håjt att gå framåtö. Backade ner i diket, stegrade och gjorde allt för att slippa gå hemifrån... Men till slut så fick jag fram honom i trav och då blev han riktigt snygg så vi tog lite galopp :D
Trots att han är som han är så kan han bli väldigt söt :D

Intercooler Håjt

För er som inte ser någon skillnad så drar jag det här:

1. MAGEN! Fick knappt runt den vita sadelgjorden som är 125 cm och nu kan jag ha en som är 115 eller 120. :)

2. Uttrycket, han ser mycket nöjdare nu.

3. "Figuren" även om den är tagen från olika vinklar så ser man att rumpan har musklats och blivit rundare :D

Sen är ju pälsen mycket snyggare men det beror nog mer på att det är vinter och vår =P

 

Sen finna det ju massa saker kvar att göra, t.ex. mer halsmuskler, mer muskler överhuvudtaget men vi är på god väg tycker jag =)

 

 

Men frågan är; Håller ni med mig?


Bilder från VARBERGS KURHOTTEL :D

Bilderna är blandade från torsdag & fredag :)
Tror det var lite för mycket saltvatten i poolen (bilden där jag är super röd i ansiktet...)

jag kunde ha dött ;)

Ambra (hon har blivit tjock :O :D)
Hon har vilat i två veckor och nu kunde jag inte hålla mig längre :P var egentligen tänkt att jag skulle rida Håjt men han ville inte bli fångad idag (?)
Red lite lätt på åkern, barbacka utan grimma, bara ett grimskaft runt halsen x) vilket faktiskt gick otroligt bra, tränade på att hon ska lyssna på min sits och mina hjälper fast stundtals sket hon totalt i mig och gick dit hon ville :P men jag hade flughuvan på så fick ta i den om hon inte ville svänga :)
Tog lite trav och lite galopp vilket fungerade toppen =D
Bilderna är från dagen :)

Åh nej en rundbal så farligt ;)

HAHA Håjt 21/11 xD
Började med att skritta fram bakom stallet och klättra lite lätt :) Tog lite trav och fy fan vad fint han gick! Riktigt tjusigt :)
Gick sen över till en åker en bit bort och tog lite mer trav och galopp, stundtals fick han ordentlig galopp =) så galopperade vi bland balarna och det var så farligt. Kom det en bal på högersidan så sprang han till vänster och tvärt om :P
riktigt sött :D
Han gick super fint i traven och det var snabb trav =)
10/5-10

Hemma :D

så nu är jag hemma igen :) Kanske borde säga var jag har varit :P
Pappa fyllde ju 50 igår så i onsdags vid lunch lämnade vi Lufsen hos sin uppfödare och drog vidare till Varbergs kurort för att njuta av ett par dagar på spa :D
Onsdag;
FÖRLÅT xD
Torsdag;
Emil med din lilla gåvagn :D
Fredag;
Fler bilder & filmer kommer orkar inte mer just nu =P

Grattis pappa :D idag fyller pappa 50 och ...

dsc01505 (MMS)

Grattis pappa :D idag fyller pappa 50 och emil (min systerson) 1 :D


Semester :)

Jag kommer inte kunna blogga på ett tag =( Eller idag och imorgon :P Men vi hörs när vi hörs :D
Puss Och hej :D

så farligt ;)

Håjt & Gottfried
Smsade till Kicki, min bästa kompis som jag inte har träffat sen vi sluta 9an :O Så jag mötte henne i strömma skogen och vi red ner till Härsjön för att bada :P Dock gick Gottfried inte ens i och Håjt doppade hovarna x)
Så idag var det vara en lite slapp ridtur barbacka =)
Men jobbade på lite i formen och han fungerade super fint i travet i form :') Han har fått en riktigt fin form nu =)
Helt underbart att träffa Kicki & Gotte igen :D Saknat Kicki som satan <3

Yesterday :)

Igår tog jag en ganska lång promenad till skolan och tillbaka ~4.5 km :) Stannade för att ta lite kort på kossorna och hästarna :)
Nalle, David, Leostro, Bohun, Juan, Lillebror & Eminente :)
Nalle, Leo, David
Leo, Snyggingen Bohun & Juan :)
Nalle, David, Leo, Eminente, Bohuns rumpa, Juan & lillebror :)
Eminentes hemska flughuva xD
Eminente & Lillebror=)
Juan och snygging bohun :D
förlåt för halvbra/dåliga bilder, men detär svårt att ta kort när man har en hund som inte ville stå still... och jag skakade av någon konstig anledning....

