Vinnarintervjun =D


Om dig

Namn: Lina Svan
n style="line-height: 17px; font-family: '';">Ålder: Född 85, resten får ni räkna ut själva!

Födelsedag: 3 mars

Stjärntecken: Fisk
Vad gör du när du inte sitter på hästryggen eller är i stallet: Jag hantverkar och syr en hel del. Tränar vikingatida svärdsfighting och är viking ut i fingerspetsarna. Annars så jobbar jag som timvikarie inom äldrevården.

Hårfärg: Rödblond

Ögonfärg: Melerade i grönt och blått med litet stänk av bärnsten.

Speciella kännetäcken: Löjligt långt hår, har jag det utsläppt när jag rider så fastnar det mellan rumpan och sadeln och sen sitter jag fast!

Tycker om: God mat, hästar, min sambo och alla våra andra husdjur (schäferkorsning på 10 år, en katt på 5 år, en kattunge på 15veckor samt två tamillrar på 2 år.)

Tycker inte om: Bilister som inte har vett i trafiken, folk som inte talar sanning och sprider saker utan verklig förankring.

Längd: 167½

Hur länge har du bloggat: Sen i februari/mars 2010, men nu sen någon vecka tillbaka så har Harry en egen blogg som vi ska fylla på allt eftersom den hittar ni här http://harrybus.blogspot.com/
Hur länge är du i stallet på en dag på ett ungefär: Varierar beroende på vad jag gör och hur bråttom jag har. Rekordet på att göra iordning mat, mocka och ta in hästen och byta täcke är 15 minuter. Då hann jag med vändande buss i stallet. ^^ Men i regel så brukar stallet ta 2-4 timmar inkl ridning.
Har du eget stall eller är du inackorderad: Inackorderad i ett stall med 6 storhästboxar, en ponnybox upp till C-ponny och sen lösdrift för två shettisar. Egen paddock med belysning. Spolspilta med varmvatten året om! Stora vinterhagar med gott om plats och sommarbeteshagar som räcker och blir över! Härliga ridvägar som man kan välja både kortare rundor på en halvtimme till rundor som tar 3-6 timmar utan problem!
Vad kommer du göra i framtiden: Förhoppningsvis bli egen företagare. Trivs inte inom äldreomsorgen längre. Det är för mycket sjukdom, för mycket stress hos personalen och arbetssituationerna känns ofta pressade och utan human hantering av de äldre. Det har blivit för opersonligt i äldrevården... Men eget företag inom djursektorn blir det och ett boende med så gott som självhushållning. Har alltid haft en längtan ut på landet och att rå om sig själv. Så eget hus eller mindre gård kommer det bli. Nångång :)

Om hästen på bilden
Namn: Prince Harry, U: Janni af Flöjgard, E: King Harold
Ålder: född 2005
Ras: Kallblodskorsning mellan Shire och Ardenner
Mankhöjd: ca 163-165 cm
Inriktning: Allround. Vi tränar dressyr, hoppning, Akademisk dressyr, trickträning, rider ut långa och korta rundor. Han är också under inkörning, har inte alls mycket kvar nu! Han går fram överallt i stort sett vilken terräng som helst och han formligen älskar att hoppa! Han tar omvägar i skogen om man inte aktar sig till ställen där han vet att det finns saker som man kan hoppa över.  Körningen ser vi fram emot då han är väldigt positiv till all form av arbete samt att om vi är flera som vill ut och åka så är det lätt ordnat.

Bästa egenskap: Hans oerhörda samarbetsvilja, och hans mod. Det är en tigers hjärta i en hästs kropp. Han är inte rädd för något! Han jagar till och med älgar när alla andra hästar sticker!
Sämsta egenskap: Hans envishet, har han bestämt sig för att inte lyfta en hov, ja då får man slita sig blå innan man får upp hoven. Men det envisa är på gott och ont.
Äger du den: Han är min egna sedan 4 år tillbaka. Dvs att jag köpte honom som ettåring och vi har sedan dess vuxit ihopa och känner varandra väldigt bra.


Och bilden:

Vad hände egentligen när bilden togs? Vi höll på att göra serpentiner över medellinjen där målet var att dels få ordning på mina hjälper och jag skulle överdriva dem kraftigt för att på så sätt få dem rätt i kroppen. Samt så skulle vi få med oss hans inre bakben i svängarna. Så genom att överdriva och ha en ridlärare (som inte syns på bild) som jagade på hans inre bakben med spöt för att få med det så vart jag delvis på väg av honom på bilden samtidigt som jag ser ut som om jag tappat bort hästen på vägen.

Vad hände efter? Jag satt kvar på honom även om jag var på god väg att glida av, att träna snäva serpentiner barbacka är kanske inte så smart alla gånger. Men vi genomförde övningarna ett par gånger till, sen blev det till att träna på skänkelvikning och ökning av traven på långsidorna och att korta traven på kortsidorna. Det var en bra lektion som verkligen satte sina spår i kroppen :D Träningsvärken dagen efter vart inte nådig!


http://harrybus.blogspot.com/


I mina ögon är de perfekta!


apu dag 1:)

Nu i tre veckor framöver kommer uppdateringen att suga mer än vänligt. Jag har apu på skolan och orkar inte ta med datorn :P Men ska försöka att lägga upp ett inlägg på morgonen och en -två st på em/kväll :)
Men idag har vi inte gjort alls mycket på apun x) Jag, Emelie, Sonia och Emma är som sagt i skolan *lagom kul sådär men skit samma*
Började med att mli försov sig ^^ Så Jag sonia, Kent och Paulina (de jobbar i stallet) började ta in hästarna dör att visitera dem, tvätta mugg m.m
Sen hänga upp liet tvätt och på em. skrittade jag på Juan(ser spöken) Mli på David & Paulina på Doris (som förövrigt ska ha föl nästa sommar :)
Juan var allmänt galen och hade svårt att skritta, blev några brakut sparkar, trav och galopp på stället, han skulle inte gå rakt och till slut så bocka han (!) xD
Hade det varit Håjt hade jag skitit ner mig men jag brydde mig inte att han gjorde så utan red bara på :O xD

Rolig idé

Haha eftersom hästfolk ser ner på travare som ridhästar så fick jag en dum idé xD Jag ska köpa ett halvblodsföl (eller någon annan hästras) och tävla i trav med den xD
Tror ni det hade blivit en bra travhäst ^^

Hagen

märkte i somras att i en hage så fanns det taggtråd så fick ta undan hästarna där ifrån (grannen sa att han hade tagit bort allt men icke sa nicke-.-) Men fixade det i fredags och såhär ser hagen ut:
Nedre delen av hagen:
framför mig
bakom
till höger
har gått lite till höger
ännu mer till höger, vände mig om och tog en bild åt de andra hållen)
åt andra hållet
mer åt höger
Mitten
från den första bilden i inlägget och rakt upp. ett "fint" rävgryt...
ovanför gryten
ovanför bilden innan
ovanför förgående bild
ovanför förgående bild
till höger på föregående bild
ovanför förgående bild
på samma ställe från föregående bild men har vänt på mig.
Överdelen av hagen
har vänt på mig igen och gått några meter
Till höger från föregående bild
rakt fram från föregående bild
öppningen
till vänster av öppningen
till höger (där i "skogen" är de föregående bilder tagna)
rakt nedanför grusvägen
till höger från grusvägen, de föregående bilderna (rävgrytet t.e.x.) är tagna där inne
till vänster. där skogen börjar till höger slutar hagen
där ensilage balarna är, där slutar hagen
Nedre delen av hagen
fortsatte ner för grusvägen,
till höger
till vänster från öppningen
grusvägen, upp mot öppninge

Släkträffen :)

från vänster: viktor, märta, Lasse (bakom) ? Wilma & gustaf
från vänster: Janne (han och lasse är bröder, de heter typ Jan-Ingvar och Lars-Olof eller något såntXD) Albin, ?, ?
f.v viktor, ? Gustaf, Wilma, Märta
albin
f.v Wilma, Märta, Lasse, Gustaf & Janne
Brännboll:
f.v ? wilma, anna, gustaf och typ ingvar eller något sånt xD
t.o.m jag hamnade på kort ;D
^^
kusinerna :)
treakusinerna & kusinerna :)

Dagens :)

Hästarna fick vila både fredag och lördag.
Ambra
Red barbacka till skolan. Gick sådär, blev iaf skritt, trav och galopp dock börjar jag bli sjuk så jag höll på att ramla av x-antal gånger...
Håjt
Blev en skrittur i skogen idag. Fick träna på att stå still och få gram när jag bad om det inte när han själv ville. och tills slut gick det hur fint som helst :)

Bilder från veckan :)

Eftersom min uppdatering har varit redigt kass denna veckan så kommer alla bilderna från veckan nu :9 (de som jag inte har lagt upp)
Tisdag:
En trött Kasanova ;D
Bohun :D <3
Onsdag
Ser ni trädstammarna i vattnet? De brukar inte stå i vatten xD
Torsdag:

så söta =D

Fredag:

Gråt-mjukis, mörkt- ridbyxor, vitt-tröja xD Vi får inte äta med ridkläder i matsalen så alla i hästklassen går med mjukis de dagar vi har ridning xD

glöm inte tävlingen här

Känner att det är dax att berätta

Kommer ni ihåg när jag skrev detta inlägget.
Hon fick kattunge i måndags, men jag ville vänta med att skriva något iaf den inte skulle överleva. Tyvärr så gick Sixten bort i onsdags em...
Glöm inte tävlingen här!

Släkträff :)

Kan ni tänka er, jag har varit på släktträff =) Först var det lite hemskt, vågade inte säga något men efter ett tag så släppte allt :)
Är faktiskt riktigt glad att jag åkte med :)
Och mitt lag vann i brännbollen och kom 3a i en annan grej :)
Bilder & filmer kommer inom kort *hoppas jag*

TV-sändningar från Ryttar-VM (tiderna är preliminära)

SVT1
Lördag 2 oktober kl 15:50-17:50
eftersänt (dressyrfinal)
Lördag 9 oktober kl 16:50-17:50 eftersänt (hoppning semifinal)
Söndag 10 oktober kl 14:00-16:00 eftersänt (hoppning final)

EUROSPORT

Tisdag 28 september kl 22:00-00:30 direkt (lagdressyr)
Onsdag 29 september kl 21:35-22:40 direkt (lagdressyr)
Torsdag 30 september kl 20:00-21:45 direkt (reining)
Fredag 1 oktober kl 19:45-21:15 direkt (ospecifierad)
Lördag 2 oktober kl 17:00-21:45 direkt (ospecifierad)
Söndag 3 oktober kl 18:45-22:15 direkt (ospecifierad)
Tisdag 5 oktober kl 16:00-18:15 direkt (laghoppning)
Tisdag 5 oktober kl 20:30-23:00 direkt (laghoppning)
Torsdag 7 oktober kl 15:15-17:15 eftersänt (laghoppning)
Söndag 10 oktober kl 12:00-13:30 eftersänt (ospecifierad)
Söndag 10 oktober kl 19:10-20:15 direkt (fyrspann)
Måndag 11 oktober kl 08:45-10:00 repris (ospecifierad)
Tisdag 12 oktober kl 11:00-12:15 repris (ospecifierad)
Tisdag 12 oktober kl 17:15-18:30 repris (ospecifierad)
Onsdag 13 oktober kl 00:30-01:30 repris (ospecifierad)

 

 

ospecifierad=de vet inte vilken gren det sänds från just där =)


Värsta/pinsammaste bilden av alla bilder

Nu är det dax för andra tävlingen i "värsta/pinsammaste" tävligen och denna gången är temat värsta/pinsamma bilder av alla bilder.


