Dagens ridturer :)

Ambra
Red upp i skogen ovanför skolan :) Hoppade på terrängbanan och det gick kanoners, tränade lite lydnad. Första hindret var jämte en damm och först var det nedanför lite innan så skritta och två meter innan tog hon galopp och la därefter en volt och red på volten en bra stund innan vi red mot nästa hindret (tills hon var lugnt och jag kunde reglera galoppen) Sen red vi mot nästa och hon hoppa super fint och därefter la vi en ny volt och tillslut hoppade vi det 3 och sista hindret.

Efter tredje och sista hindret la vi en volt och hoppade alla hinder igen + volterna. Hinder 2 och 3 står i uppförsbacke så när man vände så hoppade man lite i nedförsbacke och hon sköte sig kanon :)

Red så tre gånger och sen red vi vidare upp till Härsjön och badade lite eller hon fick gå i och njuta och hon blev riktigt glad :D Hon ville gå i helt men jag satt på med sadel och skydd och jag kände inte för att behöva hoppa i och bada för att ett skydd flyter i väg som det gjorde i somras x)


 

Håjt
Red barbacka på honom och det gick la sådär... Han skulle bara hem och tjafsade (=stegra) Började med att klättra, och tränade på lydnad genom att rida slalom mellan träden (ett bra tips) och sen gick jag ner och red lite dressyr på en åker och då började han dra ner huvudet och höjde ryggen men då drar han tyglarna ut händerna och försöker springa så jag måste höja huvudet och då sänker han huvudet...
Men till slut kom jag på hur jag skulle göra. Jag skulle sitta med fötterna som om jag hade hoppläder (som var flera hål hål för korta) och sedan höja händerna då och då. Och då gick han kalas (i typ 2 sek) men han orkar inte riktigt men vi jobbar på det :D

Sen kom jag på en bra sak igår (trots att allt kändes rent ut sagt åt helvete igår när jag red.) Men när jag red ihop honom så gick han riktigt bra (och det var det jag försökte göra idag)

Men jag är väldigt nöjd över min "lilla" pojke :D

Dagens ridturer :)

Håjt

Red i paddocken och allt gick rent åt helvete.. Vet inte vad det var men han var tittigt och jag red super kass...

Ambra

Eftersom det gick så sjukt kasst med Håjt så red jag ut barbacka på henne, galopperade och när vi travade så fick jag för mig att bara hoppa av x) Så det gjorde jag men tappade balansen och ambra den söta hästen stannar och "hjälper" mig att hitta balasen igen och hoppa upp :D


-

sv; Han är inte rakad igen! Jag vet mycket väl att man förstör sommarpälsen + hade han varit rakad igen hade han fått gå med täcke! Dessutom är "strecket" som du ser på bilden, en skygga från något.
Han blev rakad i november (tror jag?) och sen dess har han inte blivit rakad :)
sv; vi jobbar på musklerna. Tycker du han är omusklad nu skulle du se hur han har sett ut! Han har fri tillgång på ensilage och nu börjar han även äta gräs på ef (släpper de i en annan hage där de även får ensilage) och han får mycket kraftfoder men han äter inte upp allt.
Men som sagt vi jobbar på det :)

Till salu ;)

"Typ: Stora hästar -  Inriktning: Körning -  Kön: Sto
Namn: Vicky och Karina
Två Danska oldeburg, helsystrar födda 1993 och 1995, E. Graf Oldenburg- Jumbo.

Dessa två ston har sedan 2004 verkat i Strömmaskolans kör verksamhet och säljs nu enbart pga ändrad inriktning.
De är helt okomplicerade i all hantering, går lika bra i par som enbet och är grundridna.

Priset är 50 000 inkl. moms för båda, då vi endast säljer till någon som vill ge dem ett varaktigt hem, där de får vara tillsammans.
Selar finns att köpa till!
Grundridna, körda i enbet och par
Pris 50 000 kr"
Skolans två körhästar är nu till salu :)
Här har ni annonsen

Dagens ridtur :)

 


Dagens favorit


Håjt och Ambra

Hade Ambra som handhäst och red barbacka på Håjt :) Underbara hästar, fast Ambraskulle bara gå på höger sida även om det så betydde att hon skulle gå in i träd x)


Blev bara skritt och det var hur mysigt som helst <3


Älskade djur <3


håjt ben ser mongo ut :P
Erkänn att Ambra mer skulle passa som Lillan? :)
Nej då, hon har inte börjat brunsta nu ;)
Efter ridturen släppte jag hästarna i en hage med lite gräs :D

tagen från verkligen dålig vinkel...