Är uppe på en kvällspromenad med vissla :D...

dsc01456 (MMS)

Är uppe på en kvällspromenad med vissla :D helt underbart väder som ni kanske kan se? :) luktar hö:D


Farligt,farligt men vanligt vanligt :P

Håjt
Har varit så otroligt sugen på att rida ett ordentligt dressyrpass i paddocken :P så vi gick dit och tränade mycket på att ställa på volt och stärka upp min vänstra sida, har svårt och får nästan aldrig rätt sittben i vänster varv, så det tränade jag på.
Började med att skritta ganska länge i åt båda hållen och jobbade i ganska låg form, en fråga bara, vad är skillnaden på att jobba i hög och låg form?
Till slut var han riktigt avslappnad men så helt plötsligt så blev han super konstig och sprang bara fortare och fortare och tillslut så blev det ett tvär stopp. Det visade sig att Carro & Carro (skolans hästskötare & instruktör) gick på åkern med sina hundar x)
så han var ganska tittig efter det så vi slutade där:)
Ja,jag har kommit in i en period där jag ska ha luva och lindat :P

--

SV; Vad kul att höra något positivt från dig ;) Men tack =)
Men jag kan hålla med dig,det sitter lite långt ner =)
Kram :)
Visst är han riktigt snygg :D

Veckan i bilder :)

Fredag
Shoppade loss lite, dock inte denna klännigen kostade typ 1500 kr :P
Bilderna ovanför är från sommarhagen :D
Sommarhage 3 :)

Lite bilder från lördagen :D

Fixades vattenslangen så jag slipper köra ner vatten med traktorn :P Syns det att ajg fick nå flera gånger fram och tillbaka ;)närgången ;) Ambra


här luktar det gott x)


Hon ville hellre lukta på kameran än vara med på bild x)


För en månad sen var han livrädd och vågade inte ens gå fram till flyghuvan, och kolla nu :D *stolt*

Älskade häst <3

Pelle var tvungen att testa kaninburen x)


MåndagTisdag:


Tror Lufsen och Vissla börjar bli bra vänner :)


Onsdag;

Körde in massa spån, ändå blev det spån över (påsarna tog slut...)
Torsdag;Han hade liiite svårt att stå sill x)
jag MÅSTE klippa hennes man snart, kan det bli bättre väder snart?!


Fredag;wilmas skolavslutning :)

Lördag;kolla hundens öga ;D


Vad vill ni läsa om?

Precis som rubriken säger, vad vill ni läsa om?
  • Vad jag använder för utrustning på ridturen, i hagen över allt?
  • Liten presentation på alla andra djuren? (hästarna, katterna, hundarna, kaninen?)
  • Tips på övningar?
  • Mer bilder/filmer?
  • Nu och då bilder på Ambra & Håjt?
  • dagen om nya fynd
  • dröm outfits
säg vad ni vill ha mer av :D
Jag och håjt, Mli och ambra
Sikta, ladda och skjut x)
Jag och håjt :P

Regn, storm, barbacka ;)