 1. Lägg till mig på bloglovin bloglovin
 2. Lägg till bilden (nedan, bara att välja vilken bild, båda går bra) på din blogg, bdb, fb o.s.v och länka till mig.
 3. Skicka in din pinsammaste/värsta bild till satilaryttaren@live.se med din bloggadress, hästens namn och bilden. Döp bilden till temat som är för tillfället. Skriv i mejlet att du har lagt till mig på bloglovin + vart du har lagt bilden. Du som är utan blogg får delta helt klart delta med =D
Ni har fram till onsdag kl 18.00 den 1/p att skicka in era bilder, röstningen börjar på onsdag (1/9) när finalisterna kommer upp och röstningen avslutas på onsdag(8/9) kl 18.
Jag kommer lägga upp max 10-15 bilder, därefter så sedan för ni rösta :)

Vinnaren får:
En lång intervju & en bildlänk här på min blogg i ca 1 månad :) Så ta chansen att öka ditt besöksantal :)

P.s. ni får tolka det hur ni vill ;D d.s

Varje gång jag ser dej känns det som om allting stannar till<3


Som sagt

Var vi på univereum och red på den mekaniska hästen i onsdags. Först va det ingen som ville/vågade rida, sen ville alla rida hela tiden(läs "sen ville emma beata teresia bengtsson rida hela tiden xD)
Riktigt nyttigt tycker jag :) så ni som har möjlighet att åka till ett ställe meden sån häst,åk dit! Dock var denna hästen skänkeldöv och svår att svänga xD Men ;D
fler bilder kommer inom kort hoppas jag =D

Dagens :)

Håjt
Blev ett lite dressyrpass i skolans paddock. Blev mest skritt, han vill inte riktigt. Han har inte riktigt orken att gå ordentligt och på "nya" ställen finns det så mycket att se på t.e.x kossor, hundar, ensilagebalar m.m så han koncentration var inte på topp. Men ett helt okej pass :)
Ambra
Red barbacka förbi skolan och till ett ställe som heter Härsnäs. Hon var riktigt mysig. blev ett par galopprace ;D Sista racet vi tog blev hon så glad så hon sprang så sten flög åt alla håll och träffade stängslet xD (hagar på båda sidorna av vägen) Sen ville hon inte sakta av utan ökade xD Söta häst :)
Btw rösta på wilma, nr 2 :)

universeum

Va på universeum med hästklassen igår :)
Vi fick rida på den mekaniska hästen =D
mer bilder kommer sen :)

Mina <3


Dagens :)

Håjt
Blev bara en skrittur på honom :) Men han var riktigt härlig och stundtals arbetade han riktigt bra med hela kroppen :)
Hade tänkt rida i paddocken men det var nog tur att jag inte gjorde det för han kändes inte som en "paddockshäst"idag xD
Ambra
Blev ett ordentligt dressyrpass i ridhuset.
Hon arbetade riktigt fint i skritt och trav, men galoppen är lite jobbigt men det kommer :) Gjorde lite galoppombyten, skänkelvikningar och lite annat :) Härjade runt i galopp, raca runt ;D mohaha =)
Bilder kommer :) Även fler bilder från igår kommer imon =)

Bloppis

Alla saker tvättas innan de skickas. Frakt är ej med räknat i priset! Vid intresse mejla till satilaryttaren@live.se

smink väska "beauti bag"
pris: 10:- eller högstbjudande
benvärmare
pris: 10:- eller högstbjudande
Hennes collection
Midjekjol
stl 38, grå
pris: 10:- eller högstbjudande
Svart kjol
stl 14 gjord & köpt i england
pris: 10:- eller högstbjudande
Boxerkalsonger (tjejer)
stl 158/164
polyester
pris: 10:- eller högstbjudande
pyjamas
stl 158/164
2 tröjor & 1 byxa
pris: 20:- eller högstbjudande
Träningslinne
stl s/m
pris: 10:- eller högstbjudande
Lila strumpbyxor
stl 158
pris: 10:- eller högstbjudande

Alla saker tvättas innan de skickas. Frakt är ej med räknat i priset! Vid intresse mejla till satilaryttaren@live.seDagens =)

HH( hanna & Håjt) jag och Ambra
Red strömma rundan med Emelie =) Jag på Ambra, Hanna på Håjt & Emelie På Lixsa ;D Va riktigt mysigt förutom att jag och hanna red till emelies stall och emelie red till skolan xD
Hade lite tävlingar och gissa vem som vann varje gång (A) ;D Jag och ambra så klart =D
Och när vi red hem börja det regna, och det gjorde ont! Kändes som hagel! Jag har ont i kroppen sen innan (vet inte vad jag har gjort) och nu p.g.a regnet blev kroppen nedkyld och gör ännu ondare =(

Stallet

Före:
Efter
Inget bra ljus alls men skillnad =)
Taket före
Taket efter

Ber om ursäkt

Jag la ut denna bilden på bilddagboken, och nu efteråt skäms jag. Jag stör mig på att revbenen syns, Jag ber om ursäkt för det.

nya ridhandskar kanske?


Idag ska jag...

 • till skolan
 • spola stallet (om jag vågar ^^)
 • jobba

God morgon föresten ;D

Värsta/pinsammaste dressyrbilden, finalisterna

1.
sweetielarsson.blogg.se/
Jessica & hästen Sweetie
2. caija.blogspot.com
Lina &  hästen Prince Harry
3. Daslawona.blogg.se
Emma och hästen Simona
4.lallisen.blogg.se
Mikaele och hästen Pelle Major
5. jojiiz.blogg.se/
;
Johanna och Tingeling?
GRATTIS TJEJER NI ÄR EN AV FINALISTERNA =D Nu är det bara att ragga röster ;D
 • Röstningen avslutas kl 18 på söndag (29/8)
 • Man får rösta på sig själv ;D
Vem röstar du in

Dagens :)

Håjt
Var tänkt att vi bara skulle ut och skritta men kände att han behövde gå i paddocken och det är jag glad över =) Började med att skritta ut i ca 20-30 minuter, förbi kenneln och Järån (han stegra bara 2 gånger eller något) Sen tillbaka och in i paddocken.
Han har aldrig gått så jävla bra! I början gick han max 2-3 steg i form i slutet gick han hela tiden, jag kunde byta volt utan att han tappa formen och framåtbjudning. Han var helt fantastisk.
Avslutade med att skritta ut förbi våran läskiga trappa, läskiga hundar och Wilma som han blev rädd för xD
Han kan verkligen om han vill =D
Ambra
Red ut barbacka i 30 minuter. Precis när vi gick utanför stallet ösregna det och efter 50 meter var vi blöta (fast jag hade skrittäcke xD Men hon var härlig och red helt utan krav :)

HANNA :D

Ni vet när ni ska skriva om en person men ni inte vet vilka ord ni ska använda för att folk ska förstå hur underbar människan är? Så har jag det nu. Hanna vill att jag ska skriva om henne på bloggen men ärligt talat vet jag inte alls hur jag ska börja eller skriva för att ni ska förstå vilken underbar människa hon är!
Men Hanna är hon som red Håjt i höstas/vintras och är en riktigt underbar vän till mig, en som jag absolut inte vill förlora.
Men jag vet inte vad jag ska skriva så ist kommer det lite bilderHanna till höger
Hanna till vänster
hanna till höger ;D
mitten


HÄR ÄR EN FET LÄNK TILL HENNES BLOGG ;D
btw någon mer som tror att någon kommer vilja slå mig på i morgon xD En del bilder tror jag aldrig att hon har sett ;D
Men när man kollar på dessa bilder så minns man verkligen hur kul vi har tillsammans, en bild säger mer än 1000 ord =D <3

=D

En i trean som har skrivit detta till mig :) Visst blir ni lite avundsjuka ;D Tack så hemskt mycket :)
Hennes sida
visst är hon en duktigt fotograf? :)

Dagens :)

Ambra :)
Red ut i hack, barbacka. Började att skritta på vägen i ca 20 -30 minuter, Gjorde lite skänkelvikningar, vilket gick riktigt bra när jag petade till henne ;D
Sen red vi lite i paddocken och skrittade runt på volt, skänkelvinkingar, bakdelsvändning m.m
Hon var så mysig och jobbade på riktigt fint i form och under sig =D Så vi travade lite och fortsatta med sänkelvikningarna och volterna och när man gör skänkelvikningarna åt höger går det hur lätt som helst men åt vänster har hon lite svårare... Men vi jobbar på det :)
Avslutade med att skritta henne och när vi red förbi våran uppfart gick hon upp dit xD Sen red vi förbi trappan som pappa håller på att greja med och den var liite farlig ;D
Tog fina häst <3
Håjt (till höger)
Red barbacka med hack. Hade tänkt rida i paddocken med det börja ösregna när vi var på väg dit/hem så struntade i det.
Började med att skritta ut i skogen och förbi trappan som ambra tyckte var liite farlig men Håjt tyckte den var JÄTTE farlig och skulle så långt bort från trappan = ut i potatislandet xD när jag fick upp honom därifrån så fortsatte vi förbi trappan och upp i skogen.
Sen hem igen och förbi den farliga trappan, så gjorde lite bakdelsvändningar och gick förbi trappan tills han fattade att det inte var det minsta farligt ( behövde bara gå förbi 5-6 gånger eller något sånt) Blev även lite skänkelvikningar för honom, dock bara skritt :)

Hittad död

Kommer ni ihåg när jag skrev om denna hästen:
Han har hittats död...
Jag beklagar verkligen!
Läs mer här

Hööks VS Bröjes

Hööks
(4 st, fram och bak)
299 Kr

699 Kr

379 Kr

Summa=1377+99 (Frakt/expeditionsavgift & postförskottsavgift) =1476

Börjes

(2st fram)
135.00

(2st bak)
115.00

438.00

323.00
Summa: 1011 +118.75 (Frakt & postförskott) =1129.75

Frågan är:
Det dyraste är inte alltid bättre

Kattunge?