Så det får räcka med bilder :) Har över 200 bilder men orkar inte lägga upp alla. Detta är mina favoriter :D

Beställt, beställt, beställt :)

Gummiboots till Håjts bakben i hagen, terrängboots till Håjt när vi rider, även de bak och läder tvål :)

Ni som bor nära Naturbruksgymnasiet Strömma i Sätila kan ju komma hit på söndag för då är det betesslätt :D
Gården öppnar: 10.00
Släppet: 11.30 :)
Vägbeskrivning:

Dagens ridturer :)

Busan Ambra

Red barbacka, lite klättring och galopp :) Pigg och go. Hon har ju vilat i 2 dagar. Men hon är super söt och jag har kommit på att min balans är grym :D

Super goingen Håjt

Jag hoppa :O Och det var inte lågt. Men vi började med att skritta fram och klättra lite, sen travade vi och travade fram för att kolla inte det "super farliga" hindret ;)

Sen hoppade vi :) Hade två hinder en på 25 cm och ett på 60 cm (ungefär)

Han kan verkligen hoppa :) Vi böra FLÖG över :D Han var inte i bommen en enda gång :')

Efter ett tag höjde vi och 1a låg på 25 cm och det andra blev en oxer där den sista bommen var 80 cm på ena sidan och ca 90 cm på andra. Inte ens där var han i bommen förutom näst sista men då var han trött och så jag vända och hoppade det en sista gång och shit vad fin han var :D

Under hindrerna hade vi blåa dunkar (hinder stöden är också dunkar, hoppa hemma)


Avslutade med lite galopp (helt ren) det var en aningens jobbig men var han frusta under hela passet :D Sen skrittade vi av i 20-30 min :D


Duktigt prins<3


R.I.P Dun Ari

Idag fick skolan ta bort sin ena häst, Dun Ari "Duni" efter kolik..
R.I.P grabben nu slipper du få ont igen <3
En liten film på grabben med

Fakta: Ryttarens sits del 1.

En sak som jag verkligen stör mig på är folk som är jätte duktiga, fina hästar och allt men sitter i stolsits eller på något annat sett fel! Jag vill inte hänga ut någon och säga vem men det finns rätt sätt att sitta. Tummarna ska vara upp mot himlen, hälen ska vara neråt, tårna uppåt och och axel, höft och häl ska blida en lodrätt linje.


Att ha en bra sits är grunden för en god ridning. En bra sits ger ryttaren bättre balans, ryttaren blir mer följsam (stör hästen mindre) och ger förutsättningar för att påverka hästen på rätt sätt.
Det finns tre olika sitsar man pratar om vid vanlig ridning:


Lodrät sits
Den lodräta sitsen är grunden för alla ridgrenar. Axel, höft och häl ska bilda en lodrät linje.Trepunktssits
Grundsits för hoppning och markarbete med bommar. Ryttaren har fortfarande sätet i sadeln men lutar sig framåt. Axel, knä och tå bildar en lodrät linje.Tvåpunktssits
Ryttaren står upp i sadeln. Denna sits används för att inte belasta hästens rygg som till exempel vid galopparbete, klättring i backar och hoppning. Kallades förr för fältsits. Utgår från två punkter: att höft och häl ska vara i samma linje. Vid tvåpunktssits är det mycket viktigt att ryttaren står i egen balans (att hålla i manen är helt OK) och inte drar hästen i munnen.

HJÄLP!

HÄLP!!!


Pappa fyller 50 om 1½ månad och jag vet inte vad jag ska köpa... Han vill ha en kikare, gevär, eller flaggstång men allt kostar en jävla massa...

Kikare och geväret kostar från 10 tusen kr och då köper jag hellre Vissla för 15-20 tusen..

Så snälla hjälp mig :D


Vill kunna vara stolt över min present :)Dagens tur :)

Håjt

Älskade underbara bebis <3 Fy fan, just nu går allt hur bra som helst :D Började med att skritta ner bakom stallet och klättrade lite där, hamn tveka inte en ändå gång :') Kom t.o.m en hare som han inte brydde sig ett skit om :O Sen när vi börja trava på volt så skulle han galoppera och busa x) Sötnöt <3

Red sedan upp i skogen för att klättra mer och han gick så fint, snubblade lite då och då (men absolut inte lika mycket som han gjorde innan) Red lite överallt och red på ett ställe som han totalvägrat att gå förbi, (vatten^^) och nu gick han förbi utan det minsta tjafs, han gick till och med över vatten :O

När jag red hem så testade jag att vänta och reda bortåt igen och han tjafsa lite förta (bakade) sedan gick han framåt igen :D


Fan vad jag älskar honom <3 Grabben min:)


Söndagen den 25/4 :D

Linslusen ;)

-

 

"Jag läset inlägget om håjt, de du funderat över på att han inte har ont i ryggen pga av sadeln.

När du rider barbacka, och han gör det han gör (stegrar och bråkar) du har aldtrig tänkt på att han redan har ont när du rider barbackaav sadeln, och du sitter där sadeln ligger? Om jag vorde du, och vill min/mina hästar väl, ta ut en sadelprovare eller massör.Om du hittar rätt sadel redan nu, du kommer snabbt se resultat efter att man har sadel som sitter/ligger rätt.