Håjt
Red barbacka i storm och regn x) Han var förvånansvärt lugn och hade inte ont efter olyckan igår. brydde sig inte ens om när jag pillade och tvättade såret :) Det är ytligt som tur är, vill inte ha en tredje skada på den hästen...
Red till skolan och runt stallet och tillbaka, precis när vi skulle runda stallet så börja det blåsa så det var svårt att andas, men det var bara några sekunder :)
Fick så otroligt fin trav varje gång. För ½ år sedan kunde man inte sitta ner i hans trav och nu sitter man utan problem =) Fick t.o.m ner han i lite långsammare och då arbetade han mer med ryggen än vad han gör i hans vanliga trav :)
riktigt nöjd över min snygga häst :D
En fråga bara, manken och rumpan är väl ungefär lika höga? Så Håjt är väl mest bara svankig?
Pratade med min granne idag när jag red i väg i stormen x)
Grannen Sofia: nämen är det en ny häst?
Jag; nä det är håjt :)
Sofia; Är det HÅJT!? :O
Vad fin han har blivit :D

Extrem horse makeover

FÖRE
Bajs
Under
SKÖNT =D
Efter
Syns inte så mycket på bilderna men det syns bättre irl :D
Ambra fick också en liten makeover,
lergrisen her self ;)
Visst är hon ruskigt snygg i kroppen nu :D


Extrem horse makeover :D fler bilder när j...

dsc01411 (MMS)

Extrem horse makeover :D fler bilder när jag kommer hem från stormen ;)


Lufsen :D

tog lite bilder på Lufsen förut :)
någons som blev lite avensjuk för att hon inte var huvudpersonen ;)

Vinn en sprillans ny Charles Owen AYR8!

Lycka till :)

Vi va nere för räkning

Håjt
Ja, han är på rymmen x)
Hade tänkt köra lite markarbete, så började att skritta fram i 20 min (om inte mer) sen travade vi fram lite lätt i skogen.
Efter uppvärmningen körde vi lite cavaletti, fast han fattade inte riktigt att han skulle ta ETT steg mellan bommarna inte två och oavsett om jag drev på så tog saktade han av precis innanför saktade han av x) Men de sista gångerna tog han ett steg så vi slutade där och gick vidare till att hoppa lite stuts vilket var första gången i världshistorien som jag hoppas stuts med honom & han har inte riktigt orken för galopp, därför ligger mellan hindret ner :)
Som avslutning på det hela tänkte vi (jag) hoppa en oxer som låg på 70 som högst men vi kom aldrig över det... När vi kom i trav mot hindret (han ville inte ta galoppen) men precis när han skulle hoppa av så halka han till (eller något) och prakade rakt in i hindret och vänster bakskydd lossna och de tre andra satt halv som halvt..
som tur va så hände inget allvarligt, han fick två sår på höger fram och ett på (otursbenet) vänsterbenet. så vi la av där och gick i 30 minuter.
Han haltade inte eller något och sen när jag tvättade hans sår med jodopax (tvätta dagen med ett nytt sår tvättar jag det med jodopax eftersom det dödar både goda & onda bakterier, sen tvättar jag det med koksalt:)
Efter ridturer sätter jag aldrig fast hästarna och det vet håjt om så han passade på att smitta ut när jag inte var vid honom xD så han sprang iväg till hagen, därav bilden x)
Såret på frambenet
fin fläta ;)

Dagens ridtur =)

Håjt
Var bara tvungen att testa huva på honom och jag hittade inte den blåa huvan så det fick bli en grön x) Först fick han lite fnatt i benen, vet inte riktigt vad det berodde på men antagligen hade det fastnat gräs (?) mellan benet och skyddet :P
Skrittade fram på vägen och jag tänkte hela tiden "slappna av i benen emma" och efter en stund kände jag hur bra sits jag fick och hur fint håjt gick.
vi red in på en åker och började trava, och hade en tävling med tre islandshästar ;D vi vann ganska stort :P Sen vände vi och skulle galoppera tillbaka men det visade sig att Håjt kan ta travartrav :O Han sprang sjukt snyggt, som när hästar visar upp sig för andra hästar. så sprang han, huvudet högt och svansen högt =D
Red sen lite på en volt och tillslut gick han riktigt fint, dock lite springig men han har ju vilat i ½ vecka så det är/var ju inte så konstigt =P
Skrittade av i skogen och gick på lite annorlunda vägar. Vi skulle gå över ett "träsk" (inte riktigt ett träsk men blött och geggigt ;)) först var det super läskigt men efter kanske 5 gånger gick han över utan några som helst problem :') Han kan verkligen om han bara vill =)
Snygga häst <3