Min fina kissemisse Ring ska ha bebisar:) Är det någon som är intresserad? Är det ingen som vill ha dem så kommer vi få ta bort dem, tyvärr...
Knaskatt :)
p.s anmäl er till tävlingen :) här
och ni får gärna rösta på ambra nr 3 här
Tack så mycket =D

-

Selma om Min dröm:
Glöm inte att du måste ha ett litet stall för nya hästar för att se om dom bär på sjukdomar och kanske kunna använda samma stall för sjukboxar ^^ 
Smittorisk du vet.
Hälsa alla på strömma från mig :D
sv; tack Selma det hade jag helt glömt bort! Men jag kan använda mitt stall som jag har nu som jag kan använda som sjukstall/karantän stall :)
Självklart ska jag göra det :)
Ha det så br a=)

Smyg reklam ;D

Det är lite sorgligt att folk inte tar reda på saker innan de snackar skit. Jag tog fel tröja idag (har flera tröjor som är exakt lika förutom en där det står "Emma (L) Ambra och satilaryttaren.blogg.se" och så tog jag såklart den.
Tror inte att jag missa kommentarer som vissa sa^^
Men hallå? Ettorna måste ju fatta vilken blogg det är som gäller liksom?
2orna & visa 3or läser ju den redan :)
Det är ju dumt att snacka skit så man faller längre och längre ner i andras ögon, tänk på det!

DAGENS =D

Håjt (haha, stod och borsta nea och han blev avis xD)
Red barbacka med hack i skogen i ca 30-40 minuter. Riktigt härligt men han har tappat ryggmuskler på en vecka =O Märks när de inte har gått i en hage med terräng eller ridits, men det ska vi jobba på :)
lekte lite följa john efter ridpasset (skulle hämta ambra ;D)
Ambra
Blev även ett barbacka pass med hacket för hennes del =) Skrittade i skogen ca 20 minuter :)
Fina underbara häst, blev mest bara mysridning :)

Min dröm

Det är många som har undrat vad jag menar med "Följ mig i min blogg och se hur min dröm kommer allt närmare :D"

Så jag tänkte berätta vad min allra störta dröm är, dock är jag lite fundersam om jag verkligen ska berätta de. Jag är en sån som inte vet om man ska berätta eller inte. Så vet blås ut ljusen och önska dig något, men säg inget? Det är det, men jag berättar det för er ändå :)


Det är inte att bli känd, modell eller något sånt (fast när jag var liten ville jag bli modell och en känd fotbollsspelare :P)

Nä min största dröm är att få träna och utbilda varmblod (och andra hästarraser) som inte längre funkar på travet längre.


Idé fick jag när jag köpte Ambra, då tänkte jag att jag ska skola om henne och sedan sälja henne och tjäna pengar på det (hehe). Men jag har stannat, jag vill inte sälja henne inte än utan jag ska ha henne några år till (hoppas jag) utbilda henne mer, tävla lite lätt och kanske ta ett föl på henne (har redan nu börjat planera när, vilken hingst o.v.s och antagligen så blir det efter studenten)


Men jag vill inte ha ett stall som på bilden, utan uteboxar. De ska vara 20 st, 10 på varje sida mittemot varandra. "Stallgången" ska vara stenbelagd och det ska vara tak över hela allt ett så man ska kunna stå i "stallgången" utan att bli blöt när det regnar.

Så det blir ungefär som ett vanligt stall.
Mörkblå- spolboxar
Gråa rummet med blått i- gästrum/lägenhet till mig ;D
Röd- sadelkammare

Jag ska själva ha ca 5 egna boxar till mina hästar och utbildningshästar, resten av boxarna ska vara till uthyrning, speciellt för strömmas elever.

Jag kommer inte ha vattenkoppar utan jag vill ha spänner för att ha koll på hur mycket dricker, en foderkrubba som ska gå att "välta" ut så man slipper gå in i boxen när hästen ska ha kraftfoder & på boxdörren ska det sitta en täckeshängare.

Varje box ska ha ett fönster ut som ska gå att öppna utåt :)

Det ska även finnas en värmelampa, så att det är blir lite värme inne och inte -20 på vintern ;D

I duschboxarna ska det inte vara något galler eller jo men det ska gå att stänga in en så att man är i en fyrkan med 4 träväggar, så att värmen stannar inne om man duschar hästen på hösten- våren.

I alla boxar ska det var gummimatta underst.

Vid stallet ska det även finnas paddock,skrittmaskin & förhoppningvis ridhus :)

Fast större

Hagarna ska självklar vara kuperad & stora, med skydd (träd) för alla väder och helst ska så många hästar sommöjligt gå ihop.

 

(klicka på bilderna för att komma till sidorna)

 

Så nu vet ni lite vad jag menar med "Följ mig i min blogg och se hur min dröm kommer allt närmare :D"


Veckans värsta/pinsammaste!

Nu är det dax för andra tävlingen i "värsta/pinsammaste" tävligen och denna gången är temat
VÄRSTA/PINSAMMASTE dressyrbilden


Såhär går det till:
 1. Lägg till mig på bloglovin bloglovin
 2. Lägg till bilden (nedan, bara att välja vilken bild, båda går bra) på din blogg, bdb, fb o.s.v och länka till mig.
 3. Skicka in din pinsammaste/värsta dressyrbild till satilaryttaren@live.se med din bloggadress, hästens namn och bilden. Döp bilden till temat som är för tillfället. Skriv i mejlet att du har lagt till mig på bloglovin + vart du har lagt bilden. Du som är utan blogg får delta helt klart delta med =D
Ni har fram till söndag kl 18.00 att skicka in era bilder, röstningen börjar på söndag när finalisterna kommer upp och röstningen avslutas på onsdag.
Jag kommer lägga upp max 10-15 bilder, därefter så sedan för ni rösta :)


P.s. ni får tolka dressyrbilder hur ni vill bara det är ett dressyrmed ;D d.s
p.s2 läs här först om ni undrar något(regler o.s.v)

Nytt samarbete =)

Ni har väl inte missat att jag har fått ett nytt samarbete med MYHYGO KVINNA? MYHYGO Kvinna
Riktigt roligt =)

Det skulle vara jätte snällt om du ville rösta på min bild http://hastbloggeen.blogg.se/2010/august/roligaste-uttryck-2.html#comment
Min bild är nr.3 :)
Tack =D
Det skulle vara jätte snällt om du ville rösta på min bild
http://hastbloggeen.blogg.se/2010/august/roligaste-uttryck-2.html#comment
Min bild är nr.3 :)
Tack =D

Söker dispens för att få ha kvar taggtråd!

Från och med 1 januari i år så är det förbjudet att släppa hästar i hagar med taggtråd ändå är det många som har det ändå eller söker dispens för att slippa byta tråd.
En sa att det är lika skadligt att ha taggtråd som att ha vanlig tråd, men det stämmer ju inte alls?
Vanlig tråd ska sitta upp ordentligt och gör då inte så mycket skada som en taggtråd gör även om den sitter uppe ordentligt eller dåligt.
Linnea fastnade i taggtråd som föl /unghäst och har ett stort ärr
Håjt fastnade i en dåligt uppsatt tråd med vänster bak vilken resulterade en sena avsliten... Helt sjukt att folk inte orkar byta tråd!
De prata om detta i lördags på p3 nyheter...

Alexander Rybak

Vet inte hur många det var som såg på Alexander Rybak i söndags när han sjöng på Bingolotto på tv 4+. men han sjöng bara 2 låtar =O 2 låtar på 1½ timma är sjukt! Han skulle sjunga minst 10 låtar ju=)
klicka på bilden för att komma till hans fb, där bilden är tagen ifrån.
Men seriöst ni måste hålla med om att han är söt :D Jag hade mer än gärna varit en av de tjejer som är på den bilden (A)

Intresse att köpa hjälm?

Vi ska sälja ridhjälmar på vårat småföretagande :) Tror det blir någon av Charles Owen-hjälmar som kommer att vara billigare än vad det är att köpa själv, dock vet vi inte hur mycket .
Men finns det något intresse att köpa dessa hjälmar?
Charles Owen Wellington Classic Riding Hat

The Charles Owen GR8 Hat

Charles Owen Wellington Professional Hat

Charles Owen AYR8 Helmet

JAG ÄR MED PÅ EN UT LOTTNING UTAV ETT PAR Veredus Carbon Gel

Bilden är klickbar och du kommer till rätt sida =)

Bloggtävling =D

Klicka på bilden :)

Söt men korkad;D


Hööks VS Bröjes

HÖÖKS
Pris 2 079 Kr

Pris 949 Kr

Börjes
Stäng
Pris: 1925.00
Stäng
Pris: 788.00

Strorstädning i stallet =D

innan:
under:
efter:
Första och sista gången som denna får röra på sig:
Längtar så tills sadelkammaren är klar =D

När jag känner mig som sämst då finns ni där! Tack alla <3

Vet verkligen inte hur jag ska kunna skriva för att du ska förstår vad din kommentar berörde mig angående bilderna som jag la upp på Håjt. Men här är ALLA kommentarerna! Tack så hemskt mycket!
Julia om Håjt 22 april- 10 augusti:
Gud vad fin du har fått honom! :) Verkligen stor skillnad :D

tilda om Håjt 22 april- 10 augusti:
ojojoj vilken skillnad! va duktig du är :)

johanna :) om Håjt 22 april- 10 augusti:
Skillnad ! Han är verkligen jätte fin :)

Hanna :) om Håjt 22 april- 10 augusti:
sv: tack så jätte mycket :) fick du in mkt bidrag? :)
Söta bilder och oj viken skillnad :D

elin carlsson, om Håjt 22 april- 10 augusti:
så fin :) verkligen menar det!

Sanna (sanna_altesson@hotmail.com) om Håjt 22 april- 10 augusti:
han har blivigt jätte fin :) du ska va nöjd att d har hänt så mkt på två ½ månad.. 
det är nästan samma skillnad på min häst, men jag har ridit han i ca i år,
o innan mig reds han på ridskola (han states igång där lite) och byggde
underhals ist för riktiga o bra muskler ^^

sussi om Håjt 22 april- 10 augusti:
Men oj då.. 
Härligt å se att han faktiskt är lite "tjock" på en del bilder.
Han har ju i övrigt ändrat sig mkt i kroppen.
Den lilla xtra depån blir ju bra å anv till å bygga muskler =)

emma om Håjt 22 april- 10 augusti:
mycket finare har han blivit :)

Jeanette om Håjt 22 april- 10 augusti:
Oj, det ser knappt ut som samma häst, jättefin var han. :)
Skulle också vilja ha en häst :( Men men, det kräver mycket tid och pengar.


svar på kommentar som skulle ha kommit upp förra veckan, men bättre sent än aldrig =)

malin
sv; okej, jo jag håller på att utbilda min :) otroligt kul! 

mysigt stall :)
sv; Jag kan helt plötsligt inte komma in på din blogg :S :O
Kan hålla med dig det är skit kul att utbilda hästar =D
Tack =D

Svar från frågestunden del 2 :)

Anna Hjulström
Hur länge har du ridit?

Sv;

Jag började när jag var 6 på ridskola sen när jag var 9 slutade jag (flytt och gilla inte ridläraren) och hade att uppehåll i kanske ½ år (red linnea lite då och då men inte så mycket)

Så typ 10.5-11 år ;D

Vikkan

Om du skulle få vilken häst som helst i världen vilken skulle du då vilja ha?