När man ser bilderna på honom, ser man ett typiskt exemperl på en rygg med en felanpassad sadel.

Kram"


svar

Jag förstår vad du menar :) och han har haft fel sadel på (och en ryttare som inte visste hur man ska arbeta hästen så den använder ryggen...) Och nu har jag en sadel som passar så vi jobbar på att bygga ryggmuskler :)

Dessutom bråkar han på samma ställe, det vill säga där ett är vatten. När man ledder honom till och från hagen (inte nu längre, för det finns inget vatten längre...) När han ser "läskiga" saker som en fågelholk som helt plötsligt ligger på marken, när man rider någonstans vänder hemåt och sedan vänder hemifrån igen (han vill hem och då bråkar han).


Men tack ändå :D (btw, om någon vet en bra hästmassör så skicka gärna namn, nr/e-post till mig. Ska finnas i mark/gbg och inte vara allt för dyr :) Jag har letat ett bra tag efter en massör men hittar ingen =/ Tyvärr så är "min" massör bara människomassör..)Jag och håjt idag 24/4 :)


förlåt

Förlåt för uppdateringen idag, men jag har jobbat. Städat hos min granne i 6.5 timma :O så jag är helt slut i kroppen. Men ska snart ut och rida en eller två hästar, mocka, fylla på vatten i hagen, fixa foderpåsar och lite annat smått och gott i stallet idag, så det blir nog inget uppdatering idag (förutom detta...)

Lite filmer från veckan :)


Nej hon har inte ihjäl honom, de leker bara lite våldsamt x)

Dagens ridturer :)

Sötnöten Håjt :D

Blev att kort men intensivt dressyrpass i paddocken. Blev mycket trav på volt (är det som han behöver träna på)

Tog för första gången galopp i paddocken på evigheter ( för en som inte vet så har vi lagt galoppen på hyllan för han behöver träna på traven och bygga muskler och inte stressa in i galoppen.)

Tänkte göra lite skänkelvikningar men han fattade inte och jag kände inte för att lära honom en massa på samma gång. Så vi hoppar av det för stunden :)

Så vi travade mycket på volt (speciellt i vänster varv för han har svårare i det varvet) och han gick i form, arbetade ordentligt men bakbenen och ryggen :)


Älskade sötnöten <3Gullungen Ambra

Red ut barbacka (oj vad ovanligt ;)) Red samma skogsrunda som jag red med Håjt igår :) Åh underbara häst, pigg som satan (tappat en sko, så måste ringa hovis på måndag...) Super söt och ville verkligen trava hela tiden i skogen x)

Sen när vi kom ut från skogen så stod det 3 råddjur som hon inte brydde sig ett skit om, så vi tog galopp längst åkerkanten och så kommer det lite buskar så man ser inte så mycket till vänster och såklart så står det ett råddjur där som springerprecis framför oss man hon reagerar inte utan jag får sakta av för jag håller på att ramla av ändå x) Vi fortsätter och galoppera ut på en väg och då är det träd till höger så man ser inget där och såklart så står det 3 råddjur där som hon reagerar på och hoppar högt som satan i luften och jag säger bara ja min f*tta x)

Red sen ner bakom kenneln och klättra lite det, slutade med att vi skrittade ner för en backe och galopperade upp för en annan (otroligt glad häst:))

Sen ville hon inte sakta av utan galoppera på en "volt" ett bra tag innan hon sakta av x)

Lyckades få till några bra skänkelvikningar med :D


Älskade häst, simply the best <3


bilder från dagen :)

Gav Nea ett bananskal x) *mums* enligt henne x)
cutade håjts svans, 30 cm:O
Linslust? Nej inte alls ;)

Sitter i idrottshallen och ska snart ut oc...

dsc01032 (MMS)

Sitter i idrottshallen och ska snart ut och springa i regn =/


Dagens :)

Håjt

Åh underbara, knäppa, jobbiga, goa häst. Red i skogen, tränade på att gå i rätt form och enda använda ryggen och ha ett aktivt tempo. Till slut gick det kalas bra :') Klättrade en hel del (typ bara) Lät han t.o.m få galoppera på "volt" (mer oval) åh vad glad han blev :D

Red en runda i skogen som jag inte ridit på 1 år och då red jag vilse x) Men nu hittade jag ut och njöt av söta Håjt :') Inte en ändå gång var det något som helst tjafs, hjo en gång när vi galoppera på "volten" utan han ville galoppera in i skogen x) så du blev det lite tjafs men det löste vi snabbt :)


Så imorgon blir det paddocken och köra ett kort men intensivt dressyr pass :)


FILMER GÅNGER massa :P

Så nu är alla filmer från måndagen uppe :D Eller nej, inte alla men många :P

Maria, Josefin, Linnea

Utmanad...