Vikten om att träna LAGOM

Vet inte hur många som läser Tävlingsyttarens blogg men för er som inte för det, så lägger jag upp en klok sak som hon skrev för ett tag sedan

Just det här med "vikten av att träna lagom" tror jag mycket på. Jag rider sällan längre än 45 min per häst. Hellre ett kort men intensivt pass än ett längre och lugnare, det tror jag bara sliter på hästarna. Framförallt om man harvar runt på ridbanan. När man rider ut är det ju en annan sak, då kan det nog vara nyttigt att vara ute lite längre ibland. 

Sen tror jag att det är viktigt att man rider regelbundet och har en jämnhet i sin träning, att man inte rider hästen stenhårt 3 dagar i veckan och låter den vila resten av dagarna. Men det är inte heller bra om man rider stenhårt hela tiden, utan hästen måste ju få en chans att återhämta sig, att bygga muskler. Det är lite av en balansgång det där, men det viktigaste är förmodligen att lära sig att lyssna på sin häst och använda sig av sitt sunda förnuft. Och att hela tiden tänka på att träna lagom.

Skiv gärna era egna åsikter, det är alltid intressant att läsa :)


Fick inte rida Ambra i början (för min tränar) mer än 30 min och skulle jag till ridhuset/paddocken fick jag snällt gå jämte eller skit i det! Skulle jag rida strömma rundan så fick jag gå dit och hoppa upp det där, segt men titta hur det blev nu :D

som sagt inte jag som har skrivit det. Klicka på bilden för att komma till hennes blogg! :D


Tretorn

Jag vet itne om det beror på stövlarna men många som har tretorn stövlar har mer eller mindre stolsits.. Här är lite bilder från olika ryttare (har ändra bilderna så att ingen ska känna sig träffad!)
(fick förstora denna bild lite)
(vet att de röda sträcken är lite fel, men det är iaf stolsits)
Vet inte om jag ska hoppas att det är stövlarna som gör stolsitsen eller om ryttaren faktiskt har stolsits...

Veckoplanering

Nu när sommaren äntligen är här? eller iaf sommarlovet :P så har jag massa saker som ska göras och det börjar imon :)
*hjälp* ;)

TÄVLING :D

Lycka till :D
Klicka på bilderna för att komma vidare :D

Låt mig presentera

Lufsen:D
Ras: Blandis mellan yorkshire terrier, nakenhund, papilon, dvärgpudel & tibb. terrier :)
Född: 4/4-10
Kön: Hane
Köpt: 6/6-10
T.o.m pappa håller i "den äckliga hunden" Han visste inte om att vi hade köpt honom när vi hämtade pappa på flygplatsen i söndags x)
Bilderna tagna av mig & Mamma :D

Hard work :D

Jobbade igår :) så bilder:)
Såhär ser det ut dagen innan jag ska jobba x)
en liten döing ;)
den andra x)
goldies valpar :)
Goldies valpar :)
Donna :)
Seppie med valpar :)
seppies valp :)
vissla ;)
Tjockisen exploderar snart ;)
Lite läskigt att sitta på toa och helt plötsligt ser man hur Dackie kollar x)
Divo :)

Veckans goa bilder :D

tyckte det var lite lite bilder förra veckan men kom inte på varför men nu vet jag varför x) Jag glömde korten i kameran x) Så här kommer de:
Söndagen 23 
såhär ser men ut när man är dum nog och har vatten i spännerna och rider till hagen x)

Måndag:
Ibland är det bra med gamla hästar ;) Orkade inte bära ambras flugtäcke x)
Tisdag:
estetlektionenälskar himlen :D


its you and me bby <3

Första bilderna ni får se på mig utan ridkläder tror jag ;)Onsdag;Innan ridturen, orkade inte gå så testade att hoppa upp på honom :D