Vad skulle du säga är din största styrka/svaghet med din ridning?

 

Sv;

1. Oj, vilken häst jag vill? Måste den vara levande? Isf skulle jag vilja ha Okidoki

Han var en av mina absoluta favorithästar i toppen, så jäkla fin

2. Oj jag en envis xD både bra och dåligt ^^

M

Varför köpte du varmblod?
Vad fick dig att just köpa Hojt och Amber? 
Vad gör du efter skolan?

 

Sv;

1. Jag köpte en häst! Jag brydde mig (och bryr mig inte) om vad hästen är för ras utan hur dess personlighet är.

2. Jag var inte den som köpte håj. Ambra bara fastnade direkt, första och enda hästen jag provred. Fasnade redan för de första bilderna jag fick

3. rider, jobbar och nördar framför datan ;D Du själv då xD

Michaila:

Hur kom du på namnet till din blogg?

Sv; jag vet faktiskt inte ^^ det bara pluppa upp xD

 

Maria :

Hur skulle en helt perfekt dag i ditt liv se ut?
Favoritras på häst?
Om du vann 10miljoner, hur skulle du då använda dem?
Vilken häst har betytt mest för dig?
Varför började du syssla med hästar?
Beskriv din drömhäst!

 

Sv;

1. haha, bara det finns massa godis är jag nöjd, att någon gör maten, då är min dag perfekt :D

2. Bryr mig inte om rasen. Men varmblod är väldigt härlig ras :P

3, hästarna, ett nytt stall hade inte suttit fel. Och kanske liiite grejer till mig ;D

4.  Ambra & Linnea, eller alla hästarna betyder mycket för mig på olika sätt.

5. Jag vet inte, mamma red och hade häst, johanna red så jag ville också börja:P och på den vägen är det :)

6. Hmm oj, måste du ställa så svåra frågor ;P Har aldrig tänkt hur min drömhäst ska se ut ^^

Eller jojag har ju två drömhästar nu =D

Elsa

Hur länge har du ridit?
Vad är ditt mål med ridningen?
Vart kommer dina hästar ifrån och hur kommer det sig att du har just dom? :)

 

Sv;

1. Jag började när jag var 6 på ridskola sen när jag var 9 slutade jag (flytt och gilla inte ridläraren) och hade att uppehåll i kanske ½ år (red linnea lite då och då men inte så mycket)

Så typ 10.5-11 år ;D

2. att utvecklas och ha kul :) Kanske tävla lite?

3. Linnea- ingen aning, Ambra, köpte jag från hyssna är född i bollebygd & Håjt köptes från öland men född i kalmar.

Jag vet faktiskt inte:O det blev bara så :) Och det är jag otroligt glad över =D

 

EvelinaIngemansson

Först & främst vill jag säga att du har underbart fina hästar & en riktigt bra blogg!

Nu lite frågor:
1. Har du ridit på ridskola?
2. Hur länge har du haft dina pollar?
3. Om du får beskriva dig med 3 ord, vilka?
4. Beskriv dina hästar med 3 ord var.
5. Va vill du göra när du blir stor ? 
(:

sv;

Åh tack så mycket =''D

1. i ungefär 3 år :)

2. 4 år :) eller a ambra i 4 år och håjt i snart ½ -1 år men han har funnits här i 4 så säg fyra :P

3. Dålig humör, överenergisk & skrattar åt allt xD

4. Ambra- söt, smart, lättlärd

Håjt- smart, korkad ^^, BUSIG

Nea- otroligt smart, kelgris, matvrak xD

5. Jobba med hästarna, eller göra det som jag tycker är roligt =)

theresé och bengtsson

asså jag vet ju inte så mkt om dej och hästarna, men...
frågor:
*hur länge har du haft dina hästar?
*hur gammal är du?
*hur gamla är dina hästar?
*vad satsar du på?
*vilken färg skulle du ALDRIG sätta på Håjt ?
*vilken färg skulle du AlDRIG sätta på Ambra?

Sv;

1.  4 år :)

2. 17 och 3 månader och 26 dagar

3. 10 håj, 13 ambra och 28 nea :)

4. om du menar inom ridsporten så är det väl att få hållbara hästar och hoppning :P

5 & 6.Rosa tror jag. Jag är inte en männsika som gillar rosa. Eller jag har rosa tapeter men xD

kajsa :

1. Hur länge har du ridit?
2. Vad fick dig att börja rida?
3. Vem är din idol inom hästsporten? 
4. Ditt favoritmärke?

=)

Sv;

1. Jag började när jag var 6 på ridskola sen när jag var 9 slutade jag (flytt och gilla inte ridläraren) och hade att uppehåll i kanske ½ år (red linnea lite då och då men inte så mycket)

Så typ 10.5-11 år ;D

2. mamma red på ridskola, johanna red på ridskola, vi hade nea så det var väl så :P

3.

Malin Baryard-Johnsson Jag vet faktiskt inte riktigt varför jag gillar henne men hennes sett att rida, hennes sits är ett skolsexempel :)


klicka på bilden

Rolf-Göran Bengtsson, vet inte riktigt varför men han är en av mina stora ryttaridoler :)

 

Och min tränare =D

4. Har inget favorit märke :P köper det jag tycker är snyggt =)

 

Klara
Hur kom det sig att du började ha hand om travre?
Vad anser du att de har lärt dig under tiden du har tagit han om dem?
sv;
1. Jag vet inte fick ett kort på Ambra och det är så det började =)
2. Jag har iaf fått längre tålamod =D Oj massor, min sits är grym nu(enligt mig) har inte stolsits, jag får oftast hästarna i den form som jag önskar. en massa =)

Anna
Hur långt har du kommit i utvecklingen i dina hästar? Är lite extra intresserad eftersom jag också har ett varmblod!
sv; En bit :) vi kommer aldrig kommma upp i världscupen men en bra bit =) Tiden har gått fort och jag är nöjd för varje litet framsteg som vi tar =D

Amanda Gustafsson
Va är roligast tycker du, hoppning elr dressyr?:)
sv; HOPPNING =D

Sophie
Vad var det som fick dig att köpa travare?
Vilket "ridgymnasium" går du på? :)
sv;
1. Jag vet inte fick ett kort på Ambra och det är så det började =)
2. Strömma naturbruksgymnasium med inriktigt på häst :)

anna
om du fick välja vilken kändishäst i världen du ville, vilken skulle du välja då? :)

 

Oj, vilken häst jag vill? Måste den vara levande? Isf skulle jag vilja ha Okidoki

Han var en av mina absoluta favorithästar i toppen, så jäkla fin

Och min tränare =D

 


God morgon:) vårat internet funkar inte fö...

God morgon:) vårat internet funkar inte för tillfället och jag ska ut 4 stallet och spola :)


Började gråta på jobbet idag :(

Molle =)
Två valpar blev sålda idag, en jämthane Molle och en dreverhane Hero :) Egentligen skulle inte hon som köpte Hero inte ha någon hund utan hon kom för att lämna mat för hennes gamla hund gick bort i fredags. Men det slutade med att hon köpte Hero =D
När hon gick till bilen med honom, efter att ha betalat honom så ropa hon, hoppa som ett barn och hade glädje tårkar ='D
"Jag har en hund, jag är inte ensam längre" Jag är med hund" Inte konstigt att jag börja gråta =D är så glad för hennes skull =D och det är en riktigt läcker valp hon köpt med =D


Dessutom fick jag tårar i ögonen när min älskling Alexander Rybak sjöng Fanny little world på tv 4+ =D

Svar från frågestunden del 1 :)

rebeckahultqvist

Hur länge har du ridit? :)
Dina framtidsdrömmar? :)

Sv;

1. Jag började när jag var 6 på ridskola sen när jag var 9 slutade jag (flytt och gilla inte ridläraren) och hade att uppehåll i kanske ½ år (red linnea lite då och då men inte så mycket)

Så typ 10.5-11 år ;D

2. Håller faktiskt på att skriva ett långt inlägg om det :) Är egentligen klar men jag vet inte om jag vill posta det eller inte. Ni vet blås ut ljusen och önska dig något, men säg inget? Det är lite det som stoppar mej ;D

 

FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

Vad är ditt mål med dina hästar? :)

Sv; Hmm, Att ha kul med dem framför allt =) Sen att utveckas tillsammans med dem och sen kanske få tävla lite =) Men ha riktigt är viktigast =D Men mina mål för iår är:

Ambra:

 

 • Få mer muskler
 • Gå stadigt i form + mer undertramp (heter det så xD)
 • Komma ut på lite klubbtävlingar
 • Få bättre balans
 • Ställning (speciellt i vänster varv)
Håjt
 • Få mer muskler
 • Uppfostran
 • gå stadigt i from + mer undertramp
 • Få ordning på traven och inte en massa grispass mellan skritten och traven
 • Börja hoppa lite banor hemma

 

 

L om Frågestund:

Vad vill du bli när du blir stor? 
Är ditt liv perfekt eller vad vill du ändra i så fall? 
Din drömhäst

Sv;

1. Haha, hade jag fått denna när jag var liten så hade jag svarat större, men nu är jag större xD Men jag vet fortfarande inte riktigt va jag vill bli :) Eller, jo något med hästarna, kanske en duktigt varmblodsutbildare ;D

2. Oj, vilken svårt fråga =O Mitt liv är kanske inte perfekt men jag är nöjd med det=) Men kan liksom inte få allt utan man måste längta efter att få saker för att sedan blir glad när man får det. Asså jag kan nog inte riktigt svara på den fråga tyvärr :/ Hur är ditt liv ;D

3. Hmm oj, måste du ställa så svåra frågor ;P Har aldrig tänkt hur min drömhäst ska se ut ^^

Eller jojag har ju två drömhästar nu =D

Matilda

vad fick dej att börja blogga ? (:

sv; Jag kände att jag behövde skriva av mig :P Hände långt innan jag skaffade denna bloggen. Typ 3 år sedan eller något sånt.

Men även lite för jag ville också tjäna pengar som blondinbella xD

 

Julia

1. Hur länge har du haft dina hästar?
2. Har du ridit in / utbildat dom själv?
3. Har du tävlat med dina hästar någongång?

Sv;

1. Ambra & Håjt i 4 år (eller håjt har iaf varit här i 4 år och i familjens ägor) men Ambra har jag ägt i 4 år 15 september :)

Linnea har mamma ägt i 24 i år nu :)

2. Jag har utbildat & skolat om dem själv =)

3. Med ambra har jag tävlat med en gång.. Gick inte så jätte bra =/ Får se om jag vågar starta i någon cr till hösten :)

lolvira :DDD

Vad fick dig att skaffa blogg? :D

Sv;Jag kände att jag behövde skriva av mig :P Hände långt innan jag skaffade denna bloggen. Typ 3 år sedan eller något sånt.

Men även lite för jag ville också tjäna pengar som blondinbella xD

 

elin carlsson,

vad vill du bli när du blir "stor"? något drömyrke?