Vilket namn tycker du jag passar bäst till att heta, om jag inte hetat Emma?

x Maria
x Josefin
x Linnea

Kommentera, så får du 3 namn av mig.

Dagens ridtur :)

Skruttan Ambra :)

Som sagt hade med henne i skolan och ja hon är fan i mej BÄST <3

Vi hade "stall" Carro och Carro tyckte att hon hade blivit mycket starkare och finare sen senast (onsdagen innan jullovet) och att jag har gjort ett bra jobb med henne :')

Fast jag har ett galpp i tygeln (jobbar på det) så hon blir lite stressad, men när jag har stöd i tygeln så söker hon sig neråt och får ett lugnt och jämt tempo och söker sig neråt :D

Gjorde skänkelvikningar och hon gick super där (jag ska bara komma på hur man ska göra x)) och Carro tyckte att jag skulle sätta lite mer press på henne så hon flyttar sig mer för hon rä så stark nu så hon behöver det :')

Just det ja, när jag gick upp till ridhuset (i snön) så stod några treor utanför djurvårdstallet och bara:

Åh vilken söt ungäst (eller något liknande)

Jag tänkte, öh hon är 13 men visst :D


Fan vad jag älskar dig Ambra Li <3


Gårdagens ridturer :)


Tjockisen Håjt :P

Började med att skritta ner bakom stallet och klättra lite gran :) Tog lite trav och gick riktigt fint i traven :')

Red sen mot kenneln och ner bakom för att klättra lite där med, sen tänkte jag rida lite mot Strömma och då blev han galen och då var det dax igen :P Men jag fick fram honom snabbt (börjar lära mig hur jag ska göra)

Red lite mot strömma sen vände jag och red ner bakom kenneln igen för att klättra lite till och för att Håjt ska fatta att han inte bestämmer utan jag! Så när vi klättrat ner så la jag en volt precis nedanför backen och så :) först vägrade han att gå runt utan bara skulle upp och hem men tillslut kunde vi t.o.m trava hemifrån :D

Knäppa häst :PMin lilla skruttfia Ambra :)

Red ut barbacka, klättrade lite :) Något stressad och något seg, men super go :)

Blev lite dressyr på en åker med :)


Det snöar :o

dsc01006 (MMS)

Det snöar :o


Gårdagens ridtur :)

Ambra
Hade hopplektion för henne :D hon var super go, blev en aning trött, men lyssnade super. Körde lite galoppombyten i uppvärmningen och det gick kalas. Hoppade lite oxer och två sockerbitar, hoppade en åtta och då var hon riktigt trött men skötte sig riktigt bra ändå :D
älskade underbara häst <3
Ambra
Hade hopplektion med henne :D hon var super go, blev en aning trött, men lyssnade super. Körde lite galoppombyten i uppvärmningen och det gick kalas. Hoppade lite oxer och två sockerbitar, hoppade en åtta och då var hon riktigt trött men skötte sig riktigt bra ändå :D
älskade underbara häst <3
Sen när vi var klara kom några killar i min klass och de ville rida lite med:P 
Och även lite filmer:
om det är två filmer som är lika så säg till så tar jag bort dem :D

Gårdagens ridtur :)

Håjt

Red grabben för första gången på en vecka och han var super duktigt (och jag med) Han stegra inte en enda gång :) Eller han var nära en gång men då var jag redan på honom så han fattade att det inte var någon idé att göra något :)

Började med att skritta fram i skogen och klättrade lite grann. Han funkade helt underbart, sket helt i formen och då går han mycket bättre i form x) Blev bara lite skritt och trav men han typ gör "grisepass" i början ännu mer än vanligt men jag tycker inte alls att det är så konstigt.


Puss på honom 

<3


TACK

Tack så otroligt mycket för alla underbara gratulationer <3 Så tack så otroligt mycket :D :D :D

Jag fick ett presentkort på massage, lite pärlhalsband av min lillasyster, pengar, presentkort på kläder och bestick. sen ska jag få något mer i veckan men vet inte vad... Vill VETA x)


Lite bilder :)

Min lilla linslus <3

Min "jakt"hund ;P


Vad är det för en dag, är det en vanlig da...

dsc00991 (MMS)

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är min födelsedag:) Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! :-d


R.I.P

Fick precis ett sms från hanna bergenkull (min tränare)
Bright har lämnat oss. Togs bort på Slöinge djursjukhus idag efter buköppning. Tocktarmen omvriden och förtunnad. Gick inte att rädda. Hanna

Fy fan, r.i.p Bright <3du lämnade oss för tidigt tjejen <3


Just nu sitter och och tänker på mina djur p.g.a detta... Att jag ska vara glad för varje lite sekund som jag tillbringar med dem <3

Gårdangens ridning :)