Torsdag;

såhär menade jag med grimman

Började ryka Håjts man ;)

Fredag;
årets första dopp :)
--

Sofia W
" Hejsan!
Jag får fråga en sak, varför låter du dina såkallade amatörer/klasskompisar rid håjt när han är osäker i sig själv, och håller på att stegra, och när inte ens NI kommer överrens, du o hans ledare, varför så sätta upp någon som är kanske rädd att rida, på en häst som inte själv är säker på sin sak?
Även om det bara är en kul grej handlar det säkerheten, och att tänka på hästen, och vill du få en lugn och säker häst och få ett bra ledarskap med din häst, se för sjutton till att det stämmer mellan DIG OCH HÄSTEN!

Kram


sv, detta kommer säkert låta hur konstigt som helst, men han blir faktiskt lugnar när "amatörer" rider lite då och då på honom.
De säger liksom inte till honom vad han ska göra utan han får gå i sin egna lilla värld en stund sen kan jag hoppa upp och då går han kanoners :D Och under tiden som de rider så ser jag vad jag behöver träna på, jag hade nog aldrig kommit på att han får rätt trav direkt om han går i form om de inte hade ridit honom.
Sen tror jag mer att han stegrar för att jag ber han göra saker som han inte vill, tex gå förbi kalvar.. Så han ställer sig inte på bakbenen för att han är osäker utan för att han helt enkelt fick som han ville av sin förra ryttare. Ville han inte gå förbi så slapp han det, det tror han att han får nu med vilket han inte får.
Sen har han inte stegrat på ett bra tag, förutom den senaste, men innan vilan så stod han inte så mycket på bakbenen. Men det beror mer på att han är pigg och vill springa fort och inte springa runt runt på en volt ;)
Bara en fråga till dig.
Förra kommentaren du skrev du Sophia W och nu Sofia W. hur ska du ha det? (Ip-nr är det samma & från samma stad)

Här kollar jag ip-nr
http://www.ipligence.com/geolocation
http://www.find-ip-address.org/ip-address-locator.php
http://www.ip-adress.com/ip_tracer

I'm back :D

Min paus höll i 14 timmar och 40 min x)
Men ni kommer säker märka lite skillnad, iaf till hösten ;) Men hästarna kommer få sommarvila nu, eftersom det är så varmt så kommer jag ännu inte rida och de behöver vila =D Dessutom ska vi snart iväg eftersom pappa fyller 50 :)
Men jag är i en svacka nu men som tur va är det snart sommarlov :)
Men allt kommer ordna sig och jag kommer inte sälja ambra eller något sånt, hon stannar här ett bra tag till!
Två filmer som jag tror att ni inte har sett :)
Man ser dock inte så bra men men ser lite iaf ;)
min favvo film :D
Ambra- blått, håjt- grönt, linnea- svart, sagaro (en inack.) grått

Vi hörs när vi hör....

Som ni kanske förstår på rubriken så tar jag en paus från allt. Paus från bloggen, från hästarna, från internet, från allt.
Känner att jag bara hittar fel hos mig själv, pickar upp små sår som blir större och större som fylls med var och snart kommer explodera...
Känner mig dålig när jag rider, hittar bara fel, blir sur, går tillbaka till stallet besviken på mig själv...
Hästarna får sin sommar vila nu (2 veckor).
Vi får se när jag kommer tillbaka, kanske imon, kanske om en vecka, kanske om en månad, kanske om ett år.
Lägg till mig på bloglovin så ser missar du inte när jag kommer tillbaka :)
bloglovin

Killar kan allt ;) bilder

Visst har han blivit snygg i kroppen :D
Johanna & Nick, Jag & Håjt :)
Emelie, Nimbuz, Kajsa & Malan :)

Red dessutom Nick, Malan igår med :D

Killar kan allt ;)