Sv; Haha, hade jag fått denna när jag var liten så hade jag svarat större, men nu är jag större xD Men jag vet fortfarande inte riktigt va jag vill bli :) Eller, jo något med hästarna, kanske en duktigt varmblodsutbildare ;D

 

.

Vilken är din favorit häst ras? =)

Sv; Någon favorit ras kan jag nog inte säga att jag inte har eftersom jag går mer på hästen personlighet men visst jag tycker bäst om varmblod :D

 

Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m. :

Vad är dina mål med dina hästar? Tävlingar, träningar osv?
Har du någon förebild & vad betyder den för dig? Varför ser du upp till just den personen? :)

Sv;

Hmm, Att ha kul med dem framför allt =) Sen att utveckas tillsammans med dem och sen kanske få tävla lite =) Men ha riktigt är viktigast =D Men mina mål för iår är:

Ambra:

 • Få mer muskler
 • Gå stadigt i form + mer undertramp (heter det så xD)
 • Komma ut på lite klubbtävlingar
 • Få bättre balans
 • Ställning (speciellt i vänster varv)
Håjt
 • Få mer muskler
 • Uppfostran
 • gå stadigt i from + mer undertramp
 • Få ordning på traven och inte en massa grispass mellan skritten och traven
 • Börja hoppa lite banor hemma

 

Jag vill ut och tävla med båda hästarna i dressyr, hoppning och fälttävlan. Jag har de senaste nätterna drömt att jag tävlar med både ambra och håjt i 130-140 hoppning, dressyr (typ sammahöjd på hoppningen, vad det nu heter xD) och bra i fälttävlan med :) Men vi får se hur långt vi kan gå :)

Malin Baryard-Johnsson Jag vet faktiskt inte riktigt varför jag gillar henne men hennes sett att rida, hennes sits är ett skolsexempel :)


klicka på bilden

Rolf-Göran Bengtsson, vet inte riktigt varför men han är en av mina stora ryttaridoler :)


 

Men min tränare är en av de människor som jag känner som jag verkligen ser upp till

Andra gången som hon rider Ambra :)

btw här är hennes hemsida

Celine
Hur högt har du hoppat Ambra respektive Hojt?
Och hur högt har du hoppat allt som allt?

sv;
1. 120 (bana) med ambra & 1 meter (ett hinder) med håjt :)
2. 120 cm :P
Frida
fråga: hmm.. hur länge har du ridit? :))

sv;

Jag började när jag var 6 på ridskola sen när jag var 9 slutade jag (flytt och gilla inte ridläraren) och hade att uppehåll i kanske ½ år (red linnea lite då och då men inte så mycket)

Så typ 10.5-11 år ;D

A N N i C A * W E N N B E R Gs
hur långt hade du tänkt att gå med ditt varmblod ?
Tävlingsmässigt menat (:
Jag själv är ju b-tränare i trav och vill fördjupa mig i rasen överhuvudtaget , jag tycker personligen att varmblod är en mkt trevlig hästras både till det de är framavlade till att göra OCH som ridhästar (:
tack för en trevlig blogg , btw !
sv;
Vi får se hur långt vi kan komma. Håjt tror jag faktiskt kan gå riktigt riktigt långt :) Jaså är du? Häftigt :)  Kan bara hålla med dig, de är helt underbara och riktigt lättlärda iaf mina två :P
Åh tack så mycket kan bara säga det samma =D

Therese
Hur länge har du ägt dina hästar? :)
sv; i 4 år :)

Johanna
Vad är det du gillar mest med travhästar?:)
sv; jag vet faktiskt inte det. Det är något med dem som jag bara fastnar för =) Kanske för att de är så lättlärda :)

FRIDA HJÄRTA KEVIN
Vad är det bästa du vet?
Favorit blogg?
Favorit färg?
Hur gammal är du?
sv;
1. hästar och godis =) och gå upp tidigt på morgonen, typ vid 5 (på sommaren)
2. Oj, har många :)
3. grått xD
4. 17 år, 3 månader och 28 dagar

Sara
När började du rida? 
Hur gammal var du när du fick din första häst?
sv;
1.

Jag började när jag var 6 på ridskola sen när jag var 9 slutade jag (flytt och gilla inte ridläraren) och hade att uppehåll i kanske ½ år (red linnea lite då och då men inte så mycket)

Så typ 10.5-11 år ;D

2. jag har aldrig fått någon häst utan jag köpte Ambra när jag var 13.


ida andersson
Är det din egna häst :)?
vad heter h*n ?
vad fina ni är tsm! 
jag rider också travare :D
kram
sv;
1 & 2 A Ambra och håjt är mina egna =)
Åh tack så mycket :')


jemina ♥
vem var din första häst?
finns de nån annan ras än varmblod som du tycker väldigt mycket om? :)
sv;
1. Ambra =)
2. Jag vet faktiskt inte. eller jag gillar de flesta hästraser:) Har ju ridit, svensk halvblod, sv, fullblod, islandshäst, shettis, lett. halvblod, haflinger nordsvensk m.m Så jag vet faktiskt inte =)

tycjan ♥
Fin häst på bilden :) 

Favoritmat?
Favoritegodis? 
Favorite märke på tex schabrak? :)
sv; tack så mycket :)
1. nudlar xD eller riktigt mat, hmm köttbullar med potatismos, lingon och såndär gurka xD
2. det mesta går ner xD men chocklad är gott:P
3. bryr mig inte riktigt om sånt :) Köper det jag tycker är snyggt :)

emelie
till frågestunden - pinsammaste du gjort?
sv; haha XD oj =O Har gjort en massa pinsamma saker, men inget kommer fram :O eller jo när jag ramla av på tävlingen vad ju väldigt pinsamt tycker jag xD

Jossan & Nessie
Vad tävlar du för klasser med dina hästar?
sv; inga klasser. tävlar inte.. *än*

bella
1. Hur känge har du ägt dina hästar?
2. Hur började du rida?
3. Vad ör dina hästar värda i procent enligt dig? Var och en.
4. Vad är dina hästar värda i pengar?
sv;
1.  4 år :)
2. Jag började när jag var 6 på ridskola sen när jag var 9 slutade jag (flytt och gilla inte ridläraren) och hade att uppehåll i kanske ½ år (red linnea lite då och då men inte så mycket)

Så typ 10.5-11 år ;D

3. procent? oj jag kan inte sånt xD

4.håjt- runt nu kanske 10-15 tusen?

Ambra. 20-25 tusen?

Nea- 10 tusen

tycker jag eller lägg till några nollar bakom alla hästarna ;D


Linnea, håjt och Blomma

Felicia
Hej! Hur gammal var du när du fick dina hästar och vad sa du till dina föräldrar för att du skulle kunna få dom ? :) kram! :)
sv; Jag var 13 när jag köpte ambra. Jag fick köpa henne om jag betalade allt hovslagare, (i början betala vi ! var nu betalar jag hela), grejer som jag köper, vet o.s.v och den fick inte vara över 160 cm

emma <3
hur fick du din första häst/ponny?
Fick du tjata dig till den och isåfall hur haha*
Eller har dina föräldrar alltid velat/varit villiga att köpa dig en häst?

Hur många hästar/ponnyer har du?
sv;
1. Jag var 13 när jag köpte ambra
2.nä, eller jo. lite =P
3. nej, de ville inte att jag sulle köpa ambra för de visste att jag efter ca ½ skulle få ta hand om håjt och det stämde...

Vinnarintervjun =D


Grattis tjejen, hur känns det ? Riktigt kul :D

Om dig:

Namn? Johanna Unger
Ålder? 14 år Fyllde det nyss ;)

Födelsedag? 31 juli :)

Stjärntecken? Lejon  ! Grrr


Vad gör du när du inte sitter på hästryggen eller är i stallet? då är jag oftast med kompisar, tränar mina kaniner kollar film eller bara slappar :D

Hårfärg? Blond

Ögonfärg? Blå grå typ :P

Speciella kännetäcken?  ingen aning x)

Tycker om? När det går bra i ridningen, ens vänner finns där för en och när man har riktigt roligt :D

Tycker inte om? vänner som man trodde kunde lita på ! och spindlar :O

Längd? ojj... ingen aning , men inte särskilt lång x) men gissar runt typ 150?  xD
Hur länge har du bloggat? Jag har bloggat i ungefär 7 månader ! Har haft en annan blogg oxå ;)
Hur länge är du i stallet på en dag på ett ungefär?  hmm.. blir lite olika på vad jag ska göra med oftast mellan 2-3 timmar :) Ibland även mer om det är träning :)
Har du eget stall eller är du inackorderad? inackorderad ! Hos våran kompis så det är jätte bra :D
Vad kommer du göra i framtiden? Jag tror att jag kommer jobba med djur ! i typ en djuraffär!  Bo i en lägenhet, troligen fortsätta med kaninerna ! och kanske ha en häst :D det är ju det jag hoppas på i alla fall ;)

Om hästen på bilden
Namn? Scarlet Pimpernell men kallas Mio :)
Ålder? 19 år :P
Ras? Connemara !
Mankhöjd? inte helt säker men tror det e 145 , någonting ! ;P
Inriktning? Hoppning :D

Bästa egenskap? Att han faktiskt aldrig är sur ! :) Han kan vara lite arg när man borstar under magen o så men annars e han typ aldrig sur :) och att han är väldigt söt (:
Sämsta egenskap? Att han är väääääldigt lat ! x)
Äger du den? Najj :( har han på foder :D


Hennes blogg


Klapp på axeln

Som jag skrev imorse så skulle jag spola med högtrycken inne idag, även om jag är livrädd för att göra det... Men jag gjorde det så stolt =D
Före
Under/efterFy vad grisit det var :O Men det kommer bli så snyggt när det är klart =) Från golvet och typ 1- 150 meter upp ska det var vinrött + alla stolpar, sen ska resten vara ljusgrå tror jag :) Iaf inte vit.
Jag kommer dessutom skriva hästens namn på boxdörren + födelsedag =)
Funderar även på om jag ska måla en häst på två väggar men jag kan inte måla xD (isf blir det 2a & 3e bilden på under/efter) Det kommer bli riktigt snyggt, dock kommer bara boxarna målas i år p.g.a spån, hö m.m i vägen så vi får ta det nästa år =D
Har dessutom bestämt att Håjt och Ambra byter box :)
Kanske även ska säga att jag inte är klar, det ska spolas iaf en gång till och då med medel :)

Grattis du vann =D

Grattis du vann kolla din mejl =D
miioominmiioo.blogg.se/

Såg gör man inte!