Ambra
Red henne i paddocken, vilket gick super bra (tyckte jag) hon har ju trots allt vilat två dagar.
Tränade mycket på halter och att hon ska stå stilla tills jag ver henne att gå framåt, vilket hon tyckte var tråkigt xP Gjorde två galoppombyten och hon gjorde ett helt super bra och ett super kasst och shit vad sur hon blev :O Hon hatar verkligen att misslyckas x) så jag fick bryta av till trav och ta om galoppen och göra om galoppombytet och då satte hon det verkligen så hon fick raca runt lite i paddocken :D
älskade häst <3

 

Gårdagen;

Ambra
Red henne i paddocken, vilket gick super bra (tyckte jag) hon har ju trots allt vilat två dagar.
Tränade mycket på halter och att hon ska stå stilla tills jag ver henne att gå framåt, vilket hon tyckte var tråkigt xP Gjorde två galoppombyten och hon gjorde ett helt super bra och ett super kasst och shit vad sur hon blev :O Hon hatar verkligen att misslyckas x) så jag fick bryta av till trav och ta om galoppen och göra om galoppombytet och då satte hon det verkligen så hon fick raca runt lite i paddocken :D
Hanna fick också rida ambra, fast vi fick gå till körbanan för kent skulle harva i paddocken...
älskade häst <3
:P
Bilden är tagen hemma utanför huset medans jag bytte mina gummistövlar mot ridstövlar :P
Liten kort film på hanna och ambra :)

Dagen:
Red ut idag, barbacka med hacket. Åh underbara häst, trots att det blåser halv storm ute så gick hon kalas :) Hon var på tårna (p.g.a vinden) men hon gick så underbart bra, i form och arbetade helt otroligt underbart. Fick värsta gummibollsgaloppen på henne x)
Började med att klättra lite i skogen, men sen började det blåsa lite mer så vi red lite dressyr på åkern.
Red lite galoppombyten och blev samma sak idag som igår, gör hon fel slänger hon upp huvudet i luften och blir skit sur på sig själv x)

Simply the best <3

 


God morgon :)

Shit nu är det bara en dag kvar tills jag fyller år :O :D
Håller på att städa mitt rum, började igår (därav den dåliga uppdateringen) orkar inte göra klart det men jag måste, ska ju ha ha kalas imon xP
"fint, jag hade dock klippt den i kanten så ser det ännu prudligare ut :)
SVAR:
Tack, det ska jag göra :) Tack för tipset :):)
bilden är från ridpasset igår (skriver om det senare) :D

Försvarar mig!

Vet inte hur många det är som läsar Askered & Lidsell (två killar som driver en blogg tillsammans) Så kommenterade jag:
Jag är den sista "mamam (ska stå mamma) vilken snygg häst :D" och ajg kommenterade på en skoldator! Det vill säga inte min egna laptop! Så den översta kommentaren är INTE jag, jag kommenterar INTE anonymt!
Anledning till att jag var inne på en skoldator och inte på min mini så var det för att jag var tvungen att göra datakursens uppgifter på den. Så enkelt är det! Om ni inte tror mig så kan ni kolla mitt schema:
HÄR Tror ni mig inte så gå in på elev, Bengtsson emma så ser ni att jag har data och inget annat. Dessutom var hanna mitt "vittne" x) (När jag var klar med datan gick jag och någon annan satte sig där jag suttit, därav den andra kommentaren i think!)

Sol, vind och vatten :)

Nu hoppas jag att designen är som den ska vara:
där menyn är som på bilden :)

Gjorde ambra vårfin igår :)
Rykte manen (tog två timmar :P) klippte hovskägget och pälsen under huvudet (kallas/heter?)
Före
UnderEfterså vad tycker ni, blev lite skev men fixar det i veckan.
Första gången som jag ryker ambra och första gången som ambra blir rykt :P) Men hon var riktigt duktig :') Stod still nästan hela tiden :D

designen

En fråga, ser min design konsigt ut? :S
Ser ni den såhär?
HÅLLER PÅ ATT GÖRA OM :P
eller är menyn längst ner?

you are my angel. You saved me from danger<3

(vet att jag har visat bilden innan men jag gillar den <3)

Har svenska och har grymt ont i huvudet... Men det är bara lunch, håltimma och två lektioner till så jag åker inte hem... Kommer ändå ha lika ont hemma som i skolan så det tjänar ju inget till precis...