Ambra
Skulle egentligen haft med henne till skolan på kvällen men så blev det inte...
Testade en ny sak idag. Tog ett remontträns och tog bort bättre och höjde upp nosgrimman (bilder kommer imon) Gick super, hon lyssna kanon så ska testa att rida lite dressyr, hoppning och full fart på åkrar med det ;) (utmana ödet lite x)
Red barbacka upp i skogen. Pigg som hon va så skulle jag trava och satt super bra tyckte jag och då fattar hon sån underbar lugn och go galopp :D
Var tvungen att utmana ödet lite idag så tog nästan full galopp på en åker,  ville inte galoppare förfullt för i slutet av åkern är ett hus med en doberman som brukar springa löst och jag dog inte :) Satt lugnt kvar för hunden var inne :)
Älskar hästen <3

Håjt
Han fick sig en tur till skolan och ridhuset :)
Rickard och Mathias skulle rida, (skulle som sagt haft med ambra med men det var två st som skulle rida och johanna skulle ha med sig sin häst så tyckte jag det var onödig att ha med två hästar :P)
Han var JOBBIG på vägen dit. skolan har sina ungdjur i en hage längst vägen och  det inga som helst problem att gå förbi MEN när vi va förbi så började de springa efter oss och då skulle han vända och springa hem= mot kalvar. Så klart fick han inte det och då skulle han backa, problemet är att det är en hage på båda sidorna så han backade ju in i en tråd... som tur va så hände inget, men jag kände att vi båda började få panik, men tillslut så gick han "framåt"
Då kom nästa hinder, han skulle inte framåt längre utan in på en åker och då lät jag faktiskt han gå där eftersom han är barfota :)
Sen tredje hindret, då ringde mli och då ville han inte längre gå framåt efter det (han stod stilla under samtalet som varade i max20 sek x) Så han börja ställa sig på bakbenen i protest så det fick bli en runda förbi skolans vinterhager (kände inte för att sitta på en häst som stegrar just i en korsning och några meter från en "stor"asfalts väg... och vid vinterhagarna fanns en SUPER LÄSKIG sten x)
Men sen vid ridhuset gick han super, han är så snäll när okunniga sitter på :D (bilder kommer imon:)
Sen skrittade jag och johanna ut i 30 min rundan vi skiljdes åt och nick & håjt verkade trivas riktigt bra ihop :D
Puckoboll <3

21:19

Håjten :)
Red lite dressyr på en åker, tog det ganska lugnt eftersom han har vila ett bra tag :) dock försökte han på sig att stregra några gånger, ville till vänster när jag ville till höger x) Men jag lyckades övertala honom innan det hann bli något stort :)
Riktigt mysigt var det att rida i värmen :)
Imon ska stackarna få ha amatörer på ryggen, det vill säga mina klasskompisar som går jordbruk x)

Då va det dax igen...

Igår när jag kom till hagen på morgonen så satt ambras flughuva helt konstigt :S Hon kan inte ha gjort det själv...

 

Idag på morgonen så satt håjts flugpannband helt åt helvete (förlåt för ordvalet) Ist för framför öronen så satt den BAKOM öronen... Så jag skulle ändra den så gick det inte. Kunde klappa honom men så fort jag höjde handen över ögonen så kastade han sig :S

Ambra hade tre märken, som såg ut att vara slagmärken på rumpan...

 

JAG HATAR DETTA!!!


Dagens :)

Ambra

Eftersom hon har vilat i 4 dagar och går barfota nu (hovslagaren kom igår) så tog vi det lugnt.

Önskade dock att jag hade tagit hacket eller pelhambettet för hon ville springa och var för stark för att få stopp med 3-delade... Men det gick bra :)

Racade i en ganska lång och härlig uppförsbacke i skogen coh shit vad hon blev på sen x) Men lyckades få henne någorlunda avslappnad :)


Btw på bilden ser ni mitt stall, till höger om ambras öra ;) :) Som ni kanske ser så är stallet hööögt och inga träd är högre (den skog som syns på bilden till vänster är en bit ifrån) så därför vill jag ha mina hästar ute när de åskar...


RSS 2.0