nu flera timmar efter att jag läste kommentaren på hannas blogg, börjar jag fatta vad sjutton personen skrev :O
Och man skriver inte så, man skriver inte till någon att någon rider dåligt, innan man ser ekipaget tillsammans irl! och då ska man se det flera gånger om, inte bara en gång.
"Jag tycker igentligen att du gjorde rätt, men ändå fel, när du rider honom på filmen, när du rider i ridhuset, du rider ju ASBRA!!!!!
eller DU rider honom Asbra!! Bättre än Emma eller vad hon hette som rider honom nu, har kollat när hon rider på filmer, och jag tycker inte dom passar tillsammans, Emma verkar för stressad, och rider honom inte alls lika bra som du, du har mycket mera känsla när du rider honom, DU BORDE KÖPA HAN!! Och sen börja rida WESTERN på honom, du vill ju det, rida western, och han skulle passa ASBRA till det!!!! :-DDDD
KRAAAM!!
"
Fokuserar på " eller DU rider honom Asbra!! Bättre än Emma" Seriöst, fattar du hur kasst jag mår? Blir så jälva trött på folk, ärligt talat funderar jag på att be hanna ge mig ditt ip-nr så jag kan anmäla dig, för jag ser detta som en kräkning!
Åh en sak till, (inget illa mot hanna nu) men varför går han bakom hand när hanna red honom, men inte nu när jag gör det? Jo:
 1. Han hade inte orken till att gå ordentligen
 2. Ingen kondis
 3. Hanna satte igång honom
Men nu när jag rider honom så kan man inte säga att han går bakom hand, visst det händer men inte alls lika ofta för han har kondis, orken & musklerna att bära upp sig själv. Så jag kan inte ta det att jag rider dåligt.
Jag och hanna har pratat om detta och hon har t.o.m tagit bort kommentaren.
Visst jag känner själv att jag är stressad i bland när jag rider men handen på hjärtat, är det någon som inte är stressad någon gång när man rider?
Ser jag eller hästen stressad ut på dessa filmer? Skulle inte tror det och som du skrev
"Bättre än Emma eller vad hon hette som rider honom nu, har kollat när hon rider på filmer, och jag tycker inte dom passar tillsammans, Emma verkar för stressad, och rider honom inte alls lika bra som du"
På filmerna, vilka filmer har du kollat på egentligen? Tycker du ska passa dig riktigt noga! Man skriver som sagt inte så. Visst man ska skriva du rider den häst bra och så men inte att någon inte rider bra! Så länge man inte har sett ekipaget irl!
Jag ska inte tvinga dig att tycka jag rider bra, men du ska absolut inte säga att någon rider dåligt! Som man säger att andra är sån är man själv!
Varje gång jag får en sån här kommentar kan jag inte hjälpa och tänka "undrar om detta är någon av mina kompisar som skriver detta men inte vågar säga det" VARJE gång... Stå för vad du du tycker för sjutton! Då blir konsekvenserna hälften så jobbiga!
Vet som sagt inte vilka filmer du har kollat på och om det isf är dessa filmer:
visst de är ingen snygg ridning där men man kan inte vara bäst jämt ;D
Och kollar du på filmerna så ser man att hans grisepass nästan är borta oftast.
Filmer när hanna red:
Jag säger inte att han rider dåligt, för det gör hon inte! hon är en nära vän till mig som började att rida Håjt och sedan har jag fortsatt och utbildat honom :)

God morgon =)

Började städa stallet lite lätt igår, tömde linneas box (var lite spån kvar i den) sedan drog jag inte vattenslangen och spolade av väggarm golv, fönster a rubbet. Vattnet var inte genomskinligt om jag säger så efter åt ;D
Men idag så jag spola med högtrycken :O Undrar hur detta kommer gå. Hatar att spola inne på jobbet, tänkt då i stallet, usch. Men det måste göras.
Vill köpa färg imon med men det blir det nog inte. funderar på att skriva hästarnas namn på boxdörrarna, men jag får inte det -.- För " Tänk om Linnea dör, då står hennes namn där" Finns något som heter måla över ;D Men vi får se kanske gör en fin namnskylt på datorn och så plastar  pappa in det på jobbet:)
Får se hur jag gör :)
Var föresten i Kungsbacka igår, Kungsmässan närmare bestämt och hämtade telefonen. Fick en helt ny, samma modell och jag hann knappt starta den innan den var inne på Internet -..-Ursäkta mig men JÄVLA TELEFON FAN! Men men åkte även till Börjes =D Köpte :
En slickbalja *kvarnby* och två krubbor. Kostade 69.50:-/st men på grangården kostar en 199:- och då var hela den i plast..
Behöver jag ens säga att den var poppis ;D ett tag stod alla tre där hann dock inte ta något kort =(

Vissla :)

Min söta lilla vovve är på kenneln som några av er kanske minns att jag skrev för 1½ sedan typ. Hon är där för att hon löper och får inte ha henne hemma... Men jag, Wilma och Lufsen gick dit igår för att mysa lite med henne =D
Trodde hon och Lufsen skulle springa runt som galningar men icke sa nicke, de var sällan jämte varandra xD
xD
Saknar min lilla bebis men om typ 2 veckor får hon komma hem igen =DD Då måste jag ut och springa med henne för att försöka minska risken för att hon blir skendräktig orkar inte det..

bloggtävling =D

Klicka på bilden för att komma rätt :)

Fredagen den 13e :O

Passar er där ute nu! Idag är det fredagen den 13e.. Leta upp en fyrklöver, en hartas, en lyckoamulet eller något annat =)
själv ska jag snart åka till Kungsbacka, närmare bestämt Kungsmässan och hämta min telefon =) Tredje gången som jag lämnar in den på lagring -.-
Ska kolla om jag kan fixa en ny för jag är trött på att det är samma fel hela tiden! Känns ganska onödigt att lägga ut massa pengar för att den går ut på internet när när knapplåset är på. De pengarna kan gå till något annat...
Nokia C6-00
sån telefon vill jag ha fast svart :)
Nokia c6
Måste ha en nokia för de har bäst täckning...
Med min gamla telefon hade (har) vi nödsamtal i hela huset -.-
http://www.nokia.se/hitta-produkter/produkter/nokia-c6

Vad tror ni? :)

Nokia har bättre master (frågade på tre, vilken telefon som har bäst)

TÄVLINGAR=D


Klicka på bilden för att komma till tävlingen =)

R.I.P LIinnea <3

Drömde i natt att jag märkte att Nea helt plötsligt var borta. Så jag frågade mamma vad som hade hänt och då sa hon att de tog bort henne för några dagar sedan.
Fatta ni att jag vakna med lite haft panik i morse och när jag gick till hagen för att kolla hästarna (gör det varje morgon) Så ser jag att alla hästarna står i en hög och sover =) Linnea var nog låångt borta, hon hörde inte ens att jag ropa xD
söta fina häst <3

Men snälla?

Kommentar från hannas blogg?
Anonym om Rätt eller Fel?:
Jag tycker igentligen att du gjorde rätt, men ändå fel, när du rider honom på filmen, när du rider i ridhuset, du rider ju ASBRA!!!!!
eller DU rider honom Asbra!! Bättre än Emma eller vad hon hette som rider honom nu, har kollat när hon rider på filmer, och jag tycker inte dom passar tillsammans, Emma verkar för stressad, och rider honom inte alls lika bra som du, du har mycket mera känsla när du rider honom, DU BORDE KÖPA HAN!! Och sen börja rida WESTERN på honom, du vill ju det, rida western, och han skulle passa ASBRA till det!!!! :-DDDD
KRAAAM!!
Tror du att jag blir mår bättre av att gå in på en kompis blogg och läsa detta? Tror du det gör att jag känner Woho nu ska jag ut och rida håjt? Men det är väldigt konstigt att han har blivit såååå mycket snyggare nu de senaste månaderna? Inget elakt mot hanna!
Men om jag nu rider så dåligt så kan du ju komma och testa och rida honom? Du verkar ju vara så jävla bra, eftersom du hoppar på mig?
Pucko!
Dessutom heter "du borde köpa honom", inte han. Lär dig svenska? Du säger väl ändå inte, jag ska köpa en present tid du? Eller Han köpte en present till hon?
Jag ber om ursäkt till er andra, men som ni fattar mår jag inte så bra precis nu!
Inte någon bra film men ser jag stressad ut där?
Du tror inte att det är olika varje dag?

Jag har bestämt mig


Ambra(Gammal bild)
Hade tänkt rida barbacka på håjt och haft ambra som handhäst men håjt ville inte komma in -.- så det sket sig, men tog in ambra och red henne i paddocken.
Började med att skritta i 15-20 minuter sedan trava en stund och göra lite skänkelvikningar. Sen hände något, hon ville inte, inget gick. antingen var huvudet 1000 meter uppe i luften eller så fick man driva på som en idiot.
Red på serpentiner i galopp och då trodde hon att hon skulle få göra exakt som hon själv vill, det vill säga svänga och allt så vi höll på med det en stund....
Sen racade vi i galopp och gjorde då massa galoppombyten (mycket lättare att göra när det går fort än långsamt..)

Nu och en vecka framåt får mina hästar semester. får hoppas att det är det som behövs nu. Jag mår dåligt och orkar inte med några "sälj hästarna!" eller "hyr ut dem" eller "skaffa en medryttare" det är inte det jag vill okej?

Håjt 22 april- 10 augusti

22 april
När dessa bilder är tagna har jag ridit honom i ungefär 1½ månad
13 maj
När dessa bilder är tagna har jag ridit honom i ungefär 2½ månad


10 augusti
När dessa bilder är tagna har jag ridit honom i ungefär 5 månader
Mycket har hänt, mycket åter står.

-

Anonym om Dagens :):
jag skulle kunna tänka mej att rida håjt nån gång ^^ även om han är lite knepig ibland verka han stört go! ^^

å du alla hästar har dåliga dagar ;)

sv; han är stört go =DD
Jao, håjt och jag har dåliga veckor...


Finalisterna :D AVSLUTAD!