Gårdangens ridning :)

Ambra

Red barbacka med (tappa inte andan) mina ridstövlar :O Klättrade och min underbart söta häst är så galen så jag höll på att ramla av x) vi red upp i skogen och på en ny väg men den slutade helt plötsligt och jag (vi) skulle vända men hon tyckte att vi skulle klättra upp på ett berg med mossa x) Jag hängde på sidan men kom på något sjukt sätt upp igen xO
Red med tyglarna i en och samma hand och tränade på halt med sitsen. Och hon lyssnade riktigt, riktigt bra :D
Sen red vi på åken och där låg lite träd och hon hoppade över några, sen kom ett trädstammer och två träkroner och jag tänkte vi hoppas över trädstammarna och svänger undan för träkronerna men så tänkte inte hon och hon hoppade över det :O
Knas häst <3
c="https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1692144/images/2010/dsc00958_83595705.jpg" alt="" />

Björken som man ser hoppa hon över och sen kommer träkronerna (de som är närmast kamerna) och det är några meter mellan så hon hoppar typ stuts :D


Efter ridturen stod vi ute och myste :D Hon stod helt still så medans jag grejade med alla foderpåsar (för alla fodringar imon & torsdag) och lite annat stod hon ute själv <3:'D


ojojoj vad gör jag :O


Kroppen <3


Ambra: Matte, kommer du snart så jag kan komma in och äta? x)


Gårdagens ridtur :)

Igår så hade vi hopplektion för Hanna :) Ambra gick super fint stundtals men är fortfarande seg :s Men tror det beror på fällningsperioden...

Jag har varit hopprädd men igår släppte en hel del :DDD Jag bad t.o.m hanna om att höja :O
Jag älskade min underbara häst <3 Hon var inte ens svettig efter lektionen, ändå tränade vi på att hon ska lyssna på mig, göra halt innan hindret och göra skänkelvinking utåt, trava/galoppera över bommar o.s.v

Tror inte det syns så tydligt på filmerna men jag ler verkligen <3 Jag är så stolt över mig och över ambra :)


Tungan <3Jag klarade det :D

Jag klarade traktorprovet idag :D:D:D


 

vi ska ha ett hinder, du ska kunna komma i trav, och du ska kunna göra halt innan hindret, asså typ 3-5 m innan, göra halt och sen flytta henne åt sidan (typ skänkelvikning) och sen kunna komma igen, halt, och sen kunna trava över hindret, du ska bestämma, hon ska lyssna på dej, hon drar ju upp huvudet, hon har hoppglädjen, och klart dom tar upp huvudet lite för att få till ett bra språng och komm
komma över, så henne hoppglädje får vi ju inte ta ur henne, men Lydia och Fero har det gått jättebra för, dom har tränat på det, för han blev tillsuta bara att han drar iväg över hindrerna, river varje hinder och koncentrerar sig inte
men nu har han blviti mycket bättre, drar inte, låter lydia bestämma .)
och mellan hindrerna, ska ni ha som rid yta,  inte en dragkamp så vi ska träna på mycket tempoväxlingar

Sitter i skolans fårhus :-D Så underbart m...

dsc00941 (MMS)

Sitter i skolans fårhus :-D Så underbart mysigt <3


Solen skiner, himlen är blå:) Tänkte bara ...

dsc00934 (MMS)

Solen skiner, himlen är blå:) Tänkte bara säga att jag lever men att från och med nu kommer jag inte blogga på söndagar. Eller någon mobilblogg kan det bli men jag kommer inte sitta vid någon dator :p förresten jag fyller år om exakt en veckan :o Hejsvejs


-

Jag har fått många frågor angående Linnéa, vissa har jag svarat på men jag skriver det här med :P
Linnea är min mammas fjording, som jag rider, tar hand om och allt.
Hon blir 28 år i år, och mamma har haft henne sen hon var 4 :)
Om hon får bestämma så blir det gärna  trav & galopp på ridturerna :P
Här kan ni läsa mer om henne :P

Lewasadel

Lewasadel allround, 17" normal mot smal, ljusbrun & något sliten (syns inte så bra p. g. a ljus färg) Bilden är tagna igår (9/4-10) fel datum på kameran, maila för fler på bilder :) Sadeln passar INTE hästen på bilden!


Pris: 1000 kr (eller bud)

Som sagt, bilderna är tagna igår (9/4).

Dagens ridturer :)


Ambra
Red ut idag. hon kändes såå mycket bättre idag. Pigg och fräsch. Skrittade fram, klättrade lite, lät henne får springa av sig lite i galoppen ganska tidigt, vilket var ett genidrag från mig. åh underbara häst, hon gick så fint idag. Arbetade med hela kroppen. Både i klättringen och när hon galoppera :) Hon lyssnade verkligen på mig, även om hon kom i full galopp så stannade hon även när jag tag tag om tyglarna (hade hacket).
hade lie miljöträning också, så vi red över 156an och det gick kalas bra :) Hon stod still även när det kom en stor lastbil som körde fort förbi :')

<3
Linnea
Red Linnea idag :-O Red henne i repgrimma (big mistake) hon vet hur hon ska göra för att komma dit hon vill x) Men det var sååå mysigt att få hoppa upp på henne utan någon sadel, bara hoppa på henne utan några som helst problem, oavsett om hon stod still eller gick xP Men jag fick iaf träna upp balansen, hennes trav säger jag bara <3
Gud vad jag har saknat det <3
(var tvungen att sätta grimskaften som de sitter för att få henne att lyssna x)


ena hållet

andra...

<3

Har precis varit ute och ridit på Linnea:-...

dsc00930 (MMS)

Har precis varit ute och ridit på Linnea:-d Tänk att hon blir 28 i år. <3


God morgon =)

Tänkte säga hur jag gör när jag släpper  ut mina hästar.

Först tar jag på grimman på Linnea och grimma + grimskaft på Ambra, leder Ambra till Neas box och släpper ut Linnea. Sen går vi bara ut :P
Typ såhär:
nea går snällt efter :)

tittar åt ett annat håll ;)

sen försvann hon ivåg x)

Sen lägger jag ut maten och går tillbaka till stallet, sätter fast bootsen, grimman och grimskaftet på Håjt, och leder ut honom :PDagens ridtur :)

Tönten Håjt ;)

Ja var ska jag börja? Han var inte sig själv idag =/ Visst han ställde sig på bakbenen x-antal gånger och nu har jag kommit på varför x) Det är för att han inte vill (det har jag vetat innan) men han börjar bråka när han ser något "läskigt" som idag (och igår) då var det ån, en fågelholk som låg på marken, en soptunna och det har han gått förbi flera gånger (vi har liksom haft honom sedan maj 06!).

Då tänker ni:

- Han har säkert ont någonstans.

Men nej, han har inte ont för han "blåser upp sig" och blåser ut som satan genom näsborrarna (som hästar gör när de är rädd/ser något farligt) Och när jag leder förbi honom är det samma sak...

Men sen så skrittade vi en runda i skogen och han fick gå förbi "super" farliga saker ;) Men det gick kalas bra efter hans stegrings fas :P


Titta vem som lagar mat :o Ojojoj jag måst...

dsc00888 (MMS)

Titta vem som lagar mat :o Ojojoj jag måste vara sjuk eller något;) Mohaha


God morgon :D

Nu har jag äntligen lyckats få upp den andra filmen från i tisdags. Det funka inte att lägga upp den på videfy.me så den ligger uppe på youtube :P
God morgon :D

Dagens ridturer :)

Ambra
Red strömmarundan :) Kände att det behöves eftersom det inte funkade för oss igår :/ Men hon var super seg i början så vi tog travartraven i början vilket hon blev pigg på :)
gick stundtals i form och arbetade med hela kroppen :')
Så imon får hon vila

Håjt
Tror bilden säger hur kan var idag x) Ställde sig på bakbenen så fort han inte fick som han ville x) (därav den vita gegget)
Tänkte klättra vid Gärån men det gick sådär, han vågade inte gå ner mot ån för det lät för mycket utan han ställde sig på bakbenen och jag ville inte bråka med honom där för han börjar bli stark i sina stegringar och skulle jag ramla av så skulle han antagligen försöka springa hem men då är det ett staket med tre rader med taggtråd. Så vi lyckades komma därifrån utan "problem".
Så vi red upp i skogen och grabben var super söt :) Han gillar inte att gå över bäckar (?) men han gick över utan "problem" och jag var med med nacken (Y)
<3

Dagens ridturer :)


Håjt

Var ska jag börja? Han var helt super <3 Red först till paddocken för att se om det gick några hästar där, vilket det inte gjorde men öppningen var stängd och två helgalna hästar kommer från skogen x) Lillebror och Ostron hade rymt xP

Så fick vänta och gick in åh red i ridhuset, han var dock extremt pigg då vi bara skrittade och travade liiiiiiite i söndags och han fick vila igår...

 Ambra

Gick upp till ridhuset och trimmade där. Gick sådär, hon hade inget ärlig bjudning framåt i skritten och i galoppen så drar hon bara i väg eller så får man sitta och driva på som satan =/

Så vi red bara en liten stund, och imon blir det bara uteritt (har ridit mycket i ridhuset/paddocken den senaste veckan med henne... Kan vara därför)


Film från idag:


Tävling, häst :)

Jag är med och täcker om ett Shockemöhle Victoria Style schabrak hos Mli
LYCKA TILL ALLA, MÅ BÄSTA MAN/KVINNA VINNA :D

Hur gör du?

vad har ni för regler för erat ridhus/paddock?
Regler för skolans paddock/ridhus:

Utomhusridbana och ridhus är öppna de tider som finns anslagna här på hemsidan och i ridhuset. Du har rätt att använda utomhusridbanan och ridhuset om du har löst anläggningskort, förutom de tider som anläggningarna är abonnerade. De abonnerade tiderna framgår av anslag i ridhuset samt på skolans hemsida.