1. stoet.blogg.se
Bella på sin sköthäst Amour 
(bilden gick inte att göra större.)
Emma, och hästen Simona
Linnea & hästen Caccini
Hanna & hästen Queens Candy
Jonna & hästen heter kajsa
Johanna & Ponnyn Scarlet Pimpernell
GRATTIS TJEJER NI ÄR EN AV FINALISTERNA =D Nu är det bara att ragga röster ;D
Regler:
 • En röst per ip-nr!
 • Röstningen avslutas kl 18 på lördag (14/8)
 • du får rösta på en bild, en gång!
 • Man får rösta på sig själv ;D

Jag vill ha

en SADELKAMMARE!
stallet i början av sommaren
De vita påsarna är borta, enbart skräp...
Alla saker ligger i en hög..
här ifrån och till väggen ska det någon gång förhoppningsvis blir en sadelkammare...
stallet nu
Linneas box + stallgång, direkt in från dörren till vänster
håjts box (blir antagligen ambra box i vinter...)
"sadelkammaren just nu"
Här ska sadelnkammaren bli förhoppningvis
sjuktskåpet + ambras skåp
Linneas skåp
Håjts skåp
spilta + smutsiga skydd på tork :P
Ambra box (blior antagligen håjts i vinter)+ stallgången
stallgånge, gödeslplattan bakom mej. utgången förför, ambras box till höger, spiltan till höger, "sadelkammaren" till vänster
spån till höger från gödselplatten (vänster bild) hö till vänster (höger bild)
från ingånger, neas box direkt till vänster, håjts rakt fram vänster efter det gröna täcket, mer spån till höger
Jag vill även ha en HEL stalldörr
Hon som stod inackorderad hos oss i vintras, gick ut med sin westensadeln med stigbyglarna hängandes och fastnade såklart i dörren -.-
Saker som ska göras i stallet iår:
 • Spola
 • Måla
 • Bygga sadelkammare (?)
 • Fixa dörren

Sista chansen :D

Ni har fram till idag (onsdag) innan kl 9 på morgonen att skicka in erat bidrag till värsta/pinsammaste. temat är hoppbild & ni får tolka det hur ni vill så länge hopp är med ;D
Har fått in några bilder & de har fattat =D
satilaryttaren@live.se =D Märkt mejlat med "värsta/pinsammaste hoppbilden" :)

Dagens :)

Ambra
Red henne på fm. Hade tänkt rida ett pass i paddocken men av någon anledning blev det att vi bara skritta ut :) Jobbade med att hon ska vänta i steget vilket gick riktigt bra, men när hon sedan fick gå med långa tyglar så kände man verkligen hur hon la alla vikt på frambenen och då börjar hon snubbla xD men det är MYCKET bättre nu än när jag köpte henne =D
Håjt :)
Började med att skritta fram i skogen och när jag skulle trava på grusvägen så stod det en dum älg där -.- så fick trava fram honom i paddocken.
Han var jätte konstigt, snubblade, blev aldrig ordentligt lösgjord, höll på med huvudet hela tiden (man kunde ha trott att jag sågade honom men mina händer var stilla) stressad med mera. Men jag ställde ut två hinder på medellinjen (i serpentiner spåren) som var ca 25 cm. Hoppade det några gånger men det funkade inte så jag sluta och började skritta honom och då släppte det lite men inte mycket =S
Så imorgon blir det ett lösgörande pass...

-

Anonym om Borås djurpark nr 4 :):
Hej!
byta bildlänk? (:

Visst mejla till satilaryttaren@live.se :)
Tror jag ska göra en ny nu ;D

Försvunnen!

Mörkbrun fullblods valack försvann från sin hage vid Källsvik, Nykvarn utanför Södertälje natten mellan den 7/8 - 8/8. Han har en vit kota bak och en vit stjärn som ni ser på bilden ovan.

Händelsen är polisanmäld.

Alla upplysningar om vart hästen finns nånstans eller om ni sett honom, medelas omedelbart till ägaren på telefon: 0706-095409, eller 0737-853469 eller pierre@neradio.com

SPRID DETTA VIDARE !!


Borås djurpark nr 4 :)


=D

Håjt
Han var lite konstig i stallet, vet inte om det kan vara att han har fått en stöt eller något i hagen. Han ville inte lyfta upp hovarna när jag skulle kratsa eller så lyfte han upp dem höögt i luften :S
Men sen när vi kom ut och skrittade vi iväg upp i skogen och klättrade =) Så det var enbart skritt idag, han ville inte riktigt =S Aja vi får se hur han är imorgon=)
Och till er som mejlat: NEJ HAN ÄR ABSOLUT INTE TILL SALU!
Ambra
Red barbacka i paddocken :)
Hon var helt amazing today =D Arbetade riktigt fint, mjuk och gå, fick t.o.m förvänd (heter det ju, johanna gnällde ;D ) galopp på volt =D Åh, vet inte vad jag ska skriva men shit hon var grym ='D

Pinsamma hoppbilder!

Drar igång den första tävling nu och första temat är pinsamma hoppbilder.


Såhär går det till:
 1. Lägg till mig på bloglovin bloglovin
 2. Lägg till bilden (nedan) på din blogg, bdb, fb os.v och länka till mig
 3. Skicka in din pinsammaste/värsta hoppbild till satilaryttaren@live.se med din bloggadress, hästens namn och bilden. Döp bilden till temat som är för tillfället. Skriv i mejlet att du har lagt till mig på bloglovin + vart du har lagt bilden. Du som är utan blogg får delta helt klart delta med =D
Ni har fram till onsdag kl 9.00 att skicka in era bilder, röstningen börjar på onsdag finalisterna kommer upp och röstningen avslutas på lördag.
Jag kommer lägga upp max 10-15 bilder som kommer upp, därefter så sedan för ni rösta :)
P.s. ni får tolka hoppbilder hur ni vill bara det är ett hopp med ;D d.s
p.s2 läs här först om ni undrar något(regler o.s.v)

 


Ny tävling =) Imon drar den igång!

Eftersom det inte gick så jätte bra med "veckans läsare" Så den nya tävlingen kommer gå ut på att du kommer skicka in din pinsammaste/värsta bilden som du har. Jag kommer kanske köra med lite olika teman t.ex din värsta hoppbild, din värsta dressyrbild, värsta markarbetesbilden o.s.v

 

Du skicka in bilden, med namn på djuret på bilden, adressen till din blogg till mig. Sedan får vi se hur många som kommer vara med (så skicka in bilder ;) Men förhoppningvis runt 10 st/gånger :)

Tävlingen kommer vara varannan vecka och skulle det var flera som vill vara med i ett ut av temat så kommer det temat komma en gång till, dock kommer de som varit med på den första tävlingen med det temat inte få vara med andra gången!

Det vill säga, jag kör "värsta/pinsammaste hoppbilden" och tar 10 finalister men det är kanske 10 till som deltar, då kommer jag köra om tävlingen med de 10 som var med vid första tävlingen får inte skicka in sin bild igen utan det är bara de andra som inte var med som får skicka in sin bild.

Om ni har andra djur som t.ex hoppar och det blir en pinsammaste/värsta bilden så kan ni delta med det med. Kul med lite variation :)

 

Reglerna:

 

 • När temat är värsta/pinsammaste hoppbilden så är det en hoppbild, som ska skickas in inget annat.
 • Du ska ha något med bilden och göra, det vill säga du ska antingen ha tagit bilden eller vara med på bilden!
 • Du får inte skicka in en bild flera gånger. Utan det ska vara olika bilder, vid de olika teman.

 

Genom en omröstning så utses vinnaren och kommer då får både en bildlänk i sidomenyn och bli intervjuad med lite roligt frågor ;D

Bildlänken kommer sitta uppe i ca en månad från den dagen den kom upp :) Den som van första gången kommer flyttas neråt när den som vann andra gången kommer upp o.s.v

 

För att få vara med

 • Lägg mig på bloglovin bloglovin
 • Lägg upp bilden (se nedan) och länka till min blogg
 • Skicka mejl till satilaryttaren@live.se med din bloggadress, hästens namn och bilden. Döp mejlet till temat som är för tillfället. Skriv i inlägget att du har lagt till mig på bloglovin +  sidan dit bilden är. Du som är utan blogg får delta helt klart delta med =D

Ingen fråga är för dum att ställa så säg dem =DLäste precis hastbloggeens.blogg.se och såg att hon och jag nästan gör samma tävling och har skrivit nästan samma sak :O JAg har inte härmat henne, hade inte ens läst det inlägget utan bara det som var ovanför. Anmälde mig till det och sedan gick jag ifrån hennes blogg. så det är först nu som jag kollade igen hela startsidan!

Jag har suttit och filat på denna idén sedan början av veckan, men tänkte först köra veckans blogg men nja det kör ju alla andra redan.


JAG BER OM URSÄKT ATT DET ÄR SÅ LIKT SARAS TÄVLING OCH TEXT, MEN SOM SAGT JAG HAR INTE SNOTT DET HON HAR SKRIVIT!


Borås djurpark nr 3 :)

så hemskt, folk jagade de stackars grisarna =( förutom tina (nederst i bild) grisarna gick till henne xD

Påminnelse :D

Kan ni rösta på mig här. Hade varit jätte kul om jag fick vinna enbart tack vare er =D
Vill ni byta reklam, klicka på någon av reklambilerna så kommer ni till inlägget ;D
bloglovin

Livet är en fest, rid islandshäst ;D

Det är vad jag har gjort idag =) Jag har ridit en av mina grannars islandshäst ^^ Vilda Hilda xD Fick välja mellan en häst som är typ som håjt (hoppar till för allt möjligt) eller en snigel eller en pigg häst som gillar att springa :P Så det blev den som gillar att springa =D
Tanten är 22 men man kunde lika gärna tro att hon var 10 xD I början fatta jag inte alls hur hon funkade, hon gick i sitt tempo, där hon ville o.s.v men efter kanske 5 min kom jag på att det inte är någon idé att dra i tyglarna  för att få henne att stanna för hon stannar inte, utan man ska sätta sig ordentlige i sadeln då stannar hon eller saktar av :)
så till slut gick hon riktigt fint =) I form och arbetade ordentligt med hela kroppen :)
Lite roligt, johanna (min syster) tog den långsamma xd så jag och lena (grannen) tog de två lite snabbare så vi red typ för oss själva xD stackars johanna ;D
Stjärna som johanna red :)
Fick dock inget kort på den 3e hästen =(

Efter regn kommer SOL =D

Ambra
Körde lite kondistest på henne. Rd upp till strömma skogen och red mellan rundan. Mycket trav och ganska mycket galopp :) Hon blev lite svettig men inte super svettigt (det var även varmt när vi red.)
Riktigt mysigt =)
Håjt xD
Red i paddocken och tränade på vänta i steg i skritten och fan var bra han gick :O Jag blev värsta chockad =DD Red även med rakt bett men det var sådär, han gapa ganska mycket så jag kan sluta rida med det bettet.. Men traven ska vi inte ens prata om, stressigt men ändå ganska lugnt, inget grisepass i början iaf :)

De måste nog söka hjälp ;D

Nu några dagar har mina häst hållt på och busa som galningar i hagen ^^ Typ igår efter att jag fångat in ambra som hade rymt (-.-) så kommer två hästar galopperandes på vägen och drar igång min puckon ;D Stackars dem som red ^^ Ambra och håjt, stegra, bocka, sparka bakut m.m xD
Filmen är från i torsdags :P

Frågestund- AVSLUTAD!