SÄKERHETS- OCH TRIVSELREGLER

 • Anläggningskort skall bäras väl synligt vid ridning/körning.
 • Anvisningar från skolans personal skall följas.
 • All hästhantering och ridning sker på egen risk.
 • Godkänd ridhjälm skall användas vid ridning och körning.
 • Knacka innan du går in i ridhuset.
 • Inga lösa hästar och inga hundar i ridhuset.
 • Efter avslutat pass skall gödsel mockas!
 • Hinder skall återställas efter användning.
 • Rökning är förbjudet i ridhuset.
 • Om du går sist från ridhuset är det din skyldighet att släcka och stänga efter dig.
 • Organiserad löshoppning får ske endast efter anmälan minst en vecka i förväg till stallet 0301-475 39 (dagtid).
 • Hoppning med enstaka hinder endast om övriga ryttare tillåter. Övrig hoppning hänvisas till reserverade tider.
 • All ridning för instruktör skall anmälas minst en vecka i förväg till stallet 0301-475 39 (dagtid).

Den som inte följer ovanstående regler, kan komma att stängas av från skolans ridanläggningar. Inbetald avgift återbetalas ej.

VID SKADOR PÅ ANLÄGGNING ELLER MATERIAL

Eventuella skador på anläggningen eller på material skall omgående anmälas till skolans kansli 0301-475 00, dagtid, vardagar.

Vi bryter mot reglerna här x)

13 dagar kvar =)

Förlåt för dålig uppdatering igår men jag jobbade och tänkte uppdatera igår men så kände jag att jag ville komma ifrån datorn och bloggen en dag så därför blev det ingen uppdatering :PGårdagens ridning


Håjt

Red barbacka på honom, lite skritt och trav :) Han gick kalas bra, jag lyckades sitta kvar iaf ;) Tränade en hel del på avsaktning från trav till skritt och skritt till halt, och när jag är med på noterna så blir dem pörfekt :D


<3


Dagens ridturer :)

Håjt


skulle rida i paddocken men när jag kom upp dit så gick Lillebror och ostron (leostro) där :/ Så det blev lite dressyr i ridhuset ist :) Tjockisten gick hur fint som helst :') Dock saktar han av när han känner för det eller man berömmer honom x) Men efter en stund men en del tjafs så fortsatte han att trava på trots att jag berömde honom.


Från träbron (har börjat att gå där med honom) --> ridhuset --> paddocken -->  ridning i ridhuset sket han 6 gånger x)


Han har äntligen lärt sig att man ska ta det lugnt över bron och inte hoppa över sista delen :)Ambra
Blev en barbacka tur i skogen på 1 timma, BARA skritt :) Tränade på var jag ska lägga min vikt när jag rider och ska svänga eller liknande. Gick hur bra som helst, hon lyssna som toppen bra :') Hade långa tyglar hela tiden oavsett om det var uppför, nerför eller platt så var tyglarna hängades:)
<3


Jag är med och tävlar :) Häst tävling

Länk

Jag är med och tävlar :D

Vem vill inte en hjälp för ca 6000 kr
Länk

Dagens ridtur :)


Ambra


Hehe, innan jag red så flyttade jag håjt & nea till skogshagen med håjt i grimma och nea lös. Så hoppa ambra över >< och hon och nea hade lite roligt fick tag på nea ganska snabbt (efter att hon bockat och grejat) fast ambra var jag tvungen att få hjälp att fånga x) vi va 4 pers för att få tag på henne x) mohaha


Så efter denna lilla bustripp var hon en aningens stressad. Så vi red i sommarhagen, lite dressyr och bara ta det lugnt. Efter ett tag så var hon sitt lugna jag så vi hoppade lite och shit, hästen han hoppa oavsett hur hon kommer på hindret :'D Hoppade på alla olika sätt, ur olika vinklar och allt och hon fixade det varje gång :D:D


<3


Jag och Ambra

Om tre år så ska jag och Ambra kunde detta:
vi kanske inte tävlar 130 eller dressyr men vi ska kunna något iaf :D Jag ska inte fega ur bara...

Gårdangens ridning :)

Håjt

Red först i skogen och sedan ut på grusvägen mot skola :) Han gick kalas bra på alla sätt och jag kunde t.o.m sitta ner i traven stundtals :D Körde även lite "broträning" (det vill säga gå över en gärån på en liten träbro) Tog kanske 10 min att få han att gå över (vi stod mest stilla och kollade på den "super farligt" saken x) Jag vill inte tvinga över honom för det tjänar inget till!) Så varje gång han gick ett steg framåt fick han en massa beröm :) Och till slut så gick han :') Dock hoppade han den sista biten (jag var beredd på det) så han halka till och blev rädd :/ Sen vände vi och gick tillbaka över den "farliga" bron och då var det inga som helst problem att gå över, fast han hoppade den sista biten igen :( Men han gick över utan tjafs och jag är nöjd över honom :) Kanske ska skriva att jag hade hoppat av när vi gick över bron :P

<3


RSS 2.0