Har funderat ett tag på om jag ska köra en frågestund eller inte men jag kör en :)
Ni kan ställa frågor från idag (6/8) till fredag nästa veckan (13/8) I detta inlägget..
Kom ihåg att skriva bloggadressen för ni blir länkade :)

Bara för att jag är omogen xD

Mamma satt på toa, wilma skulle sen på toa och så kommer jag in och var akut kissinördig. Så jag sätter mig i badkaret och drar ner trosorna och låtsas kissa.
Sen när jag är "klar" blöter jag ner fingrarna lite diskret (det var blött i karet) och går fram till wilma och säger oj jag kissa på fingrarna och torkar av mig på henne xD
vissla & Emil:)

Borås djurpark nr 2 :)

Bebisarna :)

Bloppis

Alla saker tvättas innan de skickas. Frakt är ej med räknat i priset! Vid intresse mejla till satilaryttaren@live.se

Like side
stl 36
pris: 50:- eller högstbjudande
Highlight
stl 40
midjekjol
pris: 10:- eller högstbjudande
Kango roos idrottskor
stl 39
pris: 50:- eller högstbjudande
Brun kjol 1
stl 34 (tror jag)
midjekjol
pris: 20:- eller högstbjudande
Style
stl 158
brun
pris: 20:- eller högstbjudande
Check this
stl 152
pris: 20:- eller högstbjudande
Cappuccini
stl s
pris: 10:- eller högstbjudande
Swesco
stl m
pris: 10:- eller högstbjudande
Tess1
stl M
pris: 10:- eller högstbjudande
Tess2
stl M
pris: 10:- eller högstbjudande
Blommigtröja
stl S
pris: 10:- eller högstbjudande
Alla saker tvättas innan de skickas. Frakt är ej med räknat i priset! Vid intresse mejla till satilaryttaren@live.se

Award

Wie... ja har fått en award av världens sötaste Sussi:)

Med utmärkelsen kommer följande förpliktelser:

 1. Kopiera in Awardbilden i sin blogg för att visa att man fått den
 2. Tacka och länka till den som nominerade dig
 3. Nominera sju andra bloggare och länka till dom
 4. Berätta sju intressanta saker om dig själv 1. Har jag väl påbörjat något så måste jag avsluta det.
 2. Jag går i sömnen ;D Gärna till hästarna xD
 3. jag älskar djur =D Måste ha djur =D
 4. Jag ÄLSKAR Alexander Rybak. som om det var någon nyhet ;D
 5. Jag hatar att shoppa kläder/saker till mig. mycket bättre att lägga pengarna på hästarna :)
 6. Jag har hallux valgus. Eller jg har gjort 2 operationer för att ta bort det men de finns kvar lite ändå.. Kommer nog aldrig att bli riktigt bra...
 7. Jag kommer inte på något mer xD Tror jag redan har skrivit det mesta :P
Huruvida ni tycker att detta är intressant lr inte avgör ni själva tycker det är så svårt å få till sånt här 
De ja nominerar är: Sara, Madicken,  Mathilda , Emilie , Mli, Jenna & Karin... 
Det skulle väl vara 7 st om min matte stämmer... Ja vet att ni inte kan kopiera bilden å texten 

tävling =D

Klicka på bilden för att komma dit =D
Klicka på bilden :)Jag måste vara skadad xD

Städade ju mitt rum förra veckan och sen gick jag lös på min klädkammare vilket behövdes (därav alla bloppisar)
Före;
Efter:
De 6 nedersta korgarna är kläder som ligger (ska hamna) på bloppisen ;D sen de klänningar + lite annat till höger ska inte ligga där, en dels ska även de säljas.
lite reklam för skolan med ;D

Bilder

Eftersom min uppdatering suger så får ni njuta av lite bilder iaf :)
Paddocken :)
Mycket bättre att äta grenar än gräs ;D
jag vill inte ens veta vad hon sysslar med i hagen xD
Ambra fick göra vad hon ville medans jag fixade med hindrerna igår:)
Nä nu ska jag och jobba pusshej :)
Vill ni rösta på mig? Jag är nr 2 =D

HJÄLP

Jag ber om eran hjälp för det är svårt för mig att veta vad ni vill läsa om, var ni läsare gillar. Det är svårt för mig att gå in i era huvudet och se vad ni tänker och tycker är roligt att läsa.


Jag vill ge er en trevlig blogg som ni gillar.
Så jag skulle vara jätte glad om ni kommer med förslag om vad ni vill läsa :)
Ge förslag på olika grejer jag kan skriva om!
Du kanske vill läsa "artiklar",  kanske vill du att jag ska skriva om häst-och ryttarmode, mer om ridtravare, mer på djupet om mig själv, Håjt, Ambra eller Linnea, mer om mitt liv, bara lägga upp mer bilder, vad jag menar med "Följ mig i min blogg och se hur min dröm kommer allt närmare". Ja, vad som helst. Du väljer.

Du kan ge förslag här på bloggen via kommentarer eller via min mail om vad du vill läsa om eller så kanske du vill ge mig kritik eller liknande.  Du får vara anonym om du vill.

Jag skulle bli superduper glad om ni ville hjälpa mig med det här för att göra bloggen bättre för er läsare!


(satilaryttaren@live.se)
Happy:D

Ambra
Har varit så äckligt hoppsugen så länge så idag blev det hoppning :D
Srkittde ut i ca 20 minuter därefter plockade jag fram hindrerna och hon fick göra vad hon ville :P Hade två hinder på långsidan vid stora mitt volten.
hon var hur duktigt som helst så jag höjde efter ett tag till 1 meter men då vägrade hon, så sänkte till ca 75 och då fick jag driva på som en lite satan för att få över henne :S Får jobba upp hennes självförtroende tror jag, hon ställde upp när mitt var lågt så nu är det min tur att ställa upp för henne =)
Håjt
Hoppning för hans del :)
Började med att skritta ut en bra stund i skogen så han fick lite annat att tänka på. Kom på att han tar trav direkt nu igen, så otroligt skönt :)
Sen till paddocken där jag hade kvar de två hindrerna från ambras pass och sen två hinder med 15 meter mellan rum på medellinjen.
Tänker inte ens försöka förklara vad vi gjorde men han var riktigt bra, gjorde snäva svängar och han var med på noterna dock blev det mest trav men lite galopp här och där :)
De gånger han rev, sprang undan var helt klart mitt fel men jag lär mig =D
Blev mycket ridning på volt utan att hoppa och han jobbar verkligen bra =D

Dagens

Haha Ambra
Började med att skritta fram henne i skogen i 15 min sen till paddocken och trimma lite :) I början när jag fortfarande värmde upp henne så skulle jag göra galoppombyten men galoppen tyckte jag var alldeles för snabb men det tyckte inte hon utan jag märkte inte ens att hon bytte :O :D
Avslutade med att rida dressyrprogramet och ist för snettigenom gjorde vi skänkelvikingar där vilket gick kanon MEN när vi skulle rida upp på medellinjen och tack eller vad det heter så var hon jätte konstigt så jag gjorde om halva programmet och då gick det riktigt bra :)
Håjt
Red en lång skrittrundan och var så på honom så han hade inte en chans till att göra något (stegra) eller jo en gång vid kenneln va det är "läskig" hund som kollade på honom xD och sen vid ån som han alltid ska springa ifrån (nej han har inte ont, han gör så för att han inte vill gå förbi vatten. han göra samma sak när det kommer vattenpölar, tar en låååång omväg -.-.)
Så han stegra några gånger sen kom jag på hur jag skulle få honom att gå. stå/sitta framåtlutad och ha spöt mot bogen och bara driva på.
Sen blev han rädd för två som satt vid en åkerkant en bit ifrån oss och kollade på solnedgången (?) men vi kommer förbi och upp i skogen över en farlig bäck och jag var med med nacken (för ett tag sedan när vi red där så vägrade han att gå över och tillslut så hoppade han över och knack sa det i  min nacke... och blev även lite tittäning m.m men orkar inte skriva ner.....
Hoppas bara hanna b kan hjälpa mig med honom annars vet jag inte vad jag ska göra.. :'(

Varning!

Djurplågeri mot häst

Finspång

I en hage strax utanför Finspång har en häst blivit snittad med ett vasst föremål, förmodligen en kniv.

 

här


Borås djurpark

Där har jag varit hela dagen =D Så lite kort:
Ni måste bara kolla på filmen =D De är så otroligt söta =D

=D

Det är såna här kommentarer man verkligen vill ha på sin blogg!

"Hej Emma. Du vill inte ha en till varmblods valack??? Jag ska sälja min älsklig och jag ser på din blogg att du tar väl hand om dina hästar så... jag var bara tvungen att fråga. Här är länk till annonsen: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=372968&inriktning=1&typ=5"

Tyvärr har jag inte tid, pengar eller plats för en häst till men jag hade mer än gärna köpt den läckerbiten =D

Hästen finns inte kvar på hastnet.se men ändå visst blir man glad när någon frågar =D2 augusti- 16 dagar kvar

Förlåt för att jag inte har uppdaterat innan idag, men jag har jobbat från 9 till halv 2 sen lämnade jag vissla på kenneln för löper =( Så hon får vara där borta i ca 1 månad :O Men jag ska gå tid med Lufsen några gånger så de får leka av sig i en hage =)
Sen klippte jag gräsmattan. Hehe första gången som jag gör det iår xD Men pappa har som tur va klippt innan ;D haha
Nä nu ska jag svara på kommentarer sen ska jag jobba igen vid 18 :O

Efter regn kommer sol

Ambra
Red henne i ösregnet på fm. Hon var lite seg och dryg men jag ställde inga krav utan tränade lite galoppombyten, lite öppna & sluta.
Sen blev det ju inte bättre att paddocken var en pool xD Men hon var ändå go & försökte göra sitt bästa trotts att hon hatar regn :)
Håjt
Körde lite kondisträning med honom. Red upp till strömma rundan (som är 3.9 km lång och har massa backar i olika stl)
Blev mycket trav och galopp, tänkt för 3 månader sen kunde han inte galoppera och nu är galoppen nästintill perfekt (lite för snabb för att kunna rida paddocken)
när vi red till strömma så var han seg och slö, fick driva på hela tiden och helt plötsligt så var i i diket för han såg något "farligt" typ en häst ^^ Sen när vi trava fram så gick det fooort och helt plötsligt bom stopp för där bakom några buskar så stod det ensilagebalar xD
Arbetade han i form i alla gångarterna men när det var jobbigt att galoppera i form så sakta han av kastade upp med huvudet och sen vidare i galopp och såg överlycklig ut xD

1 augusti 17 dagar kvar

Om 17 dagar sitter jag i skolan igen =/ Sitter och kollar schemat, uscha säger jag bara. Fast jag lider lite mde 1orna som har ett jobbigt schema (tycker jag)
vecka 34
1HJ
1DA
1DB
Mitt schema
Hoppas att de gör om schemat lite. Dock har jag inte hi (på måndag & onsdag) och behöver inte gå på mattestugan så jag slutar 15.40 varje dag och 14.20 på fredagar ist för 11 som innan.

Bloppis

Alla saker tvättas innan de skickas. Frakt är ej med räknat i priset! Vid intresse mejla till satilaryttaren@live.se

exlindexlind
stl 38/40
Pris: 10:- eller högstbjudande
vit långärmadtröja
stl s/m
pris: 10:- eller högstbjudande
fresh spirit
stl 42
pris: 20:- eller högstbjudande
friday
stl 38/40
pris:10:- eller högstbjudande
tights/leggins
stl 38/40
pris: 10:- eller högstbjudande
Guldfärgat diadem
sminkväska
har spillt glitter på den
pris: 10:- eller högstbjudande
Snoopy
stl: M
nattline
pris: 10:- eller höstbjudande
Vita skor
stl: 41
oanvända
pris: 50:- eller högstbjudande
Gylleneskor
stl: 41
oanvända
pris: 50:- eller högstbjudande

Alla saker tvättas innan de skickas. Frakt är ej med räknat i priset! Vid intresse mejla till satilaryttaren@live.se

RSS 2.0